Házení jednou mincí na otázku Ano/Ne


23.05.2023 - 19:38
(Váhy) darkmarek
Házení jednou mincí na otázku Ano/Ne
Zdravím, myslíte že může fungovat házení mincí podobně jako tarot? Na otázku Ano/Ne? A máte ten názor nějak podložený třeba tak že jste to někde četli v knize? Mě se cosi plete že se o tom zmiňoval Hajo Banzhaf v některé knize. A co když se při házení budu soustředit na mrtvou babičku a věřit při tom že se dozvím pravdu? Co když to způsobí že se dozvím jen milosrdnou lež která mě uchlácholí protože babička by nechtěla abych se trápil? Nebo existuje nějaký bůh pravdy nebo bohyně pravdy? Na koho se obrátit? Na nikoho?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
03.06.2023 - 11:27 | Filtr
(Panna) funky
Ahoj, ano, myslím si, že to funguje na úplně stejném principu jako tarot, ouija, sny apod. A jestli to mám něčím podložené? V jednom díle seriálu Twin Peaks to hezky popisují jako techniku, "která na podkladě nejhlubší intuice dokáže koordinovat činnost lidské mysli a těla". :-)

https://youtu.be/REeCZokP9tc
26.05.2023 - 01:35 | Filtr
(Ryby) Crumb
Házení mincí na otázky typu "Ano/Ne" funguje podobně jako u karet.

Metoda "Ano/Ne" se používá např. v systému vykládacích karet Lenormand. Tam se karty pro tento účel používají několika způsoby. Tak se třeba balíček karet nejprve rozdělí, načež se jedna polovina obrátí vzhůru nohama; balíčky se pak složí v jeden, ten se promíchá a pak se z něj táhne karta pro odpověď na otázku "Ano/Ne", přičemž "rovná" karta značí "ano", obrácená "ne".

Další způsob v systému Lenormand je ten, že se karty rozdělují podle jim přiřazených významů na pozitivní, negativni a neutrální, přičemž pozitivní značí "ano", negativní "ne" a neutrální "možná" (neutrální karta značí také, že není vhodná doba na zodpovězení dané otázky apod.).

Metoda "Ano/Ne" se používá také při práci s kyvadlem atd. O podobném způsobu věštění se lze dočíst i ve Starém zákoně, kde se píše, že Hospodin oznamoval svým kněžím svá rozhodnutí skrze posvátné losy "urím" a "tumím". Podobně se věštilo už ve staré Mezopotámii, kde se používaly tzv. "tabulky osudu" zvané "urtu" a "tamitu".


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »