Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Co se děje v našem těle po požití Coca-Coly - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Co se děje v našem těle po požití Coca-Coly
29.10.2011 - 09:11
Ilona Regina
Co se děje v našem těle po požití Coca-Coly
Pijte Coca-Colu, je chutná a osvěžující! Reklamní kampaně na známý nealkoholický nápoj mají nejen významný vliv na americkou a západní kulturu, ale už desetiletí zajišťují i ​​astronomické zisky z jeho celosvětového prodeje.Od začátku výroby nápoje však společnost Coca-Cola Company čelí ostré kritice. První soudní procesy byly reakcí na obsah kofeinu v nápoji, firma byla nucena při realizaci marketingových kampaní skoncovat s oslovováním populace mladší než dvanáct let. V minulém století proběhlo s firmou několik soudních sporů, ale větší problémy nastaly na počátku 21. století v Indii, když se ve vodě používané na výrobu nápoje objevili stopy po chemických látkách. Tyto skutečnosti vyústily do vyřazení indické produkce nealkoholických nápojů a firma byla nadále podrobována kritice ze strany zastánců zdravého životního stylu. Není divu. To, co se stane v lidském těle po vypití láhve či plechovky Coca-Coly, připomíná skutečný útok na lidský organismus.Jako po heroinuPodle zveřejněných vědeckých studií se po prvních deseti minutách do lidského organismu dostane deset čajových lžiček cukru. Jedinou příčinou, proč člověk po takovém sladkém ataku nevrací, je fakt, že další složka nápoje - kyselina fosforečná - sladkost potlačuje. Po dvaceti minutách však hladina krevního cukru prudce stoupne a játra začne obrovské množství cukru přeměňovat na tuk. Po uplynutí čtyřiceti minut se proces absorpce kofeinu skončí, oční zorničky se rozšíří, krevní tlak stoupne a játra uvolňují stále více cukru do krevního oběhu. O pár minut později zvýší organismus produkci dopaminu stimulujícího nervové receptory v mozku. Mimochodem, tento fyziologický proces je identický s reakcí lidského těla po dávce heroinu.Tři decilitry Coca-Coly obsahují deset čajových lžiček cukru, 30 až 50 miligramů kofeinu, vysoké zastoupení umělých barviv, sulfátů a fruktózový sirup, vyrobeného převážně z geneticky modifikované kukuřice.Podle průzkumů průměrný Američan vypije za rok více než dvě stě litrů slazených nápojů. Přitom nadměrná konzumace slazených nealkoholických nápojů je jedním z hlavních důvodů vyhrocení celosvětové epidemie obezity. Nezávislá studie publikovaná v britském deníku medicíny The Lacent demonstrovala vazbu mezi konzumací slazených nápojů a dětskou obezitou. Dvouletý výzkum také prokázal, že vypití jednoho slazeného nápoje denně zvyšuje riziko obezity o 60 procent, riziko cukrovky o 85 procent a konzumenti jsou vystaveni i nebezpečí v podobě rakoviny.Zištný marketingUkázalo se také, že Coca-Cola má tendenci poškozovat DNA. Za hlavní příčinu se považuje benzoan sodný, přidávaná konzervační látka se schopností deaktivovat vitální úseky DNA, což může vést až k cirhóze jater nebo Parkinsonově chorobě. Coca-Cola však obsahuje i řadu dalších nebezpečných složek. Kyselina fosforečná prokazatelně omezuje schopnost těla využívat vápník, což vede zejména u dětí a mládeže k osteoporóze a změkčení zubů a kostí. Škodlivost cukru je všeobecně známá, existují dokonce seznamy obsahující přes sto nepříznivých následků způsobených jeho nadměrnou konzumací. Je dokázáno, že cukr zvyšuje hladinu inzulínu, což může vést k vysokému krevnímu tlaku, zvýšenému cholesterolu, nemocem srdce, cukrovce, obezitě a předčasnému stárnutí. Ani dietní nápoje bez přídavku cukru však nejsou výhrou - právě naopak. Umělé sladidlo aspartam způsobuje při delším používání nádory, porodní defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické záchvaty. Přijímání kofeinu, který je návykovou látkou, zapříčiňuje nervozitu, nespavost, vysoký krevní tlak, nepravidelný srdeční tep, zvýšení cholesterolu, vyplavování minerálů a vitamínů.V nedávné minulosti se na základě srovnávacího testu osmi produktů vyrobených a nakoupených v několika evropských zemích zjistilo, že produkty téže firmy mívají v různých státech různou kvalitu. Například na Slovensku se na slazení Coca-Coly používá místo pravého cukru o polovinu levnější isoglukóza, připravená z kukuřice. Biochemici však předpokládají její škodlivé účinky, protože na rozdíl od tradičního řepného cukru nespouští v těle chemické reakce, vyvolávající pocit nasycení. Naopak, podporuje chuť k jídlu a tím i riziko obezity. Isoglukosa se tak stala důležitou součástí marketingové strategie velkých potravinářských koncernů.Tak co, ještě stále máte chuť otevřít si dobře vychlazenou plechovku Coca-Coly?
Stránka:
1 2
29.10.2011 - 09:17
| Filtr
Jan1na
Hrůza, je mi špatně
Coca-colu moc vlastně ani nepiju.
MIlujůůůůůů Kofolu. Když ji miluju, není co řešit
Se ale obávám, že na tom nebude o mnoho líp než Coca-cola.
Nevíš
Coca-colu moc vlastně ani nepiju.
MIlujůůůůůů Kofolu. Když ji miluju, není co řešit
Se ale obávám, že na tom nebude o mnoho líp než Coca-cola.
Nevíš
29.10.2011 - 10:12
| Filtr
tojapepa
» Ilona Regina
Co je nepochopitelné na tomto sloganu? Vše je v pořádku!!!Ke vší spokojenosti ...další komentář by se sem nehodil!
29.10.2011 - 10:17
| Filtr
charri
» Ilona Regina
Pepa nepsal co ženám svírá....třeba myslel a ne to co ty
29.10.2011 - 10:19
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zdeno, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To mi připomnělo, že mi došla cola jdu nakoupit Abych měl co k rumu
=====
To mi připomnělo, že mi došla cola jdu nakoupit Abych měl co k rumu
29.10.2011 - 10:20
| Filtr
jana@
nemám ráda Colu,ale slyšela jsem,že při vážných nemocích je doporučována....já když už,tak kofolu a točenou
29.10.2011 - 10:24
| Filtr
tojapepa
» Ilona Regina
Proč se lekáš? Ještě Ti to asi nedošlo co tím chtěl básník říci?
29.10.2011 - 12:20
| Filtr
celebrita
Dříve jsem colu pila hodně, ztloustla jsem od jisté doby(rozvodu, pil jí hodně ex)piju jen vodu a je to znát. Reklamu na Colu, kdy maminka ví, co dětem chutná a tak jí dává na stůl, bych zakázala
29.10.2011 - 12:30
| Filtr
mikejla
Fúj... já již colu hodně dlouho nepiju
viděla jsem jak s ní čistí poškrábaná CD a taky jak umí vyžrat do čista do čista špinavý záchod
viděla jsem jak s ní čistí poškrábaná CD a taky jak umí vyžrat do čista do čista špinavý záchod
29.10.2011 - 12:39
| Filtr
29.10.2011 - 12:42
| Filtr
mitea
este ze ju nepijem,len pri chorobách zalúdka,aby vycistila baktérie
29.10.2011 - 13:05
| Filtr
mikejla
» Ilona Regina
škoda ,že nemám takovej záchod chtěla bych to vidět na vlastní oči
29.10.2011 - 13:21
| Filtr
Ilona Regina
» mikejla
To mi připomnělo i kypřící prášek-něco podobnýho:
- „čištění bez chemie“ tip na několikeré použití kypřicího prášku do pečiva. Jde (alespoň podle rad) o velice univerzální čisticí prostředek, který lze použít na smaltované nádobí, pračku, rychlovarnou konvici, ale například i na odhánění mravenců. Zvláště silná pak má být kombinace kypřicího prášku a octa - ta protáhne i ucpaný odpad!
Připálené hrnce
- Snadno umyjeme když do nich nalijeme zbytek čaje s trochou soli a necháme 24 hodin odstát
- Soda je výborná nejen na čištění příborů, ale přímo úžasná na připálené hrnce.
- Stejnou službu jako soda udělá kypřící prášek do pečiva.
- Nádobí s připálenými zbytky jídel vyčistíme, když do něj napustíme horkou vodu, nasypeme sodu a necháme půl hodiny stát, popř. povaříme. Dobře a snadno se pak umyje.
- Do hrnce dejte lžičku pracího prášku, 1/2 - 1 litr vody (podle velikosti hrnce) a nechte asi 5 minut vyvařit. Připáleninu sloupnete jak "pleťovou masku" a hrnec bude zase jako nový.
- http://www.belenizubu.info/beleni-z…
Dobrou chuť
- „čištění bez chemie“ tip na několikeré použití kypřicího prášku do pečiva. Jde (alespoň podle rad) o velice univerzální čisticí prostředek, který lze použít na smaltované nádobí, pračku, rychlovarnou konvici, ale například i na odhánění mravenců. Zvláště silná pak má být kombinace kypřicího prášku a octa - ta protáhne i ucpaný odpad!
Připálené hrnce
- Snadno umyjeme když do nich nalijeme zbytek čaje s trochou soli a necháme 24 hodin odstát
- Soda je výborná nejen na čištění příborů, ale přímo úžasná na připálené hrnce.
- Stejnou službu jako soda udělá kypřící prášek do pečiva.
- Nádobí s připálenými zbytky jídel vyčistíme, když do něj napustíme horkou vodu, nasypeme sodu a necháme půl hodiny stát, popř. povaříme. Dobře a snadno se pak umyje.
- Do hrnce dejte lžičku pracího prášku, 1/2 - 1 litr vody (podle velikosti hrnce) a nechte asi 5 minut vyvařit. Připáleninu sloupnete jak "pleťovou masku" a hrnec bude zase jako nový.
- http://www.belenizubu.info/beleni-z…
Dobrou chuť
© 2007-2024 Najdise.cz