léčba zánětu zubu


28.06.2021 - 07:17
(Střelec) petrasauerova
léčba zánětu zubu
Ahoj, byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil, jak léčit zánět zubu. Od 4. třídy mám mrtvý zub, v kořenu trn a na něm korunku. V březnu jsem si korunku vyrazila a u kořene se mi udělal váček. Šla jsem k zubařce. Zubařka mi řekla, že nemá čas, že za měsíc nastupuje na mateřskou a přeobjednala mě k její matce (také zubařka), která jí bude zastupovat. Ale až na květen. Mezi tím, jsem tam byla dvakrát prosit, jestli by mě nevzala dříve, že mě zub bolí. Neměla čas, prý mám vydržet. Řekla, že mi buď máma vytrhne trn a vyčistí zub nebo když to nepůjde, tak mě pošlou do Pardubic na resekci. Tak já čekala až do května, mezi tím se zub zklidnil. V květnu jsem došla k nové zubařce, ta že zub je klidný a udělala mi pouze korunku, dutinu v zubu, že mám skoro 40 let, tak když je to klidné, že to nebudeme řešit. Kdyby se to ozvalo, že mě pošle na resekci, protože kdyby trhala trn, mohla by poškodit kořen. Váček se mi udělal znovu a já tam byla teď. Zubařka asi naštvaná, že otravuju. Chtěla mi tu novou korunku trhat (stála 4 tisíce) anebo že antibiotika. Tak beru dalacin. Jiného zubaře tady neseženu, všichni mají plno. Prosím, máte nějaké zkušenosti s podpůrnou léčbou. Koupila jsem si vitamín c, d, rakytník a u léčitele nějaké bylinné produkty (fyrosan a ještě nějakou dračí krev). Na podporu imunity. Ráda bych se toho zánětu zbavila co nejdříve. Moc děkuji

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
09.02.2022 - 08:30 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » player
Me to radila mama a to je ze Sumavy.
Narval sem si cesnek do usi a do huby, a zalil sem to Whyskou :61:
09.02.2022 - 08:20 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Ja jako nejvetsi fanda cesneku sem pri zanetu zvejkal cesnek a kloktal Novozelandsky zazracny MANUKA med.

Ale co zarucene pomaha na OKAMZITOU ulevu je vykloktat si panaka WHYSKEY
Doporucil mi to irskej zubar, a nemuzu si to vynachvalit :117:
09.02.2022 - 00:48 | Filtr
(Býk) player
Ne Moravě si na noc strkají stroužky česneku do uší. Prej to pomáhá...ale já jsem ze Severních Čech.
31.01.2022 - 08:58 | Filtr
(Blíženci) cimi » petrasauerova
To je fakt děs!
Doporučuju pro příště nenechat se odbýt a procpat se kamkoliv, změnit zubaře atd. Asertivita nejvyšší kvality. Akutní případy je prostě potřeba řešit hned. Já jsem zaměnila v podstatě poslední roky zubaře za dentální hygienu. Od nich se často dozvím víc než od zubaře a o zuby se přímo konkrétně starají, jsou schopni i zastavit kazy atd, což vidím já jako důležitější než zuby vrtat atd...

Jinak souhlas - mít toho plné zuby - zuby jsou taky agrese, schopnost něco zkousnout nebo urvat si svůj kus...
A nějak mám pocit, že bych měla napsat - taky říct v pravou chvíli - a dost a dát sebe na první místo (poslechnout sebe!)...ono to pak i s okolím dělá divy :74:

Držím palce ať se vše dál vyvíjí báječně :78:
30.01.2022 - 22:35 | Filtr
(Střelec) petrasauerova
Tak výsledek problemu se zánětem: Po lítání k zubařum a breceni, že bolest nevydržím, resekce, přeskly NERV k uchu, takže neslyším. Za léky a zubaře 19 tisíc v háji. Zubařka mi řekla, že jsem měla kliku, že ještě týden a otrava krve. Prý jsem to sama zanedbala. Tleskám našim lékařům. Fakt dobrý výkon. Nevěřila bych jak jeden blbý zánět zubu může zničit tělo. Málem jsrm umrela.
30.06.2021 - 14:29 | Filtr
(Panna) mg » petrasauerova
Keď som mala zápal zubu, tak som tiež skúšala viacero prípravkov a najlepšie mi zabrali Švédske kvapky (Schweden Bitter), keď som si priložila na zub najlepšie večer - tak som to mala do rána lepšie. Aj na zápal stredného ucha mi to veľakrát pomohlo. Obsahujú alkohol a viacero druhov byliniek.
29.06.2021 - 16:51 | Filtr
(Ryby) thééé » petrasauerova
No to vysaď, 3 týdny jsou hodně. Zkus ten alkohol nebo ústní vodu, a po nějakém týdnu, nebo dvou to zkus tak drasticky - lokálně i vnitřně.
29.06.2021 - 06:36 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » thééé
v polední pauze skočím do lékárny, mám to tady napsané na lístečku a půjdu pro tu vodu. Šalvěj na zahrádce mám novou, mi vymrzla, tak rozpěstuju a budu sušit. Já dračí krev piju 3. týdnem, ale nevím, jak poznám, zda účinkuje, nemám zkušenost. Mi v bylinkářství říkali, že max 3 týdny používat.
28.06.2021 - 16:33 | Filtr
(Ryby) thééé » petrasauerova
Já mám chronické záněty, tak jsem vyzkoušela všechno možné :4:
a dračí krev - kdykoliv se zánět objeví, tak klidně i týden.
Zkoušela jsem i vychvalovanou Vilcacoru - kočičí dráp, ale tolik mi neúčinkovala, ale to bude určitě individuální.
Ano, dračí krev se dá i zevně na kůži - vmasírovávat. Když si zkusíš kápnout na kůži a chviličku kroužit, tak z ní se udělá jakoby mastička, tak tou můžeš potírat.
Ale řekla bych, že pro mě je TOP silný alkohol a ta ústní voda, co jsem zmiňovala - zevně.
A dračí krev plus šalvěj vnitřně.
28.06.2021 - 15:41 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » thééé
Jak dlouho jste používala dračí krev? Mně to poradili v bylinkářství. Ji teda piju a ještě na tamponek přikládám k zubu. Máte s ní dobré zkušenosti? Je fakt, že od vánoc jsem v permanentním stresu. Už si známí ze mě dělají legraci, že jsem příklad rčení "Na posraného i záchod spadne".
28.06.2021 - 14:35 | Filtr
(Ryby) thééé
Mě se nejvíc osvědčil alkohol, na tamponek a přikládám. Pak vit.C, Dračí krev, šalvěj - i pit i kloktat. A ještě existuje ústní voda s chlorhexidinem z lékárny. Je na akutní záněty dásní. Ta účinkuje okamžitě. Taky mám dlouho zánět kolem korunky a takto ho zaháním už několik let. Bojím se totiž, že i kdyby mi udělali novou, že se tam ten zánět udělá znova, protože je to vnitřní záležitost. Na tomto zubu se mi vždy ukáže, když jsem víc ve stresu.
28.06.2021 - 14:29 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
:15:no teda, tělové svíce znám, ale na zánět zubů mě to vůbec nenapadlo použít. Dík za tip
28.06.2021 - 09:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud dojedeš do Prahy, poradím ti, kde berou ještě pacienty. Zrovna dnes tam jdu, můj zubař odešel loni do důchodu. V pátek jsem tam byla a jen se objednat...

Jinak loni jsem byla kvůli celkově nedobrým stavům na vyšetřeních s radioaktivní látkou a viděli, že pod korunkou až do kosti to není dobré, udržovala jsem totiž zub a nechtěla ho dát..., no takže nakonec kutali až do kosti, je po stoličce a uklidnily se uši, kde jsem si odbyla dva velké záněty během posledních dvou let. Jenže ten zub zas tolik nebolel, a nikdo nevyslovil, že je to od toho. Dokonce ani rtg u zubaře nic divokého nebylo.

Kysličník někdy vyhojí i kaz, je to pravda. Musíš ovšem vydržet třeba dvakrát denně pět minut neředěným, mně to vůbec nic nespálilo, jen ty zuby mě přitom bolí, asi jak už jsem stará a ta sklovina nic moc. Zkus do něj kápnout trochu vody tedy. Já ho používám denně po čištění zubů, stárnu, tak kvůli dásním. Dále je možné vyplachovat ředěnou CDS2. Hřebíček ve velkém zánětu nemusí už zabrat, ale taky ho mám, on to trochu umrtvuje.
Jinak každopádně odkyselovat organismus, nyní minimálně ty výplachy úst třeba boraxovou vodou, sodou, ta je zásaditá dost.
28.06.2021 - 09:32 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » fanik
No má tam samozřejmě černou. Je nasr..j. Ale lepší zub s černou plombou než pak bolavej. Já nemám auto a když se mi něco stane, tak většinou o víkendu.A do Pardubic z Poličky není kousek. Na místě u zubařky jsem to za něj rozhodla rázně sama, pak mi vyčítal, že si tam připadal jako blb. Taky si říkám, že jestli ten zánět nemám proto,že se poslední dobou cítím, že mám všeho "plné zuby". Řešila jsem o Vánocích rozbitý kotel (topenář 6 týdnů na Maledivách), do dubna jsem se soudila o synovo výživné (dopadlo to nakonec dobře), naši staří, nemocní, zařizuju jim elektrokotel a výměnu starého kotle (sehnat řemeslníka hrůza a ty papíry z čezem taky), do toho nám spadla v zimě kůlna, tak předěláváme doma novou. Jsem utahaná a fakt jsem si říkala, už toho mám plné zuby. Jestli se to na těch zubech neodrazilo. Kdyby mi možná někdo poradil dobrou afirmaci pro mě?
28.06.2021 - 09:19 | Filtr
(Blíženci) fanik » petrasauerova
Situace se zubaři není dobrá, je jich nedostatek, tak že pacientů asi přebytek a takto to dopadá.. Tudíž bych vážně zvážil dostupné varianty, jestli syn opravdu nutně potřebuje bílou plombu a odmítnout léčbu ihned, nebo s kazem čekat dalších pul roku nebo pak v případě akutních případů možná ještě déle? :44:
28.06.2021 - 09:17 | Filtr
(Štír) Nabi* » petrasauerova
No tak to se ti nedivím s tím dožadováním. Jasný, 40 let, to není krátká doba a přední zub není sranda. A postup zubařky fakt nechápu. Do prosince je to půl roku a nevím jestli hnis sám od sebe může zmizet, takže stejně zákrok je prostě nutný.
Tak držím palce, ať se to všechno ustálí :17:
28.06.2021 - 09:09 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » Nabi*
Mám to na předním horním zubu. Rentgen dělala. Ten kořen zubu je dutý a je v něm asi 40 let čep a na něm korunka. Jenže ten čep nevyplňuje celou část zubu a je tam dutina a v ní asi ten zánět. Mě to nebolí, ale měla jsem tem hnis. Teď mi snad antibiotika zaberou a v tom prosinci to snad zubařka bude řešit. Je mi fakt trapně chodit za doktorem, dožadovat se léčby a ještě radit, co má dělat.
28.06.2021 - 08:50 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » fanik
No zubařka mě s tím objednala až na začátek prosince. Jako že teď po dceři přebírá pacienty, budou dovolené a prostě čas nemá. Fakt já tam byla vyloženě škemrat kolikrát. Jako ona ze mě vytáhla peníze za korunku, to mě ještě kolikrát přeobjedávala a teď má čas v prosinci. Syn (18) tam chodí taky. Byli jsme objednaní na preventivku, volali, že nás přeobjednají. Taj jsme tam šli podruhé. To nás předběhla nějaká zubařky známá, že jí bolí zub. Jsme tam čekali. Synovi stihla v 18 letech udělat rentgen. Zjistila kaz pod plombou a místo, aby mu zub opravila, řekla, že jí mají přijet děti a spěchá domů. Maximálně by stihla udělat černou plombu. Syn trval na bílé, tak mu řekla že v prosinci. Jako už jsem z té lékařské péče dost utahaná.
28.06.2021 - 08:47 | Filtr
(Střelec) verka96 » petrasauerova
Určitě nepodceňovat, může z toho být velký problém a zasáhnout celou čelist, jak psala Nalani. Mám s tím také bohaté zkušenosti. Tělové svíce mi při akutním stavu nejvíce pomohly, pak s přidáním toho, co jsem už psala... Určitě i propolis. Koupila jsem je v bylinkářství, v lékárně mají většinou jen ušní, ty jsou takové malé - mají malý průměr na ucho.
Tady je video, kde se dozvíš více..
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
28.06.2021 - 08:28 | Filtr
(Štír) Nabi*
No tak za prvé, tohle je fakt přístup děs. Chci se zeptat zda ti dělali rentgen, na tom totiž pozná jestli je to ok nebo ne. Bohužel kořen nekořen, jestli blbě vyčistila kanálky, tak se tam zánět utvořit může a musí se to vyčistit. Takže lepší pak díra a nemít zub (pokud to teda není někde vepředu) než zánět, který se nedejbože může rozšířit nevím kde.
Já si teď prošla něčím podobným. A zubař mě objednal přes plnou kapacitu okamžitě (protože mě zub bolel - myšleno do týdne max. Už jsem kdysi musela i já čekat, když bral někoho s akutkou, takže vidím, že fakt když je třeba, tak si udělá čas i hned). Čistil mi to naněkolikrát, protože to bylo pořád zánětlivé. Teďkom už mám půl roku po hlavním zákroku, teď mi udělal rentgen a nechává mi provizorku (ne vložku, pořádnou plombu) dalšího půl roku na doléčení. A po dalším půl roce se teprve budeme bavit zda korunku za desítku či ne, podle stavu zubu, protože ty kořeny už taky nejsou kdoví co.
Já bych fakt trvala na tom, ať ti s tím něco udělá (je to zákrok na 1 - 1,5h to bohužel a je to náročné) anebo ať tě proboha pošle na ten rentgen, protože tohle není sranda.
Jinak s podpůrných věcí je dobrá ta lichořeřišnice, hřebíček a propolis. A co bych doporučila 100% je diagnostika Joalis, ta totiž odhalí skutečnou příčinu zánětu v těle (pokud je dobrý a zkušený diagnostik).
Držím palce a fakt se nenech odbýt. :62:
28.06.2021 - 08:23 | Filtr
(Střelec) petrasauerova » verka96
Nejbližší pohotovost je v Pardubicích, volala jsem tam, řekli mi, že toho tam mají moc, s váčkem by mi nic nedělala, a že si to mám vyplachovat 3% peroxidem. Pěkně jsem si spálila pusu. Jako teď asi antibiotika dalacin zabírá. Dala mi ho v pátek a mám ho do středy. Ale chtěla bych, aby byl zánět z těla ven a už se nevracel.
28.06.2021 - 07:42 | Filtr
(Střelec) verka96
Ještě si můžete koupit lichořeřišnici - ta je na jakýkoliv zánět, přírodní antibiotikum. A chladit... Taky se na čas vzdát mléčných výrobků...
Určitě prospěje i dračí krev, ale s tou já nemám zkušenost..
28.06.2021 - 07:38 | Filtr
(Blíženci) fanik
Ahoj Petro, podobné potíže letos potkali i mě a co jsem stihl pochytit, ač nerad a taky jsem mrtvý zub nechtěl dát, tak pokud se objeví váček, tak rychle mrtvý zub ven. Po zhojení můstek a je klid.
Tento postup co popisuješ, se ti nemusí vůbec vyplatit a je riskantní. Nemusíš mít zánět pod kontrolou a stejně asi zub půjde ven, avšak už při velkých bolestech, kdy už ani anestezie nezabere. Pokud ATB zaberou, bude klid opět jen dočasný a problém se vrátí :39:
přeju Tí ať to dobře dopadne :29: :17:
28.06.2021 - 07:38 | Filtr
(Střelec) verka96
S tímto problémem mám bohaté zkušenosti. Pokud máte váček, pomáhá hřebíček (dás s k postižené dásni třeba přes noc) nebo je další možnost tělové svíce, ty zabírají téměř hned, asi tak po 3 hodinách opakovat. Fyzikálně vytvořený "komínový efekt" vám vytáhne zánět, funguje to na jakoukoliv část těla...

https://www.hoxi.cz/telove-a-usni-s…

Je to taková první pomoc, aby se odstranil aktutní zánět... Pak vám to mohou dočistit. Ale určitě ten přístup zubařky není dobrý... Nebo vás může odeslat na nejbližší pohotovost. JInak chladit, vyhýbat se sluníčku, to podporuje záněty. :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »