Kašičky


17.09.2015 - 08:10
(Štír) Freja
Kašičky
Vaříte si někdo poránu kaše?Já se snažím vyhnout pečivu,tak jsem se rozhodla,že to zkusím a první pokus byla kaše z vloček a pšeničných otrub,vylepšená medem,kustovnicí,sekanýma mandlema a skořicí,bo jinak bych to asi nepozřela vůbec .... :23:Máte někdo recept na něco echt chutnýho? :25:

Stránka: 2 1
Řazení:
17.09.2015 - 13:25 | Filtr
(Blíženci) movvin » Freja
No pohanku teda nemusím :8: a to jí moje maminka jedla dost často jako dítě...
17.09.2015 - 12:52 | Filtr
(Ryby) thééé
Bosh: ha, to by vysvětlovala, proč já ty kaše z ovesných vloček tak nerada, i vařené, i jen ve vodě..že by instinkt??

Freeja: já moc nemusím sladké snídaně, mě vyhovuje když tak nějaká obilnina uvařená jen ve slané vodě, popř. s cibulkou, nebo jen se semínkama apod. nebo mi vyhovují jen zeleninové polívky, husté, př. jen ochucené misem.
Moc ráda mám jáhly, všelijak a jsou bezlepkové. Pohanku zvládnu jen v určité úpravě, nebo jen tak samotnou, pro mě zvláštní příchuť.

17.09.2015 - 11:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
když se ty vločky nechaj většinou týdny..jsou podrcené a málo se to ví ale jsou dost tímto nezdravé, když je čerstvě umeleš a pak při +/- 100st vaříš za pár hodin to ještě ujde. je lepší vločky skladovat v ledničce a ne dlouho. ty "zdravé" musli z řetězců a ze zdravých výživ co tam visí měsíce jsou nanic.

Zajímavé je že u zvířat se přesně ví co ano a co ne a u lidí je to asi šumák.. :4:
"Oves nikdy nemačkejte do zásoby. Již do 30 minut po mačkání dochází k oxidaci vitamínu E a do několika hodin ke žluknutí. Do pár dnů se zde začínají množit plísně a vytvářet mykotoxiny. Mačkaný oves do zásoby je pro Vašeho koně velmi nebezpečný a jedovatý. Také nikdy nekupujte již mačkaný oves nebo ,,ovesné vločky".
Zkrmujte nejdříve po termínu: 19. září, jakmile po 6. týdnech ustane mikrobiální aktivita."
http://www.centrumkrmiv.cz/product/…
17.09.2015 - 11:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to staročeský recept a myslím, že oni měli zdravou i strouhanku:) Pokud to budeš chtít zahustit tak použij co sama uznáš za vhodné.
17.09.2015 - 10:50 | Filtr
(Štír) Freja » plutarch
No,tohle vypadá i chutně,ale co ta strouhanka a sušenky? :4: :21:
17.09.2015 - 10:48 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
Výše píšeš cosi o rychlé oxidaci ovesných vloček....neprotiřečí si to teda s tím dlouhým vařením?
Jinak díky za tipy,tu pohanku asi zkusím.

Ale jestli je to naše původní strava,tak moje tělo na to nepatuje ani omylem,nějak mám pocit celý dopoledne ,že tu kaši musím vrátit :14: :6:
17.09.2015 - 09:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
jinak také kašičky jsou naší původní stravou, jedly se tady v našem pásmu staletí byla to naše základní potrava. na ukraině se dodnes zachovaly "kašovary" což byly původní restaurace dříve běžná strava podávána v "restauracích" a jedená dnes a denně nic moc jiného nebylo. ovesná kaše stála na plotně vždy připravená i několik dní, rozpouštěl se v ní škrob na jednodušší cukry takže se nemusela sladit byla sladká sama od sebe. když budeš obilninu "dělat" na plotně pár hodin, bude vždycky sladká i bez sladidel což se doporučuje.
17.09.2015 - 08:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jablková kaše je staročeský recept, který rád vařím i jako večeři. Jablka zbavíš slupek a jádřinců. Rozkrájíš je na kostičky. V hrnci rozpustíš máslo a nakrájená v něm opražíš podobně jako cibuli. Jablka změknou a lze je rozmačkat. Přidám jedno až dvě vejce a zahustím to strohankou nebo rozemletými celozrnými sušenkami či perníkem. když je to moc husté dolévám vodu. Lze posypat skořicí, zázvorem či přidat mleté ořechy. Je to velmi syté a chutné jídlo. Jsem ale spíše polévkový typ a ty moje ovšem taky kaše připomínají, protože miluju tzv. Eintopf
17.09.2015 - 08:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
kašičky já tuze rád... :4:
z vloček ty jsem opustil vločky rychle oxidují jsou tudíž většinou dost nezdravé.
dělám je hlavně z čerstvě mletého ovsa bezpluchého jáhel tefu čiroku rýže a amarantu. vše bezlepek.
med dávám až do hotového nesmí se zahřát nad 42. máslo přepuštěné ghí nebo kokos sušené švestky datle hódně skořice kardamon sekané mandle a táááák. :69:
sacharid pouze ráno.
Příspěvky: 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v BeranBeranu
ukázat kalendář »