Nechuť k zeleninovým polévkám


12.03.2012 - 16:52
(Panna) Přívětivý Jack
Nechuť k zeleninovým polévkám
Nechutná mi asi polovina zeleninových polévek, nejmíň takové ty s fazolovýma luskama, koprem, (jakousi kulajdu jsme dneska měli na oběd), z některých mám přímo pocit na zvracení :43:Mám to tak už od dětství asi, a ikdyž jsem se snažil s tím poprat tak se to nezměnilo.Taky preferuju zeleninu syrovou než vařenou (s vyjímkou zelí a špenátu), třeba syrovou mrkev mám rád, vařenou už ani ne.Znamená to něco? Nebo mám jen rozmazlenou hubu? :4:

Stránka: 2 1
Řazení:
10.05.2014 - 19:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Muse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Informace jsou z valné části čínské medicíny,mám samozřejmě i vzdělání ze západní medicíny. Na trhu je o tom hodně literatury, já jsem začínala knihou od Dr. Jonáše Křížovka života. Tehdy to byla jedna z prvních knih,věnovaná této tématice v češtině. Z mého určitého pohledu je toto vědění naprosto geniální. Když si člověk uvědomí navíc kdy vzniklo...tak to je fakt fascinující. :4:
Už jenem proto, že to je vědění staré 4000 let a je zatím svým způsobem nepřekonané (samozřejmě západní medicína je výborná v chirurgii, onkologické léčbě a pod.) toto je o harmonizaci organizmu a tím i předcházení nemocem, anebo přímo k jejich léčení. :74:
Ve staré číně byl lékař placen za to, že lidi ve svém obvodu měl zdravé. Když někdo onemocněl, lékař nedostal plat. :4:
Nevím, zda by se to nemělo zavést i v Čechách :61: :4: :61:
10.05.2014 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:74: :74: :12: :15:
10.05.2014 - 14:19 | Filtr
(Lev) Muse » Samanthaa
Děkuji za rozsáhlou odpověď.Je fakt že to sedí,a mám dost oslabené jak játra tak ledviny.Asi proto to maso holt nesnesu.Můžu se vás zeptat odkud tyto informace čerpáte? Velice mne to zajímá. :17:
10.05.2014 - 13:22 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
Ahoj Kasiopeo23,
je to srozumitelné a moc děkuju,že si odpověděla,je to moc zajímavé.
Naštěstí než jsem přestal jíst maso,tak jsem si vytvořila jídelníček bohatý na bílkoviny.
Díky :17:
07.05.2014 - 16:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj děvčata Muse a Arezet, máte stejný dotaz,tak odpovím najednou. :1:
Maso organizmus silně okyseluje,i když je zdrojem kvalitních bílkovin a tím je pro růst a vývoj organizmu velmi důležité, tak jeho záporná stránka je, že zůstává dlouho v tenkém střevě a pak i v tlustém střevě, něž se vyloučí. Tenké střevo je párový orgán k srdci a tlusté střevo je párový orgán k plicím. Pokud potřebujeme posíli hlavní orgány z páru, t.j. srdce, nebo plíce, věnujeme se jejim párovým orgánům, t.j. pomůžeme střevům a tím pak pomůžeme léčit jejich hlavný orgán. Pokud vám maso nechutná, nejezte jej, jsou i jiné kvalitné bílkoviny, např. tvaroh, nebo vejce (žloudek je zatracovaný pro vyšší hladinu cholesterolu, ale kromě toho bsahuje důležitou složku, která podporuje vývoj dětského mozku, to je na déle). Takže játra podporují srdce (oslabení jater se projeví na zvýšené aktivitě srdce- "dotahuje to co játra nestíhají" a srdce řídí plíce a plíce řídí játra. Když je "řidič" slabý, špatný, tak jízda nestojí zanic. Nechuť k masu může znamenat i to, že maso nemusí umět vaše tělo správně natrávit, ne všichni lidé mají všechny enzimy a trávící šťávy ve správné hladině. Ta může kolísat např. podle dispozice těla, ale těch faktorů je více. Takže když to velmi zjednoduším, odbouráním masa chráníte srdce, plíce a střeva před oslabením a současně ulehčujete i játrům (nemusí se prát s purýny - ty jsou pak vylučované močí a zatěžují ledviny a můžou krystalizovat a tvořit kaménky). Píši to ABSOLUTNĚ stručně, ale snáď to bude takto srozumitelné. :74: :74: :74:
07.05.2014 - 13:55 | Filtr
(Vodnář) Putes » Neferlin
Díky,dobrý nápad, všechno rozmixovat. Všechna moje vnoučata nesnáší zeleninu. Pak se v tom nimrají a já bych je byla schopná pozabíjet. Tak miláčci moji, těšte se na prázdniny. Babička vás ošidí a sníte všechno. :4: Já přitom miluji všechny polévky, zejména ty, ve kterých něco plave. Hlavně zeleného :61:
07.05.2014 - 13:44 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
Tak to je fajn,koukám že moje tělo bojuje proti depce :) úspěšně :) jo četla jsem
No asi to potřebuju se vyčistit,zrak mám velmi dobrý (stále).
Děkuju za tvůj názor :) :68:
07.05.2014 - 13:01 | Filtr
(Lev) Muse » Samanthaa
A jaký máte názor na maso? Hlavně červené,a takové to dost tučné.Nemůžu to ani cítit.Mám k němu velký odpor.
04.05.2014 - 22:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, kyselá chuť je přisouzena dvojici játra - žlučník. Vůdčí orgán jsou játra. Jestli to máš od dětství, tak děti intuitivně ví, co tělo potřebuje, později se to již trochu zkresluje chutěma, tak posiluješ okruh jater. V játrech se filtruje krev a odbourávají se tam přestárlé krvinky a vše co krev již nepotřebuje, např. chemii z léků, z potravy, některé tuky a pod. Proto jsou játra odpovědná i za veselou mysl a taky za dobrý zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, zlepší se mu zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, vyhne se depresím. Jestli jsi četla Egypťana Sinueta- ten při pití piva říká přípitek: "Obvesel svá játra". Nevím, zda to autor knihy znal souvislost mezi játry a veselou myslí, ale mne to vykouzlilo úsměv na tváři :3:

:74:
04.05.2014 - 18:28 | Filtr
(Panna) Arezet » Samanthaa
To by mě třeba zajímalo,já strašně ráda jím kyselé,co asi to tělo potřebuje?Mám to tak od dětství,ale te´d už né tolik.
03.05.2014 - 19:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z hlediska čínské medicíny to znamená hodně, tělo si samo řekne co potřebuje, naštěstí narozdíl od lidí "nemá rozum". Každá zelenina ovlivňuje - ozdravuje,nebo utlumuje určitou část našeho těla a varem se změní její polarita a vliv na tělo. Proto se časem mění i chutě, např. jako dítě někdo miluje vařenou mrkev a v dospělosti již jí jen syrovou, podle toho, jak se mění odolnost těla. Vařená otepluje, syrová ochlazuje, proto se někdo diví, že při nachlazení snědl několik citronů a stejně tu chřipku dostal. Kdyby si dal např. vařenou růžičkovou kapustu, měl by stejný obsah "C", ale navíc i teplo a chřipka by neměla šanci. Proto si myslím, nutit se jíst co ti nechutná není správné.Každý jeden jsme originál. Najdi si svoji cestu. Pokud tě to více zajímá, přečti si třeba něco z oblasti "stravování podle čínské medicíny". :1: :1: :1:
29.03.2014 - 20:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nooo to chce to uvařit, rozmixovat, ale někým jiným a pak Ti to podat k obědu... no a pak můžeš přemýšlet co to vlastně jíš :4:

Třeba možná máš ty polévky jen blbě uvařený a špatně ochucený :4:
17.03.2014 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vařená zelenina fakt není dobrá, ode mne palec nahoru! :15: A víš co, já si myslím, že mrtvá strava není vůbec dobrá, živá je lepší. Jako dítě jsem dávala oběd kočkám ( rodiče měli 2) aby naši nezjistili, že nejím vařené jídlo POLÉVKA JE GRUNT! říkávala babička a tento vzorec se opakoval. Najedla jsem se v zahradě ( hrášek, hrozno, jabka...) a jak jsem vyrostla :4:
15.03.2012 - 22:34 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Berenique
Drožďová pomazánka :69: :15:

Ale nikdy už jsem ji nejedla takovou,jaká byla právě ve školce :8: :12:
15.03.2012 - 22:33 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Berenique
..prosím Nuna zde se hlásí,jako prznitelka zeleniny.. :6: :2:
.. nahážu všechny možný druhy do těstovin,do kuřecího salátu,do bílého jogurtu..no sorry no.. :6: :2: :69:
..nevím,je li to dobře,nebo zle,ale mě to prostě chutná.. :1:
14.03.2012 - 18:34 | Filtr
(Ryby) elfivíla » Laki
Super písnička
14.03.2012 - 15:34 | Filtr
(Lev) Marhon » A.
Naopak, tohle je vyborny recept, jak donutis chlapa varit.
Udelas jackovi bramboracku, kvetakovy mozecek, leco, fazolky na kyselo, koprovku, mrkvicku s bramborem, rajskou a v patek smazi jack rizky a je z nej kucharinka jak vysita. :4:
Po pravde, myslim, ze jack by smazil hned v pondeli vecer, hned po ty bramboracce. :25:
14.03.2012 - 11:59 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Kareline
Mně zelené nevadí, smrdí mi ty lusky :61:

Tuhle úpravu fazolek znám, je pravda, že při pomyšlení na tento pokrm, se mi nezvedá žaludek (oproti třeba fazolkám na smetaně :23: ), takže je možné, že přijde doba, kdy tohle do sebe s chutí naláduju :3:
14.03.2012 - 11:58 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Kareline
To ne, snad :4: jen si myslím, že pokud děcku nechutná zel.polévka, tak mu mají dát rodiče na výběr i třeba tu syrovou zeleninu, půl kilový kedluben do ruky a kousat :4:
Že se obecně myslí že zel. polévky jsou zdravé, ale třeba vážně střeva toho člověka to nesnesou, tak to spíš škodí a mělo by se to brát v úvahu :43:
14.03.2012 - 10:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kareline, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====



No, v Nemecku se provadeji zelenoluskove orgie :4: :61:....Jsem si odsud privezla super recept.

Zeleninove lusky s vuni spicku(nevim, jak se rekne pancetta, Speck?)

To se spari lusky ve vode, na panvi se orestuje cibulka(nejlepe bila, sladci) a troska uzeneho, jen na vuni, nemusi to zrovna plavat v tuku. Zaveram se pridaji ti zmekle mlade fazolky(ty sjou mimochodem akorat, kdyz "kvici" priskousnuti...(To "kviceni" jeoriginalni termin Toma Melznera, znate.li)

Takto pripravenou zeleninu, pekne zamaskovanou tou vuni, ze, mi snedli i lide, kteri se "zelenemu" vyhybaji :4:
14.03.2012 - 08:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Přívětivý Jack
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kareline, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====



Dneska uz Ty maminky s varecko, jsou snad vzacny...uzivaji se jine, diplomatictejsi zpusoby :4: :21:...

Ja bych videla jeste jednu vec....Ta zeleninachutna detem mene, ale obvykle se s ni sprateli, jako velci. Nemuze to byt tak, a ver, ze ta zminka te verecky me k tomu primo navadi, ze jsi to jeste mamince neodpustil? Moc bych se tomu nedivila, na mne spatne ucitelske techniky mamky a nekterych ucitelek zanechaly tez stin, jenze se uz tim netrapim, davno zapomenute a ODPUSTENE. :62:
13.03.2012 - 21:47 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Kareline
A co ty maminky s vařečkama, ty říkají něco jiného :49:
13.03.2012 - 21:46 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Berenique
Saláty mám rád :4:
13.03.2012 - 21:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kareline, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====



Co to resit, telicko to vyresilo za Tebe, ne :3: :4:... clovek by se do niceho nemel nutit, kord do jidla, ktery si musis vychutnavat.

Pak, mozna, ze Ti telo timto zpusobem rika o vlakninu a vitaminy,:25:..kdo vi
13.03.2012 - 12:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Alžbětta, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ASi proto,že jsem opravdu byla mlsná jak koza. Asi to bylo úpotřeba,von každej něco nejí,ale já jsem fakt jen mlsala :69:.I ze školky jsem si nosila v kapsičkách jídlo co nešlo někam skovat :25:.
Příspěvky: 38-14 13-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »