Chess club


05.01.2022 - 11:07
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Chess club
Najde se na Najdise nejaky fanousek Sachu ?

Nehraje nahodou nekdo na Chess.com nebo na Lichess.org ?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
06.01.2022 - 20:42 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » tajga
Ano, na tom cheescom je ta nabidka tech robotu lepsi. Ty analizy jsou zhruba stejne, jen na chesscom jsou rekl bych vice graficky lepe zpracovane, coz je pro ty deti asi lepsi. Pro deti je to chesscom asi opravdu lepsi.

Ja verim, ze kazdy, kdo jako dite ty sachy okusi, tak se k tomu vzdycky bude vracet. Ja to tak mam dodnes. Mam treba obdobi, kdy par mesicu hraju ve dne v noci, pak se rozcilim a dam si na par mesicu pauzu, pak se zase vratim :2:

My jsme ho ty reci ucit neplanovali, on musel. Tata na nej cesky anglicky, mama japonsky, kamaradi anglicky, ve skolce Irsky a ted ve skole maji irstinu jako prvni rec, anglictinu jako vedlejsi. No mel stoho peknej gulas, a byl proto opozdenej. Rozumel, ale mluvit zacal az tak v 5 letech.
06.01.2022 - 18:36 | Filtr
(Blíženci) tajga » Tuatha Dé Danann
Na Liches jsem se ho ptala. Říkal, že samozřejmě zná, ale že tam šachový robot buď rozdrtil jeho, nebo zase on robota a mezi tím nebyly žádné meziúrovně a taky analýzy nebyly tak kvalitní :25:
On to ale od 4 let dělá s velkými pauzami, přeskakuje ze zájmu do zájmu - vesmír, meteorologie, historie,,,, takže ho i šachy možná zase pustí, těžko říct. Přijde mi, že je to krásná hra, když se umí a bylo by fajn u toho zůstat aspoň trochu.

4 jazyky ve 4 letech, tak to mi přijde taky skoro neuvěřitelné, to si toho musel do hlavičky naskládat hodně. Syn začal s jazyky až v 6 letech, nechtěli jsme dřív, než bude perfektně zvládat češtinu.
06.01.2022 - 14:09 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » tajga
ty jo od 4 let :22: to ma panacek dobre naslapnuto, navic uz v sachovem klubu :15:
Kdyz mu to vydrzi tak z nej ten grand master zrejme bude. Ma pravdu, ze se tim zivi jen ty top hraci, ale pokud se zadari umistit na nejakem sampionatu, tak ty ceny taky nejsou uplne k zahozeni.
Ma opravdu vyhodu, ze zacal tak brzo, o tuhle sanci prisla vetsina hracu, navic drive byl problem sehnat spoluhrace, dnes jsou ty computery, takze o spoluhrace k treningu neni nouze.

"Jen při prohrách rozmetal vždycky figurky a mlátil zuřivě šachovnicí do stolu, "

no, kdyz ted bude hrat tom compu, tak snad nebudes muset kazdy tyden kupovat novou mys a klavesnici :61:

Ja sem to u naseho odlozil az na ted, ve ctyrech pomalu jeste neumel ani mluvit, protoze musel chudak bojovat se ctyrmi jazyky :39:

Btw, rikalas, ze chce platinovy ucet na chess.com. Nevim jestli zna LICHES.org. Tam jsou vsechny ty funkce, analizy a puzzle uplne zdarma :3:
05.01.2022 - 21:47 | Filtr
(Blíženci) tajga » Tuatha Dé Danann
Je mu 8, začínal tak ve 4 letech a mezi 5-6 rokem mě už porazil :D. Teď začal chodit do kroužku a je členem Šachového svazu, nedávno měl první turnaj, o jedno místo mu utekl postup do kraje (což bral jako strašný neúspěch). Říkala jsem mu, že by bylo hezké, kdyby se tím mohl živit, ale podle něj s tím uživí jen 10 nejlepších šachistů na světě a to nezní moc nadějně :4:
Já vlastně nevím, jak se to začínal učit, když znal tahy, šlo už to nějak samo. Jen při prohrách rozmetal vždycky figurky a mlátil zuřivě šachovnicí do stolu, což ho naštěstí pustilo.
Jestli má syn šachový mozek po tobě, tak mu to půjde taky samo. Trenér nám říkal, že čím dřív se začne, tím líp.
Nick napíšu do zprávy.
05.01.2022 - 20:55 | Filtr
(Blíženci) fanik » Tuatha Dé Danann
Jo na standardu. Je to paráda zahrát si kdykoliv s celým světem..
Magnus je i tady na chess.com, rád si zpětně přehrávám jeho partie, naposledy ty mistrovské z Dubaje.
Je chytrej, dobře ví že chlast nevadí, ale musí stihnout ten náběh :46:
05.01.2022 - 20:49 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » fanik
1700 je dobre :15: to mas na rapidu? Hrajes blitz nebo bullet taky?

Ja jsem ted spis na liches.org, hraje tam i Magnus Carlsson.

Minuly tyden tam hral Bullet Championchip titulovanych na 1 minutu. Prenasel to pres video. Bylo i videt jak taha mysi a pil u toho pivko a poslouchal naky disco :61:
Samozrejme ze to vyhral, a jeste byl ozralej :36:
05.01.2022 - 20:41 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » tajga
Platinovej syn :15: Ja mam jenom Gold :2:

Tak at mu to hraje a vydrzi :15:

Ja zrovna zacinam ucit syna, proto jsem to sem taky povesil, jestli by se nenasel nekdo kdo ma zkusenosti s ucenim malych deti. Hra jed dost komplikovana, a mam strach abych mu to moc duraznym ucenim neznechutil.

Kolik je synovi? Jestli mu je pod deset, tak ma sanci se stat do par let Grand Mastrem, a muze to dopadnout tak, ze te jeste jednou bude financne zaopatrovat :61:

Kdyby ti nevadilo, rad bych se podival na jeho account, kdyz mi das jeho nick :3:
treba si snim muzu zahrat. :2:
05.01.2022 - 20:37 | Filtr
(Blíženci) fanik
Hezká fotka. Já jsem dva a půl roku na chess.com jako fanik0597

1711 bodů zatím a Ty?
05.01.2022 - 20:24 | Filtr
(Blíženci) tajga
Já bohužel ne, ale syn je šachy posedlý, k Ježíšku si přál jediný dárek, platinové členství na Chess.com, zatím je z toho nadšený.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »