18 těžkých aspektů v synastrii


12.07.2023 - 09:39
(Kozoroh) sirrael
18 těžkých aspektů v synastrii
Ahoj, myslíte, že v synastrii hraje roli počet snadných a těžkých aspektů? Asi je ideální, když je to trochu vyvážené. V tomto případě 18 těžkých, 8 snadných. Je za takových podmínek vůbec možné, aby vztah začal a rozvinul se? Kompozitní horoskop u stejné dvojice vypadá velmi nadějně. Děkuji za názor a případné zkušenosti.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
14.07.2023 - 22:42 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Synastrie mi popravdě připadá víc než strašná, takže vnímám ten kompozit jako "jedinou naději". (Jinak bych snad do té práce ani neměla nastupovat.)
14.07.2023 - 19:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
Ano, s rozpalem cca 13 stupňů, takže aspekty zase nevíš, není to jen o znamení :1: Já bych ten kompozit v úvahu prostě nebrala, ale jak myslíš.
14.07.2023 - 19:10 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Zkusila jsem zadat všechny možné časy jejího narození (od půlnoci do půlnoci) a ve všech případech zůstává kompozitní luna ve štíru.
14.07.2023 - 13:54 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
Je tam hlavně zásadní kompozitní ascendent a MC, od kterých se vše odvíjí. Samotné aspekty planet ti nic moc neřeknou a kompozitní Lunu, která je zejména ve vztahu dvou žen zásadní, taky nespočítáš.
14.07.2023 - 13:46 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Tomu zcela rozumím. Vím, že je u kompozitu dost zásadní postavení v domech, které bez času jedné z osob neznám. Na druhou stranu: zkusila jsem u druhé osoby Zadat různé časy a podívat se na změny v celkovém obrazci a ten se příliš neliší.. většina aspektů mezi planety zůstává podobná. A přece jen vizuální podoba kompozitu hraje taky roli.. nebo ne?
14.07.2023 - 11:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
Neznáš čas - neznáš kompozit, takže tyhle rozbory nemají smysl (už jsem ti to myslím několikrát psala). U synastrie to tolik nevadí, protože planety osoby bez času v domech osoby s časem a aspekty platí (kromě Luny, kde je to jen zhruba).
14.07.2023 - 10:56 | Filtr
(Lev) Gryphon » sirrael
Určitě to má potenciál v té umělecké a pracovní spolupráci. Na osobní rovině mi to přijde takové...že já bych do toho asi úplně nešel, a pokud ano, tak s vědomím toho, že ty Ryby do toho budou vždycky vnášet určitou bezhraničnost, iluzi, neuspořádanost, nekonkrétnost a snění o tom, co by kdyby...Ale těžko soudit, když neznáme u jednoho čas a tudíž i to, jak jsou které planety rozmístěny v domech.
14.07.2023 - 10:52 | Filtr
(Lev) Gryphon » sirrael
Pokud není znám čas, pak si můžete zhruba tak polovinu toho, co jsem říkal, odmyslet.
Jinak mi to přijde dobré, kreativní spolupráce v oblasti umění kultury je to, co bych si tam představit dokázal. Myslím si, že ten potenciál tam je. A v případě, že bude Mars někde jinde, než ve dvanáctém domě, by to mohlo nést i nějaké výsledky.
13.07.2023 - 22:45 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Gryphon
Ale ten rozbor mě tedy zrovna moc neuklidnil. Je to pro mne velký životní krok, váhala jsem, jestli do té spolupráce jít. Pocity jsou smíšené, ale je rám cítit určitá osudovost… proto mě zajímá, co by z toho mohlo vzejít, zda je to nadějné nebo naopak. Jak v pracovní, tak v osobní rovině.
13.07.2023 - 22:35 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Gryphon
Je to plánovaná kreativní spolupráce v oblasti umění a kultury.. ale i s nutnou realizací velkých akcí, tedy praktičnost je v tom spojení též nezbytná. Přesný čas narození znám jen u jedné osoby, umístění planet v domech tedy nemusí sedět.
13.07.2023 - 21:53 | Filtr
(Lev) Gryphon » sirrael
Konjunkce Slunce,Venuše,Lilith,Uzel v Rybách, opozice Saturn. Pěkný? Nemyslím. Ale skvěle iluzorní. Udržujete se navzájem v šachu, rozuměno ve svých snech, sníte o tom, co by mohlo být, kdyby... a realita jde přitom úplně jiným směrem. Mars v Býku ve dvanáctém domě, je sice relativně dobře aspektovaný, ale totálně líný, zabržděný, bez motivace, snící jen o tom, co by mohlo být, kdyby... Merkur s Jupiterem ve Vodnáři v devátém domě dtto, jen z trochu jiného úhlu, tráva na sousedním kopci je zelenější a teorie o záchraně světa je super věc...kvádr na Lunu v šestém domě a na Uran ovšem ukazuje, že ta realita a střet s ní bude to nejtěžší a nejzásadnější. Luna ve Štíru, v opozici na Chiron, nejspíš způsobí to, že vám bude připadat hmota jako ošklivá věc, a emoce, zejména ty vypjaté, a negativní, neučesané, raději preventivně zadusíte v zárodku.
Podtrženo sečteno, pokud nejste vyloženě malíři nebo hudebníci, nebo obecně umělci a svobodné duše, kde jsou ty úlety a úniky z reality tak nějak spíše žádoucí, pak mi to jako nějaká zvlášť velká výhra nepřipadá. Asi takhle: není to tragédie, kdybych věřil na karmu, bak bych řek něco ve smyslu "jaxviň". Na druhou stranu, když se tak na to teď koukám...Podle mě se teď potřebujete naučit, jak to všechno pustit, jak se nechat unášet a především, jak nic neřešit. Rozuměno nezkoumat, co co znamená, jakou to má symboliku, a konkrétně: nešťourat se v horoskopech. Možná kdesi uvnitř vás cítíte cosi ve smyslu "že musíte konat správně a že nemůžete uhnout ani o píď..." Hledáte své "JAK"... Ale pravda je, že byste měli úplně všechno hodit za hlavu a začít věřit životu, tomu, co se nedá vysvětlit, definovat, nakonstelovat, určit z horoskopu atd... Prostě se naloďte na loďku a nechte se unášet proudem.

A pokud se to zdá být, že to jde významově trochu proti sobě nebo že to je paradoxní...tak přesně tak. Je to horoskop, ve kterém je spousta extrémů, spousta výzev, iluzí i realističnosti, a je na vás, co si z něj zrovna vyberete. Jen přitom nezapomínejte na realitu.
13.07.2023 - 07:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
A to u ní víš čas?
12.07.2023 - 18:43 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mk angel
Kde je touha, tam je cesta. No tak uvidíme :)
12.07.2023 - 18:40 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Děkuji. Kompozit se mi zdá být pěkný. Foto je přiloženo v komunikaci.
12.07.2023 - 18:36 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Sosna zvlčelý
V kompozitním horoskopu je něco, čemu se myslím říká mystický obdélník, což se mi jeví jako celkem výjimečné v pozitivním smyslu. Jinak se bude jednat především o pracovní vztah. Kompozit přikládám.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
12.07.2023 - 18:32 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Děkuji. Ve smyslu, že se naše duše znají dlouho? Jinak jsme se právě potkaly a bude se jednat především o pracovní vztah na dvou úrovních (podřízená/nadřízená).
12.07.2023 - 12:55 | Filtr
(Beran) Mk angel
Chlapci a děvčata...
Po 8 letech zpět na scéně...

Co bych k tomu řekl... Určitě se lidé potkali, protože se potkali... Určitě ne protože se nepotkali.
Toť zaprvé.
A tedy s veškerou vážností je možné vnímat co se mezi osobami odehrává. Není iluzí, kdo je kdo... Je třeba to vidět.

Po mých zkušenostech bych zavedl povinné tetování na zatylku s uvedenými údaji o narození.
Nevím jestli byla první slepice nebo vejce, ale zato zcela jistě vím, že osobní či partnerský horoskop je skutečně velmi přesným popisem reality jedince nebo dvojice.

Záleží na povaze, zkušenostech, odvaze... Kdo chce, může jít dál životem a na tom co dostal do vínku vystavět impérium pravdy.
Kdo nechce bude lhát sobě i ostatním a celý svůj život promrhá, protože se mu nikdy nepostavi čelem.

Kde je touha, tam je cesta
12.07.2023 - 12:00 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Mně to nepřijde jako berlička, spíš je to takové informativní, co se od toho dá čekat a kde to může drhnout, na to se můžeš zaměřit a může to pomoct. Myslím, že jsem astrologií zdeformovaná dost a nikdy jsem se nerozhodla, zda do toho jít či ne na základě synastrie. Ale mám zkušenost, že synastrie zcela bez napěťových aspektů většinou značila, že to vyšumí do ztracena nebo to bude o ničem.

Jinak my doma třeba máme synastrii hodně (a tím myslím opravdu hodně) škaredou a kompozit naopak pěkný (osobně si myslím, že na kompozitu v partnerském vztahu záleží více). Něco si časem sedne, obrousí se hrany, něco ale taky ne a člověk se s tím buď smíří nebo se na to vykašle.
12.07.2023 - 10:28 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Jelikož vztahy jsou nejen partnerské, ale třeba i příbuzenské (rodič - dítě, sourozenci, pracovní atd., u nichž u všech je možno aplikovat synastrii, tak je odpověď jednoznačná. Vztahy zkrátka vznikají bez ohledu na synastrii. Některé vztahy jsou nám dány narozením.
Jinými slovy jestli s dotyčným začneš chodit, či něco jiného, rozhoduješ Ty a ten druhý, nikoliv synastrie. Ta ukazuje až na to, jak to bude (může) vypadat, pokud dotyční dokáží učinit rozhodnutí a převzít odpovědnost.

Jeden postřeh (ale rád si nechám jinými vyvrátit): Synastrie je dobrá pro rozhodnutí, že s někým "raději" do vztahu nepůjdu. Může uchránit. Naopak je neštěstí, když ji někdo pojímá stylem, že na základě krásné synastrie se rozhodne vztah rozjet. Prostě sám se nedokáže rozhodnout, tak hledá pomocnou berličku. To pak stejně nefunguje. I s berličkou vztah kulhá. Spíše v ní lze hledat v již trvajícím vztahu vysvětlení a pochopení některých třecích ploch a co dotyčné přes těžkosti drží u sebe. Někdy to změní pohled na vztah a dopomůže k rozhodnutí (vytrvat - odejít).
Vlastně už jen to, že si někoho "proklepneme" před počátkem vztahu je často jen viditelný projev nějaké pochybnosti, která nás varuje a neměli bychom tak do vztahu raději vstupovat. Nejde jen o druhého, je to spíše o nás.
Často synastrie vypadá naoko velmi hezky, jenže dotyčný již není schopen vyhodnotit, že to není jen o poměru harmonických/neharmonických aspektů. Že harmonických můžeme mít 20, neharmonických jen 5, ale právě ty neharmonické jsou pro nás osobně nejpodstatnější. V opačném případě (5 harmonických/20 neharmonických) se naopak mohou harmonické jevit jako skutečně pro nás nejpodstatnější, vztah funguje a občasné názorové třenice skrze neharmonické pozice vedou k našemu růstu, zisku atd.
Taky nezapomínejme, že nad synastrií jsou důležitější radixy obou nositelů. Prostě to, jací dotyční jsou. To daleko spíše ukáže na to, jestli si k sobě chceme přitáhnout druhou "právě takovou" (dle významu radixu) osobnost. Zkrátka vidět nejdříve to, jaký druhý ve skutečnosti je! A ještě dříve co nejobjektivněji vidět sám sebe, jaký já jsem, protože to je určující k tomu, jaký člověk se ke mně hodí!
No a když jsem napsal toto, tak vlastně už astrologii vůbec nepotřebujeme a můžeme se jí jen bavit. :27: :74:


P.S.
"Kompozitní horoskop u stejné dvojice vypadá velmi nadějně."
Vypadá nadějně ve smyslu jeho výkladu? Nebo vypadá hezky graficky (více modré, než červené)?
12.07.2023 - 09:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
To záleží, co kdo vydrží a jaký je kdo masochista. Každopádně ta synastrie, pokud platí časy, vypovídá o tom, že se asi dlouho znáte.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »