Trigon Luna, Venuše, Saturn - sebevědomí


10.07.2023 - 15:17
(Váhy) Mišple
Trigon Luna, Venuše, Saturn - sebevědomí
Zdravím, máte někdo taky takový trigon? U mě je Luna v Rybách v 1. domě, Venuše ve Štíru v 9. domě a Saturn též Štír a 9.dům. Před pár lety jsem byla u jednoho pána astrologa a ten mi k tomuto pověděl, že jsem v dětství měla nízké sebevědomí a nevěřila jsem si, hlavně ohledně vzhledu. Řekla bych, že čím jsem starší, tím je to horší. Jsou to opravdu velké výkyvy, kdy třeba jeden den ok, cítím se v pohodě a druhý den totální propad, přijdu si k ničemu, stará a ošklivá. Opravdu má tento trigon takovou sílu? Dále tedy stará známá vlastnost Saturnova, omezení, mám pocit, že tím, že mi spadá na stejno s Venuší, že jsem omezena vztahově i sexuálně, cítím nějaké bloky. Samozřejmě s tím souvisí spousta jiných věcí, ale teď mě to zajímá čistě z astrologického pohledu.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.07.2023 - 07:42 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mišple
Může být, normálně bych napsala, že jsou to rychlé tranzity (kromě Lilith, kterou osobně beru jen v konjunkci s planetami a body), které nemají větší význam, ale Venuše bude za chvíli retrográdní, takže se tam zdrží déle než obvykle, pár měsíců. :17:
12.07.2023 - 18:42 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mici Angóra
To bych chtěla, ale zatím to vypadá, že jsem v jeho pokračování velice úspěšná :)
Zaujala mě ta Venuše šmrncnutá Rakem, takhle jsem se na ní nikdy nedívala, děkuji za posun. Ještě mám podotázku, jde mi Venuše, Mars a Lilith přes nativní sedmý dům, tak možná proto mám teď intenzivnější pocit si ty vztahy v sobě pořešit?
11.07.2023 - 16:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mišple
A ty chceš ten rodinný vzorec přetnout nebo ne?
11.07.2023 - 16:04 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mišple
Jako jo, může být ta konjunkce i o dětech, dále vládce 5. v 8.,druhá půlka 5. domu v Raku, čili děti mohou být pozdě, s problémy nebo vůbec...Na první dobrou bych bezdětnost netipla, max. dobrovolnou...
11.07.2023 - 15:34 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mici Angóra
Pochopení, co se dělo u žen v mé rodinně, mám, došla jsem k tomu poměrně nedávno. U nás vládne rodinný vzorec nechuť být ženou, nepřijetí mateřství, neochota se podřizovat mužům, nechuť být pouhým sexuálním objektem i přes silnou sexualitu.
Ta Venuše/Saturn v devátém domě, Střelecky zabarvená, žiji v cizině, ale nedovedu si představit mít vztah s cizincem, to je taky nějaký blok.

Uff, rok 2002, to mi bylo sladkých 18. Zásadní byl rozchod s prvním přítelem, první vážný vztah. Odstěhování z domova. Pak jsem se dala dohromady s budoucím manželem. Ale už jsem rozvedená. Otěhotněla jsem, ale nic z toho nebylo a děti nemám dodnes.

Původně jsem chtěla napsat, že se asi nic nedělo, ale koukám, že toho bylo na osmnáctiletou holku docela dost :1:
11.07.2023 - 15:22 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mici Angóra
Děkuji za názorný příklad. Ta dominantní matka by souhlasila, i ty hmotné statky, které zajišťují pocit jistoty, s tím rozdílem, že tedy nedědím, naopak, o rodinný majetek spíš přicházím shodou divných náhod.
11.07.2023 - 13:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mišple
Sosna jistě odpoví sám, ale mně ta Luna symbolizuje blízké ženy, resp. rodinu jako takovou. Pokud tedy ty problémy se sebevědomím vzešly odtud (např. od matky, ale i z předchozích generací) a je ještě možná diskuze, může to vést k pochopení, proč něco bylo jak bylo (teď opravdu vařím z vody, protože o tvojí rodině nic nevím), určitě bych se o to aspoň pokusila. Někdy se člověk dozví věci, o kterých neměl tušení a např. přestane jiné soudit nebo odpustí. Luna-Ryby-tranzit Neptun (teď už je od Luny pryč, ale je tam neptunská kvadratura)=nechat něco rozplynout, rozpustit. Bohužel tahle konstelace může značit taky, že některé věci zůstanou skryté, ale za pokus to stojí.

PS: Cca přesně na nový rok 2030 budeš mít přesně na té konjunkci Lunu, tak pokud bude najdise existovat, tak dej vědět, co se odehrálo :1: Naposledy tam byla v srpnu 2002, pamatuješ si z té doby něco zásadního?
11.07.2023 - 13:00 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Pokud v základu chápeme Venuši jako vztahovou nebo finanční, tak taková těsná konjunkce (ale i kvadratura) se Saturnem prý vyjadřuje karmické přesvědčení nezasloužím si lásku či peníze (samozřejmě je pak třeba zohlednit, čemu vládne). Říkala jsem si, že je mi ta konstelace trochu povědomá - přikládám radix, kde je to trochu jinak, ale to nízké sebevědomí zde bylo taky, pochází zejména od silně dominantní matky (nemá to být soutěž, ale Luna je ve Štíru ve 12. domě, což je za mě ještě víc ee než ta Luna Rybí). Ta konjunkce Venuše/Saturn je hodně složitá, zde sice v Raku, ale vzhledem k 8. domu také zabarvena Štírem (u tebe Venuše tomu 8. domu vládne, takže proto možná ty bloky stran sexuality). Jako velké téma v životě dotyčné osoby se opakuje nucená péče o nejbližší a jejich (typicky předčasná) smrt, je s tím tedy alespoň spojené dědictví většího majetku, ale vždy jsou kolem toho problémy (nechci zabíhat do detailů, kdyby se dotyčná poznala). Oproti tobě je zde ta kvadratura na Jupitera. Hmotné statky a určité postavení zde představují pocit jistoty, která možná v dětství chyběla.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
10.07.2023 - 20:51 | Filtr
(Váhy) Mišple » Sosna zvlčelý
Ještě se zeptám v souvislosti s tou Lunou, že by mohla být léčivá, v jakém smyslu? Jak to uchopit?
10.07.2023 - 19:43 | Filtr
(Váhy) Mišple » Sosna zvlčelý
Děkuji za obsáhlou odpověď, až mi při čtení zaslzely oči. Ponor do svých hlubin by měl být léčivý, ne nadarmo je Štír takový Fénix :)
10.07.2023 - 17:36 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Toto je hodně o pohledu samotného člověka. Saturn v konjunkci s Venuší můžete skutečně vnímat jako omezení. Nenávidět toto spojení, hroutit se pod jeho tíhou.
nebo můžete mít pohled ten, že jasně definuje prostor, je to pevný bod, kotva, jež Vás chrání na rozbouřeném oceánu. Kdo toto pochopí a naučí se s tím pracovat, ten může bez obav kotvu zvednout a plout dál s vědomím, že kotvu lze opět spustit.

Vy sice píšete, že Vás to zajímá čistě z astrologického pohledu, bloky vztahové i sexuální... Já bych to neodděloval. Bloky vidět v tomto spojení jsou (spojení Venuše se Saturnem ve Štíru, Lunu bych zde tolik netahal, ta by mohla naopak ukazovat na podporu a třeba i možné řešení). Ale vždy je nutno srovnávat s tím, co bylo v životě. Mně třeba v této souvislosti (pohled do radixu) hned napadá: Co vliv výchovy? Rodičů? Jejich vztah? Sourozenec? Víra? Kolik z toho je skutečně Vaše a kolik jen naučený a přejatý (případně vyžadovaný) vzorec chování? Případná odlišná sexualita musí být tajeny, nebo by ji rodina bez problému přijala? Případně můžete partnerovi říct o svých přáních? Nebo se musíte podvolit? Jsou ostatní empatičtí k Vám, jako Vy k nim? Nepotřebujete také Vy více empatie od druhých? A řeknete si o to, zavoláte o pomoc, když se topíte, nebo Vám jede v hlavě: Hlavně nikoho neobtěžovat, po nikom nic nechtít?
Na toto vše (a ještě více) bych se ptal i v souvislosti s charakteristikou Vaší Venuše a Saturna. Na spoustu věcí by zněla odpověď "ne". A kde by zaznělo "ano", tam je na čase začít měnit pravidla tak, abyste také myslela sama na sebe.
Jak Vás mají druzí vidět, když se odmítáte vidět sama?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »