Karma


12.01.2010 - 15:01
(Střelec) Bolthorn
Karma
Uměl by někdo, za lidovou cenu, sestavit profil mé karmy?

Stránka: 1 2
Řazení:
12.01.2010 - 15:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mně tady někdo osobní karmu sestavoval :15:
12.01.2010 - 20:37 | Filtr
(Střelec) Bolthorn
V podstatě tak všeobecně.. Chtěl bych se dostat k tomu, co je hlavní úkol tohoto života. Proč jsem si vybral tento život. Komu co musím splatit.. Kde sem dříve chyboval..
12.01.2010 - 20:51 | Filtr
(Panna) Namchan » Bolthorn
Ono to ma ale nějaky učel, že to neviš, co kde komu maš splatit a tak podobně.
Protože karma aby se rozuzlila, vyžaduje neovlivněne prožiti. A to jde pouze tehdy, proživali člověk každy okamžik života jako duležity.
Kdyby předem věděl proč proživa to či ono, nezanechalo by prožiti takove vysledky na duši, jake jsou nutne.

Pokud jde dobrou cestou a snaži se o duchovni vzestup, tak mu budou postupně i odhalovany ruzne souvislosti z minulosti.
12.01.2010 - 21:46 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Namchan
přesně tak :30: :30:
12.01.2010 - 22:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Obávám se, že to není takto jednoduché a takto sestavený seznam údajných "úkolů" Ti k ničemu nebyl, snad jen k ukojení zvědavosti.

Dle mého názoru nejde v životě o to, zachovat se dobře, protože VÍM, že to mám za úkol, ale proto, že jsem natolik vyspělá bytost, že jinak už se chovat ani neumím.
Proto si podle mě nic nepamatujeme a každý nový život je jak nepopsaný list - nemáme vědomě navazovat na předchozí. Přesto jsme vystaveni zkouškám, jejichž podstatu si neuvědomujeme, abychom v nich prokázali, co jsme se naučili a co ještě ne. A případně abychom se naučili něco dalšího.
Kdybys znal všechno to, nač se ptáš, nebylo by Ti to k užitku, ale na škodu - byl bys na tom jak Ivan v Mrazíkovi, když měl medvědí hlavu a snažil se páchat dobré skutky, aby se jí zbavil. Nezbavil se jí tak. Zbavil se jí až když dobrý skutek udělal z ušlechtilých pohnutek.
Kdybys věděl, jaký dluh máš vůči komu, bylo by pro Tebe hrozně obtížné se k němu chovat dobře jen u těch ušlechtilých pohnutek a ne vědomě proto, aby ses zbavil té svojí pomyslné "medvědí hlavy".
Snaž se být slušný člověk, mít vůči všem a všemu čisté svědomí, čisté srdce v němž není ani zloba, ani křivda, ani výčitka, ani bolest - a nic o své karmě nebudeš potřebovat vědět. :44:
12.01.2010 - 23:09 | Filtr
(Střelec) Bolthorn » spimajim
asi ano.. máte pravdu.. je lepší to nevědět..
13.01.2010 - 18:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ajví, to si nejsem jista, jestli jsi můj příklad dobře pochopila.
Snažím se lidem pomoct, protože jim chci pomoct. Snad mi to bude někde přičteno k dobru, ale pro to nedělám. Dělám to proto, že mě to teď a tady těší.
A jsem přesvědčena, že kdybych to dělala bez toho, aby mě to teď a tady těšilo, ale především proto, abych si vylepšila někde skóre, že by to bylo úplně špatně a nevylepšila bych si vůbec nic, mé jednání by nebyla dobrá vůle, ale vlastně zištnost.
A o to myslím v historce s Ivanem šlo. Pomoc, jejímž motivem byla na prvním místě pomoc sama sobě (zbavení se medvědí hlavy) jako dobrý skutek hodnocena nebyla - a s tím já se zcela ztotožňuji.
Proto nabádám, že bychom se neměli chovat dobře jen kvůli informacím o stavu své karmy, ale prostě proto, že chceme být dobrými a těší nás to.

Já se ve svých výkladem karmou nezabývám nebo jen minimálně a je to z důvodů, které jsem uvedla.
Pokud Ty vykládáš lidem nějaké věci o jejich karmě, pak je to Tvá volba - ale abych byla upřímná (a prosím, neber si to ode mě vůbec nijak zle), tak jestli to pomáhá a jak se komu rozsvítí, bych raději slyšela z úst těch lidí - od Tebe mi to přijde jako sympatický projev Tvé víry ve Tvou práci, ale není tento údaj pro mě relevantní.
Já na rozdíl od Tebe takovouto sebedůvěrou neoplývám a mnohokrát mám pocit, že hrách na stěnu házím a že lidi si těmi svými kalužemi musí projít sami a nikdo jim od toho nepomůže.
Možná je to tím, že Ty jsi na správné cestě a já ne, to nevím, ale pouze na základě pár psaných vět na nějakém fóru si o tom žádné resume dělat nemohu a nebudu. :3:
Dobrou vůli mám a své "kaluže" před sebou také - a to mi jako informace o karmě ke spokojenému životu postačuje. :27:
14.01.2010 - 16:46 | Filtr
(Lev) Eva
Mě se zdá,že já prožívám karmu jak se patří,někdy je to hodně těžké. :17:
14.01.2010 - 18:12 | Filtr
(Panna) 1terezie » spimajim
Ahoj Spim, tak jsem si to tady všechno pročetla a je v tom hodně pravdy. Ale chtěla bych , aby mi někdo řekl, co se mám v tomto životě naučit, protože si myslím, že jsem ke všem pokud to jde slušná, pomohu když to jde a jak mi to jde nejlp a stejně mám pocit, že každý dobrý skutek je po právu potrestán. Nepomáhám pro oslavu a slova díků, ale když se to celé obrátí proti mě nebo vidím, že se ten druhý přisaje jako pijavice a sám se o nic nesnaží jen bere mou energii nebo jinou pomoc jako samozřejmost a když mu řeknu, teď už víš jak na to začni se snažit sám a on mi vynadá, že ho nejdřív vytáhnu, ale jen proto abych ho odhodila ještě hlouběji do bezmoci, tak to asi někde dělám chybu. Jenže když mi někdo neukáže nebo nenaznačí kde ji dělám, tak asi umřu nepoučena a ponesu si to dál s sebou. Nebo to chápu špatně?
14.01.2010 - 18:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Merlinkka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj tak Karma mě taky zkouší každičký den.Zřejmně jsem v minulém ¨životě hodně ubližovala lidem-zjištuju to každý den,kdy se ke mě lidi chovají odtažitě,a cítím z nich že se semnou nechtějí bavit!Je to deprimující,ale zjistila jsem,že musím odpustit VŠEM LIDEM A ONI BY MĚLI ODPUSTIT MĚ.Sice nevím ,jak dlouho tahle meditace odpuštění potrvá,někdy to má učinek,ale někdy jsem zas na začátku.Jsem přitom člověk který by neublížil,a nemá rád pomluvy,snažím se žít pohodácký život,nikoho neokrádám,tak proč??? :25:tak asi taky umřu,a neočistím svou starou unavenou duši od hříchu,protože nevím,zda tu karmu čistím správně ...........
14.01.2010 - 18:51 | Filtr
(Býk) gastina
za lidovou cenu profil karmy.... :4: hele když si přečtu jen todle tak vím co se v tobě skrývá...lenost... flegmatik...a ještě je tam neůcta k životu ...jestliže chceš po někom aby ti za lidovku sestavil profil karmy je to o tom že si myslíš že to jde za peníze...omyl a myslíš že by to měl být někdo..? Peníze si nech a najdi pravdu v sobě :3:Možná to zní drsně ale myslím to dobře. :15:
14.01.2010 - 18:56 | Filtr
(Štír) syriana
já jsem se karmy vždycky bála,aby nám nezhasla a my se neotrávili svítiplynem...
14.01.2010 - 18:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » gastina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ti nevím, ale takovej ukvapenej závěr a odsudek na základě jedné nevinné věty? :25: A ta silná slova! Neúcta k životu...
Pohleďme nejdřív na sebe, než začneme kázat :3:
14.01.2010 - 19:48 | Filtr
(Býk) gastina » musiúa
A kde myslíš že jsem se učil jak taková neůcta k životu vypadá ...hlavně u sebe když jsem myslel že za mně všechno vyřeší jiní,,,no ale díky tomu že jsem touhle lekcí prošel tak vím co to je...ale neboj taky nejsem svatý a nikde to nepředstírám jen "koupit si informace o své karmě"...to je opravdu neúcta k vlastnímu životu spojená s leností :3:
14.01.2010 - 20:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 1terezie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To já nemohu posuzovat, jestli to chápeš dobře nebo špatně.
Vím jen, že já to chápu jinak.
To, co popisuješ, jsou pro mě vcelku běžné problémy s tím, jak se nějak vyrovnat s okolním světem, jak se naučit být asertivní.
Pro vyřešení není nutno se podle mě hrabat v nějaké karmě, naopak je to zavádějící.

Přemýšlím, jak to co nejlépe vysvětlit, ale mě tato "móda" některých esoterických fanoušků hledat za vším příčinu v minulých životech a karmických zatíženích přijde jako snaha, hledat řešení nejlépe co nejdál od své současné dnešní existence.
Je to, jako kdyby klopýtající člověk své klopýtání řešil tak, že vezme dalekohled a bude koukat za kopec. Kdyby se prostě jen docela obyčejně podíval pod svoje nohy, udělal by lépe.
Nevím, je-li tento příměr k pochopení, ale pro mě je přirozenější nejdříve hledat příčinu všeho co nejblíž u zdroje problému a teprve když ho opravdu (ale opravdu) nenajdu, tak postupovat krok po kroku dál. Zaobírání se karmou je pro mě způsob, jak to řešení hledat co nejdál.
Asi nejsem schopna to dost dobře vysvětlit a mnozí mě možná nepochopí,ale nevím jak to vysvětlit lépe.
Prostě pro mě nemá být prioritní otázka, čím a jak jsem si zatížil karmu, že se mi děje co se mi děje - ale: co teď a tady dělám špatně, že se mi děje, co se mi děje.

A koneckonců chápu, že někdo jiný to může vnímat jinak a mít jinou zkušenost, ale ta má je prostě taková, že kdo se nenaučí koukat pod ty nohy teď a tady, tomu informace o tom, co je za kopcem, nejsou k ničemu, je to jen zajímavost, ale ne řešení. A ten, kdo pod nohy koukat umí, ten koukat za kopec taky nepotřebuje.

Víš, já si toto všechno myslím na tom základě, že jsem 2x absolvovala regresní terapii. Poprvé mi to vlastně v tom problému pomohlo, ale přesto si myslím, že kdybych na té regresi nebyla, dnes bych na tom byla úplně stejně jako dnes. Tedy vidím, že nepotřebuji informace týkající se jiného než tohoto života proto, abych správně vnímala - a podle mě je nepotřebuje nikdo. Při druhé regresi jsem se v tom utvrdila a dá se říct, že ta mi nebyla k ničemu. Byl to přesně ten případ, že kdybych se koukla pod nohy, nemusela jsem koukat za kopec. Stejně jsem se tomu kouknutí pod nohy nevyhnula ať už se za kopcem stalo cokoliv.

Omlouvám se pro ten nešikovný příměr, ale lepší mě nenapadl.

Takže abych to shrnula, když jsem před lety začala vykládat, také mě věci o karmě a těchto věcech zaujaly. Ale postupem času jsem vůči tomu čím dál skeptičtější - vůči tomu,že má skutečně smysl se tím nějak intenzivně zabývat zabývat při řešení současného konkrétního problému - a poněkolikáté zopakuji svůj neohrabaný příměr - vyhráno má ten, kdo si umí koukat pod nohy a ne ten, kdo ví, co je za kopcem.
Vědomí o karmě je podle mě užitečné jen v obecné rovině - tedy měly bychom vědět, že je, abychom měli napaměti, že vše má důsledky a někdy sáhodlouhé.
Ale víc podle mě není třeba se v tom patlat, leda prostě pro zábavu a pro zajímavost (pokud to někoho tedy natolik baví).
Tak to vidím já.
14.01.2010 - 20:17 | Filtr
(Býk) gastina » spimajim
Jednou jsem slyšel člověka jak mi podal skutečně výstižně ,co to ta asertivita je...No inu pravil..."musíš se naučit mluvit tak,že slušně pošleš člověka do prdele a on ti za to ještě poděkuje" stačilo mi to a asertivitu jako chování inteligentních odmítám...asertivita je lživý způsob chování vedoucí k degeneraci ducha.Láska tě sice neuživí...jako asertivita ale máš čistý štít.
14.01.2010 - 20:22 | Filtr
(Panna) Namchan » spimajim
Koukat pod nohy znamena proživat plně přitomny okamžik. :3:
Ono dalši stupeň na žebřiku života stejně nebude viditelny dokud člověk nestoji pevně na předešlem stupni. A pokud chce stupně přeskakovat aniž by věnoval pozornost aktualnimu stupni, tak se dřive či později zřiti.
14.01.2010 - 20:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » gastina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No asertivitu tedy vnímám zcela opačně - jako pravdivý způsob jednání, kdy odmítáš nosit masky, které po Tobě společnost vyžaduje.
Snažím se být asertivní (netvrdím, že se to vždy daří), do prdele nikoho neposílám, s láskou se mé jednání nijak nevylučuje a čistý štít myslím mám, nebo se o to snažím.
Takže nevím, kdo z nás se mýlí v tom, co je asertivita - nebo jestli se pletem dokonce oba dva - ale když jsem psala o asertivitě, měla jsem na mysli to, co jsem psala.
Mnozí lidé nejednají tak, jak to skutečně v hloubi duše cítí, ale tak, jak je po nich vyžadováno - a to je to, co podle mě degeneruje člověka a proto má nepříjemné pocity i třeba tehdy, kdy někomu pomáhá.
Asertivita podle mě tedy je, když navenek jednám v souladu se svým podvědomím.

Ale třeba jsem jen tento pojem nesprávně pochopila.
14.01.2010 - 20:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ano, to si myslím také :3:
14.01.2010 - 21:11 | Filtr
(Býk) gastina » spimajim
Já jsem pojem asertivity nepochopil dodnes..myslím že když člověk opravdu jedná z hloubi srdce a duše ,nepotřebuje takové pojmy ani používat :4: :15:
14.01.2010 - 21:36 | Filtr
(Střelec) Bolthorn » gastina
Jsi asi trošku mimo?

Kdysi někdo dělal mamce životní horoskop + karmu za 1500, mě by stačila jen karma Tak lidovku si představuju o něco níže, našel jsem někde na netu, že někdo dělá karmu za 5000,- tak to je už mimo. Flegmatik opravdu nejsem a už vůbec ne líný.. Těžce se popisuje proč jsem to chtěl sestavit, o tom bych se blíž pobavil s dotyčným,který by to dělal. Takže když o tom víš prd, tak tady nedělej o někom závěry. Navíc s tím odhadem na to co se mě ve mě skrýva si opravdu šlápl vedle :) Takže si nech ty svoje závěry, které si vydedukoval ze dvou řádků.. To já bych si nedovolil ani o člověku kterého znám pár hodin..

A neber to ve zlém, ale opravdu tvůj příspěvek mi příjde zcela o ničem. Ale beru to, že jsi se nějakým způsobem chtěl zapojit. Příjmám názory druhých bez problému, ale to, že o mě napíšeš, že je ve mě neúcta k životu, to už chce mít v sobě špetku drzosti, tohle napsat o cizím člověku, kterého neznáš.
14.01.2010 - 21:41 | Filtr
(Býk) gastina » Bolthorn
Tak jo myslel jsem že nesneseš...tady už platí jen jedno..."nehažte perly sviním"
14.01.2010 - 21:41 | Filtr
(Střelec) Bolthorn » Bolthorn
A za další, nepotřeboval jsem to vědět z toho důvodu, že za mě někdo něco vyřeší. To je další věc, proč být zticha když mě neznáš. Kdyby si mě znal, tak bys tohle v životě nevypustil z úst. A i přesto co jsi tu o mě napsal bez uvážení, si nedovolím tobě dělat nějaký obrázek. Příště spíš přemýšlej, než o někom napíšeš, zvláště o někom, kdo je pro tebe zcela cizí.
14.01.2010 - 21:43 | Filtr
(Býk) gastina
hele lidi nechcete za mně někdo odpykat karmu...dám deset tisíc :61:
14.01.2010 - 21:45 | Filtr
(Býk) gastina » Bolthorn
Ty jsi cizí především sám před sebou...bez urážky..jinak bys to nenapsal...moudřejší ustoupí...končím :46:
Příspěvky: 1-25 26-39
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »