Terapeut - bloky z dětství


20.04.2024 - 13:51
(Býk) Agnieszka
Terapeut - bloky z dětství
Zdravím všechny vespolek,

chci se zeptat, zda někdo z vás má dobrou zkušenost s nějakým terapeutem, který pomáhá zpracovávat bloky z dětství. A jestli ten člověk umí opravdu pomoci. Zkoušela jsem regresní terapii, to bylo fakt na nic, nic to nevyřešilo. Ráda bych s některými věcmi už opravdu pohnula.

Nejlíp někoho z Moravy, ale dojedu za někým kvalitním asi kamkoli v rámci republiky.

Děkuji za případné odpovědi a rady. :62: :1:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
02.05.2024 - 17:14 | Filtr
(Beran) vladomach
Krišna je dobrý terapeut, doporučuji nějakou z knih Hnutí Haré Kršna (harekrsna.cz).
01.05.2024 - 16:03 | Filtr
(Býk) Agnieszka » MIKULAS
Napsala jsem Vám vzkaz :1:
28.04.2024 - 22:18 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » Agnieszka
...snad nebude vadit...

vida, jak Vám jde probouzet vlastní vrozené schopnosti.

Pokud jste formulovala svou odpověď takto, znamená to, že si svůj osud, štěstí a zdraví, dokážete harmonizovat sama, bez zásahů zvenčí.

A ještě hodně lidských bytostí se bude obracet za radou a pomocí, právě k Vám.
Krásně buďte
28.04.2024 - 19:33 | Filtr
(Býk) Agnieszka » MIKULAS
Děkuji moc za povzbudivý vzkaz, snad nebude vadit, když se ozvu o něco později, ještě mám něco k řešení, ale určitě to mám v plánu. (ozvat se) :1: :27:
28.04.2024 - 19:32 | Filtr
(Býk) Agnieszka » Gryphon
Děkuji moc za kontakt. Paní, co je ostrá a zároveň i jemná, to je něco akorát pro mě, ještě jednou děkuji, podívám se na ni, nikdy jsem o ní neslyšela. :1: :30:
28.04.2024 - 13:28 | Filtr
(Lev) Gryphon
Zkus Simonu Lawandovskou z Nemojan u Vyškova, dělá kineziologii a je v tom fakt dobrá. Neznám jí osobně, jen zprostředkovaně, a sleduju jí na fb, líbí se mi její přístup, nenechává lidi se ňuchňat ve svých problémech, nenechává lidi své záležitosti intelektualizovat, jde k jádru věci a je správně ostrá a přitom zároveň i jemná. www.simonalawandovska.eu
21.04.2024 - 09:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Agnieszka
Mám z regresky podobné zkušenosti, sice jsem neřešila dětství, ale partnerský vztah. Jak píšeš, můj problém to nevyřešilo, dotyčný se tam na chvíli objevil pouze jako můj otec, pak už v celém životě nehrál žádnou roli a vlastně se tam neobjevil ani žádný další muž, i když jsem v tom životě byla vdaná a měla tři děti....paní terapeutka z toho vyvodila nějaký závěr, se kterým jsem se absolutně neztotožnila a i kdyby, tak to nedávalo odpověď na moje otázky... :14:
20.04.2024 - 15:59 | Filtr
(Býk) Agnieszka » locin12
Super obsáhlá odpověď, moc za ni děkuji. :37:

Problém si uvědomuji už hodně dlouho, ale sama s tím asi nejsem schopná pohnout. Už jsem zkoušela kdeco, ale ne a ne.

Za tu regresku jsem teda platila míň, já se do toho dostala hned, viděla jsem tři životy, ale k čemu mi to bylo, k ničemu. Problém to nevyřešilo, paní byla vstřícná, nemůžu na ni říct nic negativního, spíš mi to přišlo takové zbytečné. :25:

Můžu poprosit o kontakt na ty terapeutky do vzkazů? Děkuji moc. :1:
20.04.2024 - 15:21 | Filtr
(Střelec) locin12
Já odpovím spíše na tu otázku, co se týče zpracování bloků z dětství, protože terapeutku mám jinak v Praze.

Chodím už k druhé (celkem nově). Ta první změnila praxi, ale "léčila" mě dva roky (docházela jsem na sezení každý týden). Musím říct, že jakmile jsem se otevřela a dostala ze sebe všechno to dobré i zlé, tak mi to moc pomohlo. Kromě toho, že jsem v dětství zažila zneužívání, tak jsem měla taky dost tragické vztahy (a vybírala si dokola nevhodné protějšky). Ačkoli jsem se dost stavěla do role oběti, tak některé věci jsem si hodně vyčítala, i když jsem je nemohla ovlivnit. Ten jakoby racionálnější a odosobněnější náhled jiné osoby, která mi pomohla se na to dívat jinýma očima, byl osvobozující. Nakonec jsem byla schopná mluvit o opravdu bolestivých věcech a pochopit i svoje jednání.

Za mě terapie určitě pomáhá, ale nesmí od toho člověk očekávat příliš moc příliš brzy. Není to o jedné dvou návštěvách, ale desítkách. Je tam nutná nějaká pravidelnost. Na některých sezeních jsem měla pocit, že už nemám, o čem mluvit, ale vždycky se to zase nějak rozproudilo. Hodně jsme rozebírali i můj vztah s rodiči, který je komplikovaný. Nicméně pokud má člověk pocit, že se mu nějaké vzorce v životě opakují pořád dokola, je třeba to řešit, jinak se toho nezbaví. A spousta věcí má opravdu kořeny v tom dětství.

Na terapeutky jsem měla asi štěstí. Potřebovala jsem někoho na pojišťovnu, protože ta sezení jsou drahá (nad 1200 Kč a výš). Vybírat jsem si tedy moc nemohla, u té druhé jsem byla nějakou dobu i na čekací listině. Ta první si mě vzala pod svá křídla, i když se zaměřovala spíše na adolescenty, kteří se pokusili o sebevraždu. Jenže všude jinde bylo plno. Asi se jí mě zželelo, když jsem ze sebe vysypala tu hromadu problémů, které bych potřebovala vyřešit a uzavřít.:-)

Terapie ale kombinuji i s návštěvami psychiatra, tam je to ale spíše o medikaci než o tom, že bych se mohla nějak vypovídat. Mám GAD a bez léků je mi občas dost zle. Zkoušela jsem vysadit, ale zjistila, že je lepší to brát pravidelně.

Jo, a regresní terapii jsem jednou taky zkoušela. Stálo mě to 4 tisíce za 2 hodiny a nebylo to naprosto o ničem. Ještě mi přišlo, že slečna/paní začala být agresivní, když mě nutila se uvolnit a mluvit o tom, co vidím, jenže já jsem nic neviděla. Prostě vyhozené peníze. Ale taky asi člověk musí natrefit na někoho, kdo mu sedne a umí to. Nevýhodou je, že regresku dnes dělá kdekdo, kdežto kliničtí psychologové/terapeuti, to mají vystudované a za sebou nějakou praxi (už v rámci toho studia).

Tak držím palce. Ten první krok už jsi udělala, když o terapiích přemýšlíš. Problém si uvědomuješ. :15:
20.04.2024 - 15:17 | Filtr
(Ryby) Tedy
Posloužit mohu jen tím, že jsem z Moravy.
Ale bez toho, aniž bych to věděl dopředu, bych na tebe mohl mít nějaké terapeutické účinky. x-D
Beztak si sám sobě dělám terapeuta už řádku let, aniž bych o tom takto předtím přemýšlel. Jinak bych se z toho všeho už taky možná zbláznil. :98:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »