Nejvnitřnější postoj


24.11.2017 - 10:26
(Rak) dan162
Nejvnitřnější postoj
Pozemšťan vymyslel podle mne krásné téma "otevřenost ve sdělování skutečného nejvnitřnějšího postoje". To se týká mnoha lidí, rád bych diskuzi na toto téma zachoval, tedy bez mazacích orgií.

Pro inspiraci ocituju tato slova: "Cítím potřebu mít tu možnost necenzurovat svoje myšlenky a s úlevou si dopřát tu nádheru být naprosto uvolněná s někým blízkým..., ale zase si myslím, že jsou třeba ryze ženský věci, který je lepší zbytečně nepitvat a je lepší je řešit je s kámoškou, podobně i u muže. A je tu u někoho možná ještě něco, kam nepustí vůbec nikoho, nebo né hned, což se mě myslím netýká ale dokážu to respektovat. Vůbec si myslím že spousta věcí chce svůj čas a tak to může bejt jenom čím dál tím hezčí a silnější ne?"

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
24.11.2017 - 11:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja svoju najvnútornejšiu vieru - lebo tak je to pre mňa lepšie nazvať, nikomu nevnucujem a dokonca ani o nej veľa nehovorím. Ak by som ju nemala neviem akoby som to všetko prežila. Moja najvnútornejšia je o tom že je niečo vyššie a všetko ma zmysel a aj môj život potom má zmysel.
Nepatrím k dokonalým ľudom a neverím že existuje dokonalosť aspoň v našom ponímaní, ak si niekto hovorí že je dokonalý tak ja sa pýtam a podľa koho či čoho si dokonalý - lebo určite budem vnímať ja dokonalosť inak ako ten druhý.
Takže moje najvnútornejšie presvedčenie je o tom že nehľadám a neviem ani popísať dokonalosť vo svete a verím že všetko čo nás v živote stretlo sme si tam niekde naplánovali aby sme svoju púť dokončili.
Takže ja na tie moje necenzurované myšlienky už necítim tak veľkú potrebu zdieľania s niekym kto mi rozumie ako to bolo pred tým, ale viem že je fajn občas uvoľniť to naše myslenie ak vieme že ten druhý počúva a aspoň z časti chápe o čom hovoríme.
24.11.2017 - 11:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Diskuzi vedle jaksi nesleduji, ale snad se chytám i tak :1: Nechám jenom myšlenky plynout, uvidím, kam dojdu... myšlenkový průjem začíná :75: Ale mám raději to slovenské slovíčko "hnačka" :61:

Můj nejvnitřnější postoj, moje víra, můj vlastní ´mytologický´ systém... od "boha", počátků stvoření přes začátek, smysl i konec života, ve všem tak nějak najdu záchytné body... Jsem člověk, který má na vše vysvětlení. I když to vysvětlení často bývá: "Tohle nemáš vědět.." :4:

A komu dám odpovědi? Tomu, kdo mi připadá vnitřně blízký (že by mohl porozumět)... nebo to plácnu jen tak někomu, o kom vím, že to nezneužije :4: V lidech se, naštěstí, nemýlím... jen někteří nechápou, jak můžu považovat za spřízněnou duši někoho, kdo se chová jako idiot :61: Ale já jen vím, že prostě... přišel, aby mi něco ukázal. A i tak miluju. Vím, proč přišel, co zanechá a že půjde zase dál. Stejně jako chodím já..

Muž a žena je pro mě jako příliv a odliv. Jasně, nejlíp si pokecá příliv s přílivem o věcech přílivu (to co jsem zas vyplodila :61:). Odliv nechápe, co je příliv, stejně jako příliv nechápe, co je odliv. No a stejně... jeden bez druhýho nejsou. A budou se handrkovat... dokud nepochopí, že oba jsou součástí moře a že slapovými jevy jsou spolu, a jen díky tomu nahoře..

Já jsem u každého člověka trochu jiná v chování. Prostě to tak mám, nevím proč. Svoje nitro uchovávám, ale ten můj "obal" se jaksi mění v závislosti na okolí. Jsem jako zrcadlo, co odráží ostatní. Málokdo tím zrcadlem právě projde...

Jinak nemám problém ukázat ze sebe všechno, co znám. Za nic v sobě se nestydím natolik, aby o tom nevěděl nikdo. Nic není tak cenné, aby to nemohlo být sdíleno. (nejsem komunista! A jídlo taky moc nesdílím :61:)
24.11.2017 - 12:47 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
zajímavý je ten stupňovací výraz, hezčí, silnější, ..nejsilnější?
já se třeba slabý necítím a nemám potřebu větrat nitro
myšlenky sdílím vědomě aniž bych v tom viděl nějakou úlevu
24.11.2017 - 13:18 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
"Necítím potřebu větrat nitro...myšlenky sdílím vědomě" to mi zní jako protimluv, čemu špatně rozumím ?
24.11.2017 - 13:24 | Filtr
(Rak) dan162 » aktigram
Správně ti rozumím tak, že přijetím vlastní/cizí dokonalosti/nedokonalosti se ti snížila potřeba blízkosti/sdílení z velké potřeby na fajn prožitek ? A to i v partnerství, rodině ?
24.11.2017 - 13:32 | Filtr
(Rak) dan162 » .
Pěkné, dík, líbí se mi to, myslím si nebo provádím něco podobného, nebo spíš mířím stejným směrem.

"Tohle nemáš vědět.." to je báječné vysvětlení :61:

"nic není cenné, aby to nemohlo být sdíleno..jídlo nesdílím" ergo kladívko jídlo je tak cenné :-D
24.11.2017 - 14:25 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » dan162
"Tohle nemáš vědět" je úžasná metoda, ale lidi někdy zapomínají na to, že to takto může fungovat bezproblémově jen v propojení s dalšími slovy: "ani pocítit".
Jestliže toto nedokážeme v celku, nepovažuji za vhodné se řídit jen tou první částí, protože druhý už částečně ví... A ta částečnost je spíše na škodu.
24.11.2017 - 14:27 | Filtr
(Rak) dan162 » Sosna zvlčelý
Uff. prosím o příklad.
24.11.2017 - 14:31 | Filtr
(Rak) Loen
Nemám potřebu cenzurovat cokoli před kýmkoli...

Nemám strach, že by mohl kdokoli proti mě cokoli použít :32: ...

Protože ať už se bavím s kýmkoli, samo vypline nakolik jsme schopni sdílet a co...prostě to necenzuruju, důvěřujuju a sem otevřená...

Nějak sem k tomu dospěla a neobírá mě to o energii, kterou bych plýtvala na jakoukoli kontrolu... ale neměla sem to tak vždycky

Třeba s mým chlapem sdílíme nejnitejnější věci, ale ne skrze slova (páč mám jaksi merkury v kvádru :61:..tak to sdílíme jinak...)
24.11.2017 - 14:45 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » dan162
to je rozdíl mezi atavistickými sklony něco dělat a vědomým konáním
24.11.2017 - 14:58 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
Aha, tedy slovní průjem ne, sdílet sebe jo ? Ok, rozumím.
24.11.2017 - 15:03 | Filtr
(Rak) dan162 » nebešťanka
Tak nechal jsem volně plynout myšlenku pozemšťana, moc do ní nerejpat :-) Není to tolik o mne.

Za sebe nenalézám "nesdělitelno", které by mělo v páru existovat. V praxi mimo partnerství nějaké nesdělitelno mám - to, kde mám nějaký emoční problém, je mi to nepříjemné, stydím se, mám vztek například, to tam bude, než to vyřeším nebo přijmu. O něčem nevím, že je nesdělitelné, nemám pro to slova, neuvědomuju si, nemám znalosti, nevím o čem je řeč. Vnímám i asymetrii, kdy žena má postřehů, postojů víc, než dokáže muž pochopit, nebo ona sdělit, den není nekonečný :-)

Edit: možná že spíš mám díky Merkuru v Blížencích kvádrem do Pluta/Urana tuhle komunikaci nebo její potřebu až abnormální aniž to vím.

Téma je i o tajnůstkaření, případně od toho co je jen pro kamarádky/kamarády a partnerovi/parnerce se neříká.

Také v partnerství vznikne u jednoho, řekněme u partnerky nějaký postoj, hodnocení, pocit, který partner nezná, někdy ani partnerka, a když se neřekne včas, vyjede na povrch až při nějakém jiném karambolu.

Loen píše, že sdílení u nich nastává mimo slova, bez kvadratujících Merkurů, sdílení co se ve druhém událo není jen o slovech a jiné komunikaci
24.11.2017 - 15:27 | Filtr
(Rak) dan162 » nebešťanka
O druhého ? Úplně asi nikomu.

Například štírovský, částečně vodní element se cítí bezpečnější, když pozná druhého do posledního šroubku, tak si to představuju. Když jsme u sdílení sebe, tak bez otevřenosti mi to není myslitelné. Když naopak zcenzuruju všechno, tak nepustím i to, co druhého opravdu zajímá a on se řídí odhadem a tím povrchem, který vidí i beze mne.
24.11.2017 - 15:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aha, takže v tomto prípade patrím medzi tých ktorí všetko nepovedia, hlavne veci horšie z detstva, myslím že nie všetko má byť vypovedané, lebo napr. v partnerskom zväzku sa môže stať že potom je to achilová päta pri hádkach. Teda v tomto prípade robím cenzúru, neklamem ale ani nevypoviem všetko.
No divné je že určité veci som raz povedala cudzej žene na lavičke, ale myslím že to stretnutie malo byť, vypovedala aj ona čo nevedela povedať nikomu a ja tiež.
24.11.2017 - 15:51 | Filtr
(Beran) Háňa*
Háňa by si chtěla popovídat, ale nerozumí tomu, co se má řešit :32:
"mít tu možnost necenzurovat svoje myšlenky a s úlevou si dopřát tu nádheru být naprosto uvolněná s někým blízkým"
Někdo je, kdo tu možnost nemá ? Proč ? Čím nebo jak o ni přišel ?
24.11.2017 - 15:53 | Filtr
(Rak) dan162 » aktigram
Je jasné, že někomu z citových upírů ze sousední diskuze nedám střelivo...vlastně dám. Tam, kde to mám vyřešené, tam to není střelivo a kde to vyřešené nemám, tam mne takový člověk donutí si to vyčistit, dlouhodobě stejně se u mne nezdrží. Dobrovolně to moc nedělám, ale ono to stejně nějak vyleze ven. Buď tím co sám řeknu, nějak mimoděk, nebo tím, že z podpalubí to způsobuje hádky.
24.11.2017 - 15:55 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
Vlastní volbou, upřednostněním cíle před cestou, emoční zavřeností, zvykem z rodiny, výběrem agresivního partnera...

Je něco, co ti brání diskutovat ? Jak jsi o tu možnost přišla ? :-))
24.11.2017 - 16:02 | Filtr
(Beran) Háňa* » dan162
Není, co mi brání diskutovat, jakože obecně o čemkoli, ale tady, abych se mohla držet tématu, zkouším se prokousat k tomu, o čem to vlastně je.
A furt nevím ... Jako, jestli máme něco nejniternějšího, co s nikým nesdílíme ?
To asi jo, nějaké intimnosti snad, třeba velikost podprsenky, ale moc toho není - vcelku nemám co tajit.
A nebo jsem to prostě celé nepochopila ... tak zas jdu ... :3:
24.11.2017 - 16:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ja netajím veci o sebe alebo len málo ale skôr iné, neviem ako to napísať. Mala som 13 a môj brat urobil podľa našich hrozný poklesok - teda nezabil nikoho a ani nič iné ale moja mama mi to hned ráno oznámila akého mám brata. Brata mám rada a ja už vtedy som bola nahnevaná na mamu prečo ma do toho zatiahla a vlastne za tých 50 rokov som mala iba jediný raz chuť to povedať niekomu a to tej pani na lavičke, kdežto moja najstaršia sestra to celých 50 rokov stále omieľa a mne to príde že je rada že niekto ma poklesok o ktorom celá rodina vie a je teda horší ako ona. Ja som o tom nemala potrebu hovoriť ani svojim partnerom a ani deťom, necítim sa tým vinovato ani nijak v tomto smere, ja to mám v sebe vyriešené
Myslela som to tak, že mladé dievča povie chlapcovi všetko ako ju doma držia nakratko a ja neviem čo ešte, puberta da zabrať každému a vtedy je hlavne opozícia mama - dcéra a otec - syn, no a potom sa zobrali a ona nechápe ako po 30 rokoch manželstva jej manžel pri hádke vždy vyhodí na oči mamu.
No takže ja tak nejako vnímam to čo poviem alebo uchovam.
24.11.2017 - 16:06 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
Pozemstan nadhodil téma. Z jeho pohledu je svět plný hranic, si tedy představuju, má to těžké se v tom nějak vyznat. Z tvého pohledu je svět plný prostoru, různě otevřených lidí, čím víc tím líp si taky představuju, pro tebe to je jasné a jednoduché.

Přijde mi ale, že zavřených lidí je většina.
24.11.2017 - 16:11 | Filtr
(Beran) Háňa* » dan162
Aha, Pozemšťan, tak už chápu, proč nechápu.
Přijde mi, že on je prostě v zajetí hranic, které si sám vymyslel a postavil a dost se mu tam líbí - nebo spíš, cítí se tam bezpečně. A myslí si, že to tak musí mít každý a kdo se nezavírá, je blázen hazardující se životem. Takových lidí je spousta, ale on je má narozdíl od většiny ostatních z železobetonu - je v tom prostě unikátní.
24.11.2017 - 16:11 | Filtr
(Býk) player
Lidé si začnou říkat pravdu , až se z milenců stanou kámoši. Až v momentě , kdy si ženská po fazolový polívce prostě pořádně nahlas a morově usere a nemá s tím problém.

Je tede fakt , že já měl to štěstí s dvěma holkama odtud , se kterýma jsem udržoval poměr na dálku. A po skajpu jsme opravdu byli tak otevření , až mě to samotného překvapovalo. Ale bylo to tím , že tam od začátku nabyly vyšší ambice , než dát pokec a sex. Kamaračoft s benefity. Dost dobrý. Ale ono jde o to , co vlastně je láska a co má jakou hodnotu.

O tom je vlastně reálná diskuse. Nejvíc na sebe komedii plnou omylů hrají čerství milenci. To je vlastně divadelní představení. Většinou teda , co se týká intimity a emocí.
24.11.2017 - 16:12 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » dan162
pozor neplést s přirozenou vnitřní potřebou komunikovat která je obzvláště u konstitucí typu "vzduch" silně dimenzovaná
nejde o to naši vnitřní přirozenost potlačit, nebo měnit, ale poznat
vycházím z toho že v člověku je všechno dobře
aby si to uvědomil je zapotřebí aby jednal vědomě
né pod diktátem sklonů
to co se může zdát druhým jako slovní průjem může být součástí přirozeného harmonického celku, což nastává tehdy, když daný subjekt "ví co činí"
nejen si to myslí že "ví co činí"
bývá v tom velký rozdíl
24.11.2017 - 16:32 | Filtr
(Rak) dan162 » player
věta "Ale bylo to tím , že tam od začátku nabyly vyšší ambice , než dát pokec a sex." mi vyskakuje zkušenost (ne odtud), kdy každá strana měla mimo sdělené ještě nesdělenou představu/potřebu, tedy od začátku blbě.
24.11.2017 - 16:34 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
Většina úchylek je možná jen notně zesílená přirozenost. Vědomě jednat, aha, to je terminus technikus, to je jádro pudla. Ok.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-112
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »