Putin postopáté


21.03.2022 - 13:58
(Vodnář) Znovuzrozená
Putin postopáté
Několik dní jsem přemýšlela, zda sem vložit tento odkaz, na který jsem natrefila na stránkách jednoho známého českého astrologa, je to totiž perfektní rozbor současné situace mezi Ruskem a Ukrajinou. Lepší jsem dosud nečetla, je to ovšem hoooodně dlouhé (sama jsem někde za polovinou), takže je mi jasné, že spousta lidí to vzdá a nedočte.
Přesto sem nakonec vkládám, i proto, že se nám tu rozmohl takový nešvar - proruská pátá kolona, která dělá Putinovi užitečné pitomce...., nedělám si ovšem iluze, že zrovna ti se do toho začtou.

Nicméně pro ty, kteří chtějí vědět, zde je odkaz:



https://www.nihilistanabalkonu.cz/l…

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
22.03.2022 - 19:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Tak my jednak nejsme očkovaní a i kdybychom byli, tak si asi odpustíme s tím spojenej byro voser, nebudem to podporovat. V ČR je taky krásně. Třeba se to všechno jednou zase vrátí do normálu nebo aspoň relativně. Za 4 roky bude zatmění Slunce viditelné v dostupných destinacích, tak to by se mi líbilo. Ale když to nepůjde, střílet se nebudu.
22.03.2022 - 19:21 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
:61: jo, to je pravda, v minulých dvou letech se nikam nejelo a dost se ušetřilo.
Ale letos mne už teda svrbí lýtka a chtělo by to někam ke slané vodě. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet a podle toho se zařídíme.
22.03.2022 - 19:18 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
A covid nám ušetří peníze za dovolenou v zahraničí, takže pohádka :61:
22.03.2022 - 19:16 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
Mici, až na to auto, to mám téměř stejně.
Asketím, kde se dá. :4:
22.03.2022 - 19:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » LemmOny
Já sice nefňukám, jak se mám špatně, ale odpovím ti: vcelku se nemám v čem uskromňovat-možná při běžných nákupech teď víc nakupuju v akci, ale to jsem dělala do určité míry vždycky. Co nutně nepotřebuju, nekupuju (myslím věci typu oblečení, boty, blbosti). Vodou, elektřinou a na vytápění šetřím i normálně, protože jsem tak vychovaná (zálohy už nám zvedli), autem nejezdím, nekouřím, prakticky nepiju, dluhy nemám. Prostě asketa hadr :3:
22.03.2022 - 18:23 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » player
Přesně tak.
22.03.2022 - 18:22 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » LemmOny
Jo ta "fakta" zde zveřejňuje hlavně ta ruská pátá kolona, o které jsem psala v záhlaví.
Já jen dala odkaz na článek, který je dle mého názoru perfektním rozborem situace.
22.03.2022 - 17:09 | Filtr
(Býk) player
Především, ať je to jak chce , on se rétorikou znovuobnovení SSSR klidně i silou nijak netají. Takže všichni ti , kteří mu drží palce , tak si SSSR (třeba i Varšavskou smlouvu) také přejí. Je to evidentně zvrácené.
22.03.2022 - 15:33 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Mici Angóra
ad
"Jenže já právě vnímám rozdíl mezi postaráním se, když je člověk potřebný (staří, nemocní, ti, co ne vlastní vinou přišli o práci, zejména před důchodem atd.) a voděním od státu za ručičku a neustálým fňukáním, jak se kdo má špatně. Hodně lidí se nesnaží a jen natahuje ruku a myslí si, že má NÁROK."

To si ale prvně takhle nenapsala.

ad
!Samozřejmě-teď je situace extrémní a sešlo se více faktorů, ale jaké to má jiné řešení než začít u sebe a uskrovnit se a až to fakt nepůjde, požádat o pomoc stát?"

Souhlas. Už jsi se uskromnila?

Jinak k tomu příměru USA a ČR. Já neměl na mysli geografickou polohu a ani mentalitu národa, ale system nebo spíš základní princip socialismu a kapitalismu. Tak že vykašlat se můžu na cokoliv, ale tohle byl jen příklad, který popřít nelze.

S tou spotřební daní pro PHM a nebo jiným pomocným řešením finančního deficitu je to složitější. Od tý logistiky se totiž odvíjí úplně všechno. Tak že není jednoznačné, či by to pomoc byla nebo nebyla. Ty marže jsou ale nejlepším řešením a toto se naší vládě povedlo jako jedno z mála.
22.03.2022 - 15:18 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Znovuzrozená
..jenom ještě obecně k tý vině a nevině.

Ukrajina nemůže, stejně jako ty lidi tam za nic co se u nás děje.
Za to může jen a jen ten, kdo stojí momentálně u kormidla "udává směr jízdy"

A ano, souhlasím, hnacím motorem je hamižnost a chamtivost, úplně ta samá, která mimo jiné vede taky Putina k této "vojenské operaci" :93:

Já si myslím, že tady se není o čem bavit, je to jasný.

PS. ten článek ber s rezervou. Já to sem střelil jen jako protiváhu :1:
Je to opravdu jen subjektivní pohled na věc napsaný jedním žvanilem, stejně jako tu píšete "fakta" nejeden z vás :4: :49: :29:
22.03.2022 - 14:12 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
To se vúbec nevylučuje.
Zmrd zmrda pozná. :4:
22.03.2022 - 14:02 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
To má, ale globálně-zmrdi jsou podle něj skoro všichni :61:
22.03.2022 - 13:54 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
Aha, já myslela, že autor má nějakou úchylku. :61:
22.03.2022 - 13:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Souhlasím s tebou a jen dodám na vysvětlenou k těm zmrdům-to je podtitulek té stránky d-fens, která funguje už léta: zmrdi, vohnouti...a my nebo tak nějak :1:
22.03.2022 - 13:39 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » LemmOny
Díky za odkaz, někde souhlasím, někde ne. Když to vezmu po jednotlivých bodech:

1. Se vstupem UA do NATO a EU rovněž nesouhlasím, z důvodu, které jsou zde popsány a s důsledky, které by to pro Evropu mělo. Mrzí mne vystupování Zelenského, který na to hodně tlačí (tlačil), aniž by připustil možnost dalekosáhlých důsledků.

2. Idealizace Ukrajiny
Ano, i zde je možné souhlasit s tím, že je nám podsouván jednostranný obrázek UA. Nedělám si iluze, že tam nekvete korupce, klientelismus, mafiánství, rozkrádání.
Dívám se však na tu současnou situaci tak, že je tam válečný stav, neštěstí, které postihuje především obyčejné lidi.A pořád platí, že Rusové vtrhli na Ukrajinu a tam ničí a zabíjejí, nikoliv naopak.

3. Uprchlíci a jejich vliv, dopad na život u nás.
Hospodářství, které je zničené po covidu, dostává další ránu, to snížení životní úrovně se dotýká, dotkne každého z nás.
Taky mne mrzí, že Fialova vláda nezasáhla razantněji proti majitelům čerpacích stanic, kteří neoprávněně po začátku války nasadili ceny ropy a benzínu tak, že se nám protáčejí panenky. Ale tohle přece nezavinili uprchlíci, to je zase jenom chamtivost a nenažranost určité skupiny lidí, a děláme si to sami.
Nesouhlasím s tím, že po přílivu uprchlíků stouply ceny pronájmů a nemovitostí, na to je příliš krátká doba, než aby se to již projevilo. Tyto ceny byly rekordně vysoké již od podzimu, kdy pomáhaly roztáčet inflaci, zda na to mají uprchlíci vliv se ukáže až po delší době. A osobně si myslím, že například matka se dvěma dětmi vykonávající nekvalifikovanou práci nebude mít na to, aby platila nějaké přemrštěné nájemné. Jinak oslím můstkem se dostáváme k tomu, že jsou zde především ty matky s dětmi a staré osoby, tedy chlapi v produktivním věku, kdy mají doma bránit svou vlast, jsou zde v minimálním počtu.
Závěrem se ještě zmíním o tom očkování, ano, to je dle mne špatně, jestliže nás buzerovali kvůli hygienickým opatřením a najednou to u statisíců lidí nevadí, tak to není v pořádku. Na druhé straně se objevují hlasy, že naše vláda těmto lidem zajistí očkování, nejen proti C19, ale i proti běžným dětským nemocem, takze čekám, že i zde nastane náprava.
Ad domácí mazlíčci - předpokládám, že pokud někdo s sebou bere domácí zvíře, což je po všech stránkách zátěž, že je to opečovávaný mazlíček se vším všudy a tedy bez vztekliny, nemocí apod. Někde jsem četla,že snad na hranicích jsou i veterináři, ale protože je to už déle a nepamatuji si zdroj, nebudu to vydávat za absolutní pravdu.

PS: autor článku zde všechny osoby tituluje jako zmrdy, ale měl by si uvědomit, že největší zmrd je ten ruský skřet, který nás všechny do toho zatáhl, nebýt jeho, tak tady ty srač.nemusíme řešit.
22.03.2022 - 12:48 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » LemmOny
S tema si nebudu nic zacinat...timhle stylem budou brzo zakazany :61: :61: :75:
22.03.2022 - 12:36 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » LemmOny
Na USA se vykašli, jsme v ČR. Třeba tady se napříč diskuzemi táhne jako červená nit, že když něco, tak se o tebe stát nepostará. Jenže já právě vnímám rozdíl mezi postaráním se, když je člověk potřebný (staří, nemocní, ti, co ne vlastní vinou přišli o práci, zejména před důchodem atd.) a voděním od státu za ručičku a neustálým fňukáním, jak se kdo má špatně. Hodně lidí se nesnaží a jen natahuje ruku a myslí si, že má NÁROK.

Samozřejmě-teď je situace extrémní a sešlo se více faktorů, ale jaké to má jiné řešení než začít u sebe a uskrovnit se a až to fakt nepůjde, požádat o pomoc stát? Ten sociální systém existuje. Jestli si někdo představuje, že by stát měl začít tisknout další peníze a přilepšovat paušálně všem, tak to asi není úplně nejlepší řešení. Ukrajince dost dobře nepřijmout nejde, takže postoje typu-sami máme málo, nedáme, jsou poněkud hraběcí.

Spotřební daň je vysoká, ale pořád si myslím, že hlavní problém u ceny PHM jsou ty marže, takže když už něco regulovat, tak ty. A navíc si myslím, že je to dočasné, takže snižovat spotřební daň na chvíli a pak ji zase zvyšovat mi nepřijde moudré.
22.03.2022 - 12:32 | Filtr
(Blíženci) il*ča » LemmOny
Těžko říct ..pravda,lež? :

https://www.reflex.cz/clanek/…

Tahle skupina existuje. Ale zda je opravdu na Ukrajině, to nevím.
O tom hlavním typkovi- Dmitriji Utkinovi se psalo už před lety. Úplný mírumilovný holoubek.

https://www.lidovky.cz/svet/…
22.03.2022 - 12:06 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Hustokrutě obscénní Morti
tak na to nesmíš čumět na 75" TV :4: ale na patnáctce monitoru. Tam se ti vejde do sedmi cenťáků celej Dostojevský i s Čechovem :61:
22.03.2022 - 11:54 | Filtr
(Váhy) LemmOny » il*ča
Co to je zase za hovadinu? :32::61:
22.03.2022 - 11:53 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Mici Angóra
komentuješ že:
"Stát má povinnost postarat se... to je fakt relikt socialismu, zajímalo by mě, kdy tento způsob uvažování bude konečně vymýcen, protože způsobuje jenom zlou krev."

Ano, ve své podstatě máš pravdu. Ale ve finále je to jen úhel pohledu a dokud jsi zdravá, aktivní a samostatná, tak můžeš razit cestu typu "jen já sám sobě si a za sebe.." Ve chvíli, kdy ale v tvém životě nastane problém, ztráta zaměstnání z důvodu třeba vážného úrazu nebo ztráta rodiny a střechy nad hlavou ne vlastní vinou, pak v případě, který více preferuješ, tedy bez "socialismu" končíš na ulici nebo na mašli. USA je nejlepším příkladem. Dovolená 0, zdravotní pojištění státem hrazené 0, příspěvky od státu v době "nouze" nebo nemocenské 0
Dokonce platíš i za to že porodíš.

Sociální system ti ale poskytne řešení a alespoň malou možnost, kterou si samozřejmě ale platíš, není to zadarmo. Pokud by tedy nebyl jak říkáš socialismus nastavený, tak jak je a měl by tento relikt zcela vymizet, pak je ale na řadě zrušit sociální a zdravotní platby. Ať si tuto část peněz každý obhospodařuje sám za sebe, včetně důchodu apod.

dále:
"Netuším ani jestli existuje možnost, jak odlišit ty co prchají z východní Ukrajiny nebo Kyjeva kde se válčí od těch kteří žili někde na západě u Slovenských hranic kde jim nic nehrozí. Proč pomáhat někomu kdo pomoc nepotřebuje?"

Tak v tomhle se s autorem také neztotožňuju. Ano máš pravdu. Nečekal bych na to, až to přijde ke "mě domu" ..k mé rodině.

A poslední koment k té dani z příjmu : Ano, ta byla upravena, ale ještě před válkou na Ukrajině a za úplně jiným účelem než který popisuje autor. Autor měl spíš na mysli spotřební daně na pohonné hmoty, která je nyní 53% čili víc než polovina ceny PHM.
22.03.2022 - 11:25 | Filtr
(Střelec) locin12
Díky moc za nasdílení, je to skvěle vylíčený. Přeposlala jsem to i mámě. :1:
22.03.2022 - 11:16 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Denacifikace Ukrajiny pomocí Wagnerovy skupiny?

http://www.romea.cz/cz/…
22.03.2022 - 09:42 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » LemmOny
"To přímo nebo nepřímo dopadlo na každého z nás. Na někoho více, na někoho méně ale životní úroveň většiny lidí se obecně snížila. Pokud se vláda chce postarat o statisíce uprchlíků z Ukrajiny, má nejméně stejnou povinnost postarat se o občany své země, jejichž peněženky každý měsíc ždímá. Má moc nastavovat daně a například úpravou spotřební daně může efektivně regulovat cenu pohonných hmot. Úpravou daně z příjmu může nechat lidem více peněz. Ale sami můžete vidět, jak se k tomu vláda staví. Hlavní je, aby tekly prachy do rozpočtu."

Daň z příjmu už byla upravena. Pokud stát takto upraví ještě další daně, tak by mě zajímalo, co na příjmové straně rozpočtu asi tak zůstane. Stát má povinnost postarat se... to je fakt relikt socialismu, zajímalo by mě, kdy tento způsob uvažování bude konečně vymýcen, protože způsobuje jenom zlou krev.

"Netuším ani jestli existuje možnost, jak odlišit ty co prchají z východní Ukrajiny nebo Kyjeva kde se válčí od těch kteří žili někde na západě u Slovenských hranic kde jim nic nehrozí. Proč pomáhat někomu kdo pomoc nepotřebuje?"

Už zase-mají si počkat, až k nim válka dojde a pak teprve utíkat.

Jediné, s čím se dá souhlasit, je to zaměření se na nemoci, jak od lidí, tak od zvířat.
22.03.2022 - 08:30 | Filtr
(Váhy) LemmOny
Tohle si přečti :

https://dfens-cz.com/par-poznamek-k…

Je to jenom subjektivní pohled na věc. Ale taky zajímavý čtení. Jo a není to tak dlouhý :32: :29:
Příspěvky: 51-27 26-2 1-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »