Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Pár postřehů ajurvédského lékaře - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Pár postřehů ajurvédského lékaře
31.05.2017 - 13:00
Bosch
Pár postřehů ajurvédského lékaře
Několik postřehů z přednášky Dr.Freje (autora bestselleru Zánět tichý zabiják).
-jediným účinkem sacharidů na náš organismus je energie
-při vyvážené stravě nepotřebujeme žádné doplňkové cukry, ve formě šťáv, sirupů, přislazováním nápojů a to jakýmkoliv sladidlem, pečiva, čokolády či sušenek
-vyvážená strava musí obsahovat dostatek tuků, a sacharidů jen malém množství, např.z rýže, jáhel, ovoce, medu v kaši nebo ve směsi s ghí, protože naše tělo celkově, potřebuje z veškeré přijaté stravy extrahovat objemově cca lžičku cukru denně pro svou správnou funkci.
-veškeré nemoci začínají v zažívacím traktu a střevo, to je náš druhý mozek, viz i aktuální vědecké výzkumy.
-pěstováním obilovin a mléka, začali civilizační choroby
-více než výživová doporučení, je třeba řídit se tím, jak se stravovali naši předkové
-nemyslete na to co jíte, ale jak to jíte a tělo si to samo přebere
-opatření životosprávy jsou daleko efektivnější než léky
-tělo si samo reguluje hladinu cholesterolu, léčí-li nás klasická medicína na cholesterol, ve většině případech budeme mít cukrovku
-vysoký glykemický index působí negativně na slinivku, málokdo ví, že i jasmínová rýže má vysoký glykemický index
-mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě.
-máme-li silnou imunitu, pak ani paraziti nemají šanci.
-jediným účinkem sacharidů na náš organismus je energie
-při vyvážené stravě nepotřebujeme žádné doplňkové cukry, ve formě šťáv, sirupů, přislazováním nápojů a to jakýmkoliv sladidlem, pečiva, čokolády či sušenek
-vyvážená strava musí obsahovat dostatek tuků, a sacharidů jen malém množství, např.z rýže, jáhel, ovoce, medu v kaši nebo ve směsi s ghí, protože naše tělo celkově, potřebuje z veškeré přijaté stravy extrahovat objemově cca lžičku cukru denně pro svou správnou funkci.
-veškeré nemoci začínají v zažívacím traktu a střevo, to je náš druhý mozek, viz i aktuální vědecké výzkumy.
-pěstováním obilovin a mléka, začali civilizační choroby
-více než výživová doporučení, je třeba řídit se tím, jak se stravovali naši předkové
-nemyslete na to co jíte, ale jak to jíte a tělo si to samo přebere
-opatření životosprávy jsou daleko efektivnější než léky
-tělo si samo reguluje hladinu cholesterolu, léčí-li nás klasická medicína na cholesterol, ve většině případech budeme mít cukrovku
-vysoký glykemický index působí negativně na slinivku, málokdo ví, že i jasmínová rýže má vysoký glykemický index
-mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě.
-máme-li silnou imunitu, pak ani paraziti nemají šanci.
Stránka:
2 1
31.05.2017 - 20:08
| Filtr
R5
"-pěstováním obilovin a mléka, začali civilizační choroby"
Ty začaly spíš až s nesprávným nakládáním s těmito látkami. První možný problém u obilovin je šlechtění - mění se poměry látek v zrnu(+sem tam genetická manipulace). Když k tomu pak přidáš nesprávnou přípravu, máš na problémy zaděláno. Stačí se podívat po světě, jak se kde tradičně nakládalo s obilovinami, než se konzumovaly. Klíčová slova: nakličování, fermentace
S mlékem je to něco podobného. Cesta z vemena ke spotřebiteli je značně klikatější než kdysi. Pasterizuje se, odtučňuje se. Z jednou pasterizovaného mléka už zkysnutím neuděláš stejně hodnotný produkt, jako u nepasterizovaného. Budeš tam mít méně B1, B2, B6 a kyseliny listové. Fanda mléka nejsem, ale při správném nakládání to může být velice hodnotná surovina v místech, kde toho jinak mnoho nevypěstuješ(vše co spase zvíře, člověk nemůže).
"-mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě."
To první souvisí s nedostatečností B řady vitamínů, které jsou snadno vstřebatelné z toho, co oni nejí. Málo B12 = nedokonalá krvetvorba a odtud je pak i vyčerpanost.
Ty začaly spíš až s nesprávným nakládáním s těmito látkami. První možný problém u obilovin je šlechtění - mění se poměry látek v zrnu(+sem tam genetická manipulace). Když k tomu pak přidáš nesprávnou přípravu, máš na problémy zaděláno. Stačí se podívat po světě, jak se kde tradičně nakládalo s obilovinami, než se konzumovaly. Klíčová slova: nakličování, fermentace
S mlékem je to něco podobného. Cesta z vemena ke spotřebiteli je značně klikatější než kdysi. Pasterizuje se, odtučňuje se. Z jednou pasterizovaného mléka už zkysnutím neuděláš stejně hodnotný produkt, jako u nepasterizovaného. Budeš tam mít méně B1, B2, B6 a kyseliny listové. Fanda mléka nejsem, ale při správném nakládání to může být velice hodnotná surovina v místech, kde toho jinak mnoho nevypěstuješ(vše co spase zvíře, člověk nemůže).
"-mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě."
To první souvisí s nedostatečností B řady vitamínů, které jsou snadno vstřebatelné z toho, co oni nejí. Málo B12 = nedokonalá krvetvorba a odtud je pak i vyčerpanost.
31.05.2017 - 18:20
| Filtr
Bosch
» Buh je tlak
s první částí souhlasím
druhé části nerozumím. co máš na mysli kvalitními sacharidy?
jak se větším množstvím nekvalitních sacharidů zbavuje tělo energie při trávení?
druhé části nerozumím. co máš na mysli kvalitními sacharidy?
jak se větším množstvím nekvalitních sacharidů zbavuje tělo energie při trávení?
31.05.2017 - 16:12
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vůbec ale není zohledněn energetický výdej.
je nesmysl říkat někomu, že jeho tělo potřebuje pro správnou funkci denně lžičku cukru když dotyčný pracuje např jako dělník na stavbě.
a další věc je, že i ty sacharidy musí být kvalitní. pokud nejsou, musí jich být logicky více a tím se tělo zbavuje energie při trávení
=====
vůbec ale není zohledněn energetický výdej.
je nesmysl říkat někomu, že jeho tělo potřebuje pro správnou funkci denně lžičku cukru když dotyčný pracuje např jako dělník na stavbě.
a další věc je, že i ty sacharidy musí být kvalitní. pokud nejsou, musí jich být logicky více a tím se tělo zbavuje energie při trávení
31.05.2017 - 13:26
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc fajn, souhlasím
=====
Moc fajn, souhlasím
© 2007-2024 Najdise.cz