Plán duše....?


05.10.2016 - 17:30
(Střelec) :o)) Nori
Plán duše....?
Naša duša si pred narodením naplánovala život, to, čo sa chce naučiť . Spolu s ostatnými dušami, ktoré sú súčasťou jej plánu. Určite ste to už veľakrát počuli, čítali, možno aj vyslovili a stotožňujete sa s tým. Ja tiež. Keď sa však pýtam seba aj ľudí okolo mňa, prečo teda ten plán našej duše nepoznáme, tak nenachádzam uspokojujúcu a určitú odpoveď.Pochybujem o zmysle celého plánu, ak ho urobíme a potom keď sa narodíme, zabudneme ho. Má byť hádankou? Načo ho tvoríme, ak ho možno len náhodou naplníme, alebo sa k nemu ani nepriblížime?Ako to vidíte , vnímate vy? :63:

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
13.10.2016 - 16:49 | Filtr
(Beran) Seher
Lépe tento plán vidí v nás ti druzí.
13.10.2016 - 14:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
No právě. Ale řekni mi, která vyspělá duše si vybere prožít život třeba jako největší buran - to by si v tom nebi už musela nudou okusovat palce na nohou :4:
13.10.2016 - 14:29 | Filtr
(Býk) player
No , regrese o tom takhle mluví. Pokud mají pravdu , pak pravdu díš.
05.10.2016 - 17:49 | Filtr
(Beran) Háňa*
Ne, neztotožňuji se s tím. Tedy alespoň ne v této podobě.
Nemyslím, že si duše plánuje, co se chce naučit, ale spíš jaké situace si chce zkusit prožít. Jaké prožitky, zkušenosti a poučení si z nich odnese, to už potom záleží na "vyspělosti" té které duše.
05.10.2016 - 18:08 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Háňa*
Ok, Situácie sú súčasťou plánu a dokonca existuje možno viac verzií v danej situácii. Ak urobím A , môžu nastať cesty A, B, Č.... A znova ak prídem k ďaľšiemu rozhodujúcemu okamihu, tak sa to opakuje....

Trochu teórie do toho vložím,nie kvôli hre so slovami.
Plán: má cieľ, ktorý chceme dosiahnuť v určitom čase a s určitými prostriedkami.

V tomto kontexte, ako mám ako človek, ak chcem , naplniť svoj plán duše ak ho pri narodení ja ako človek zabudnem, hoci moja duša ho vie?

Ide mi o cestu, spǒsob ako sa k tomu plánu dostať, priblížiť, rozoznať ....

Pripúšťam, že možno to vǒbec nemáme vedieť.... No zvedavosť mi pracuje :16:
05.10.2016 - 18:18 | Filtr
(Beran) Háňa* » :o)) Nori
Právě proto potřebuješ víc životů, aby sis prošla více cest.

Duše neví, co je chtění, neplánuje si CÍL. Její cíl je přece zase tam, odkud vyrazila - tam je doma, tam má start i cíl - je jen na "pochůzce".
:1:
To mozek plánuje, čeho chce dosáhnout, kam dojít a čeho docílit. To on v tom dělá bordel, vytváří svým chtěním zbytečné tlaky ... Duše si to užívá - prostě jde po cestě, když dorazí na křižovatku, někam se vydá, třeba tam, kde ještě minule nebyla, aby poznala něco nového ... prostě žije situace a vnímá je všechny jako přínos - poznání.
V ideálním stavu ovšem - pokud už je ve stavu, kdy se nenechá manipulovat mozkem. Kamarádí s ním, spolupracuje, ale nenechá ho být šéfem.

Ale takových duší je na světě myslím málo - proto tolik lidí řeší stále nějaké problémy, z nichž většinu vyrobil jejich vlastní mozek - zotročil duši, stal se šéfem, a teď ji v tom poznání zbytečně brzdí.
05.10.2016 - 18:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Ancient Dragon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
xD trošku bych to řekl jinak ale prakticky mohu prohlásit že to takto vnímám.
Kdybychom ten plán znali byla by zbytečná tahle hra a nemohli bychom obsáhnout plně kvalitu dané zkušenosti kterou jsme si na duchovní úrovni přáli získat. Celý náš život je jen hra, je to ve své podstatě iluze která nám má poskytnout zkušenost a tím se vesmír rozepne zase o kousek dál. Máme svobodnou vůli to ano, když se rozhodneme skočit po vlak je konec hry, ale udělá te to? jasně že ne, už jste to nejspíš udělali v jiném životě a víte jaké je to peklo a už by jste to nechtěli.
ALe vzpomeň si na své zkušenosti, něco zásadního, co tě utvořilo, důležitý vztah. Myslíš že by ses mu vyhnula? S důležitými lidmi v našich životech jsme se domluvili předem že se potkáme v nějaké naší fázi. To jsou například styčné body těchto plánů. Jsou to ty chvíle které víš že se prostě museli stát, defakto se ani nešlo rozhodovat ono se to prostě stalo.
Myslím si že většina lidí na zemi si na duchovní úrovni dali za úkol práci se svým srdcem. Láska je to co nás stvořilo a to kam se vrátíme. Láska je i to co jsme teď, úkol člověka je na to přijít že je láska sama ve své čisté podstatě a vše kolem je jen náš odraz. Naučit se udržet si otevřenost i v těžkých chvílích. Každý máme ve svých životech styčné body a náš duchovní záměr byl jít těmi někdy až na samou hranici našich sil, samotné dno abychom pak povstali a ve spirále šli životem dál a rostli a tím se naučily přijímat a být otevření,vše co následuje je jen vděčnost pramenící z hluboké lásky v našich otevřených srdcích.
Teorie je hezká věc, praxe už druhá ale takto to vnímám
Možná to zní jako sluníčkářská hláška, ale tohle vám napsal materialista kozoroh jo takže :P
05.10.2016 - 18:28 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Háňa*
No jo :75: keď rozum šéfuje , dáva presne takéto otázky a bombarduje pochybovačnosťou....

Počula som už radu : vy :71: sa na rozum a vnímaj :79:
Zase raz vyhral hajzlík :47:
05.10.2016 - 18:33 | Filtr
(Beran) Háňa* » :o)) Nori
:15:
Vyhrát může, když přistoupíš na to s ním soutěžit.
Na každou soutěž musí být dva.
Duše nepotřebuje soutěžit ... ano, té stačí vnímat :3:
05.10.2016 - 18:36 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » The Ancient Dragon
Krásne si to napísal , zo srdca , už sa môj rozum ani nechce pýtať.... Tvoje slová sa dotkli srdca a šéf stratil pôdu pod nohami :79: :15:
05.10.2016 - 18:38 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Háňa*
:12: :30: Hanička, stále obdivujem na tebe ako vieš málo slovami povedať tak veľa ... Ďakujem :17: :74: :68:
05.10.2016 - 18:41 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » The Ancient Dragon
Ako inak by si to povedal?
05.10.2016 - 18:41 | Filtr
(Beran) Háňa* » :o)) Nori
Málo slov ? No, zrovna tady jo, ale jinak říkají, když jsem zrovna "v kondici", že Hrabal musel být můj nemanželskej strejda :4:

Dík :17:
05.10.2016 - 18:45 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich
Hm..ta moje duše musela bejt před vstupem do této inkarnace pořádně namachrovaná :46: když se cejtila na tohle..tedy právě teď..

Zrovna dneska jsem o tom přemýšlela,jestli fakt jedem podle Plánu..mám takový neblahý tušení,že jo..odjakživa.Většinou můžem řídit,no někdy nastane sled událostí,které nelze vlastní vůlí ovlivnit nebo jen minimálně.Najednou se ocitneme tam,kde jsme nikdy nechtěli být.Jsou v životě úseky,kdy to prostě přijde.Předtím se sice objevují indicie,ale ty většina lidí přehlíží,ony na sebe totiž moc neupozorňují.
Já si myslím,že vše je o Příčině a Následku.

Ten Plán asi úplně zapomenutý nebude..ve chvílích,kdy komunikujeme s podvědomím,cítíme,kterou cestou se ubíráme nebo bychom se ubírat chtěli.Nevíme,ale cítíme.
Před písemkou taky dopředu nevíš otázky,jenom okruh,téma..
A proč je to tak stále dokola,zřejmě..pochopíme možná až v okamžiku smrti.
05.10.2016 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Práve preto aby sme sa nášmu osudu nebránili. Vybrali sme si cestu na ktorej sa máme niečo naučiť ale keď sa narodíme do tohto sveta...strach z prípadných "strašidelných" situácií ktoré nás v živote čakajú, ktoré sme sa naučili prísť zvládnuť by nám bránil ísť týmto smerom a zbytočne by sme sa zamotávali a snažili sa osudu vyhnúť. Len by sme si to všetko odďaľovali. Vždy ten plán naplníme...skôr či neskôr. čo sme sa prišli naučiť sa naučíme. taký je plán. Máme sa tu naučiť brať všetko tak ako príde, nebrániť sa osudu a skúškam ale prijať ich s láskou a tým sa posunúť inam, neopakovať chyby.
05.10.2016 - 18:53 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Háňa*
Áno, ja ťa tak vnímam a s Hrabalom to už máš bonus :20:
05.10.2016 - 18:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » :o)) Nori
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja som to pochopila tak že to "ja" ktoré to zabudne je naše ego...respektíve ego to vie len nás schválne zvádza z tej cesty, aby nás preskúšalo a tá naša duša to je boh v každom z nás, sme súčasťou celku, takže každý máme toho istého boha-naše nadjá/dušu v sebe a plus to ego nám bolo dané do tohto života ako pokušiteľ. takže ego zabudlo, ale spomenie si, lebo mu je nadradená duša/boh a ten nezabúda.
05.10.2016 - 18:53 | Filtr
(Beran) Háňa* » ohenvoblacich
Možná se ta duše při nějaké té pochůzce někde zasekla, zalekla, utekla, ... neprošla, kudy se jí chtělo jít. I za to může mozek - ten vyrábí i strach. Prostě ji zastavil a z toho místa, z té situace, odtáhl pryč.
Asi proto se na stejné místo potom vrací, často několikrát - chce jím projít, chce absolvovat i tuhle cestu. Cítí tam dluh.
Ale jednou to dá a projde :15:
05.10.2016 - 18:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vysvetlila si to tak ako to vnímam aj ja.
05.10.2016 - 18:56 | Filtr
(Beran) Háňa* » evanda22
:37: :15:
05.10.2016 - 18:59 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » ohenvoblacich
:61: ja som pred písomkou tvorila.... Vedela som otázky aj odpovede.

Toto je však úplne iná káva.

Áno... Indície... A veľmi presné. Asi tak pól roka. Všimla som si ich, ale nerozumela som im, až po " funuse" som si urobila obraz a musela som sa smiať ako som ich nepochopila, hoci som vedela, že sú to indície. Pýtala som sa sama seba, čo to má znamenať... A žiadne odpoveď.

Platí staré známe: vieš ako rozosmeješ boha? ..... Povedz mu aké máš plány :61:
05.10.2016 - 19:00 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » evanda22
Jo..to zní logicky..

Ale lidem se dějou kolikrát tak kruté věci,že mě nutí ptát se,proč by si něco takovýho duše vybírala?? Jakože fakt otřesný,člověk se třese odporem a hrůzou jen při přemýšlení o nich a nedokáže si představit,že by to měl prožít..

Např.knížka Byla jsem otrokyní v satanské sektě od Ully Frohling..jestli jste někdo četl.Záměrně uvádím extrém..jsou prožitky,ze kterých člověk může zešílet a může se snažit,jak chce..tak jestli i tohle je součást Plánu :63:
05.10.2016 - 19:02 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » evanda22
Ďakujem... Asi by sme to naozaj chceli riadiť, vyhýbať sa odďaľovať.... Aspoň niekedy, priznávam :41:
05.10.2016 - 19:07 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » evanda22
Ešte neskrotené EGO , nepostavené do rohu, nech sa díva, vie naozaj dať zabrať.... A aj rozum treba niekedy nakŕmiť :3:
05.10.2016 - 19:13 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » Háňa*
Možná.....že jsou ale některý zkoušky vostrý jak chilli papričky! :69: taky by mě zajímalo,jestli se ty nesplněné lekce přiostřují,jakože ve smyslu: takže zase nic? :25: tak tumáš,dostaneš naloženo ještě víc! :21:
No já nevim,strach je spíš instinkt,nutný k přežití.A při posledním :11: nezvládnutí lekce,jsem se řídila :79: asi vůbec nejvíc v životě.Čistě a bezelstně.Následky pociťuju dodnes.



To teda doufám.. :43: :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-103
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »