Několik postřehů z přednášky Dr.Freje (autora bestselleru Zánět tichý zabiják).
-jediným účinkem sacharidů na náš organismus je energie -při vyvážené stravě nepotřebujeme žádné doplňkové cukry, ve formě šťáv, sirupů, přislazováním nápojů a to jakýmkoliv sladidlem, pečiva, čokolády či sušenek -vyvážená strava musí obsahovat dostatek tuků, a sacharidů jen malém množství, např.z rýže, jáhel, ovoce, medu v kaši nebo ve směsi s ghí, protože naše tělo celkově, potřebuje z veškeré přijaté stravy extrahovat objemově cca lžičku cukru denně pro svou správnou funkci. -veškeré nemoci začínají v zažívacím traktu a střevo, to je náš druhý mozek, viz i aktuální vědecké výzkumy. -pěstováním obilovin a mléka, začali civilizační choroby -více než výživová doporučení, je třeba řídit se tím, jak se stravovali naši předkové -nemyslete na to co jíte, ale jak to jíte a tělo si to samo přebere -opatření životosprávy jsou daleko efektivnější než léky -tělo si samo reguluje hladinu cholesterolu, léčí-li nás klasická medicína na cholesterol, ve většině případech budeme mít cukrovku -vysoký glykemický index působí negativně na slinivku, málokdo ví, že i jasmínová rýže má vysoký glykemický index -mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě. -máme-li silnou imunitu, pak ani paraziti nemají šanci.
R5
"-pěstováním obilovin a mléka, začali civilizační choroby"
Ty začaly spíš až s nesprávným nakládáním s těmito látkami. První možný problém u obilovin je šlechtění - mění se poměry látek v zrnu(+sem tam genetická manipulace). Když k tomu pak přidáš nesprávnou přípravu, máš na problémy zaděláno. Stačí se podívat po světě, jak se kde tradičně nakládalo s obilovinami, než se konzumovaly. Klíčová slova: nakličování, fermentace
S mlékem je to něco podobného. Cesta z vemena ke spotřebiteli je značně klikatější než kdysi. Pasterizuje se, odtučňuje se. Z jednou pasterizovaného mléka už zkysnutím neuděláš stejně hodnotný produkt, jako u nepasterizovaného. Budeš tam mít méně B1, B2, B6 a kyseliny listové. Fanda mléka nejsem, ale při správném nakládání to může být velice hodnotná surovina v místech, kde toho jinak mnoho nevypěstuješ(vše co spase zvíře, člověk nemůže).
"-mnoho vegetariánů mají buď podváhu a jsou celkově vyčerpanější, což je způsobeno špatnou přípravou stravy, nebo jsou obézní, což jest způsobeno tím že maso nahrazují sojou a konzumují příliš sladkého, byť v přírodní podobě."
To první souvisí s nedostatečností B řady vitamínů, které jsou snadno vstřebatelné z toho, co oni nejí. Málo B12 = nedokonalá krvetvorba a odtud je pak i vyčerpanost.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
vůbec ale není zohledněn energetický výdej.
je nesmysl říkat někomu, že jeho tělo potřebuje pro správnou funkci denně lžičku cukru když dotyčný pracuje např jako dělník na stavbě.
a další věc je, že i ty sacharidy musí být kvalitní. pokud nejsou, musí jich být logicky více a tím se tělo zbavuje energie při trávení
Bosch
» tulačka
autoimunita je záležitostí dobře fungujících střev detoxy diety a půsty vedou k likvidaci střevního biomu základ je dobře a pravidelně jíst