Enviromentální žal


14.07.2019 - 21:26
(Střelec) Moneta
Enviromentální žal
Ahoj všichni moudří lidé:). Chtěla jsem se s vámi poradit. Jelikož mi není lhostejné, jak člověk zachází s přírodou, proto se zajímám o různá ekologická témata a snažím se v rámci možnosti chovat k přírodě co nejšetrněji. Např používám kosmetiku bez chemie, peru v doma vyráběném pracím gelu. Kupuju šetrné čistící prostředky. Zahradu sekám, co nejméně. Větší půlku nechávám divokou atd. Když se ale kouknu kolem sebe, tak mi to všechno připadá jako marné konání a říkám si, co víc já (člověk bez pravomocí) můžu udělat pro to, aby se s přírodou zacházelo lépe. Kde to všechno uchopit. Jak změnit to, aby všude nebyla řepka, aby se zbytečně nesekaly travnaté plochy, aby se s půdou zacházelo lépe, aby senoseče nesekaly všechny louky najednou a nerozmašírovaly tisíce mláďat atd. atd. Přitom jde tomu všemu lehce předejít. Stačí se jen chovat "jinak". Momentálně cítím velkou beznaděj a nevím, jak to všechno uchopit. Myslíte si, že je to jen boj s větrnými mlýny? Nebo mám třeba s tlampačem objíždět náměstí velkých měst? :) Páchat rajčatové atentáty před Ministerstvem zemědělství nebo jet až do Bruselu? :) Nebo někomu prostě rozbít držku? :)
Co si myslíte vy? Děkuji!

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Řazení:
14.07.2019 - 21:38 | Filtr
(Ryby) MG34
Existuje prakticky asi jediná reálná možnost, co dělat - vydělávat peníze - hodně peněz.

A za ně kupovat půdu (pole, louky, lesy). Je směšně levná. A pak ji využívat "správně".
14.07.2019 - 21:48 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Buh je tlak
Já jí rozumím. Velice. Nevím, jak Moneta - já bych rozhodně byla šťastnější, kdyby rostlinstvo tak nechřadlo (a teď nemyslím naše kůrovce, to opravdu ne) kdyby tak nevymírala zvířata, kdyby se moře nedusila plasty.
Ano, byla (jsem a bych) šťastnější.
Jen si myslím, že to, co může pomoci, není až tak vyrábění domácího gelu - ale právě ten žal jako takový.
Tuhle Mig má pěkný nápad s tím skupováním půdy, škoda, že nereálný a těžko uskutečnitelný.
To, kam svět dospěl, se mi taky nelíbí - je to tak stašlivě anorganické! Tak ostré a zraňující....když nejsi kyborg.
Ale jsem dost stará na to, abych věděla, že jsou momenty, kdy se nedá dělat nic. Maximálně tak číst vodu...abych tak řekla.
14.07.2019 - 22:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
jasněže je to reálné - protože hektar půdy se dá sehnat za směšnou cenu - třeba za milión máš až několik hektarů (jak kde) - a na to se dá vydělat úplně normální prací

ženská se muže třeba i dobře vdát (pokud to s tou přírodou myslí vážně), atd. - i tak se dají získat peníze

já takového člověka třeba znám
14.07.2019 - 22:17 | Filtr
(Býk) Deam » Buh je tlak
Když se podívám na vlastnictví půdy u nás na vsi, tak je to částečně firma vázaná na Agrofert, církevní realitka a nějaký miliardář s bydlištěm na Praze 1.

Takže movití lidé a společnosti kupují, možná hlavně kupovali, když byla za pakatel, půdu dost běžně, akorát tak nečiní z altruistických důvodů.

Dodávám taky spousta původních drobných vlastníků, kteří dost často bydlí taky už někde jinde, snad čekají na další zvyšování cen, protože zemědělství už se nejspíše nikdy věnovat tady nebudou, když neprodají oni, pak tak učiní dědicové.

A pak ti, co zde stále bydlí. Tam je to nejisté, kdo si nechal pozemky u domu, pokud se nezblázní, prodávat nebude, leda by se měnily územní plány, to by mohlo zlákat. Jestli by prodali pozemky, které jsou rozházené po katastru, to je otázka.
14.07.2019 - 22:44 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
nene, můžeš to klidně nechat zarůst (a tvářit se třeba, že to je ekozemědělství) ale nejjednodušší je tam dát nějaké stromy a 2x ročně to pod nimi posekat - hektar se dá zvládnout v relativně málo lidech, to je prostě (10x)větší zahrada

anebo pronajmout grátis někomu, kdo to bude dělat podle tvých představ

je to prostě reálné, ale málokdo do toho jde, takže všechnu půdu skupují ti, co to dělají "průmyslově"
14.07.2019 - 23:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
většina polí je bez omezení, která zmiňuješ - zvlášť když si to pole vybíráš ke koupi, tak si to pohlídáš
14.07.2019 - 23:50 | Filtr
(Střelec) Moneta » Buh je tlak
No já právě hledám možnosti, jak přispět ke změně a víc hlav toho více vymyslí. Cítím, že v tomhle případě (u mne) není smíření se situací na místě, ale něco se dělat dá. Třeba mě nebo někoho jiného tato konverzace inspiruje k tomu, že např. zkusí(m) napsat projekt a zažádat o peníze na drony pro určitou oblast nebo sehnat dobrovolníky na plašení zvěře atd. To je jen příklad.
A myslím si, že kdybych za sebou viděla nějaké konkrétní výsledky, tak by mě to učinilo šťastnější. No a jak říká Lupi. Možná i ten smutek je součástí procesu změny. Protože kdybych ho necítila nebo se se situací smířila, tak se o žádnou změnu snažit nebudu a nic neovlivním.
15.07.2019 - 00:06 | Filtr
(Býk) Deam » Moneta
Doporučuji například:

https://kpustovalova.wixsite.com/pa…

Či:

http://www.jarojaromer.cz/kdo-jsme/

Nebo můžeš mít něco přímo v okolí.

Kdo má chuť, určitě má dnes možnost ledacos podniknout ať už sám nebo ve spojení s ostatními.
15.07.2019 - 09:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
Elektrárny jedou i v noci, kdy je minimální spotřeba, ale něco se s tím proudem udělat musí - takže se to pouští třeba do pouličního světlení. Problém se vyřeší jedině v případě, že se povede lépe sladit výrobu a spotřebu u budoucí generace výroby energie. Anebo se vynalezne použitelný způsob velkokapacitní akumulace.

U fotovoltaiky je to jasné, vodní elektrárny se asi taky dají v rámci dne pustit víc i míň (přečerpávačky jsou ideál, ale ne všude jdou), vítr v noci fouká o něco méně, asi by se dal také nějak zálohovat, když zbude jen tohle. Takže pokud se povede zrušit tepelné a atomové alektrárny (které musí jet furt), problém s nočním světlem se asi vyřeší sám - energie bude málo a bude se s ní více šetřit.

Ale my se toho pravděpodobně nedožijeme..
15.07.2019 - 09:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lunatik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky tyhle pocity znám. Taky mi není osud této planety lhostejný.

Za hodně velkej průšvih považuju 5G (jak tady o tom psal AL8EX), snad se, ale lidi za včas probudí.

Jinak mám osobně pocit, že mnoho věcí už se začíná postupně lepšit, lidi začínají více přemýšlet, být vědomější.

Třeba bezobalové nákupy, velký nárůst bezobalových prodejen, biozemědělství,vegetarianství, petice proti klecovému chovu (dřív to nikdo moc neřešil). Teď už se o to lidi zajímají,

Nebo třeba udržitelná etická móda, to je taky palčivé téma, tomu se věnuje (i o tom přednáší) Kamila Boudová
15.07.2019 - 11:04 | Filtr
(Střelec) Moneta » Lunatik
No já pořád věřím v to, že spousta lidí takhle nekoná úmyslně. Tedy myslím běžného spotřebitele, ne např. majitele nějaké globální firmy, kterému se plenění naší planety obrací v dolárky. Myslím si, že nejleším a nejefektivnějším řešením by asi bylo, zavést toto téma celoplošně do škol, jako samostatný předmět a pojmout tu výuku jinak, než jak to v našem zkostnatělém školství funguje. Vést se studenty diskuze, snažit se, aby přicházezeli na řešení vlastními nápady...ukázat jim, že oni mají tu moc věci změnit.
Aha, takže já jsem vlastně chtěla páchat rajčatové atentáty na nesprávném místě. Takže oprava! Budu páchat rajčatové atentáty před Ministerstvém školství. :)
No ale to by nemuselo být špatné. To by se asi mladým, budoucnosti národa našeho, líbilo. Pomalý záběr nahnilého rajčete, rozplizávajícího se na šklebícím se obličeji kravaťáka. K tomu nějaká příhodná hudba. Ale asi by to chtělo i kousek nahoty. No co, pro dobrou věc klidně odhodím svršky a třeba ukážu ty svoje mršky. Puritánům se předem omlouvám! :))) No a jsem hvězda jůůťůůb, mám lajků jako pouliční směska blech v kožichu a osvěta může začít. :)
15.07.2019 - 13:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nekdy zal mam, ale nema to cenu. Ja se muzu uskromnit 1000x, muzu se dokonce sprovodit ze sveta, abych tu neznecistoval, ale nezmenim tim skoro nic.

Jednina cesta je tlacit na, pripadne vymenit ty, kteri maji moc neco rozhodnout.
Ja muzu prodat auto a jezdit na kole. Ale pak ČEZ proda uhelnou elektrarnu Počerady miliardari Tykačovi, ktery si obšlape vyjimky na emise a denně tam spali 30 vlaku uhli denne, coz je ekvivalent veskere nakladni prepravy v CR. Takze nema cenu byt sebemrskac, ale tlacit na zmenu uvazovani nebo vymenu tech, kteri ze sve pozice muzou prosadit podstatnou zmenu k lepsimu. A pak mit trpelivost, protoze elektroenergetika i system zemedelskych dotaci maji OBROVSKOU setrvacnost.
15.07.2019 - 16:47 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Dalo by jeste na leccems zapracovat.
Treba nekupovat toaletak a zacit si utirat zadek lopuchem.
Usetrime tim rocne 12 milionu kubiku dreva.
15.07.2019 - 18:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Psyko
Postavit jadernou elektrárnu a čekat jestli si neupšoukne.
15.07.2019 - 19:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně, někde musíš začít...tedy u sebe ...a dál?..pokud chceš pochopit, proč se tolik lidí chová jak debilové, tak musíš pochopit, co je k tomu vede..

Člověk je tak trochu krizovej tvor..věřím že většina lidí by i mohla vnímat svět okolo sebe...ale nevnímají ...a proč???...podívej se kam je ten náš způsob života přivedl- mají toliko nemocí, depresí a problémů sami ze sebou, že už prostě nemají sílu s tím něco dělat!


Můj názor znáš - tím důvodem proč je dnes tolik lidí v depkách či se potácejí ve vlastních nemocech je neskutečný nárůst vysokofrekvenčního záření...to způsobuje neschopnost tvořit melatonin, který zásadně očisťuje organismus před volnými radikály a vznikem rakoviny a dalších civilizačních nemocí...

tohle video stojí za zhlédnutí -
https://www.youtube.com/watch/…

Alex :74: :74:

p.s. jen pro doplnění...tyhle sítě z nás VŠECH dělají "debily" ..je dokázaný, že vysokofrekvenční záření ovlivňuje koncentraci, krátkodobou paměť atd...děti celosvětově hloupnou..jak to když mají přístup k vědomostem jako zatím nikdy před tím??? :44:
YouTube
16.07.2019 - 08:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Šéf Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák zalitoval že:
"Čtrnáctiletým dětem" nedáváme "přes držku". Za co? Že "chodí do ulic a stávkují za něco, čemu ani nerozumí". Tedy že snahou zabránit změně klimatu ohrožují průmysl, který je základem naší ekonomiky.
16.07.2019 - 09:14 | Filtr
(Ryby) MG34
Nechceš si už konečně opravit ten nadpis (environmentální místo enviromentální)? Myslel jsem, že to brzo zmizí, ale ne tak - kdo se na to má pořád dívat?

Nejhorší je, když takové chyby někde dlouho visí v nadpisech a lidi je vnímají podvědomě, když přelétnou celou stránku - pak se jim v podvědomí narušuje "pravopisná statistika" a jde to s nimi po této stránce postupně do kytek...
16.07.2019 - 11:03 | Filtr
(Střelec) Moneta » MG34
Hele, myslím si, že z toho děláš moc velkou vědu. Prostě jsem zapomněla n. To se stává. Lidi chybují. Nepíšu odborný článek, ani nevydávám knihu, takže není třeba, aby tyto texty procházely před zveřejněním korekturou. Je to prostě diskuze...lidská, živelná, tady a teď. Ať se klidně zapojí dyslektici a dysgrafici a napíšou mi třeba, že se mnou nesouhlasý:) mně je to fuk. Jestli máš rád kromě češtiny i matematiku, tak se koukni na to, kolik toho mám pravopisně správně...spočítej si to a porovnej s množstvím chyb. Pak už ti to možná tolik vadit nebude. Ale chápu to, jsi dítko, které prošlo systémem, který skrz chyby hodnotí. Paní učitelce si odevzdal text, kde si měl sto věcí správně, ale ona viděla jen ty chyby a ty potom taky. Takto se v podvědomí narušuje sebehodnocení! :)

Ale jinak píšeš rozumné věci, to jo, to se musí nechat. :)
16.07.2019 - 11:12 | Filtr
(Střelec) Moneta » MG34
Hele už sem ho našla, tady je mrška! Písmenko jedno zatoulané, zlobivé. Tam dole pod textem. Vidíš ho? Teď si ho tam můžeš dosadit! Na! :)

n
16.07.2019 - 13:03 | Filtr
(Střelec) Moneta » Bosch
Heleďme se! Pan Bosch. Mistr stručnosti, pán nic neříkajících vyjádření! Takže dle vaší logiky je zbytečné změnit spoustu věcí k lepšímu jen proto, že si utíráme zadek toaleťákem. Takže když někdo zorganizuje akci na záchranu stovek kusu malých srnčat a tak se i stane, tak to bylo zbytečné, protože si doma utírá zadek toaletním papírem?

Dle vašich příspěvků soudím, že si myslíte, že jste člověk pokrokový, chápající důležitost technologií a ti, co poukazují na možná rizika a chtějí změnu, ti by se měli vrátit do středověku. Ale já vám něco povím, je to právě naopak! Kdyby byli všichni lidé jako vy, tak tady i dnes středověk stále máme, protože i v té době byste hlásal, že všechno je v pořádku tak, jak to je!
16.07.2019 - 13:19 | Filtr
(Střelec) Moneta » Buh je tlak
Ale já psala o něčem úplně jiném.
Dalším důležitým aspektem v literatuře, kromě pravopisu je i porozumění textu. :)


Hele chlapi, zdá se mi to nebo se tady řeší úplně bezpředmětné kraviny?! A když už to teda děláme, tak jistě víš, že na začátku věty se píše velké písmeno. A případná nedorozumění. Ta nedorozumění. A co teď s tím? K čemu to jako je?
16.07.2019 - 13:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Moneta
No ale dnes lidé volají po středověku a hlásají jak dřív bylo líp. Chtějí zpět ke kořenům. Přírodě. Zahrádky králíci a kedlubny v přezahrádce.
Srnčata zachraňovat je kontraproduktivní protože srnčí je přemnožená a okusuje výhonky ničí lesy. Zeptejte se myslívců.
Technologiemi můžete třeba zachránit spoustu ohrožené zvěře, pokud se tímto směrem technologie napřímí.
A když si utřeme zadek lopuchem, zachráníme tisíce hektarů lesa.
Myslel jsem že máte více smyslu pro humor.
16.07.2019 - 13:53 | Filtr
(Ryby) MG34 » Moneta
naopak bych řekl, že z toho vědu děláš ty - stačilo prostě opravit nadpis a smazat můj příspěvek, který na tu chybu upozorňuje

tvoje následná "obhajoba" je úplně mimo mísu

když chceš něco dokázat (pomoct přírodě, dostat na svou stranu masu lidí, aby ti pomohli a přidali se k tobě), tak prostě nemůžeš udělat chybu hned v nadpisu... výzva s chybou se diskvalifikuje hned na startu - jak pak někdo může věřit, že to myslíš vážně, když ani ten blbý nadpis si nepohlídáš (což by ještě tak nevadilo), a pak v případě upozornění na chybu ho promptně neopravíš (což už je v tomto kontextu podstatně horší) a zkoušíš místo toho chytračit?

A mimochodem - texty na Internetu se strojově indexují, aby bylo možné pak vyhledávat - což obzvláště platí pro off-line diskuze, které jsou dostupné i bez přihlášení..
16.07.2019 - 13:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Moneta
Ano zaplaťpánbů se tady řeší bezpředmětné kraviny.
Že se tady neřeší nic důležitého. :75:
16.07.2019 - 13:54 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
jeden v moři by byl OK, kdyby to nebyla hned první vlna, která cákne na náhodné kolemjdoucí...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-150 151-175 176-200 201-211
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »