výklad kompozitního horoskopu


22.01.2022 - 21:00
(Kozoroh) sirrael
výklad kompozitního horoskopu
Věděl by někdo prosím o online dostupném návodu na výklad kompozitního horoskopu? Budu moc ráda za link. Zajímá mě, jak interpretovat význam určité planety v domě.

Slunce a venuše v konjunkci ve 2. domě. Pokud vím, v kompozitu 2. dům představuje především peníze. Jak si pak vyložit tento láskyplný aspekt? Nemám pocit, že by se v daném vztahu něco točilo kolem peněz.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
24.01.2022 - 11:17 | Filtr
(Panna) Frojlajn » sirrael
No jen když se podívám na váš radix, tak Mars Venuše v Rybách, ascendent v Rybách, Neptun konjunkce Merkur a to celé kvadrát Luna, tak jste zaneptunovaná vy sama teda dost. A moje osobní zkušenost s lidmi s tak zdůrazněným Neptunem je ta, že si žijí na načechraném obláčku, mimo realitu, spřádají si svoje sny a spíš než v reálu - si hýčkají svoje představy, iluze. Platonicky zbožňují, vytvářejí si neexistující a nesplnitelné scénáře a pro praktický, reálný život nejsou dvakrát použitelní.
Takže bych možná doporučila podívat se realitě zpříma do očí. Sundat si růžové brýle. A zaměřit pozornost jinam. Na někoho jiného.
Ale ať tak nebo onak, vždycky budete s těmi vašimi dispozicemi mít velké tendence idealizovat si lidi, vztahy. Obětovat se nebo být rukojmím, lidí i vlastních představ.
24.01.2022 - 11:05 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Frojlajn
Ano, v mnohém máte pravdu, došlo teď na nějaký čas k přerušení kontaktu. Spolupráce není nepřetržitá, ale dochází k ní jednou za čas a bývá intenzivní, jde ruku v ruce s přátelskými pocity a ze strany té mladší je tam silná touha... láska. Zajímá mne, jestli se to vůbec někdy může posunout do té intimní roviny, třeba i dočasně, jelikož mám pocit, že tam jde o něco hlubokého ve smyslu vyléčení minulých bolestí, které by se mělo uskutečnit přes tu intimitu. Může to ale být jen můj klamný pocit (Neptun)?
24.01.2022 - 07:19 | Filtr
(Panna) Frojlajn
A když se na ten kompozit podívám, tak aktuálně je Saturn ve Vodnáři, takže šel přes Slunce, ještě potrápil nebo potrápí Venuši. Uran to Slunce teď kvadratizoval, uran ještě bude dávat na prdel Venuši. I tomu Jupiteru. Takže lze očekávat cokoli, ale harmonii a láskyplnost, nebo stabilitu určitě ne. A možná právě proto teď ten kompozit řešíte, protože došlo k nějakému odcizení nebo přerušení vztahu. Nebo prostě skončil. A vy chcete vědět, co a jak...
24.01.2022 - 07:13 | Filtr
(Panna) Frojlajn » sirrael
Kompozitní horoskop vypovídá o vztahu jako takovém. Jupiter je důležitý zejména ve vztazích přátelských. Jupiter ještě neznamená vztah milostný nebo partnerský, i když mu může nějak vypomáhat. Nejdůležitější je v kompozitu Slunce. A to je u vás napadeno Uranem. Takže může velmi snadno docházet ke zvratum. K neschopnosti přiblížit se k sobě blíž. Nebo taky k nezájmu nějaký vztah udržovat. Na čas může vztah být přerušen. Pak zase na chvilku vznikne. A tak dokola. Ale není nikde zaručeno, že to bude vůbec pokračovat.
Jupiter v kvadratu do toho vnáší ty velké oči, větší očekávání, než v reálu vůbec je. Luna je na MC, jako vládce sedmého domu, domu spolupráce, ale vypovídá to spíše o té kariérní, pracovní spolupráci. Neptun tam je sice pěkně, ale ten sám za sebe vztahy opravdu netvoří. Na to jsou tam jiní, silnější hráči.
24.01.2022 - 01:11 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Frojlajn
Nahlédla jsem do knihy, kde je v závěru stručně řešen kompozitní horoskop. Působí to na mne, že jupiter v kompozitu nehraje nijak významnou roli, není tam v podstatě zmiňován jako něco, čeho je třeba si v kompozitu všímat, i když ty kvadratury se jistě projeví.
23.01.2022 - 21:20 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Frojlajn
Děkuji.
23.01.2022 - 11:55 | Filtr
(Ryby) thééé » Frojlajn
:15: díky za tip
23.01.2022 - 11:35 | Filtr
(Panna) Frojlajn
A jestli se jedná o ten předešlý vložený kompozit...tak ani Slunce Venuše v druhém domě, pokud je napadeno Uranem, stabilní nebude. A kvadrát Jupitera tomu dává velké oči, velká očekávání, velké požadavky, které ale nebudou uspokojeny. Protože obě zúčastněné budou zklamané, že prostě čekaly víc...
23.01.2022 - 11:28 | Filtr
(Panna) Frojlajn
Výborná je pak ještě Srovnávací astrologie polské autorky Konaszewske. Beznadějně vyprodaná. Přeložila Jarmila Gričová. V závěru je pak věnován prostor i kompozitním horoskopům.
Zahlédla jsem na ulozto. Tak snad jak PDF půjde nastahovat.
23.01.2022 - 09:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
2. dům je i o sebehodnotě, kterou s tímto postavením ten vztah může podporovat a někdy také o fyzickém těle. Těch online výkladů kompozitu moc není, nejlepší za mě je kniha od Handa Planets in composite, ale je jen v angličtině, pokud vím. Česky vyšla Základní kniha partnerských horoskopů.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »