Mravní základ v radixu


07.02.2017 - 09:24
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mravní základ v radixu
Dnes jsem si vzpomněl, co jsem kdysi četl v nějakých astrologických příručkách (nechtějte zdroj, už vážně nevím), kde se často odvolávali autoři na "vyšší" a "nižší mravní základ".
Například byla popsána pozice nějaké planety a bylo napsáno: "Při vyšším mravním základu bývá tato figura využita ve prospěch celku, nikoli jen osobní zisk." "Při nižším mravním základu dochází ke zneužívání této jinak dobré dispozice." A podobně.

A můj dotaz zní: Kde z radixu poznáte, zda člověk má "vyšší" nebo "nižší" mravní základ? A jak to vyložit skutečně objektivně (bez vlastní projekce)? :25:

Stránka: 1 2
Řazení:
07.02.2017 - 09:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Já bych řekla, že tam tohle psali právě proto, že v radixu třeba nějaké dispozice můžou být, ale i když jsou dobré, neznamená to, že se člověk nemůže dostat "na scestí" a naopak. Na úplně základní úrovni mám mravnost spojenou s dobrým postavením Jupitera (potažmo obsazením 9. domu). :17:
08.02.2017 - 13:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
No právě, ale jak to pak objektivně (z radixu) posoudit, že? :4:
Jupiter by mohl být. Já zase přemýšlel o Saturnu. Ten je přísný a hlídá nás. A když je poškozen, tak mu to hlídání moc nejde... Nebo to přehání. Těžko říct, no...
08.02.2017 - 15:54 | Filtr
(Štír) vlna.c » Sosna zvlčelý
Vim, že se jedná o 9 domy. A hodně o saturn. Sama mám merkur a saturn v 9 domě. Měla jsem přísná morální pravidla. Musím se chovat hodně eticky, protože ten saturn mi to nedovolí chovat se jinak. O jupiteru nevím, ale je to možné...
08.02.2017 - 17:55 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka
9. dům...volal mě někdo? :2:
Jako tu píše Vlna.c, i já jsem vychovaná velice přísně a morálně a to vše už bude na vždy zakořeněno ve mě a stejně tak budu i jednou vychovávat já.
Navíc u mě 9. dům protkaný pannou ještě více zesiluje tu stryktnost pro morálku.
Velmi zajímavé jak postavení domů naprosto mění charakter člověka, chodila jsem na základku do třídy s holkou narozenou ve stejný den jako já a to podle mě o morálce slyšela tak akorát z vlaku.
08.02.2017 - 22:25 | Filtr
(Blíženci) tajga » vlna.c
mě trochu překvapuje, že se tu etické chování spojuje se Saturnem. Můžu mít smysl pro odpovědnost, ulítávat si na dodržování pravidel, ale to mi moc nezaručí, že budu jednat eticky. Podle mě skutečná etika vyplývá ze schopnosti soucítit - ne nekrást, protože se to "nedělá", ale protože se dovedu vcítit do toho, jaké je to být okradena...Pak nepotřebuju žádného vnitřního hlídače, protože to vyplývá z mojí přirozenosti.... Když jsem se dívala na sebe, tak vládce 9.domu mám v kvadrátu se Saturnem, navíc Jupiter v kvadrátu s Marsem, takže amorálnější stvoření těžko pohledat.
08.02.2017 - 22:57 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Sosna zvlčelý
jupiter by mohol byt aj podla mna, ale to, co dokazu dobre geny, nedokaze ziadny radix :61: :15: :17:
09.02.2017 - 08:38 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tajga
Kvadráty neznamenají "amorálnost". :3:
Aby se působnost dvou planet na sebe mohla vůbec nějak projevit, je zapotřebí aspektu. A je jedno, zda to je trigon, nebo kvadrát, výsledek konečný může být týž. Jen cesta k výsledku značně odlišná. Někdo zkrátka v pohodě dosáhne cíle bez zaškobrtnutí cestou, jiný si několikrát nabije hubu, ale do cíle se dostane též. A díky zkušenostem může být do budoucna i lepším, než ten s trigonem.
09.02.2017 - 09:09 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Jo, Mars kvadrát Jupiter je typický aspekt v radixech zločinců :1:
10.02.2017 - 20:29 | Filtr
(Panna) HydraZdiamantoveLagunyZapomneni
O tom přemýšlím dlouho, porovnávám s realitou spousty horoskopů a čeho jsem si všimla, je zaprvé samozřejmě ten 9 dům, ale i 3 a postavení jupiteru a merkura. Další věc je síla celého horoskopu, základních planet, asc...protože celkově slabý člověk a k tomu třeba ten špatný 9 dům, to je na pováženou. Pak taky aspekty neptunu a marse...zvlášť opozice dokáže s mravem taky slušně zahýbat. A pak poslední věc a sice, že pak se setkám s horoskopem vysoce morálního člověka, který se svými démony bojoval-bojuje a úspěšně,a v horoskopu má velmi problematické všechny ty body, o kterých tu píšu jako o špatných ukazatelích. Takže jsem dospěla k tomu, že ,,odhadovat" něčí mravní základ je vpodstatě drzost a člověk by měl klienta vidět, vyptat se ho na pár věcí a pak teprv se v tom smyslu nějak stavět k horoskopu. Človek nakládá s danostmi, které jde vidět v radixovém koktejlu, nikoliv že by ten koktejl rozhodoval o jeho morálce.
09.02.2017 - 16:20 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Dlouho jsem přemýšlela nad příkladem radixu nějakého prokazatelně "nemorálního" jedince, ale nikdo s časem mě nenapadl, tak aspoň takhle, i bez domů je to myslím zajímavé. :5:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
10.02.2017 - 08:37 | Filtr
(Váhy) Marcie » Mici Angóra
tak v koži tohoto človeka by som byť nechcela, myslím, že tie kvadráty by ma roztrhli na kusy ... ale myslím, že má veľký potenciál po nejakom turbulentnom životnom období sa zmeniť - ako sa to napr. stáva u nejakých zločincov, že napr. vo väzení sa začnú zaoberať "duchovnom" a úplne sa zmenia ... :3:
10.02.2017 - 08:42 | Filtr
(Váhy) Marcie
tiež častokrát premýšľam o tom, čím to je, že niekomu sa "prepečie" takmer všetko, ja keď sa uchýlim k nejakému drobnému klamstvu, tak mi to vesmír hneď naservíruje späť ... možno to robí môj dobre aspektovaný jupiter (trigon mars,trigon s.uzol a trigon č.luna)v 2.dome, na ktorom mám regulus ... :1: a tiež môj saturn v 9.dome ...
10.02.2017 - 09:39 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Marcie
Já mám úplně stejnou zkušenost, mně se vždycky hned všechno vrátí. Možná je to tím, že to mám podvědomě zafixované :1:
10.02.2017 - 10:10 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » Mici Angóra
Někde jsem slyšela, že čím vyšší stupen vývoje duše, tak rychlejší reakce na vrácení toho co jsme zaseli. Někde něco šlohnu a za půl hodiny mi někdo dá po tlamě. Cigán to šlohne, ale vše mu projde.
10.02.2017 - 10:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » samostatná jednotka
Díky, aspoň se mám čím utěšovat :4:
10.02.2017 - 11:43 | Filtr
(Střelec) tiferett
Ide o stupen,o úroveň duchovnej, mentálnej a emocionálnej vyspelosti jedinca...Niektorí astrologovia hovoria o "žití vyššej alebo nižšej otáčkxy, planéty, aspektu, alebo celého horoskopu.
Táto úroveň vyspelosti jedinca sa najlepšie pozná, ked astrolog formou dialogiu oskenuje, vycíti, ako človek reaguje, ako prežíva energie MArsu, Jupitera...atd
Ale na takéto presné vycítenie musí byť aj sám astrolog na vrchole vývoja, musí byť, senzibil, mudrc....Astrolog bez tejto úrovne vývoja môže len hádať a vlastne nezistí a nepochopí o klientovi vôbec nič.
10.02.2017 - 15:31 | Filtr
(Váhy) Žabí sen
Řekl bych, že Slunce a Luna bez nepříznivých aspektů je jeden z ukazatelů. Poškozené znamení Ryb vypovídá o mravní slabosti. Obecně intelekt a mravnost ducha se čte z 1. 3. a 9. dómu :) (Někteří říkají, že intelekt se z horoskopu nepozná a jiní zase že ano...)
10.02.2017 - 18:44 | Filtr
(Váhy) Žabí sen
J. Kefer píše, že vyšší typ osobnosti lze poznat, pokud jsou planety v obdobách. Co tím myslí, nevím.
10.02.2017 - 21:02 | Filtr
(Vodnář) edeka
ja vam tady nerozumim vubec, astrologii nechapu ::) ale otazka , to je jako fakt ze mravni zaklad ma clovek dany? myslela jseem ze tohle maji na svedomi nasi rodice .. resp vychova.
11.02.2017 - 13:34 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » HydraZdiamantoveLagunyZapomneni
Proč by to měla být drzost? Nemyslím. Když někdo na astrologických stránkách dá k dispozici svůj horoskop, tak musí počítat s tím, že ho budou druzí zkoumat :)) Kdyby si to někdo nepřál, tak to nezveřejní.
11.02.2017 - 14:55 | Filtr
(Váhy) 0RLAND0
ja som presvedceny, ze moralka a teda aj charakter sa neda z horoskopu vycitat (tak ako IQ, vierovyznanie, sexualnu orientaciu a podobne). Inak Kefer tiez mal poucku o vyssom a nizsom type osobnosti... vyssi typ mal planety v obdobach (to vysvetlujem ako ze ich mal poprepajane planetarnymi konfiguraciami, ci midpointami...proste tvoria nejaky pravidelny celok) a slnko a lunu bez negativnych aspektov... Schulman zas mal pojem stara karmicka dusa... tam zas taky clovek by mal mat planety na poslednych stupnoch znameni (alebo aspon v poslednom dekane), vyrazny saturn, vyvazenost harmonie a disharmonie v horoskope (myslia sa tym aspekty), dalej stelia planet a este nieco...neviem ci nahodou obsadenost hlavnych domov, ci planetarnych konfiguracii... neviem.... kazdopadne ja tomuto astro kadrovaniu neverim... :2:
11.02.2017 - 15:43 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » HydraZdiamantoveLagunyZapomneni
Navíc charakter druhých posuzujeme úplně běžně. Snažíme se poznat, jaký člověk je i bez astrologie. Astrologie může třeba potvrdit nějakou domněnku a tak :)
11.02.2017 - 16:05 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
Na posledních stupních?
11.02.2017 - 16:18 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
V knížce od J. Kefera je kapitola 100 pravidel výkladu horoskopu, jak určitě víš, tam píše, jak se projevuje poškozené znamení. Např.: poškozený Štír je smyslnost, Váhy drzost... To může taky hodně vypovědět.
11.02.2017 - 16:22 | Filtr
(Váhy) Žabí sen » 0RLAND0
Jak ses zmínil o planetách na posledních stupních znamení... To by mohlo teoreticky platit o i rozích domů. (?)
Příspěvky: 1-25 26-43
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »