Opět archetyp Lilith v horoskopu


13.09.2021 - 19:01
(Střelec) verka96
Opět archetyp Lilith v horoskopu
Dnes jsem narazila na zajímavou a taky vtipnou přednášku - úvahu jednoho psychoterapeuta nad archetypem Lilith - Černé Luny v horoskopu, jak funguje v reálu a co asi od "ní" očekávat. Částečně se zmiňuje i o archetypu Cheirona.
Lilith představuje nějakou součást nevědomí, proto si "existenci" v sobě jako složky vědomí "neuvědomujeme"... Iracionální a automatické chování v některých situacích. Nejlépe to vidíme na ostatních, ale ne na sobě.. :46:

Koho zajímá toto téma, doporučuju... :27:

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
12.10.2021 - 20:32 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
Jo tak.... :44: :27:
Tak Pjér je zejména terapeut, není (alespoň z jeho povídání to vyplývá) astrolog, právě proto je jeho pohled jiný, možná přínosný... Čím více pohledů, jak on to vnímá ze své praxe s pacienty, tak možná zase něco navíc k pochopení.. :78: A z pohledu taky chlapa... :5:
Taky už je večer a už mi to nemyslí.. :27:
12.10.2021 - 15:50 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
Vidíš a tu svou váhovskou lilith jsem úplně zasklila x)

Naivní jsem myslela spíš při srovnání s přednáškou Pjéra, který se nějakému určitému konkrétnímu vysvětlení lilith spíš vyhýbá..

Může být, že ta lilith v blížencích zkoumá ty informace mnohem dramatičtěji a intenzivněji x)
09.10.2021 - 14:29 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
Díky za tvůj vlastní poznatek. Tvoje Lilith tak odpovídá Vahám, co vše se k ní vztahuje a myslím, že je velmi zajímavé to pozorovat.
Myslím, že právě Petra Nel to má pěkně do hloubky prozkoumané, nebo alespoň více a podělí se o to, což jsem velmi ráda. Ono nejde vše popsat, jaksi jednoznačně, těch možností je snad milion, pak se objeví milion a další možnost... :6: To ty určitě víš...
Jen nevím, jak to myslíš "naivní představa".
To by pak musely být "naivní" veškeré popisované jevy, které kdy byly popsány nebo někým sděleny.... :63:

Jinak, právě mě opravdu sedí a pozoroju to všude kolem sebe, jak nyní postavená lilith v Blížencích přispívá k tomu informačně komunikačnímu dusnu, co je fake, co není a co je vlastně pravda, otázka médií a kovidu v médiích, mazání videí na youtube a jiných informačních severvech... :27:
07.10.2021 - 21:54 | Filtr
(Blíženci) cimi » cimi
Tak jen pár dalších střípků o mé konj slunce lilith...
Řekla bych že ústředním tématem je ta podstata vztahu k druhým a také mužské části anebo vůbec vztah ke vztahování se muže a ženy anebo vztahování se k mužské energii a projevům obecně...anebo vztahování se k subjektům světa obecně...já a mé místo ve světě...
Potažmo k tomu je to pro mě to co už jsem psala výše vnímání světa skrze nestálý boj a poměřování se...a hledání něčeho za tím, něčeho absolutního, co by stálo mimo tento konstrukt...
A také se hodně otevřelo téma přijetí slabosti a zranitelnosti jak vlastní tak cizí...uvědomění si iluze této vlastní identity, a hledání skutečného zdroje který je mimo vložené hodnoty a předsudky...

Dívala jsem se na horoskopy žen které měly nebo mají lilith v konj se sluncem a jsou mezi nimi opravdu zajímavé osobnosti se zajímavými osudy...Magda Ritschel slunce lilith štír...Frída slunce lilith rak...Britney Spears slunce lilith střelec a další....Tippi Hedren v kozorohu... Claudia Schiffer slunce v panně...Jane Birkin.... Marguerite Duras....

Petru Nel jsem si také poslechla...trochu mi tam přijde naivní ta potřeba mít vše pojmenované jasné a vyřešené, ale možná je to jen můj dojem...
07.10.2021 - 20:04 | Filtr
(Střelec) verka96 » verka96
Ještě k tématu Černé luny přidávám starší rozhovor s astroložkou P.Smolovou, která se tomu více věnuje, popisuje ji v některých praktických příkladech...
Zmiňuje i konjunkci se Sluncem nebo fungování v partnerských horoskopech... :27:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
25.09.2021 - 13:27 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
Když mi šla Lilith přes asc. a 1.domem,vyšla najevo pravda jako informace. Realita už je pryč, takže to už jen přijmout, což není jednoduché. A jak je řečeno v přednášce, jestli se to vůbec dá... :22: taky ty psychické stavy byly velmi různorodé, každopádně se to týkalo minulosti, což je to nejpozitivnejsi, co může být... Dá se říct, že to byla taková vlna, to se dá přirovnat k tomu aspektu na 14dni, i když u mě to bylo o pár dní déle, protože mě všechno déle trvá... :32:
Dílo zkázy dokonano, jedná etapa zavrsena... Doufám.
18.09.2021 - 14:15 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
Souhlasím :15:
Ještě jsem našla takový příklad, kde ke konci mluví o ženách narozených podle čínského horoskopu v roce ohnivého koně 1966. Iveta Bartošová - vládkyně horoskopu Venuše těsně vedle Lilith (nešťastná, konečná destrukce). Horoskop je tu na najdise. Určitě tomu přispěl celý horoskop. Asi ta Lilith na to nejvíc upozorňuje... :25:
18.09.2021 - 13:37 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
Hmmm i to pluto a saturn tam určitě hrají roli. A na stopro mars v panně.
Znám několik žen které mají slunce v konj s lilith. Nejde je přehlédnout. Řekla bych že pokud něco chtějí tak toho vždy dosáhnou...nemají strach...
18.09.2021 - 13:08 | Filtr
(Střelec) verka96
Asi tak před 2 dny jsem narazila na článek o bývalé ukrajinské snajperce za 2. sv. války Ludmile Pavličenko, narodila se 12.7.1916 Ukrajina (bez ohledu na hodinu).
Docela mě to zaujalo, udělala jsem si její horokoskop, Lilith má přímo na Slunci...
https://www.armyweb.cz/clanek/…
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
17.09.2021 - 17:55 | Filtr
(Ryby) thééé
Já jsem tak nějak v polovině poslechu, díky Endymion :74:
moc se mi přednáška líbí :15:..
ale já si pořád myslím, že se v tom tématu lidi rozchází právě proto, že to osobní téma Lilith určuje opravdu až to konkrétní znamení a dům u každého, plus aspekty..
Ale stále zůstávám otevřená novým info ... :32:
Př.
U mě se to silně dotýká zdraví a čistoty jako takové a čistoty ve víře - (je ve střelci, 6dům, konj. neptun, kvadr.venuše) a pak se to jednou za delší čas objeví ve vztazích a v tématech venuše (př. u mé venuše je často lilith toho druhého - běda :11:)
Hodně drsné bylo, když mi naposledy tranzitoval saturn přes toto stélium (bylo to takové o život, o zdraví nejen mě, ale i dítěte atp.)
S tím tématem "svobody" se hodně ztotožňuji, přes něj se mi Lilith chápe nejlíp.
17.09.2021 - 11:55 | Filtr
(Blíženci) cimi
Tak jsem konečně doposlouchala. Ze začátku mě taky trochu prudily ty vtípky. Ale byly tam řečeny určité myšlenky, které mě zaujaly. Jednak tedy to, že lilith nelze integrovat, pak to, že lilith je o svobodě a mystice o vzdání se boha, a pak to, že lilith představuje otázky týkající se toho, jestli opravdu žijeme naplno, nakolik jsme plní života (teda doufám že to tak bylo). A taky mě zaujala ta myšlenka mateřství versus Eros...

K přednášce mě ještě napadl citát z filmu Nebezpečná metoda....”člověk někdy musí udělat něco neodpustitelného aby mohl jít dál...”
Tohle mi teď hodně rezonuje. Přijetí temnoty se vším všudy. Tam je prostor nehodnocení, ne-duality, prázdnoty mysli a svobody. Udělat něco neodpustitelného je jako vstříknout si do žil život x)
Co píšu může být samozřejmě i zneužito, ale já to vnímám spíš ve významu vědomé katarze....


Ps: film jsem viděla taky, ale úplně mě nechytl...asi jsem v jiné fázi...
16.09.2021 - 20:58 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Určitě to zvládneš... :15:
U Cheirona je to jiné. Taky by jej mohl někdo více rozebrat.
15.09.2021 - 11:25 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
Ešte doplním: ten strach zo zvrhlosti bol vo mne a ja som sa veľakrát pýtala sama seba - prečo to vidím, prečo sa mi to deje? som zvrhla aj ja?
Alebo pozrela som z výšky a videla som ako padám dolu, same sny o tom ako idem výťahom a ten nezastane ale ide dalej - pre mňa toto bolo ako fakt že ja by som veru nevyskočila z okna lebo som videla vždy svoj dopad a to bolo hrozné - takže naozaj téma 8 domu spojeného so Škorpionom - až za hranice všetkého aj smrti. Viem že toto bolo spojené s Lilith na ktorú šialene dozeral môj Saturn aby mi nič neuľahčila.
Nakoľko on tvrdil že Chiron je to isté alebo podobné, musím nájsť to uchopenie, lebo jeho som ešte úplne nespracovala.
15.09.2021 - 10:37 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
No, myslím, že jsi to popsala naprosto autenticky a nejlépe... :15:
Ten 8. dům tomu dává ještě větší hloubku až na pokraj a dno životních sil... To musí být velmi náročné. :74:
Stejně tak mi přijde, že Lilith není jen o sexu, to mi přijde podobné jako poznatky a učení S. Freuda. Nedá se říct, že to obsahuje jen toto téma, ale je jeho součástí a součástí je vše, co k člověku patří. U každého bude kus něčeho jiného.
Díky za tip na film... :27:
Také mě ve spojitosti napadá aktuální téma informace - v současné době prochází Lilith Blížencemi - a co se děje nyní kolem nás??? A o čem se tu pořád diskutuje? Je to hodně zjevné. :39:
15.09.2021 - 08:56 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
:15: děkuji za takový vjem :17: (Btw na film se asi taky podívám)
15.09.2021 - 08:04 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
Ja ked som ju prijala a to bolo prvý krát vo sne - takže v tom rečník mal pravdu že archetypy idú cez sny - potom som odrazu videla niečo spojené s ňou alebo so mnou? nuž bolo to videnie pri ktorom mi slzy tiekli potokom ale nie z hrôzy z nej, prave naopak.
Potom som začala hľadať o nej všetko a vtedy som pochopila že sú dva tabory - úplne zlá Lilith alebo naopak čo ma zarmutilo - toto nikdy nehovorí o pravde ale o zaslepenosti.
Vtedy mi prišiel do cesty ten film Legenda o Lilith a tam som dostala posledné informácie ktoré som hľadala a pristihla som sa že som sa znovu srdcervúco rozplakala - nie ten plač ktorý človeka dojme a slzí ale taký naozaj - očisťujúci plač.
Film som si pozrela si 3x a v poslednom som už bola iba pozorovateľ už neprišiel ani plač.
To bol čas kedy som ju prijala so všetkým, s dobrým aj zlým a ja vôbec nevnímam jej prechody.
Takže zakomponovala som tu jej silnú energiu cez obyčajný sen a vraj hlúpy film.
Ja Čiernu Lunu vnímam ako bytostnú zložku ktorú každý človek má, je pod tými stovkami masiek ktoré si nasadzujeme na tvár, lebo tak to ma byť - lebo nechceme aby ľudia videli akí v skutočnosti sme a mnoho iného.
Raz som čitala niečo v tom zmysle o nej že je to nenasytnosť aj sexuálna pod. to vôbec nie je pravda - sexualita je tam a je v tej základnej forme spojená s celým človekom až s dušou.
Kým som ju neprijala diali sa mi také veci /moja je v Škorpionovi v 8 dome a spolu so Saturnom/ - no proste odrazu bolo mnoho informácií o zvrhlosti ale v tom hrubom zrne a mnoho iného a mne to naháňalo strach a predsa za tým strachom bolo ešte niečo - utekala som a nechcela som počúvať také veci, ale čím viac som ich nechcela počuť o to viac boli prítomné, dokonca ma vyhľadali ženy ktorým sa také prihodilo a chceli odo mňa pomoc.
Od zakomponovania svojej Čiernej Luny sa mi to už nikdy nestalo zrejme vtedy sa upevnil aj môj postoj k sexu ale aj k smrti a životu či duchovnu.

Neviem či som to napísala tak aby to bolo pochopené ako som vnímala vplyv na mňa.
14.09.2021 - 21:48 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
No...zatím mi nabíhají témata dostat ven vše potlačené, setkání se stíny ať chci nebo ne...
Pak ponížení, agresor x oběť, boje o moc...zhmotňování v okolí směrem vůči mně...
Stavy nevyhnutelnosti...
No a dost zvláštní fyzické stavy :19:
Třeba se později rozepíšu víc..
14.09.2021 - 20:26 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
A to by mě zajímalo, co dělá v tranzitu, když jde přes Slunce a ještě se severní uzlem...
Není to snadné tu energii nějak pojmout...
Já budu mít za chvíli návrat Lilith, tak jsem zvědavá. :25:
14.09.2021 - 20:21 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Jasně, nemusí se zamlouvat každému takový styl projevu... :5:
Trochu mě zaskočil přirovnání Lilith k ženám v čínském znamení Koně v ohni (1966) - a co s nimi v minulosti prováděli...
Ještě ta Lilith pro mě není tolik prozkoumaná, proto jsem sdílela. Někdo s ní nepracuje vůbec, což mi přijde škoda...
14.09.2021 - 17:42 | Filtr
(Rak) aktigram
Tak na tretí krát som to dala - pre mňa prednáška veľmi rozporuplná, veľakrát som video musela vrátiť - bolo by to lepšie ak by tam neboli tie akože vtipky - a vlastne neviem o nič viac o Lilith ako aj predtým.
To že je archetyp snad vie každý.
Mne oveľa viac dal film Legenda o Lilith - aj ked bol dosť pretriasaný ako hlúposť a rozprávka - ale Lilith je rozprávka ale taká ako boli tie naše - veľmi poučné a zlo bolo vždy nakoniec potrestané.
14.09.2021 - 16:16 | Filtr
(Blíženci) cimi
Díky...zatím jsem u 20 minuty...mně se to teď dost týká...lilith mi jde přes slunce, na lilith mi jde pak zase mars a uran stále na chironu...a pak půjde chiron v opo na lilith...
Tak nějak mi tělo naznačuje, že pokud chci žít, tak se musím začít projevovat...to je asi místo těch snů...
Jinak dostávat něco z nevědomí do vědomí je někdy fakt nadlidský výkon...ten proces zvědomování se nijak urychlit nedá a žít v iluzi taky moc ne, tak je to prostě boj..


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »