Vylepšenej zázvorák


21.11.2011 - 11:59
(Hadoken) ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...

Stránka: 2 1
Řazení:
21.11.2011 - 12:21 | Filtr
(Rak) HappyLu
mňam,prosila bych si jednu termorku expres do Pha :35:
21.11.2011 - 12:19 | Filtr
(Býk) kapka růžové
Vyzkouším :3: :15: :27:
21.11.2011 - 12:17 | Filtr
(Hadoken) ži.va » *Bara*
to je zbytečně dlouho...to potřebný se z nastrouhanýho zázvoru vyloučí dřív, pak už to je spíš na škodu bych řekla...

jak píšu, já to převařím tak 3-5 minut.8 cm je možná taky až moc...

já to dělám všechno od oka... skořice mleté tak třeba půl lžičky.
21.11.2011 - 12:12 | Filtr
(Panna) *Bara*
Pred tydnem jsem poprve ochutnala caj ze zazvoru, ktery jsem sama uvarila, ale nevim, zda spravne.

Cetla jsem totiz takovy recept, ze se nastrouha 8 cm zazvoru a uvari v 1 litru vody 15 minut. Neni to zbytecne varit tak dlouho?

Muzete nekdo - prosim - napsat spravny postup vareni caje ze zazvoru?
Moc mi chutna... predem moc dekuji.

Jeste jedna vec, pokud dam skorici, tak asi kolik na 1 litr... dekuji. :1:
21.11.2011 - 12:09 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Mirma
mletej jsem nepřelívala, dělám z čerstvýho, ale zajímavej tip, ovesný mlíko mám zrovna doma...a kardamon rvu taky všude :)
21.11.2011 - 12:08 | Filtr
(Hadoken) ži.va » OldDog21
přelitej vařící vodou je slabší...když ho trochu převaříš, pustí do vody víc látek. Citron dávám celej na litr a půl- má to grády, ale já to beru hodně jako prevenci před nachlazením...
21.11.2011 - 12:06 | Filtr
(Panna) Mirma
Místo hřebíčku můžeš zkusit kardamon ...
Pokud použiješ mletý zázvor, zkus přidat ovesné mléko a osladit medem.

21.11.2011 - 12:06 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
Hmmm, znal jsem ho jen nastrouhanej a přelitej vařicí vodou s medem... příště to zkusím s tím hřebíčkem a skořicí (a kolečkem citrónu)... :15: :30: :2:
Příspěvky: 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »