otázka do pléna


02.03.2009 - 15:59
(Blíženci) Nuna
otázka do pléna
Nakolik jsme schopni a ochotni slevit ze svých nároků a požadavků na potencionálního partnera? Co je pro vás natolik zásadní,že byste to jako chybu u svého milovaného nikdy nepřekousli a co jste ochotni a schopni tolerovat? Chtěla bych mluvit o opravdových extrémech jako jsou sklony k nevěře,negativní vztah k práci,alkoholismus,patologické lhaní...Zažili jste něco podobného? Šli jste do vztahu s nadějí, že partner se změní a povedlo se to? :43:...ještě bych tomuto příspěvku chtěla udělat jedno "podtéma"..Jde tolerance k chybám druhého ruku v ruce s uvědoměním si našich vlastních nedostatků? Neboli když vím,že nejsem dlouhonohá blondýna s mírami 90-60-90,nemohu k sobě hledat krasavce? Když vím,že v noci strašlivě chrápu,nesmí mi vadit,že mému partnerovi smrdí nohy? :5: Když vím,že nejsem dokonalá kuchařka, nemohu chtít po svém milém,aby byl dokonalý opravář aut? Musíme ze svých požadavků slevit?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
04.03.2009 - 12:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: :30:
04.03.2009 - 12:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj všichni,
rozhýbala jsem závity do minulosti, protože mám dost zkušenstí ze vztahů a ejhle - zjistila jsem, že "nic není tak černé, jak to na první pohled vypadá" a zároveň "nic není tak černé, aby to nemohlo být ještě i krvavé"...

Vsuvka: Když mi to vadí - netolerovat, protože se to bude zhoršovat. Když mi to nevadí - klidně tolerovat.

Když vezmeme jako fakt, že já člověka nikdy nezměním, ač bych moc chtěla a i jemu by to bylo ku prospěchu - je zbytečné se o to snažit. Svojí intervencí zhoršujeme svoji pozici tak dlouho, až to toho druhého přestane bavit a ne my jeho, ale on nás pošle do řiti... A pak si okolí říká: Takový alkoholik a takovou slušnou holku vyhodí - co by ještě chtěl? Klid by chtěl. Není to ta pravá, kvůli které by chtěl přestat pít.

Nicméně - doufat lze. Naděje umírá poslední, ale jen v případě, že je vztah skutečně láskyplný. Láska totiž mění myšlení člověka v pozitivní, takže se může stát, že sám začne chtít se změnit, přestože já jsem se smířila s daným stavem věci. A když něco člověk moc chce, a jeho hnacím motorem je ne vlastní prospěch, ale prospěch toho druhého ( alkoholik nechce trápit milovanou dívku svým pitím a následnými nevěrami.. ), pak se to může podařit. Ovšem já jako taková na tom nemám a ani nemůžu mít žádnou zásluhu. Vše je jen a jen na té druhé osobě.

No a na druhou stranu - člověk bez závislostí se soužitím se mnou, když nám to neklape, závislým stát může. A okolí neví, že je to proto, že máme problémy, které každý řeší jinak. Jen litujou jí, jako oběť - třeba. Že je toho příčinou si nikdo nepřipustí. A ona si to nemusí uvědomovat, protože on jí nechce ubvlížit, tak jí to neřekne. Vše je o komunikaci. A rozejít se je lepší než začít pít nebo brát drogy.

Co se týká dokonalosti - Nuno, pro někoho jsi dokonalá kuchařka, protože předtím poznal jen ohřívané konzervy a nebo nedochucené omáčky.. Pro někoho může Tvé chrápání znít jako ukolíbavka, protože jeho otec chrápal a jemu to připomíná pohodu domova z dětství.. A jsou partnerky ( třeba jako já ), co prostě mají horší čich než sluch, takže mírný odér partnerových ponožek třeba ani necítí ( pro mě je to výhoda všude, mě skoro všechno voní nebo to necítím :4: )
03.03.2009 - 17:32 | Filtr
(Váhy) LemmOny
absolutní souhlas :15: hlavně s tím prvním odstavcem, čímž je řečeno vše :3:
03.03.2009 - 13:38 | Filtr
(Beran) lenyška » Nuna
ještě musím dopsat,v krátkodobém vztahu se některé tyto úchylky dají tolerovat,ale jen do doby,kdy zjistíš,že ti to už přerostlo přes hlavu...že místo abys byla ve vztahu šťastná,jsi nešťastná,je ti mizerně,nespíš,brečíš...nakonec zjistíš,že ses změnila ty a že ti nevyhovuje,jak ti je.
03.03.2009 - 13:25 | Filtr
(Lev) růžička
Ahoj, občas by jsi měla. Když někoho miluješ tak i s jeho chybami. Snad nečekáš v tomhle věku ,že se změní .-)?
03.03.2009 - 13:20 | Filtr
(Beran) lenyška » Nuna
jsem ženská,která oči přimhouří,ale nezavře jen proto,abych někoho měla...neumím se přetvařovat a proto jde na mě lehce poznat,když mi "něco nesedí".Neumím se na partnera usmívat,když bych věděla,že je mi nevěrný.A nebo co bych měla s partnera,který má radši flašku než mě...chtěla bych si s ním povídat,nebo milovat a on se otupuje alkoholem...ještě aby bylo jasno,u mě není alkoholik,když si dá denně 1pivo.S lhářem jsem chodila,navykládal spoustu věcí,co se nikdy nestaly...řekl mi třeba,že zítra se neuvidíme protože jede do Brna k doktorovi,pak mi navrhl ať jedu s ním že mi zavolá v kolik pojedem,no a nakonec se ani neozval.Pak mi tvrdil,že mi nestihl zavolat a byl celý den v Brně...no a náhodou mi 2kolegyně řekly,že byl doma a opravoval něco venku na baráku...Trpělivě to snáším,až je toho moc,tak končím vztah.Ne,nestojí takový vztah za to,se trápit
03.03.2009 - 12:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Beed, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ani jeden z těch popsaných extrémů bych netolerovala. Už ne. Měla jsem chlapa, kterej mě bil, když se napil, ale byl můj první, tak jsem mu všechno odpouštěla.
Proto si teď dávám o to větší pozor.

A co se týká tvé podotázky - nemám ani 160cm, zato mám ale 57 kg a krásné ženské tvary (:6:)
Bývalej je štíhlej, svalnatej, krásnej chlap, proto si myslím, že je to spíš o sebedůvěře, na koho si troufneš :3: v tomhle případě se nedá říct "rovný rovného si hledá".

Taky chrápu. No a? To mi nezabrání v tom, abych partnerovi řekla, že si ty smradlavý nohy má jít umýt.

:17::3::20:
03.03.2009 - 11:57 | Filtr
(Rak) janey82
Co se týče extrému jako je alkohol, drogy a patologické lhaní a nevěra, tak tohle bych nepřekousla, s někým takovým se nedá žít a vůbec ne doufat, že se snad změní???....
Ale jinak...každý má nějaký chyby, jsme přece lidi, a každý má nějaký přdstavy o "dokonalém" partnerovi, každý má nějaký nároky, a z nich by slevovat neměl, protože dříve či později to nevydržíme a to co jsme mysleli, že nám třeba vadit nebude, vždyť jsme přece taky sami nedokonalí, tak to nám pak začně strrrrašně lézt na nervy...a bude konec...
Jde o to, že chyby které má náš protějšek prostě příjmeme, budeme je brát jako to, co k němu patří a i s nima ho budem milovat, a to stejný musí udělat i ten náš milovaný. Pokud to tak nebude, dříve či později vznikne problém...
A o tom to je... :4: :3: :2: :27:
03.03.2009 - 11:09 | Filtr
(Blíženci) Nuna
To je dobré. Dost dobré. :3:
Dobrý psaní..to si musím někam poznamenat. :3:
03.03.2009 - 10:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vasek37, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====


Nechci tě kolegině oslovit kolegině, protože je to výraz pro kolegu. :23: :20: Nevím proč mám výraz kolega spojen se zaměstnáním, ale to jsem jaksi odbočil. Proto jen Ahoj. Nerozumím zcela tvému dovětku ..je zajímavé,jak je pro nás "závadné" pro každého něco jiného.. :25:
Na danné téma bylo již řečeno velmi mnoho, obávám se, že víc snad ani být již řečeno nemůže.
Jen na okraj k tvému dodatku: asi neexistuje recept na bezproblémové soužití dvou osob, nicméně pokud se snaží oba, dá se k tomu ideálu myslím hodně přiblížit. A není vůbec podstatné, kdo jaké nedostatky či chyby má. Nevybíráme si přece své polovičky podle množství a kvality chyb, nýbrž podle těch lepších stránek našich povah a samozřejmě přitažlivosti hmatatelné(našeho zevnějšku). To ostatní jaksi vyjde najevo postupem času a je jen na nás, zda jsme schopni v rámci nám do vínku danných povahových vlastností tyto nelichotivé rysy našich partnerů navzájem vnímat, ba co víc je tolerovat a přijmout za samozřejmou součást našeho bytí. :2:
Kolik a jakých nešvarů pojmeme či nepojmeme je rozdílné a do jisté míry závislé na naší schopnosti tolerance, odpouštění, sebekritiky a vůle ke kompromisu. :2: Rozhodně tu nejsou všechny aspekty ovlivňující naše dušičky. Prozatím mne napadli pouze tyto. :16: :25:

Máš zajímavé myšlenky, nutící našince se alespoň nad sebou samým zamyslet.

:17: :17: :17:
02.03.2009 - 22:16 | Filtr
(Panna) Wolfinka » Nuna
simtě... Nuno... není nad přirozenost...... že ano???

Tak proč mám tak nalakované nehty a obarvené vlasy kysličníkem a umělé řasy a místo bavlněné haleny polyesterový plášť????!!!! :39: :41: :43:
02.03.2009 - 22:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neboj, nasadíme rrůžové brrejle :5:
02.03.2009 - 22:04 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Wolfinka
..jsem se lekla,že se musím odhalovat tady před váma.. :5:..zůstanu raděj oblečená..to byste těžko zkousávali.. :39: :4:
02.03.2009 - 21:48 | Filtr
(Panna) Wolfinka » Nuna
záleží na vkusu... odhalená můžeš zůstat i v péřovce a kulichu... pokud má tvůj milý rozpitvaný - schopnost vidět pod "obaly" :)))
02.03.2009 - 21:43 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Wolfinka
..jako úplně? Jako až do naha? :39: :4:..
02.03.2009 - 21:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wolfinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přesně takový přece chybí ne??? :2:
02.03.2009 - 21:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tenhle vztah bychom ti mohli teda akorát tak závidět, ale podle mně je brzy, ne že bych ti to nepřála, jen je to podle mně moc kách :43:
02.03.2009 - 21:38 | Filtr
(Panna) Wolfinka » maty.k
ka-ka-Pišta!!!

jako že frrrrr, pryč, utíká, pádí, peláší, šupajdí... tak tak. :4:
02.03.2009 - 21:37 | Filtr
(Panna) Wolfinka » Nuna
Má milá Platinová... Nuno... huš... chápu Tě!

Tím jak jsem nečetla celou diskůsi, jsem přišla o lahodná sousta Tvých příspěvků...

Tudíž - pohledem na paní Realitu - živa buď a hlavně - nadále šťastna a odhalována a odhalující a odhalena... !!! :3: :5: :17:
02.03.2009 - 21:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wolfinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne s nohama nahoru ale na rameni, jako že pádí pryč, utíká jako o život :44: kapišto??
02.03.2009 - 21:34 | Filtr
(Blíženci) Nuna » maty.k
..já vím..
..použila jsem hodně silný extremy,asi jsem to měla nechat tak..
..ať si z toho každej vybere sám co chce..
:43: :1:
02.03.2009 - 21:34 | Filtr
(Panna) Wolfinka » maty.k
Charoušku, co ty máš porááád s tím smajlem s nohama nahoru... na rameni??? :4: :4: :4: ešče jsem ho vůbec nikde neviděla...

Jinak, představa gamblera či děvkaře - taky bych se do toho nenamočila jinak, než pohledem z dalekohledu... Na to mám snad dost rozumu ve vlčí hlavě... :3:
02.03.2009 - 21:33 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Wolfinka
..ale zlato... :39:
..já jsem nedošla tím pitváním k žádnému pocitu "vyhoření" - naopak !! :6: :1:
..mě z toho není zle, já to dělala ráda...já jsem si to užívala a o to víc jsem si to užívala, že to bylo vzájemné..
.. snad poprvé v životě / podruhé,ale tím prvním byl můj ex manžel a toho jsem docílila až 11ti letým soužitím/ jsem měla pocit,že mám vedle sebe člověka,u kterého je mi úplně fuk,jak před ním vypadám,nemusím hrát ani tu nejmenší přetvářku, žádnou masku, nic..Byla jsem sama sebou a dostala jsem se do fáze,kdy jsem mohla odhalit naprosto všechno co ve mě bylo,co ve mě je,co cítím,co si myslím..a bylo to něco pro mě úžasně neskutečnýho,když jsem viděla,že ten druhý to chápe a rozumí tomu... a samozřejmě totéž platilo obráceně.Proto ta souhra,ale proto i ta "únava",kterou jsem tady už zmiňovala..
..žádná hra...žádná hra na zamilovanost.. ryzí otevřenost,oddanost.. neumím najít ta správná slova..
..samozřejmě že pokud se dostaneš ve vztahu do téhle fáze,najdeš i ta negativa..zaplaťbůh za ně! Raději hned,než později. :3:..
..a věřila bys,že smrkajícího,chrápajícího a podivně se tvářícího chlapa miluju ještě víc?.. :3: :6:
02.03.2009 - 21:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každý si musí nastavit hranice co je schopen tolerovat a co ne, hlavně si musí srovnat, zda mu dotyčný za to posunutí hranic v čemkoli vlastně stojí za to.
A příklad, kdy bych si měla vybrat mezi děvkařem a gamblerem je příšerný :28: něco jiného tam nemáš?? Pro mě jsou obě možnosti nepřijatelné a zdrhala bych jako ten smajla s nohama na rameni co tady neni :42: :32:
02.03.2009 - 21:24 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Wolfinka
:4: Taky řešení :15: :2:

Nevím.
Co je vztah jiného,než hledání kompromisů? On ví,že Tobě vadí jeho bordelářství a Ty víš,že jemu vadí Tvoje sterilita. Máš dvě možnosti. Buď budeš trpět / za sebe i za něj/ nebo nad tím mávneš rukou. Vždycky máme možnost volby a to vlastně platí u všech extrémů. Buď já se smířím s tím,že můj drahý je notorický děvkař,nebo tím budu trpět / Podotýkám,že to je příklad,aby si zase někdo nemyslel,že takového chlapa mám doma :4:/ Nebo je třetí řešení a to je rozchod. Ale to teď nechceme že? My se pokusíme najít cestu k tomu,aby nám tyhle věci přestaly vadit. Abychom je přestaly brát jako chybu a abychom si na tom vztahu vážily toho dobrého? Je to správné nebo ne? Ubližuje Ti zásadně jeho nepořádnost? Ubližuje Ti víc, než by Ti ubližoval třeba alkoholismus? Ubližuje mě nevěrný partner víc než by mi ubližoval třeba gembler? Najít tam to,co je podstatné, co ještě sneseme a co už ne jsem chtěla.
No a k těm kompromisům - Já dovolím svému milému jít třikrát týdně do veřejného domu a Ty dovolíš svému milému,aby měl jednu místnost v bytě pro sebe,kde svých představ. Bude to fungovat v praxi? :43:
Nebo - je to o tom "muset" slevit, nebo "chtít" slevit? Když budu chtít, mohu odpustit všechno - samozřejmě v momentě,kdy mě samotné to nebude nijak ubližovat. Kdežto vědomí "musím slevit" je něco,co nás zavazuje a tudíž tíží. Jde o to dospět do stadia,kdy se stáváme benevolentnějšími i sami k sobě? :43:
Filozofie.... a rada žádná co? :4:
Co chceš...já jsem taky děsnej bordelář! :6: :30: :5:
Příspěvky: 69-45 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »