Gynofobie a Misogynie


21.02.2017 - 19:55
(Ryby) Crumb
Gynofobie a Misogynie
Poměrně nedávno (v roce 1987) byla diagnostikována porucha zvaná gynofobie. Trpí jí muži, kteří mají chorobný strach z žen a jejich společnosti. Existence tohoto strachu ve světě, který je obvykle pokládán za maskulinní, mnohé překvapila. Případů gynofobie je prý hodně. Navíc může být gynofobie kombinována ještě s dalšími fobiemi. Mohou se k ní připojit další chorobné strachy, například chorobných strach z krásných žen (caligynefobie), chorobný strach ze sňatku a manželství (gamofobie), mohou se přidat i sexuální fobie, např. chorobný strach z milostného života a sexuálních témat (erotofobie), chorobný strach z pohlavního styku (paurenofobie), strach z prvního pohlavního styku (primeisodofobie), strach z ženských genitálií (eurotofobie), z prsou (papillofobie) atd. Mužů trpících gynofobií prý stále přibývá. Na celém světě jejich počet šplhá údajně do milionů. Gynofobie prý může generovat i misogynii, chorobnou nenávist k ženám. Co soudíte o příčinách těchto jevů?

Stránka: 2 1
Řazení:
17.07.2017 - 15:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si osobně myslím, že tyhlety fóbie tady byly vždycky. Možná v menší míře, než dnes, ale byly a není to vůbec nic nového. Jenom nebylo tolik lidí, kteří by to zkoumali a pojmenovávali. Stačí si přečíst pár historických románů, někdy i příběhů vycházejících s reálných skutečností - a to je v bleděmodrém jako dneska.
Jenom možná, že dnes se to trochu jinak projevuje, lidi už nemusí tolik řešit vlastní přežití, tak mají víc prostoru na rozvoj fóbií. Když to řeknu hodně jednoduše.
No a pokud narůstá mužů, kteří se bojí žen, pak je to možný proto, že se sami bojí být mužem. :43: ať už to znamená cokoliv...
28.02.2017 - 17:32 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Znovuzrozená
Až budeš ráno 20 minut vstávat z postele, klidně si to zazpívej :5:

https://www.youtube.com/watch/…
28.02.2017 - 17:13 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Buddha/2
:4:....důležité je, co si myslí mozek.....a ten je můj je "for ever young", Luna v Blížencích ani nemůže jinak... :2: :61:
28.02.2017 - 16:59 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Znovuzrozená
Když je zbytek mladej, není to eště tak hrozný :4:
28.02.2017 - 16:56 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Buddha/2
:4:... mně vržou asi od 20, jelikož:

za a) sport ...pád z koně :49:
za b) vrozená vada

takže já už vlastně jako mladá měla stará kolena... :61:
28.02.2017 - 15:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
myslím že ty extrémy právě popisuješ ty :3: viz uknouraná slečinka.
tupým hovadem nebyl myšlen chlap bez inteligence ale se zazděnýma emocema, a jelikož ty chtěj ven, tak se to zpravidla řeší přes chlast. určitě ze svý generace znáš vícero takových případů..

ale bylo to samozřejmě i historickou etapou, socialistickým sdružením.

mladý kluci dnes nechlastaj, maj zdravější přístup ke svýmu tělu, emocím.

zajímalo by mě, kolik z těch mladých kluků znáš osobně a poznala jsi jak reagují v limitních situacích. ukňouraný slečinky.. :3:

27.02.2017 - 16:49 | Filtr
(Ryby) Crumb
Děkuji všem za zajímavé komentáře. Zeptat se na problém gynofobie a misogynie mě napadlo poté, co jsem se dozvěděl o chlápkovi, kterej prohlásil, že kdyby ho někdo zamknul v pokoji s nějakou ženskou, vyskočil by hrůzou z okna. Jak tu už někdo uvedl, příčiny gynofobie a misogynie lze v mnoha případech vystopovat (např. v dětství jako zlé zkušenosti s matkou apod.). Jsou ale i případy, kdy nelze příčiny gynofobie a misogynie odhalit. Zdá se, že v tom hraje roli i genetika. Může jít o něco vrozeného, o jakýsi atavistický, pravěký strach mužů z žen. Podle některých vědců vzbuzovaly ženy v dávných dobách u mužů pověrečný strach, např. tím, že dokázaly přivést na svět nový život, což prý na pravěkého muže působilo jako něco magického. (Dávní lidé si prý ještě nedokázali spojit soulož s početím.) Muže prý fascinoval a strašil i menstruační cyklus ženy, který souvisel s cykly Měsíce, který v dávných dobách platil za nejvyšší božstvo. (Menstruace prý děsí muže v některých domorodých společnostech dodnes.) Ženám se přisuzovaly magické schopnosti, umění čarovat atd. Přisuzovala se jim také zvláštní moc, kterou dokázaly muže přitahovat a ovládat. Muži ženám nedokázali plně porozumět (a zdá se, že to nedokáží ani dnes). To, čemu nerozumíme, v nás může vyvolávat strach a strach může plodit nenávist. Už řečtí a římští filozofové zastávali názor, že za misogynií stojí gynofobie. Je fakt, že ani moderní věda nemá v otázkách gynofobie a misogynie jasno. Možná jsou muži a ženy dva rozdílné vesmíry, které se přitahují, střetávají a prolínají, ale nejspíš si nikdy plně neporozumí. Možná to tak má být. Ale gynofobie a misogynie by snad mohly z našich životů vymizet.
25.02.2017 - 08:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » player
Jo - kdyby si alespoň v té motorce uměli vyměnit olej nebo tak něco, věděli, jak funguje motor, apod., ale to ne, právě. Jsou to jen povrchní zájmy - kolik stojí, kolik jede a jestli jim helma ladí s lakem.
Všechno je jen o planém žvanění, soutěžení a porovnávání se.
Jistě, dřív se kluci taky porovnávali, patří to k samečkům, určitá rivalita. Ale to si kluci na záchodě měřili, kdo má většího pinďoura, protože to považovali za důkaz mužnosti. Dnes si poměřují, kdo se dál prostřílel v nějaké pitomé hře.
Obojí je z pohledu žen pitomost, ale to první alespoň nějak souvisí s tím, že chlap chce být chlap.
25.02.2017 - 08:09 | Filtr
(Beran) Háňa* » Buh je tlak
Dnešní doba má vůbec specifika - třeba to, o čem vypovídá tvoje poslední věta - ta je naprosto ukázková - extrémy.
Když někdo není neschopná ukňouraná slečinka, musí to hned být tupé hovado :4:
To je přesně ono, jak lidi dnes přemýšlí.
25.02.2017 - 06:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Muži mají strach z žen, ženy si neváží mužů, mají pocit, že je nepotřebují.
Zacyklili jsme se a vypadá to, že jsme na cestě k Sexmisi.
Vidím to stejně jako Háňa, která do toho šla trochu drsně a jako Bača, kteří podle mě říkají totéž.

Svět se za posledních zhruba 100-150 let proměnil ve všech ohledech šíleným tempem a není divu, že jsou z toho lidi vykolejený.
Všechny ty "výhody, jistoty a komfort", který máme posledních pár desítek let, mohou rychle zmizet a pak se budeme znovu učit - muži "přitloukat hřebíky" a ženy "udržovat oheň".

No, moc rychle jsme vyrostli a já vážně netuším, jestli je to evoluce, mutace nebo nadutost. A tak si tu žijem.......se všema fobiema, psychózama, výzkumama nesmyslů a zapomínáme žít.
Ps. sebe nevyjímám a pokud má někdo pocit, že se ho to netýká, tak mu gratuluju a je to dobře.
24.02.2017 - 20:43 | Filtr
(Býk) player » Háňa*
Já souhlasím. Já klukům říkám : o trochu smradlavější holky. Dyť jsou. Samej gel na palicích a myslej si , že mužnost ukážou tetováním.

Neříkám , talentovaní jsou. Ale talent vkládají do počítačových her.

Nedávno jsem chodil s mládežnicí , ještě náctiletou. Byl jsem překvapen , jak to šlo samo.

Povídala - ve třídě je nás polovina holek a polovina kluků. Ty holky aspoň něco dělaj...irský tance , koně , hudbu. Kluci si jen hrajou na kompech a kecaj jenom o tom nebo o motorkách. a my si nechcem celej život povídat o motorkách nebo kam se dostříleli...
24.02.2017 - 17:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
fakt nevím, proč chlapi trpí fobiemi.
musíš za nějakým docentem:)

za sebe - hlavní problém vidim v tom, že dnes maj střední vrstvy pocit, že můžou (skoro) všechno a pokud to nemaj nebo to nežijou, je s nima něco špatně. a soustředí se na to, jak to dostat.

můj děda teda jednu dobu stromy kácel, ale z tohohle období si ho pamatuju hlavně jako muže na gauči:)

s tou citlivostí - mně třeba přijde legitimní potřeba nemít vedle sebe tupé hovado:)
24.02.2017 - 06:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: Já na horoskopy už nevěřím... Nicméně k tomu péesku: to ale potom není Dg, nýbrž sebeklam :)
24.02.2017 - 06:20 | Filtr
(Štír) Freja » Argyll
No já spíš chtěla říct, že to jsou uměle vytvořený, složitě pojmenovaný "diagnosy".
Však naší Dg může být třeba i náš horoskop :4:

P.S. každý z nás se přeci musí naučit respektovat svojí diagnosu, i když žádnou nemá :2: :4:
24.02.2017 - 05:33 | Filtr
(Blíženci) movvin
:63: Mi z této diskuze vyšlo: Lidstvo = diagnóza... a nemůže to být prostě jen mentální vývoj, pro který v současné době nemáme jen vysvětlení, protože nejsme schopni to ještě rozumem uchopit?
24.02.2017 - 04:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono je podle mě lepší znát a respektovat svou diagnózu, je to určitá platforma, od které je možné se odrazit a žít život po svém, aniž by tu přetrvávala nutnost naplňovat jakýsi přežitý model :) Nicméně chlap nemůže fungovat tím způsobem, že bude každému mávat před nosem lejstrem od psychologa a donekonečna se vymlouvat (i když má třebas díky autismu trochu jinak "nadrátkovaný" mozek :61:), je přecijen dobré naučit se být užitečný :1:
24.02.2017 - 00:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
K té sebedestrukci. Bůh by do nás nic takového nevkládal. Jsou to negace - tedy uložené negativní dědičné hříchy ( vzpomínky) které jsou velmi dobře podporovány zlem ( tmou). Další sebedestrukce může být vlivem silné víry v posmrtný život a bolestivý život současný, ale to právě křesťané považují za hřích, protože my jsme tady abychom bojovali - trpěli, a ne předčasně odcházeli :3:
24.02.2017 - 01:48 | Filtr
(Beran) Háňa* » Buh je tlak
nejsou to starosti všedního dne.

No právě. A proč tedy myslíš ty, že muži těmi fóbiemi trpí ?
Zatím si napsal spíš, co si nemyslíš.
Já právě myslím, že zrovna starosti všedního dne jim chybí a proto vymýšlejí bejkárny. Moc čtou a přemýšlejí o blbostech, a to jim nesvědčí - nejsou na to stavění. Řešit hovadiny, od toho jsou ženy :4:
Druhá věc je, že je vědecky dokázáno, že namáhavá fyzická činnost - abych použila jiné slovo, než to předpotopní slovo práce, to, z té staré staré školy, zvyšuje nejen kondici, což je jasné, ale významně i potenci můžů. A vůbec chuť k sexuálnímu životu.
Proto ten dřevorubec, když přijde domů z lesa, hned, jak se umyje, skočí na maželku, zatímco úřada, celý den zavřený v klimatizované kanceláři a ze všech stran ozařovaný vším tím, čemu se říká elektronický smog, dorazí totálně vyřízený a bolí ho hlava nebo se na to alespoň vymlouvá, protože už není ničeho schopen.
V tom smyslu jsem to hlavně myslela, že jim chybí práce. Když tedy ne práce, to je předpotopní, tak činnost - venku, na vzduchu a trochu namáhavá. Třeba může lézt po skalách nebo naštípat to dřevo ... prostě dělat ty normální věci toho všedního dne, při kterých se hýbe a dýchá, a které mu nedovolí už ve 30 totálně shnít.
Chlap nemá co mít nějaké fóbie.
Je to i naše vina - žen ... pořád chceme (některé) vedle sebe muže s vlastnostmi žen - hlavně, aby byl empatický, citlivý, četl jejich myšlenky, ... v podstatě chceme ženy s piňďoudem, a pak se divíme.
23.02.2017 - 20:33 | Filtr
(Štír) Freja
Co soudíte o příčinách těchto jevů? :4:

No, vzhledem k tomu,že za posledních padesát let rapidně vzrostl počet všech možných psychiatrických diagnoz, soudím, že to kvantum mužů, co se už dnes nemusí živit oháněním se sekerou, či jinýma typicky mužskýma pracema se jaksi přelilo (vzhledem ke stoupající vzdělanosti) na posty, kde se se vymýšlí různé studie a dělají průzkumy, výzkumy a díky tomu se pak přichází na KDECO :4: a to se taky hned publikuje.
A my si to pak čteme a hrooozně se tomu divíme :43: :4: :49:
23.02.2017 - 16:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vidím to stejně, a zároveň jinak.
ono ta optika kterou se na to koukáš je fakt trochu ze starý školy, a to už dneska nikoho moc nebaví, a asi v rámci obou pohlaví.

lidi se chtěj hlavně bavit, poznávat a užívat si co život nabízí.
proč se vzrušovat hřebíkama když je (do nás :20:) zatloukaly generace otců před náma a víme, jakej to může mít dopad.

chci tím říct, že to, co popisuješ je jen jedna část ty starý školy.
ta druhá část chlapství jsou taky potlačený emoce, dominance, machrovství, neschopnost porozumnět sobě samýmu, jít do hloubky.

znám jen pár chlapů ze starý školy, co na mě působěj jakože vyčnívaj"nad rámec doby" a maj v sobě vpořádku svůj vnitřek. vesměs architekti, skláři, lidi co pracujou s hmotou, krásou a nestyděj se za cit.

ale programy, co zmiňuješ, jsou programy nastavený na přežití, a to už dnes nikoho netrápí, nejsou to starosti všedního dne.

takže za mě jsem rád, kam se chlapi ubíraj a i když je jako chlapy nevidím, vím, že je to problém mý optiky, ne jejich..
23.02.2017 - 15:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funky, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty jsi idiot :-)
23.02.2017 - 15:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funky, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Poznámka korektora: pravěký matriarchát (tak jak je znám široké populaci) je jen celoplanetárně rozšířený blud z 19. století.
23.02.2017 - 10:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » Argyll
Jistě, že o věku to není, zvlášť, čím pokročilejší je. Papírky taky ne, jistěže. Právě - ty papírky jsou ta iluze, o které jsem psala u těch mladých. Papírky a předměty, na kterých je vidět, že jich mají hodně, protože do kapsy vidět není + vousy až na prsa = JSEM MUŽ

Probrat ... no, budu jim držet palce. Mně to už může být jedno, ale kvůli té vnučce :4:
23.02.2017 - 10:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Starší pardál" :)) Je fakt, že si tak nějak nechci připustit svůj věk, ale zas na druhou stranu - myslím, že o věku to není, znám pány, kteří jsou velmi elegantní i v šedesáti a počtem vydělaných "papírků" to nebude. :61:

Jojo, asi vím, kterou skupinu mužů máš na mysli, ale i z tohoto bezduchého stadia se dá probrat :3: :4:
23.02.2017 - 09:56 | Filtr
(Beran) Háňa* » musiúa
Nic mi nedělá, že jsme si nerozumněly - nemám z toho trauma ... jsem tím chtěla říct.
Příspěvky: 45-21 20-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »