Psychické i fyzické potíže, sebepoškozovaní


27.06.2024 - 20:27
(Rak) Aaandrejka0
Psychické i fyzické potíže, sebepoškozovaní
Všechny zdravím, dokázal by mi někdo poradit? Má sestra trpí velkými zdravotními problémy. Už od mládí to s ní není dobré. Teď se její stav rapidně zhoršuje. Odřízla se od celé rodiny. Pouze semnou udržuje vztah. Je nějaká šance ji pomoci. Nasměrovat ji v její další cestě?

Datum narození je 4.8.1988 v 1:30 ve Varnsdorfu.

Děkuji za odpověď ?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
06.07.2024 - 19:45 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » fanik
Ano, chce. Na příští měsíc se i objednala na psychoterapii pomocí ketaminu a doufá, že ji to pomůže.
06.07.2024 - 16:38 | Filtr
(Blíženci) fanik
Ona sama pomoci chce?
06.07.2024 - 08:19 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » Mici Angóra
Můj vztah s otcem je myslím bezproblémový. Ano, také jsem si s ním užila. Je dost autoritativní, dost materialistický, ale po letech jsem zjistila, že vše co dělá, je opravdu pro rodinu. Pravdou je, že bydlení v jednom domě nedělalo dobrotu. Připadala jsem si jak ptáček ve zlate kleci, který musí poslouchat. Ale od té doby co už nejsem tátou ovlivněna, naučila jsem si stát za svým názorem, tak máme hezký vztah. Co se týče mě a sestry, tak si myslím, že tam mezi námi nic problematického není. Komunikace je sice jednou za čas, ale to říká, že to jen proto, že ji to připomíná především tátu a nechce se už k tomu vracet ?
03.07.2024 - 21:19 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Vzhledem k tomu, jak podle radixu tu rodinu asi vnímá si taky nemyslím, že to odříznutí je úplně špatné řešení. Nikdo tu moc nezmínil nějaký výhled (ale četla jsem diskuzi jen zběžně), zhoršení stavu je bohužel vidět na několika souběžně probíhajících konstelacích, hlavní bych řekla, že je to Pluto co pere na Lunu v kombinaci s Uranem, Jupiterem a teď krátkodobě Marsem, kteří tranzitují jejím 12. domem, to je nápor na psychiku jako prase, jen pro silné povahy. Já si ale myslím, že to ona docela je a má potenciál to zvládnout. Primárně tam vidím nějakou představu o světě, jaký by měl být a z toho má problém uhnout (jak moc je to už diagnóza nebo se to dá přeučit nevím). Určitou úlevu by mohl přinést přechod Jupitera přes ascendent, Venuši a jeho dobré aspekty na Slunce s Merkurem. Ten Uran bohužel vypadne až za pár let, ale pokud to vydrží a využije ten tranzit Pluta k transformaci některých svých postojů, může překročit svůj stín a vyřešit si ty záležitosti, co si nese z rodiny. Drzý dotaz: ty s otcem problémy nemáš? Máte to tam obě zřezaný pěkně... Zajímavé mi také přijde, že v tvém radixu sestra vůbec není vidět jako problematická.
02.07.2024 - 11:16 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » thééé
Děkuji Vám za odpověď, budu nad tím přemýšlet ? Bohužel mám slunce v 5.domu. S tím rodovým programem možná vím, čeho by se to mohlo týkat, ale netuším jak s tím naložit. Vše má však svůj čas, tak věřím, že bude příležitost se s tím vypořádat...Ještě jednou děkuji ?
02.07.2024 - 11:09 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » cimi
Moc Vám děkuji za odpověď ?
02.07.2024 - 11:08 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » Gryphon
Děkuji za zajímavý komentář. Musím říci, že opravdu velký vliv hraje odpor k mužům. Největší nenávist má k otci, je homosexuální. Asi máte pravdu, že bych se měla zamyslet proč to tolik zraňuje mě. Je to jediný můj sourozenec a opravdu mě to hodně zraňuje, co právě v životě prožívá. Nejlepší bude ji nechat prostor, aby se se vším pokusila vypořádat sama. Moc vám děkuji.
02.07.2024 - 07:12 | Filtr
(Ryby) thééé
Mimo to, co už tu padlo u sestry vidím i silný sebedestruktivní program, který souvisí s jejími zápisy (jakoby její duše a jejího úkolu), ale souvisí i s rodovým programem přes rodiče. (vidím to v lunárních uzlech ze 4. do 10.domu)
To, že se nestýká s rodinou - vy jste přesně použila slovo - odřízla - souvisí přesně s tím, že se chce od těch programů oddělit.
Bohužel se od toho nedá utéct - od sebe neutečeme.
Rodové programy se přenáší transgeneračně a mají na nás obrovský vliv. S tím už se dneska naštěstí pracuje, i psychologové i jinak.
Přes vaše rodiče si sestra přitáhla něco, co jakoby chcce být konečně dořešeno a ukončeno. A asi to bude hodně bolavé.
Sebedestrukce je opravdu nechuť to vše cítit a nechuť žít. V tom rodě je něco, co vám všem jakoby stále drží problémy a sestra je ta, která to teď jakoby vypíchla a jejím úkolem je to posunout. Je dobře, že stojíte při ní a chcete jí pomoct ♥

Sebepoškozování většinou mluví o obrovské vnitřní bolesti, kterou ten člověk chce přehlušit. Mluví o strašlivých úzkostech a zase destrukci. Oboje vzniká pomalu a plíživě, vyléčení je na dlouho. A bohužel, chtít musí ona - najít odvahu a jít opět do té obr bolesti, které nerozumí. :68:

Ještě chci něco říct k neptunu, co zmiňují ostatní. On jí v 7.domě může způsobit pocit, že se druhého konkrétního člověka nemůže jakoby dotknout. To on může způsobovat něco jako hraniční poruchu.
To tady spousta z nás zná. Jde o to, že její úkol je pracovat při kontaktu s člověkem s kolektivními energiemi. A je to zesíleno i opozicí venuše, cheiron - uran saturn. Ta je vždy o sebevztahu - sebenenávisti a nezasloužím si nic hezkého, nezasloužím si stejně lásku apod. A uran tomu dá potřebu prudce se toho zbavit, prudce se osvobodit. To jsou taky moc silné nastavení, kterým chce utéct. Je to, jakoby jí bylo líp ve větších skupinách, protože cítí, že je tu její úkol (ale zase se ve skupině může sobě ztrácet).
Kolektivní energie - to je zase velké téma na dlouho. Je to, jako nasávat z okolí "kolektivní témata", taky trápení a těžké energie. Ale pozor! když se s tím člověk naučí pracovat, může umět nasát i ty velmi posilující a krásné. V čem ji podpoří i severní lunární v rybách.

Držím vám palce, ať to sestra vezme ze správného konce a vytrhne konečně starý plevel (a určitě máte schopnost s ní na tom pracovat - pokud jste její slunce ve 3.domě :-) ) :78: :15:

:29:
01.07.2024 - 20:20 | Filtr
(Rak) aktigram » Gryphon
Ja iba dodam, že aj ked nemáme na všetko rovnaký názor tak v tomto ale že úplne súhlasím.
01.07.2024 - 20:18 | Filtr
(Blíženci) cimi
Souhlasím s příspěvkem výše.
A myslím si, že míra sebepoškozování je úměrná tomu tlaku ke změně. Pluto v kvadratuře na vládce horoskopu v konjunkci s vládcem znamení ve kterém je, se rovná velkému vnitřnímu konfliktu, ve kterém prostě musí umřít nějaká destruktivní část ega. To je ale na dlouhodobou psychoanalýzu a psychoterapii a v největší míře na plánu této duše. Někdy je lepší nechat takového člověka úplně napospas, aby si uvědomil že je to on kdo se musí postavit do své síly. Ta bolest z tohoto procesu je nejspíš vyjádřením chironu v prvním domě a myslím že rodina v tomto případě je tou proti které tato osoba rebeluje ale i paradoxně jejíž kořeny bude muset na své cestě pochopit. Odříznutí si myslím že je nutné ale ani to není řešení protože kořeny a původ odříznout nejde - existuje život i za hmotou a tam je ten zakopaný pes…
01.07.2024 - 18:53 | Filtr
(Lev) Gryphon
Dotazy tohoto typu jsou docela nevděčné. Medicinské astrologii se v našich končinách věnuje opravdu hodně málo astrologů, a ještě méně jí skutečně rozumí. Velmi pravděpodobně tak dostanete rady pouze od nadšených amatérů, otázkou je, jak by pro vás měly být relevantní. Mám za to, že vůbec.
Druhá a podstatně důležitější věc je ta, že i když to myslíte dozajista dobře, tak její příběh a osud je pouze její, a nikdo jí ho nemůže pomoci odžít. Pokud by ona sama chtěla, pak by se určitě na něco zeptala. Otázkou je spíš to, proč to řešíte Vy? Co to s Vámi dělá? Pokud se odřízla od rodiny, je to její volba. Akceptujete to? Jaká máte očekávání od případné astrologické rady?
Já osobně v jejím horoskopu vidím zejména hluboké nepřijetí mužské aktivní energie, možná i nechopnost projevit agresi. Tato vnitřní zlost, ji pak pomalu nenápadně stravuje zevnitř. Takové ty energie, které by se za normálních okolností možná podařilo transformovat během, boxováním, mají někteří lidé tendence "polykat" (nebo zavrhovat jako nečisté, špatné, fujky). Bude tam asi nejspíš i přesvědčení "svět mi něco dluží" a je docela dobře možné, že velkou část toho, jak je na tom dotyčná zdravotně, mají na svědomí nějaké nepovedené partnerské vztahy. Obecně, kdokoliv, kdo má nějakou planetu ve Lvu, by měl "zářit", být světlem pro druhé. Tady z toho mám trochu dojem, že vnitřní oheň byl jaksi uhašen, udusán, a následky jsou vidět na zdravotní rovině.
Jak z toho ven? To nevím. Dle mého by mohlo minimálně pomoci, naučit se extrovertně projevovat energie - jakékoliv. Radost, zlost, strach...důležité je, aby to šlo všechno ven. Na tělesné rovině si ale radit opravdu netroufám, netuším, jaké má problémy. Předpokládám ale, že je svéprávná. Vy můžete udělat pouze to, že její cestu, ať je jakákoliv, akceptujete. Přestanete ji "držet" a dáte jí volnost. Možná potřebuje zkušenost nemocného těla k nějakému pochopení. Co potřebujete pochopit vy? Že zachránit můžete jen toho, kdo si o to řekne? Co ve vás vyvolává fakt, že vaše sestra možná ani zachráněna být nechce?
28.06.2024 - 21:30 | Filtr
(Rak) Aaandrejka0 » tiferett
Děkuji za odpověď, samozřejmě je dlouhodobě v péči psychiatra, ale ten už také neví rady a bohužel stav se stále zhoršuje. Je to běh na dlouhou trať ?
Každopádně ještě jednou děkuji ?
28.06.2024 - 17:35 | Filtr
(Rak) aktigram » tiferett
Jej 6 domu vládne Pluto kde je silné lebo je doma.
28.06.2024 - 12:44 | Filtr
(Střelec) tiferett
S problémami takéhoto typu súvisí nepriaznivá aspektácia pĺanéty Neptún – a to všetci vidia, ako to s Neptúnom v jej horoskope vyzerá. Nielen že leží takmer na hrote 8. Domu v kvadratúre na Mars v Baranovi (zdvojené prudké Marsovské energie, ale aj napojenie Neptúna na Pluto, Pluta na Merkúr a Slnko v 3. Dome ( Myseľ) – takže je toho dosť. A v tomto období jej tranzitný Jupiter – vládca 6.domu zdravia je v kvadratúre na čiernu lunu....atď....
Ascendent v Blížencoch naznačuje , že celý horoskop je nabitý blíženeckou mentálnou energiou...obrovské mentálne napätie, ktoré každý tranzit vybičuje do krajností.
Treba vyhľadať pomoc psychiatra, nespoliehala by som sa na nejaké alternatívne metódy- - tie by som použila až v spolupráci s psychiatrom.
Prakticky celý horoskop poukazuje na vybičované mentálne energie, čo naznačuje celoživotné problémy , ale riešenie je vždy na porúdzi. Pravidelné meditácie, relaxačné cvičenia, joga – v spolupráci s pomocou psychiatra.
V tomto období prechádza viacerými napätými tranzitmi, možno preto, to zhoršenie. Ale neriadila by som sa len astrológiou a aspektami. Je to človek s takým mozgom, s takou psychickou a treba to riešiť. Celoživotne. Nie je to len nejaká prechodná fáza života. Treba celkove zmeniť životný štýl, naučiť sa stabilne byť v stave pokoja, ale ak je to takéto vážne, bez pomoci psychiatra to asi teraz nepôjde.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RakRaku
ukázat kalendář »