Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Nechuť k zeleninovým polévkám - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Nechuť k zeleninovým polévkám
12.03.2012 - 16:52
Přívětivý Jack
Nechuť k zeleninovým polévkám
Nechutná mi asi polovina zeleninových polévek, nejmíň takové ty s fazolovýma luskama, koprem, (jakousi kulajdu jsme dneska měli na oběd), z některých mám přímo pocit na zvracení Mám to tak už od dětství asi, a ikdyž jsem se snažil s tím poprat tak se to nezměnilo.Taky preferuju zeleninu syrovou než vařenou (s vyjímkou zelí a špenátu), třeba syrovou mrkev mám rád, vařenou už ani ne.Znamená to něco? Nebo mám jen rozmazlenou hubu?
Stránka:
1 2
17.03.2014 - 19:39
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vařená zelenina fakt není dobrá, ode mne palec nahoru! A víš co, já si myslím, že mrtvá strava není vůbec dobrá, živá je lepší. Jako dítě jsem dávala oběd kočkám ( rodiče měli 2) aby naši nezjistili, že nejím vařené jídlo POLÉVKA JE GRUNT! říkávala babička a tento vzorec se opakoval. Najedla jsem se v zahradě ( hrášek, hrozno, jabka...) a jak jsem vyrostla
=====
Vařená zelenina fakt není dobrá, ode mne palec nahoru! A víš co, já si myslím, že mrtvá strava není vůbec dobrá, živá je lepší. Jako dítě jsem dávala oběd kočkám ( rodiče měli 2) aby naši nezjistili, že nejím vařené jídlo POLÉVKA JE GRUNT! říkávala babička a tento vzorec se opakoval. Najedla jsem se v zahradě ( hrášek, hrozno, jabka...) a jak jsem vyrostla
29.03.2014 - 20:12
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nooo to chce to uvařit, rozmixovat, ale někým jiným a pak Ti to podat k obědu... no a pak můžeš přemýšlet co to vlastně jíš
Třeba možná máš ty polévky jen blbě uvařený a špatně ochucený
=====
Nooo to chce to uvařit, rozmixovat, ale někým jiným a pak Ti to podat k obědu... no a pak můžeš přemýšlet co to vlastně jíš
Třeba možná máš ty polévky jen blbě uvařený a špatně ochucený
03.05.2014 - 19:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z hlediska čínské medicíny to znamená hodně, tělo si samo řekne co potřebuje, naštěstí narozdíl od lidí "nemá rozum". Každá zelenina ovlivňuje - ozdravuje,nebo utlumuje určitou část našeho těla a varem se změní její polarita a vliv na tělo. Proto se časem mění i chutě, např. jako dítě někdo miluje vařenou mrkev a v dospělosti již jí jen syrovou, podle toho, jak se mění odolnost těla. Vařená otepluje, syrová ochlazuje, proto se někdo diví, že při nachlazení snědl několik citronů a stejně tu chřipku dostal. Kdyby si dal např. vařenou růžičkovou kapustu, měl by stejný obsah "C", ale navíc i teplo a chřipka by neměla šanci. Proto si myslím, nutit se jíst co ti nechutná není správné.Každý jeden jsme originál. Najdi si svoji cestu. Pokud tě to více zajímá, přečti si třeba něco z oblasti "stravování podle čínské medicíny".
=====
Z hlediska čínské medicíny to znamená hodně, tělo si samo řekne co potřebuje, naštěstí narozdíl od lidí "nemá rozum". Každá zelenina ovlivňuje - ozdravuje,nebo utlumuje určitou část našeho těla a varem se změní její polarita a vliv na tělo. Proto se časem mění i chutě, např. jako dítě někdo miluje vařenou mrkev a v dospělosti již jí jen syrovou, podle toho, jak se mění odolnost těla. Vařená otepluje, syrová ochlazuje, proto se někdo diví, že při nachlazení snědl několik citronů a stejně tu chřipku dostal. Kdyby si dal např. vařenou růžičkovou kapustu, měl by stejný obsah "C", ale navíc i teplo a chřipka by neměla šanci. Proto si myslím, nutit se jíst co ti nechutná není správné.Každý jeden jsme originál. Najdi si svoji cestu. Pokud tě to více zajímá, přečti si třeba něco z oblasti "stravování podle čínské medicíny".
04.05.2014 - 22:12
| Filtr
Najdise.cz
» Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, kyselá chuť je přisouzena dvojici játra - žlučník. Vůdčí orgán jsou játra. Jestli to máš od dětství, tak děti intuitivně ví, co tělo potřebuje, později se to již trochu zkresluje chutěma, tak posiluješ okruh jater. V játrech se filtruje krev a odbourávají se tam přestárlé krvinky a vše co krev již nepotřebuje, např. chemii z léků, z potravy, některé tuky a pod. Proto jsou játra odpovědná i za veselou mysl a taky za dobrý zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, zlepší se mu zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, vyhne se depresím. Jestli jsi četla Egypťana Sinueta- ten při pití piva říká přípitek: "Obvesel svá játra". Nevím, zda to autor knihy znal souvislost mezi játry a veselou myslí, ale mne to vykouzlilo úsměv na tváři
=====
Ahoj, kyselá chuť je přisouzena dvojici játra - žlučník. Vůdčí orgán jsou játra. Jestli to máš od dětství, tak děti intuitivně ví, co tělo potřebuje, později se to již trochu zkresluje chutěma, tak posiluješ okruh jater. V játrech se filtruje krev a odbourávají se tam přestárlé krvinky a vše co krev již nepotřebuje, např. chemii z léků, z potravy, některé tuky a pod. Proto jsou játra odpovědná i za veselou mysl a taky za dobrý zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, zlepší se mu zrak. Ten, kdo si vyčistí játra, vyhne se depresím. Jestli jsi četla Egypťana Sinueta- ten při pití piva říká přípitek: "Obvesel svá játra". Nevím, zda to autor knihy znal souvislost mezi játry a veselou myslí, ale mne to vykouzlilo úsměv na tváři
07.05.2014 - 13:55
| Filtr
Putes
» Neferlin
Díky,dobrý nápad, všechno rozmixovat. Všechna moje vnoučata nesnáší zeleninu. Pak se v tom nimrají a já bych je byla schopná pozabíjet. Tak miláčci moji, těšte se na prázdniny. Babička vás ošidí a sníte všechno. Já přitom miluji všechny polévky, zejména ty, ve kterých něco plave. Hlavně zeleného
07.05.2014 - 16:28
| Filtr
Najdise.cz
» Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj děvčata Muse a Arezet, máte stejný dotaz,tak odpovím najednou.
Maso organizmus silně okyseluje,i když je zdrojem kvalitních bílkovin a tím je pro růst a vývoj organizmu velmi důležité, tak jeho záporná stránka je, že zůstává dlouho v tenkém střevě a pak i v tlustém střevě, něž se vyloučí. Tenké střevo je párový orgán k srdci a tlusté střevo je párový orgán k plicím. Pokud potřebujeme posíli hlavní orgány z páru, t.j. srdce, nebo plíce, věnujeme se jejim párovým orgánům, t.j. pomůžeme střevům a tím pak pomůžeme léčit jejich hlavný orgán. Pokud vám maso nechutná, nejezte jej, jsou i jiné kvalitné bílkoviny, např. tvaroh, nebo vejce (žloudek je zatracovaný pro vyšší hladinu cholesterolu, ale kromě toho bsahuje důležitou složku, která podporuje vývoj dětského mozku, to je na déle). Takže játra podporují srdce (oslabení jater se projeví na zvýšené aktivitě srdce- "dotahuje to co játra nestíhají" a srdce řídí plíce a plíce řídí játra. Když je "řidič" slabý, špatný, tak jízda nestojí zanic. Nechuť k masu může znamenat i to, že maso nemusí umět vaše tělo správně natrávit, ne všichni lidé mají všechny enzimy a trávící šťávy ve správné hladině. Ta může kolísat např. podle dispozice těla, ale těch faktorů je více. Takže když to velmi zjednoduším, odbouráním masa chráníte srdce, plíce a střeva před oslabením a současně ulehčujete i játrům (nemusí se prát s purýny - ty jsou pak vylučované močí a zatěžují ledviny a můžou krystalizovat a tvořit kaménky). Píši to ABSOLUTNĚ stručně, ale snáď to bude takto srozumitelné.
=====
Ahoj děvčata Muse a Arezet, máte stejný dotaz,tak odpovím najednou.
Maso organizmus silně okyseluje,i když je zdrojem kvalitních bílkovin a tím je pro růst a vývoj organizmu velmi důležité, tak jeho záporná stránka je, že zůstává dlouho v tenkém střevě a pak i v tlustém střevě, něž se vyloučí. Tenké střevo je párový orgán k srdci a tlusté střevo je párový orgán k plicím. Pokud potřebujeme posíli hlavní orgány z páru, t.j. srdce, nebo plíce, věnujeme se jejim párovým orgánům, t.j. pomůžeme střevům a tím pak pomůžeme léčit jejich hlavný orgán. Pokud vám maso nechutná, nejezte jej, jsou i jiné kvalitné bílkoviny, např. tvaroh, nebo vejce (žloudek je zatracovaný pro vyšší hladinu cholesterolu, ale kromě toho bsahuje důležitou složku, která podporuje vývoj dětského mozku, to je na déle). Takže játra podporují srdce (oslabení jater se projeví na zvýšené aktivitě srdce- "dotahuje to co játra nestíhají" a srdce řídí plíce a plíce řídí játra. Když je "řidič" slabý, špatný, tak jízda nestojí zanic. Nechuť k masu může znamenat i to, že maso nemusí umět vaše tělo správně natrávit, ne všichni lidé mají všechny enzimy a trávící šťávy ve správné hladině. Ta může kolísat např. podle dispozice těla, ale těch faktorů je více. Takže když to velmi zjednoduším, odbouráním masa chráníte srdce, plíce a střeva před oslabením a současně ulehčujete i játrům (nemusí se prát s purýny - ty jsou pak vylučované močí a zatěžují ledviny a můžou krystalizovat a tvořit kaménky). Píši to ABSOLUTNĚ stručně, ale snáď to bude takto srozumitelné.
10.05.2014 - 19:33
| Filtr
Najdise.cz
» Muse
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Informace jsou z valné části čínské medicíny,mám samozřejmě i vzdělání ze západní medicíny. Na trhu je o tom hodně literatury, já jsem začínala knihou od Dr. Jonáše Křížovka života. Tehdy to byla jedna z prvních knih,věnovaná této tématice v češtině. Z mého určitého pohledu je toto vědění naprosto geniální. Když si člověk uvědomí navíc kdy vzniklo...tak to je fakt fascinující.
Už jenem proto, že to je vědění staré 4000 let a je zatím svým způsobem nepřekonané (samozřejmě západní medicína je výborná v chirurgii, onkologické léčbě a pod.) toto je o harmonizaci organizmu a tím i předcházení nemocem, anebo přímo k jejich léčení.
Ve staré číně byl lékař placen za to, že lidi ve svém obvodu měl zdravé. Když někdo onemocněl, lékař nedostal plat.
Nevím, zda by se to nemělo zavést i v Čechách
=====
Informace jsou z valné části čínské medicíny,mám samozřejmě i vzdělání ze západní medicíny. Na trhu je o tom hodně literatury, já jsem začínala knihou od Dr. Jonáše Křížovka života. Tehdy to byla jedna z prvních knih,věnovaná této tématice v češtině. Z mého určitého pohledu je toto vědění naprosto geniální. Když si člověk uvědomí navíc kdy vzniklo...tak to je fakt fascinující.
Už jenem proto, že to je vědění staré 4000 let a je zatím svým způsobem nepřekonané (samozřejmě západní medicína je výborná v chirurgii, onkologické léčbě a pod.) toto je o harmonizaci organizmu a tím i předcházení nemocem, anebo přímo k jejich léčení.
Ve staré číně byl lékař placen za to, že lidi ve svém obvodu měl zdravé. Když někdo onemocněl, lékař nedostal plat.
Nevím, zda by se to nemělo zavést i v Čechách
© 2007-2024 Najdise.cz