Tranzity


13.07.2024 - 10:43
(Střelec) * Touha *
Tranzity
Hezký den, chci se zeptat co očekávat při těchto tranzitech? Hlavně konjunkce tranzitního Uranu+Marse kvadrát na Saturn, vše se děje též na stálicí Algol. Děkuji.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
14.07.2024 - 10:09 | Filtr
(Lev) Gryphon
Horoskop funguje jako celek. Nemá smysl zaměřovat se na jeden jediný aspekt. U toho tranzitního Marse s Uranem mi přijde mnohem podstatnější to, že přechází přes Mars a pátý dům, tudíž nějak aktivizuje radixový kvadrát Mars Saturn a připomíná tak program "házení si klacků pod nohy, zejména v tvořivé a sebeprosazující se oblasti". Přijde mi to trochu, jakoby si dotyčný/á něco podvědomě zakázal/a nebo se v něčem blokoval. Jak toho tranzitu člověk využije a zda se podaří s tím trochu pohnout, to už pak je na každém, to se tak úplně z horoskopu vyčíst nedá.
Mně přijdou zajímavé i ty další aspekty: Saturn konjunkce Uran, Neptun kvadrát Ascendent. Speciálně ten Neptun bude dělat cosi jako klapky na očích, člověk by radši viděl sladkou lež, než krutou realitu. Soudě dle postavení planet to je poměrně mladý ročník, dle Jupitera i Saturna bych to odhadoval na 18 let maximálně. Takže bych tomu určitě ještě dal nějaký čas.
Ten Mars v Býku na hrotu pátého domu, kvadrát Saturn ve Lvu v osmém, mě nicméně dost fascinuje. Přijde mi, že to je taková, řekl bych až životní nutnost tu tvořivou (a stejně tak i ničivou) energii nějak konkrétně zhmotnit, dát jí formu. Bojové umění, taiči, ale třeba i nějaké sochařství, tesařství, práce s hlínou, hmotou, to je něco, co mi tam naskakuje. Důležitý je, že ta energie nějak musí ven, nedá se potlačit, uspat, usměrnit, vytěsnit...jinak může nadělat v psychice velkou neplechu.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »