Touha po nemožném (po holčičce)


22.03.2018 - 23:10
(Býk) morgiama
Touha po nemožném (po holčičce)
ahoj, mám takový zvláštní dotaz

až doposud jsem byla dívka, žena i dítě skromné, nenáročná, hodná, poslušná, zdrženlivá. měla jsem šťastné dětství.

celé dětství až do dospělosti jsem měla VELMI nostalgickou tendenci, takže už jako desetiletá jsem milovala starožitnosti, staré věci, moje býalé hračky, atd. už v té době jsem si panenky šetřila pro mé budoucí děti, obřadně je balila o krabic a lego střádala pro svoje děti..


po mnoha letech přišlo to, že mám problémy s otěhotněnm a dítě se mi narodilo jen jedno, je těžce postižené. je to však naše sluníčko, je nádhernej. To řešit nechci...

mám však pocit, že moje duše se není schopná poučit, a teĎ řeknu na rovinu něco za co se velmi stydím - vždycky jsem si přála mít děti, hodně dětí, a samozřejmě holčičku. A to trvá i přes to jak velká se nám stala tragédie a já mám kvůli tomu ze sebe naprosto příšerný pocit. Ani přes to by mi nestačilo že bych někdy měla dítě zdravé, já pořád "potřebuji" tu holčičku. Uvědomuji si ale na 100% že mi pohlaví díěte absolutně žádné štěstí nezaruší, ale nemohu si pomoci. Navíc - otěhotnět mi vůbec nejde a místo abych myslela na tento dost závažnější problém, a vubec na vše kolem zdravotního stavu, mám v hlavě stále jen že chci holčičku, chci holčičku.

Jestli o se ssynem byla karma, tak já se z ní nepoučila, a připadám si hrozně.

Otázka je - nevíte odkud ta nesmyslná touha po dívce plyne? dětství jsem mla štˇastné, pro sebe si nic růžového kupovat nechci... o tom a o hračkách to není.

Potřebovala bych se toho zbavit. Potřebuju se smířit s tím, že jsou věci, které neovlivním a s tím že třeba další děti už ani mít nebudeme. Ale já furt myslím na holčičku, je to hrozné.

Docela mi pomohlo, když jsem si přestala zakazovatna to myslet, koupila si krabici a do ní vše co jsem kdy chtěla dceři koupit. šaty princezny, ružovou sukýnku... vždy mě o totálně uklidnilo, že kdyby něco, tak tu ty věci mám. a smutek vždy odejde když se s těmi věcmi pomazlím, pohraju a zas je složím zpátky.

Jenže touha tím nezmizela, zmizela jen lítost, potřebuju ale, abych neměla ani touhu u věcí, které ovlivnit neumím. Nedokážu to ale v hlavě přenastavit, zkoušela jsem všechno, vyjmenuju vám xy důvodů proč vím, že mi dítě dívka štěstí nezajistí. A není to nic platné.

Proto mám pocit že by to mohlo mít kořeny někde hloubš a kdybych se s tím vypořádala, tak by mě to třeba vyléčilo.

jinak zkoušela jsem: začít se o sebe starat, oblékám se žensky, pěstuju si ženské koníčky, nebojím a nestydím se kupovat holčičí věci, zároven si i všímám jak jsou holky uknourané, chlapečci mi přijdou pohodovější... ale prostě v srdci je to nějak zakodované jinak a blbě. a rozum ví že dívku nepotřebuji a je to jedno a milovala bych je obě tak jako miluji syna, že přednější je u nás zdraví - srdce na to vubec nebere ohled. je to zvláštní. vubec nemám strach že by i druhé dtě bylo postižené, zato mám strach z frustrace že by to zas byl kluk. mazec. v srdci lituju matky co žijí se 2, 3 kluky. prostě jsem na to totálně citlivá. proč zrovna já....

jde se toho nějak zbavit? jakýkoli způsob, udělám cokoli aby mi to bylo jedno a abych mámy dvou kluků nelitovala a maminkám holčiček nezáviděla. rozum ví. srdce si dál mele svou.

co za tím bývá? jde to nějak odblokovat? já z toho mám zároen i špatné svědomí a to jsem prosím v situaci kdy možná taky nbudu mít děti vubec. psycho...

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
29.03.2018 - 17:41 | Filtr
(Býk) morgiama » thééé
a nemohl by se mi tu někdo podívat na muj horoskop? já ted tak nějak nevím co si s životem počít.. tak nějak celkově. připadá mi že tak jak je to ted tak už to bude pořád a nebo horší, a to mě děsí... nechci aby to bylo pořád tak jak je to ted, spousta věcí mě v současnosti moc bolí... kupodivu pro mě nebylo ani tak bolestivé období kdy jsem byla uplně bez nikoho a bez partnera(tam byla naděje na hezkou budoucnost a že bude taková jakou si ji vytvořím). Ted jsem zjistila že si nemohu nic tvořit, že život je nevyzpytatelný, pouze si mohu upravovat ty části života, které jdou. Tak jsem aspon začala dělat jeden svuj velký koníček. Ale jinak si už pomalu začínám připadat jako křeček v kolečku, které se točí a on nemuže vystoupit, tak si v tom kolečku lehnul, ono se točí dál, a nechává se v něm vláčet a odpočívá...

s létem to bude lepší, budeme aktivnější, ale teď se mi nic nechce a závidím kde komu kde co... takový na prd období... a už ho nechci, už trvá od porodu a je to moc dlouho.
29.03.2018 - 17:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nuž, všetko je vo hviezdach a ja sa netrápim, nejak viem že to tak malo byť a tiež som našla muža ktorý si ma vážil a bol mi oporou až v 36 rokoch.
29.03.2018 - 16:27 | Filtr
(Ryby) thééé » .
Nevím vlastně jak to máš, ale držím palce.. každopádně všechno důležité na Tebe počká :62: :17:
29.03.2018 - 16:24 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
To jsou každopádně zajímavé příběhy.Znam ženu, taky tak nějak v rodině o chlapce a chlapy přicházely, a ti, co zůstávali, byli docela krutí. Ona má silné slunce v 8.dome, v konj. s uranem, a až v určitém věku našla krásný vztah na míru, se silným a přitom respektujícím mužem, kde se cítí svobodně. A v tu dobu se to uvolnilo i u její dcery.
29.03.2018 - 16:17 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Podívaj sa, hleď.. třeba to může být info pro nás ostatní, že má k tématu něco cenného, čímž je osobní zkušenost. A tak ji tím pádem může kdokoliv o její příběh požádat..
29.03.2018 - 10:07 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sky
čivavu
29.03.2018 - 10:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » .
myslíš si že by si toho nemusela všimnout?
29.03.2018 - 08:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » morgiama
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No je to iné pre každého, ja som teda necítila žiaden syndrom, jednoducho som bola rada že sú samostatné, leboja sama stále potrebujem slobodu a byť aj sama. Poznám ženu ktorá s apsychický zrútila ked jej syn odišiel, no pre mňa je to stále iba manipulácia, takže tieto veci zrejme vnímam inak, ja chcem byť slobodná a preto dám slobodu aj deťom, možno divná natura, ale to som ja. Takisto ako sa neviem ponížiť natoľko aby som škemrala o pomoc aj ked ju potrebujem. Neviem či je to dobre či nie.
Ty musíš dať Adamkovi slobodu tam kde ty nezájdeš, lebo to je jeho svet ale to ostatné potrebuje od teba. Všetko nám niečo dáva a všetké sme si tam hore vybrali kým sme prišli na svet. :74: :27:
29.03.2018 - 08:45 | Filtr
(Býk) morgiama » aktigram
to chápu. tak ono je buď a nebo. a s tou svobodou je to dobře, já ještě ve dvaceti SILNĚ cítila, jak je na mě máma fixovaná, vztah s tátou nic moc a tak jsem byla její přítelkyně, podpora,czábava, všechno. Ona tak strašně moc nechtěla abych odešla, že ani já jsem to nechtěla a nakonec mě osud zavál 100km do jiného města. Řekla jsem, že jstli pro své budoucí děti budu dělat něco jinak než moje máma (která ale jinak byla a je výborná), tak to, že je nebudu neustále sledovat, dm jim soukromí (nikdy jsem neměla svuj pokoj a moc po něm toužila) a hlavně na nich nebudu závislá. V dětství že nebudu dělat vše za ně a naučím je samostatnosti.

A víte, co mám? Syna, který nikdy nebude samostatný, kterého budu muset krmit až do dospělosti a který nikdy neodejde, protože dát mu svobodu by znamenalo zabít jeho duši a nechat ho sociálním ustavum.

Mazec, co:) Psycholog mi jednou řekl - víte, pro rodiče bývá v život jedno strašlivě smutné období - a to když jim děti odejdou žít svuj život. Tohle vám adámek neudělá. Bude pořád s vámi, pořád pro vás. A měl pravdu, v tomhle :79: sice nevím jak bolí syndrom prázdného hnízda, ale asi trochu jo...
29.03.2018 - 08:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » morgiama
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to u každého inak, vidím matky ktoré robia všetko aj v dospelosti za deti a vlastne detmi manipulujú. Ja som bola vychovavaná inak, dostali sme všetci slobodu a to v mladom veku a to isté som chcela dať svojím deťom, lebo u mňa sloboda je to najcennejšie, len to nesie aj ten iný pohľad na rodičov. Mama je silná to zvládne alebo iné veci. Moje dcéry sa mi vôbec neodcudzili, lenže každá býva inde, majú svojú prácu, deti a všetko, ono nie je toľko času aj na to že budú chodiť pomáhať maminke. Ked ma zobrali do nemocnice, tak ihned si rozdelili úlohy a moja dcéra mala týždeň dovolenky lebo ráno musela chodiť ku mne na dedinu aby sa postarala o hydinu, psa a mačky, večer utekala domov navariť a pozrieť sa čo jej marodi, obidvaja synovia brali antibiotika mali hnisavé angíny, takže to sa nedá povedať že nezaujem či odcudzenie, len oni by same potrebovali pomôcť.
Tiež ak by som denne volala a plakala ako nevládzem a všetko určite by tu boli častejšie, ale to je vydieranie a to nechcem. Tiež sa môžem stále vrátiť do mesta, mám kde ale mám hydinu, mám tu prírodu, záhradu, les a v byte som zo dňa na deň chradla až som bola viac v nemocnici ako doma. Takže aj im by bolo vhodnejšie ak by som bola v byte kde mám teplú vodu, aj teplé radiotary a nemusím ani kúriť ani nič, lenže ja mám už teraz z toho hrôzu.
29.03.2018 - 00:05 | Filtr
(Býk) morgiama » aktigram
není pravda, že synové stojí v dospělosti při matce. stoí, ale většinou jsou to právě ti, kteří se nakonec odstěhují a muži své rodiče navštvují méně než ženy své rodiče. Muž se ožení a ta hlavní tchyně, ta co pomáhá nejvíc s dětmi atd, bývá vždy spíše ženina matka, takže v tomhle máš asi jen smůlu, že se ti dcery odcizily, ale syn by na tom mohl - ale fakt nemusel - být lépe.
27.03.2018 - 09:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Počas môjho života som sa s tým stretla hodne, že maminka si priala dievčata podobne ako ja, možno už v podvedomí ženy nechceli rodiť synov pre zabíjanie pre vojny, myslím že z toho to pramení, cheli sme svet leprší a krajší, lenže zrejme ani tie ženy na to nestačia.
Tie túžby sú ale posilnené našim detstvom, ak je v dome plno ľudí a ja som závidela spolužiačke že ma o rok staršieho brata a o 2 roky mladšiu sestru a fajn spolu vychádzajú, nechcela som aby bola sama preto som nikdy jedno dieťa mať nechcela. Veľakrát rozmýšľam nad tým ako sa to naplnilo, cez moju bolesť. Nakoniec po tokoch ked už bolo neskoro sa zistila aj príčina prečo som nemohla donosiť chlapca, mala som totiž veľmi vysoku hladinu rastového hormónu o mnoho vyššiz ako iné ženy, vraj som mala byť ako Maria Terezia a mala mať 14 deti, chlapcov ten rastový hormon jednoducho zabil, dievčatá sú vraj v maternici silnejšie.
No ak vo mne nerástlo dieťa rástlo všetko možné iné teda nádory. Takže som sa narodila zrejme do nespravnej doby, vraj pred 100 rokmi to bolo u žien normalne.
26.03.2018 - 23:00 | Filtr
(Býk) morgiama » thééé
haha, j mi to jaské - máma byla jedináček, pořád mi vyprávěla, jak byla sama, jak by klidně byla i za popelku ubohou, jen, kdyby nebyla sama. a tak mi dala bratra. já byla zoufalá, nebyla jsem jako máma, byla jsem introvert a chtěla a milovala samotu :D


ale tohle se stává, ať už si maka sourozence přeje nebo ne. hlavní je nelitovat za sebe něčeho, o čem dětem třeba vůbec nejde.
my s kamarádkou razíme velmi drsné, ale velmi moudré heslo, které se týká nechat děti být, nechat je dýchat. aneb : "Děti nemůžou za vaše po..aný životy! " :DD


jinak jak jsi mluvila o :

"Žádné fňukání, výčitky, manipulace..prostě je spokojená. Vnitřní muž je druh aktivity, jedinečnou dynamikou, způsob sebeprosazení v pravou chvíli, přímá komunikace..atp.
"

tak znám ženu, která byla manipulativní, ufnukaná, jaksi nedospělá, nespokojená... a ano, tam to "vyšlo" - narodil se jí syn. Kdyby to byla dcera, asi by si na ní léčila mnoho, mnoho mindráků...

ale ono to takhle nefunguje vždy. znám sebevědomou mladou ženu, která se nebojí jít si za svým, za svými činy, byla vždy kreativní a tvůrčí, no chtěla holčičku..snažila se dvakrt a po dvou klucích prodala postýlku a už nechce riskovat. přijde mi to hrozně smutný. Šije teď panenky pro cizí děti. Pro kluky občas ušije medvídka nebo auto, ale moc o to nestojí. A tak šije pro cizí..je mi to líto a myslím, že bych tak skončila taky. Už teď se realizuji na cizích holčičkách, dělá mi to radost, ale zároveň je mi u toho velmi, velmi nosalgicky a smutno. Říkám si jak by vypadala dcera, pro kterou bych to dělala moje vlastní? Jaké by měla vlasy? rovné? kudrnaté? jaké oči? jakou povahu?

Z tohohle důvodu právě ani neuvažuji o adopci holčičky, nikdy. Nepotřebuju se mít o koho starat nebo se na ní realizovat, mě jen strašně, strašně zajímá, jak by vypadala. :79: :1:
26.03.2018 - 20:11 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
"Aj ja som už ako malé dievča túžila po dvoch dievčatkach a nakoniec po chlapcovi . prečo? dôvod je u mňa jasný, aj ked vo veľkej rodine cítila som sa osamela, staršia sestra odo mňa o 5 rokov a ostatní až do 13 rokov starší a o 7 rokov mladší brat. Cítila som sa opustená a videla som koľko pomáham v dome a pri prácach a tak som chcela po sebe dve dievčatá aby mi mohli pomáhať a mohli byť aj kamaratky. Ostala som tehotná a potratila som už vo vyššom stupni tehotenstva chlapce ale potom o rok sa narodila bez problémov dcéra. Znovu som otehotnela na v šiestom mesiaci chlapček vo mne zomrel a o tok som mala druhú dcéru. Dostala som to čo som chcela, obliekala som ich ako princezničky a ľúbila a oni mi pomáhali nakoľko sme ostali same bez živiteľa."

zajímavé, s těma chlapečkama :62:
to s přáním holčiček jsem měla i já, aby byly moje sestry, přítelkyně
26.03.2018 - 19:59 | Filtr
(Ryby) thééé » morgiama
Mě ještě zaujala ta "mužatka" a syni - a proč? nemá se zrovna jí narodit dcerka? ale dovnitř příběhů vidíme jen my samy.
Co se týká používání mužských principů - nevidím to vůbec jako dělání mužské práce, nevidím mužatku... i když i to klidně jo.
Vidím jednoduše spokojenou ženu, protože jednak má jako žena přístup ke svým pocitům, touhám a intuici, a na druhé straně její vnitřní muž ji dodá odvahy si říct o to, co potřebuje, a najít cestu k uskutečnění svých snů tak, aby to bylo v souladu s okolím (rodinou), je to prostě její síla, která v ní vždy podpoří vše ženské. Žádné fňukání, výčitky, manipulace..prostě je spokojená. Vnitřní muž je druh aktivity, jedinečnou dynamikou, způsob sebeprosazení v pravou chvíli, přímá komunikace..atp.

Ale připomněla jsi mi moje takové těžko uchopitelné pocity - jednak jsem už ve 2. třídě chtěla dvě holčičky - a mám je (i když já chtěla dvojčata, no ještě, že je ten život moudřejší, než já :41:). První holčička nebyla vůbec tou holčičkou, jakou jsem chtěla - to jsem Ti psala. Ale hlavně, já jsem u ní cítila obrovský smutek, že je sama. Ale fakt obrovskou lítost, která mě bolela na srdci. Když se mi narodilo druhé dítě, tak to už nemám. A byla za tím moje vlastní samota v dětství, ségra byla o hodně starší..a já byla nějak plonková.
A co myslíš, stála starší ségra o tu druhou mladší?? ani náhodou :4: pořád to řeším, její žárlivost.
26.03.2018 - 17:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » morgiama
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chápem, človek potrebuje vyliať svoju dušu aby sa niečo prečistilo, niečo odplavilo a niečo zviditeľnilo :62:
26.03.2018 - 16:27 | Filtr
(Býk) morgiama » aktigram
to je krásný, dojemný příběh...

z dětství, aniž bych potřebovala kineziologii, mě trápil mladší bráška, znáte to. Byl jiný, byl moc hlučný a já introvert...panatuju si že jsem stála u jeho postýlky a hladila ho když spal a do spánku mu šeptala, aby to slyšel - buď hodný na svoji sestřičku, prosím, nzlob svoji sestřičku, prosm, prosím..

to byl moment který si pamatuju a to mi mohlo být sedm, třeba? to jsem asi musela být hodně vyčerpaná.


jeden čas jsem dopustila, aby ho kamarádi "šikanovali" a já jako sestra jsem mu nepomohla. to mi pak bylo a je zpětně moc líto.

po čase kdy bral doma peníze, všechno, se to srovnalo, všichni jsme si oddechli že se uklidnil a nyní máme spolu velice vřelý vztah. nejlepší co jsme kdy měli, byl mi za svědka na svatbě. jeho přítelkyně mi říká, že nás dal dohomady muj syn. ale syn je osudový, ten zamával v našem životě spoustu věcí k lepšímu, profiltroval nám přátele, zklidnil rodinu plnou očekávání.
je dobře, že se narodil a je dobře že se takto narodil jako první, jako kluk, z mnoha důvodů. Je kotva u které jsem si jediné jistá, že i když je mi líto, co se mu stalo, že takto je to v pořádku.

dřív jsem se bála jak budu vychovávat chlapce. (se vzpomínkou na náročného mého brášku). ted už vím, že je to v pohodě.

díky za tu diskuzi. Mám po těch pár dnech zas pocit, že holčičku vlastně ani nechci, že jí nepotřebuju. :)

(on se ten pocit, že moc chci a potřebuju, zase časem vrátí, vím to. ale i tohle zklidnění beru jako úspěch..)
26.03.2018 - 09:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám pocit že ty to všetko riešiš iba na vonkajšej úrovni a tak to nie je správne. Považuješ ženu s mužskými prvkami za mužatku ale takto to vôbec nie je, poznám kopec silných žien, ktoré zastanú mužsku prácu a nie sú o nič viac mužatkami aako ktorakoľvek iná žena ktorá neurobí ani len ženské práce. V tom nie je to o čom sa tu stále točí a tvojej vnútornej holčičke, zranenej, boľavej. Tu treba poláskať, ja by som to určite neriešila žiadnou bábikou ale vrátiť sa do detstva kedy ostala na duši krivda, zrejme za úplnú hlúposť, možno poznámku niekoho, možno žiadna reakcia a to potuľkať a povedať si tak to mohlo byť inak a potom nechať holčičku vyrásť v krásnu ženu, ktorá vie že muži nie sú len zlí sú omylní tak ako ženy, neexistuje lepšie a horšie pohlavie iba jedinci. Toto je to čo máš prijať a nie ružové šatičky to je blbosť.
Aj ja som už ako malé dievča túžila po dvoch dievčatkach a nakoniec po chlapcovi . prečo? dôvod je u mňa jasný, aj ked vo veľkej rodine cítila som sa osamela, staršia sestra odo mňa o 5 rokov a ostatní až do 13 rokov starší a o 7 rokov mladší brat. Cítila som sa opustená a videla som koľko pomáham v dome a pri prácach a tak som chcela po sebe dve dievčatá aby mi mohli pomáhať a mohli byť aj kamaratky. Ostala som tehotná a potratila som už vo vyššom stupni tehotenstva chlapce ale potom o rok sa narodila bez problémov dcéra. Znovu som otehotnela na v šiestom mesiaci chlapček vo mne zomrel a o tok som mala druhú dcéru. Dostala som to čo som chcela, obliekala som ich ako princezničky a ľúbila a oni mi pomáhali nakoľko sme ostali same bez živiteľa.
Raz v nemocnici mi povedala taká jedna stará pani - škoda že ste nemala ešte toho chlapca, dievčatá vám pomohli kým ste bola mladá ale teraz by vám oveľa viac pomohol syn, ten stojí pri matke. Pravda je v tom veľká, moje dcéry sa nejak prispôsobili manželom a ja nie som ta čo škemra a oni sú prekvapené ked poviem že mi nemal kto pomôcť a potom povedia - vieš vždy si všetko zvládala si silná a tak to nejako je v nás a tak veríme že všetko zvládneš tak ako predtým.
25.03.2018 - 23:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Třeba můžeš mít holčičku,když se nějak vnitřně popasuješ se strachem z toho,že by se mohlo narodit dítě opět postižené.
25.03.2018 - 22:44 | Filtr
(Rak) dan162 » morgiama
Odměna asi ne, spíš sklizeň co jsme zaseli.

Je zajímavé, jak hodně nesvobodnými nás dělají naše naučené vzorce. Hurá když je dokážeme rozeznat od naší přirozenosti.

Sílu/hloubku ženské touhy po dítěti si myslím je něco, co muž asi nikdy pořádně pochopit a prožít nemůže. Touha po konkrétním pohlaví už ale nějaký rys vzorce nese. Vím to, protože si nesu v sobě lítost, že nemám hočičku, jasný vzorec, protože láska pohlaví nerozlišuje. Není ten vzroec u mne nějak extra silný, ale zesiluje to můj přirozený kladný vztah k dětem (i nevlastním).
25.03.2018 - 15:57 | Filtr
(Býk) morgiama » .
děkuju za reakci, to je vážně mazec..a obdivuhodné jak se věnuješ tomu "uzdraven rodového problému". To je moc hezký.


já tátou si nějak nemám co urovnávat, máme se rádi.


Jsem v tohle taková zvláštní.. na jednu stranu, jak sem psala, nestarání se o sebe, nějaké takové zašlapání své ženskosti a lítost, že nejsem ta krásná blondýna, že nemám prsa, že mám moc chlupů..a vztek na sebe z toho pramenící (mám pco, takže hirsutismus a je (bylo) to peklo). - takže potlačení ženství, nepřišla jsem si ženská (od puberty do teď).

na druhou stranu jsem ale vždy byla citlivá, romantická, umělecká duše se sklony k tvoření, psaní, chtěla(chci) být spisovatelkou, také jsem ráda zpívala, nebavily mě akční filmy ani nic takového. kreativita, romantika, sny - takže naopak vyzdvižení ženské části, tohle u mě bylo typické a velmi ženské.

až po třicítce, po narození syna jsem si uvědomila, že i na venek se můžu cítit jako žena - a začala jsem si zvykat a měnit se z lesany cleně na dámu. dalo to práci, odpírání, ale jak si člověk zvykne, už to nechce měnit, takže jsem si nikdy nepřišla hezčí, než jsem teď, přijala jsem ale, že se o sebe musím aktivně starat. Že ostatní ženy také nevstanou a nejsou takové jak vstaly z postele.

Okolí se diví a mě to připadá vtipné, protže je to jen skořápka. Jsem pořád stejná, jen věnuju čas fénování vlasů, vytrhávání chloupků a líčení.

Nevím, pořád mi to nepřipadá jako že mužatky rodí syny a opačně. Ale je to mnohovrstevnaté a u mě může být ten důvod jiný... a ono je to asi konec konců stejně jedno. Pohlaví, které se narodí, může být náhoda a jak říkám - nic nám štěstí nezaručí, když ho nemáme v sobě. Chtěla bych ho především mít v sobě.

Pořád si myslím, že když se budu snažit a když budu dělat věci správně, tak přijde odměna. Ale tak to nefunguje...
25.03.2018 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » morgiama
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Můžu :1: Ale asi to pro mě bude těžší. Každopádně to zkusím.

Asi bych se nikdy neodvážila říct jiné ženě, co přesně je u ní projevem mužství. Každopádně to mám a měla jsem tak, jako Ty - já nikdy nebyla holčička, nebyla jsem pořádně ani dítě.

Pocházím z rodové linie, která prožívala drastický úpadek ženství. Poslední roky (vlastně už skoro půl života) jsem se věnovala tomu, abych rodu pomohla. Ale to je vedlejší - spíš jen chci říct, že i jak jsem psala výše - nešlo ani tolik o hledání mužství, jako o jeho přijetí. Pouze jeho přijetí mi dovolilo být konečně sebevědomou ženskou, a je pravda, že to pozoruju i na své mámě, babičce... na všech ženách mé "krve", že to fakt funguje.

Základní věc je urovnat vztah s rodiči. Já teď dolaďovala právě vztahy s tátou a tátovou stranou celkově, jelikož začátky mého života byly kvůli tomu otřesné.

U mě to proběhlo (a probíhá) asi takto: najít kořen problému (vztahu, nemoci...). Kořen problému si uvědomit (ano, je tady, vidím ho) a pochopit. Jde to i sólově, ale mnohem lepší je mít na to někoho, kdo Tě povede (terapeut).
A až poté teprve přichází často zdlouhavá fáze vědomého přijetí.

Přijetí vlastního mužství je sice jen jedna z mnoha slupek, které mi pomohly odkrýt sebe sama, ale velmi zásadní slupka.

Vím, že moje mužnost šla do popředí proto, že skuteční vědomí muži v mé rodině chyběli. Proto jsem nosila upnutý džíny a alfou a omegou byla kariéra a živení rodiny nad prostou radostí z bytí a tvoření. (Hodně zjednodušeně řečeno) :1:

Nicméně... každý má jinou cestu a já si procházím asi tou delší. A myslím si, že pokud je člověk opravdu upřímně šťastnej, tak je tam, kde být má, a nemusí nutně něco řešit.
25.03.2018 - 14:16 | Filtr
(Býk) morgiama » .
můžeš se trochu rozpovídat o tom s tím mužstvím?

zmiňujete to jako důležité, já to také tak cítím, že nás tím život učí,ale nevím pořád CO to je, na JAKÉ aspekty toho "mužství" ve mně se mám zaměřit. bsolutně tomu nerozumím.

co se mně týče, tak jsem víc života žila spíše jako kluk, který o sebe moc nedbá, chodí v džínách, což jsem si občas kompenzovala nošením šatiček celý den a hraním na princezny. v pubert jsem se nemalovala, nebavilo mě starat se o svoji ženskou část, starala jsem se o duši, psala, atd. Až ted jsem objevila, že vuči jiným ženám nepotřebuji cítit závist, že mohu být stejně krásná jako ony. věci jako makeup jsem objevila v dvaatřiceti. Až po narození syna. Mazec :))

takže jestli jsem měla něco hledat, byla to spíš ta ženská část. O mužské nevím.

Když jsem si hrála s panenkami na domeček a pokojíček, ústřední hrdina býval vždycky muž. To je zpětně docela zajímavé. Ten zajíček, ten legáček, atd.

Ale bylo to tak půl napůl, pak jsem měla milované hadrové panenky a to zas byly holčičky...
25.03.2018 - 11:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Musím se vložit - Moc krásný, krásně napsáno :15: :68:

Můj syn je malej, ale teda učí mě bravurně... Zrovna předvčírem jsem uzavřela jednu obří kapitolu s tátou a svým mužstvím, takže pod tohle od Tebe se můžu podepsat. Někdy je to fakt síla. Nejtěžší je to přijmout.

Uvidím, jestli i ta moje holčička počká... jestli se jí vůbec bude chtít čekat.

:62:
25.03.2018 - 10:00 | Filtr
(Býk) morgiama » thééé
no, s tátou ano, tak v dětství idealizovaný. v pubertě se občas naši HODNĚ hádali, nikdy se ale nerozvedli.prý tátova nevěra.
taky má výbušnou povahu. mám tendence ho bránit, ale momentálně(kvůli jeho cholerické povaze, trochu pije a dalším vrtochům) k němu mám vztah milý, ale rezervovaný.
např. jsem se mu hrozně bála říct, že čekám dítě. jeho reakce byla přehnaná, ale milá, radostná. Ale u našich člověk nikdy neví, oi ti mohou říct A a za každých okolností mě budou podporovat aby mě neztatili, ale myslet si budou B a jednoho dne uslyším (tvoje matka celou dobu říká, že ta tvá kamarádka se na tebe akorát přilepila).

Ale oba je miluju, vztah máme krásný a měli bychom ještě lepší, kdyby měla lepší vztah máma s tátou. Nemají a už mít nebudou. Nějak to bylo celé blbě asi od začátku, ale už to nechtějí měnit. Máma totiž mám pocit vidí, že ona v mém věku a postavení ž pochyby měla/ nešťastná byla. A to mi ten vztah původně dost nemohli rozdýchat.:) Učí se taky...

ale jako nehádáme se, není problém, vždy pro mě táta i máma udělali vše, takže mám s nimi milý vztah, s tátou si navíc sednu v otázkách kultury a vkusu, takže i přes to že nesouhlasím s tím co v životě dělal, že moc pije, že moc mámu komanduje, jsme taková ta normální rodinka.
Příspěvky: 47-23 22-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »