Vládca 2.domu (Saturn) v 2.dome


01.07.2022 - 13:27
(Vodnář) Lia82
Vládca 2.domu (Saturn) v 2.dome
chcem sa vás spýtať čo to znamena ohladom majetku alebo financii či kariery.Všade čitam že Saturn v 2 dome je o ničom,brzda.Viem že na horoskop treba pozerať ako na celok ale aj tak sa v tom nevyznám z tých krátkych viet ktoré popisujú pri každom dome.Mám asi dosť poobsadzovaný 2 dom podla nativu.Je tam pisané že by mal mocne stabilizovať finančnu situáciu a viesť k prosperite.Peniaze sice mám nepočitam každú korunu.Plánujem si otvoriť svoju ambulanciu,študovala som psychologiu chcela by som sa zaoberať hypnozou.Sú tam spominané aj lekarské vlohy v 6 dome.Stále váham či si tú ambulanciu otvoriť či by mi to vôbec išlo.Kto sa do toho vyzná ak by ste mi mohli poradiť budem rada

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
03.07.2022 - 10:53 | Filtr
(Panna) mg
Otvoriť ambulanciu psychologičky si môžete, ale asi by bolo najlepšie postupovať postupne, teraz aj veľa deti je potrebné vyšetriť psychológom. Ten Saturn v 2.dome a v zn.Kozorožca je silný a môže znamenať aj to, že celý ten dom bude ovlpyvnený jeho pôsobením - postupovať pomalšie, zodpovedne, spoľahlivo (môžu to byť aj vrodené vlastnosti). S hypnozou sa zaoberal aj psychiater zo ZM, ale nepoznám nikoho, kto u neho bol. Ale nie je to jednoduchá záležitosť a treba ju robiť veľmi precízne, dopracovať sa k tomu postupne.
01.07.2022 - 20:49 | Filtr
(Býk) Artislove » Lia82
áno :) preto som začala astro študovať. A keď som zistila aká je Védická astrológia presná a podrobná dosť ma to zaskočilo. Sú to veľmi zaujímavé veci, hoci naučiť sa to poriadne chce ozaj dlhé roky..Inak ja mám Saturn tiež v dobrom stave, je pánom druhého domu a je povýšený v 11 dome a tiež veci dlho trvajú.. :4: Vo védickej astro ho mám povýšený v 12- dome a povýšené slnko v 6-tom dome, tiež nadanie na medicínu ako ty (5 rokov sa jej venujem) + nadanie na politiku.. Príležitosť ísť do politiky mám, ale moc si tým nie som istá :4: Každopádne astrológia je veľmi zaujímavý odbor..
01.07.2022 - 19:21 | Filtr
(Vodnář) Lia82 » Artislove
áno toto som počula aj ja že je brzda ale zase na druhej strane môže byť aj stabilita po nejakej dobe.Tiež sa do astra tak nevyznám iba čo to zbežne.Ale zaujímavé ako to na človeka sedi a ovplyvňuje ho to
01.07.2022 - 19:17 | Filtr
(Vodnář) Lia82 » Sosna zvlčelý
Ja som šetrný typ nerozhadzujem peniaze.Napriklad aj teraz máme výdavky v novom dome a riadne rozmýšlam či nám toto bude treba alebo nie.Vždy som bola taká lakomšia aj ked sme na niečo trebárs mali peniaze,radšej kúpim lacnejši variant :1: aj s tou pôžičkou ste to vystihli neznášam pôžičky radšej si na niečo nasporim a kúpim potom za hotové. :1: človek by ani neveril ako ten horoskop na neho sedi
01.07.2022 - 19:10 | Filtr
(Vodnář) Lia82 » MIKULAS
Nové začiatky teraz mám to je pravda.Presťahovali sme sa do domu.Tak to dakujem pekne že mi bude šefovať ešte desiatky rokov to sa aj zbláznim asi:1: Presne máte pravdu,také divné pocity strachu mám zo všetkého ako to tu človek zvládne v novom atd..Aspoň ste ma potešil že tá práca by mi mohla vyjsť :1:
01.07.2022 - 17:43 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já bych se na to podíval i trošku z jiného úhlu pohledu. Ona dnešní společnost stále klade důraz na materiálno, nakonec i lidé duchovně založení často tvrdí, že bez peněz to nejde. To nám poněkud zúžilo význam 2. domu na majetek, finance atd. A zapomíná se tak na význam hodnotový. 2. dům je o hodnotách a ty nemusí být jen majetkové, máme i jiná bohatství. A když před slovo hodnota dáme předponu sebe, máme z toho dům, který ukazuje mimo jiné na naši sebehodnotu, ocenění se. Protože málo platné, však píšeš, že jsi studovala psychologii a chceš se tímto směrem ubírat, když někdo má nízkou sebehodnotu (sebeúctu), tak i penízky a majetek k němu mívají delší cestu. Třeba si nedokáže říct za práci o adekvátní odměnu. A když k penězům přijde, tak s nimi často neumí nakládat. Buď je rozfrcá "ajn, cvaj", nebo zašije do slamníku a jednoho dne na nich umře, aniž z nich něco kdy měl.

Saturn zde může nějaké omezení značit. Jenže ne všechna omezení jsou nezbytně špatná. Ono to může také značit, jak sama píšeš, stabilitu (Saturn je v Kozorohu doma), hospodárnost, člověk neriskuje.
Saturn se zde setkává s Neptunem (konjunkce). Jelikož Neptun je zde vládcem 4. domu, může se zde velmi silně projevit vliv výchovy, rodových návyků. A to ať již negativně, tak pozitivně, to nejlépe posoudíš sama. Já bych třeba zde tipoval, že člověk se bojí ve své opatrnosti investovat sám do sebe, třeba představa půjčky (dluhů) může být pro takového člověka velmi tíživá. Anebo jak píšeš, že váháš, zda "si tú ambulanciu otvoriť či by mi to vôbec išlo." To rozhodování zde může být tímto ztíženo.
Střízlivý přístup je jistě dobrá vlastnost. Ale jen sama můžeš posoudit, případně někdo, kdo Tě zná, zda váhání zde není projevem nízké sebehodnoty - omezující vliv. A kde má kořeny? Jsou více stabilizující, nebo omezující?
A pak si z toho vybrat.


P.S.
Když už píšu o těch hodnotách, může to mít klidně vliv v Tvé práci. Ten silně obsazený 2. dům může poukázat, že můžeš jiné lidi učit najít jejich sebeúctu, sebevědomí, pracovat s tím... A je dobré si zvědomit nejprve sám sebe, aby člověk nepomáhal jen druhým a sám sobě ne.
01.07.2022 - 13:59 | Filtr
(Býk) Artislove
Ahoj. No ja sa astrológiu učím len tak pozvoľna pomaličky a viac védickú, ale mať Saturn vo vlastnom dome resp. znamení podľa mňa nie je zlé. Ono tam veľa záleží aj na celom horoskope a aspektoch ale nemusí to byť zle. Saturn mám len dosť blbú vlastnosť (okrem iných), že veci oneskoruje..Silný a dobre umiestnený Saturn ale podľa mňa môže mať za následok veľmi dobré financie a aj vysoké postavenia v zamestnaní.. No ale lepšie sa ti tu už vyjadria iní ľudia, ktorí sa do toho rozumejú viac.. :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »