Civilizace postavená na lhaní a podvodech


21.06.2021 - 11:49
(Ryby) MG34
Civilizace postavená na lhaní a podvodech
Docela jsem se zhrozil, když jsem si uvědomil principy, na kterých je civilizace postavená.

Netvrdím, že to celé někdo řídí - ale v jednotlivých případech jedinci/stát razí nějaký naivní pokus o nějakou zákonitost/jistotu. A ve výsledku se to nějak koletivně utváří (a porušuje).

Pro ilustraci uvedu jeden ujetý příklad, který to ale vystihuje dokonale. "Společnost" chce udržet zabíjení lidí "pod kontrolou" - nemá být jen na libovůli jednotlivců, ale naopak je vyvinut společenský tlak (+morálka a legislativa), aby zabíjet nebylo možné. Že se pak stejně zabíjí v různých válkách, při popravách atd. je věc druhá (lidi si bohužel hledají "cesty okolo"), ale důležitá je zde ta iluze, že "zabíjet se nemá".

A takových společenských konstruktů (většinou více sporných) je fůra a kromě toho je tu ještě ta zpropadená nekonzistence (viz u toho zabíjení lidí - zabíjet se nesmí, ale ve válkách se zabíjet naopak "může").

A aktuální společenský trend je (bohužel) dost zaměřený na zkoušení, co ještě "nějak projde" a co se naopak nepodaří ustát. Příklad - nějaká ta vládní nařízení v rozporu s ústavou, která dodatečně ruší soud. Šílená zhovadilost.

Ale jsou i méně evidentní příklady (které těží třeba z nálad toho příkladu s vládními nařízeními), jejichž výsledkem je nekontrolované směřování společnosti do kytek.

A tady následuje nosný příklad: nekontrolovaně začaly růst ceny bytů a realitky "zareagovaly" tak, že sice uvedou konkrétní nabídkovou cenu, ale pak hned přejdou k "dražbě" (kterou ale dopředu nesdělí i když s ní zjevně dopředu počítají). Že je to pak jeden z hlavních motorů té realitní bubliny, je věc druhá - ale pěkně to ukazuje ten "princip civilizace" - podvody, využívání zdánlivých mantinelů do krajnosti nebo nějaká vyfabulovaná argumentace, proč se mantinely "můžou" v některých případech porušovat.

Ten příklad není teoretický - sám jsem se s ním setkal, když jsem přemýšlel o koupi bytu pro sebe (žádný "byt na investici", což je mimochodem taky dost ujetá konstrukce, ale prostě jsem chtěl z domu do bytu, abych měl méně starostí s údržbou - už na to moc nestačím. Byla uvedena konkrétní cena a s tím jsem do toho šel. Ale pak mi volali, že zájemců je hodně a bude dražba a že bych měl "zabojovat".

Tenhle eufemismus "zabojovat" mne vytočil úplně totálně. Tak buď za nabídkovou cenu beru anebo bere někdo jiný - ale dělat nějaké ofuky s (dodatečnou) dražbou - to jsem je rovnou poslal někam, že pro mne je cena předem daná a dál mne ty jejich ofuky nezajímají. Zajímavé, že rohlíky v samoobsluze zatím nikdo nedraží. Ale abych to nezakřikl.. :-(

"Zabojovat" - takový hnusný eufemismus pro účast na lži/podvodu.. A o tom je bohužel celá tato civilizace. Podvádět a lhát už v základu (a zkoušet, jestli to projde nebo ne - jako ty vládní nařízení, co soud zrušil kvůli rozporu s ústavou..).

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
26.07.2021 - 14:36 | Filtr
(Ryby) MG34
Mám další příklad taktiky "legalizovaných podvodů":

Telefonický kontakt někoho na spoustu náhodných čísel. Snaží se (asi zpočátku) vyvolat dojem, že je to oficialita a pak přijde nějaký pokus o podvod (více či méně legalizovaný).

Asi by nebyl problém takového někoho dohledat a zatrhnout mu to. Ale zjevně to nějak neprojde - asi proto, že telefonní operátoři mají na těchto častých telefonátech také svůj nemalý zisk.. A ani stát asi nemá zájem to nějak rázně řešit - asi protože si takové lidi pak zase zkasíruje na daních a celé to státní letadlo se nějak uměle pohybuje dál..

A navíc jsou na to nabalení další, kteří se zdánlivě prospěšně živí tím, že poskytují weby, kde se dá takový telefonát nahlásit a dohledat. Ale proč?! Aby se u případného soudu (ke kterému stejně nedojde) mohl telefonující hájit tím, že se o něm všechno podstatné dá zjistit na webu a kdo si to nezjistí, tak jeho chyba.. (+ provozovatelé takových webů jsou také zkasírováni na daních a zapojeni do celého letadla..)

Všechno špatně. Tohle není správný svět. Uměle udržovaná složitost a nespravedlnost a tohle funguje jako hlavní motor tohoto světa a "oběživa", které v něm koluje.. :10:
18.07.2021 - 16:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ase
Nerozumím už od prvního odstavce.

Jako fakta uvádíš věci, které se nedají hodnověrně (resp. vůbec) ověřit a některé rovnou spadají do kategorie konspiračních teorií (i stylem, jakým je uvádíš).

Ale jsou mnohem hmatatelnější a nespornější potvrzení toho, co říkám - například reklamy. Sice existuje "zákon o klamavé reklamě", který tu klamavou reklamu jakože postihuje, ale ... všichni se tváří, že tím je to vyřešené, jenomže není - naopak je to tím posílené a posunuté do pozce nedobytné záležitosti.

Reklama je totiž už ze své podstaty VŽDY klamavá. Vždy je to nějaký podvod a útočí to na zranitelné části podvědomí publika.

A na tom je bohužel postavený celý tento svět. Od doby, co se "zakázalo" fyzické násilí (války, rvačky, vraždy), tak si lidé našli jiné cesty, jak na sebe navzájem pouštět zlo a budovat vlastní ego na úkor druhých. To jsou všechny ty obchodní, právní, Internetové a jiné podfuky, které jsou bohužel nosným principem toho všeho tady.

Bohužel..
27.06.2021 - 11:05 | Filtr
(Býk) Ase
Je to bohužiaľ tak. Ak sa pozrieš na to ako bola postavená pyramída, tak nejde nevidieť, že oni mali minimálne (!) súčasné poznatky o termodynamike. Pretože pyramída je ladený elettromagnetický obvod, pohyb litorsérických dosiek, chvenie, sa premieňa na pomocou piezoelektrických kryštáľov na elektromagnetické pole a vibrácie, tie súčasne rozoznievali nádoby v pyramíde.

Keď tam človek vstúpil, ôsobila na neho fyzikálna energia, zvuk, pyramída sama o sebe má schopnosť odkloniť geomagnetické pole zeme, a sústrediť dovnútra žiarenie prichádzajúce z vrchu, z kosmu, a to ešte podporené elektromagetickými genrátormi napätia, napätie produkuje tiež pole. Oni moc dobre vedeli, čo to je elektrický obvod, a pravdepodobne aj poznali zbrane, ktoré dnes nepoznáme.

Je zvláštne že afrika je celá z piesku, konspiračné teórie hovoria, že afriku obývali bieli ľudia a jednoducho to tam vyborbardovali atómovkami, lebo inak ch poraziť nebolo možné. Niečo také sa stalo aj u Bonaparteho, jeho vojaci vraj mali následky z rádioaktívneho ožiarenia, a niekto sa "prekecol", ospravedlňoval sa, že musel "tieto zbrane" použiť. Zdroj informácií už nedohľadám. Ale stačí sa pozrieť na mapy spred dátumu 1500rokov, veľká a mala tartária.
Sic žiarenie v Afrike je tam už preč, pozostatky tam údajne sú. Takže Egypt mal znalosti, a aj ten jeden vládca, neviem presne ktorý povedal - vojnu som vyhral, ale poznáte to až o 2000 rokov neskôr.

Taktiež mikročipy, u mikročipov nieje známa osoba, ktorú napadlo implementovať viac súčiastok do jedného púzdra. Jak je to možné? Asi niekto dal nezištnú radu, že to nikoho nenapadlo si patentovať viac súčiastok do jedného puzdra? Pričom pantenty sa dávajú pomaly aj na uprdnutie. Takže tie znalosti z termodynamiky a tým aj zákonite z riadenia, tu boli mnoho rokov (tisícročí) pred tým. Nedivil by som sa, že to ako zotrojiť polovodičový prechod, to má nasvdomí niekto z Egypta, pôvodné znalosti.

Pred rokmi sa robil výzkum, z teórie riadenia, aby sa určilo najlepšie smerovanie štátu. Tieto znalosti ukázali, že existujú deje presahujúce dĺžku života jedného človeka, a SÚ riadené. Ukážka, Mojžíš, ktorý sa trepal 50 rokov cez púšť, ono to bolo isto iné číslo, a vraj neboli vyhnaní, ale išli dobrovolne, mali za to niečo sľúbené. Mojžíš ich ťahal niekoľko generácií cez púšť, aby postupne "zabudli", a sociálne sa "prevychovali" tak, ako bolo potrebné. Všetko je kontrolované a riadené cez tzv neštruktúrne alebo bezštruktúrne riadenie. Rusi implementovali teóriu, ktorá to popisuje, aj do medzinárodných vzťahov, našťastie. Ich pojem "upravlenie" znamená niečo úplne iné ako u nás riadenie. Je to dosť hnus, celá Európa je podvedená a slúži retardovaným ľuďom, lebo nerozumejú princípom riadenia. A keď sa človek ozve - hej, ale pozri si čo sa deje, pozri si znalosti, aké princípy sú okolo toho, tak len kývne plecami. Pričom by stačilo tak málo, oboznámiť sa s riadením, ako to funguje. Bohužiaľ. Ľudia nevedia, ako to klamstvo vzniká...
27.06.2021 - 10:41 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
Tomu zamyšlení stále něco chybí. Přesněji řečeno splývá příčina a důsledek.

Problém není v ženě ani v jejích konkrétních odlišnostech - ale v tom, že je slabá (fyzicky i mentálně) a že si za ty generace vývoje vypěstovala kompenzaci mužské síly - nedostupnost, vzácnost, nepředvídatelnost, nezvyklé "disciplíny" (móda, atd.) a podobné obskurity. Stejnětak by v podobné pozici mohl být naopak i muž, kdyby se vývoj ubíral tím směrem, že muži by byli slabí a ženy silné. Ostatně některé živočišné druhy to tak mají.

Jinak v dnešní době genderové koreknosti se hodně věcí žene až do absurdna - jenom čekám, kdy někoho napadne třeba narušit naprosto přirozenou výhodu mužů např. v atletických disciplínách nějakým hendikepem - a o tom hendikepu se nebude mluvit a všichni se budou tvářit, že žádný není a že šance jsou férové a vyrovnané.

A když se takto oklikou vrátím k mému původnímu tématu - platí "Za vším hledej slabost". Ne že bych chtěl být genderově korektní, ale naopak se chci vyhnout zjednodušení na gender - protože problém je mnohem hlubší. Zvlášť když muži často přejímají prvky z ženské "taktiky" (a to přesně platí i k těm konkrétním věcem, co jsem popisoval).

Jinými slovy ke lhaní a podvodům se skutečně silný (a zdravě sebejistý) jedinec nemá potřebu snižovat.
25.06.2021 - 12:48 | Filtr
(Býk) player » MG34
Donutilo mě to k zamyšlení č.2.

Já bych Senecu opravil. Za vším hledej vagínu.

Z mužů stávaj mocní proč? Podvádějí proč? Bojují proč? Jenom pro ní...defacto.
25.06.2021 - 12:45 | Filtr
(Býk) player » MAGDA
Seneca nemyslel konkrétně tebe. :4: Ty jsi samozřejmě :78: :16: :27: :12: :45:
25.06.2021 - 09:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » špejlička
Podvod je trochu zavádějící označení - přesnější je něco jako jednání za účelem neoprávněné (nefér) výhody (ať už pro sebe nebo pro někoho druhého).

Tím je tento svět tak prolezlý ... a potrefení pracovníci realitek, médií a podobní se to celkem zoufale snaží přehnaně zamáznout ve stylu "dělají to všichni, takže je to v pořádku".

Ne, není.

Jednak to "nedělají všichni" a jednak nejsou všichni tak samolibí ve svém neférovém zisku na něčí úkor. A hlavně všichni nemají máslo na hlavě jako oni, takže by ostatní raději měli tu jejich falešnou hru pojmenovat a neakceptovat. A ne se nechat zlákat/dotlačit ke spoluvině nebo tiché toleranci..

Bohužel ale ta nejuřvanější skupina tím svým lomozem a zveličováním určuje společenský tón a pak případný problém třeba typu "brutální inflace", je vyloženě jejich dílo.

Ohledně: "jsem s chlapem a nechci s ním být, ale nemám kam s dítětem jít" - v dnešním světě existují možnosti, které dříve nebyly - jenom se zamyslet a nebát se je využít a nenechat se vydírat zejména společenským tlakem - různé sociální bydlení, finanční podpory, atd. Mám pár známých, které si tím prošly a zpětně určitě nelitují.
23.06.2021 - 12:31 | Filtr
(Rak) aktigram » špejlička
:62:To je tak brutalne úprimné a je to odpoved na príspevok - mnoho ľudí ide s davom lebo nemá alebo nevidí východisko z toho kruhu.
23.06.2021 - 10:48 | Filtr
(Lev) špejlička
Dobré téma. No já, když si to uvědomím, tak se úplně zhrozuju stále. A pak to odmítám, protože moje naivita a víra v dobro a pravdu je nějak moc silná.
Tak se radši starám o sebe a schovávám hlavu do písku :24: Ale na podvodech se nepodílím a radši sama stát proti všem, mě to nevadí. Však mám celý život v aktuální společnosti, kde se zrovna pohybuji jen a jen problémy se svým životem v pravdě. I když zrovna teď dělám největší podvod svého života, když jsem s chlapem a nechci s ním být, ale nemám kam s dítětem jít.
A to prosím nesnáším lhaní...jsem stejná jako ostatní,nemám co kecat o čistotě a pravdě :41: velmi se stydím.
22.06.2021 - 19:46 | Filtr
(Střelec) MAGDA » MIKULAS
Tak to se musim podivat, co o me pisou na tom Vychode :)
22.06.2021 - 11:59 | Filtr
(Rak) aktigram » MG34
Nemáš pravdu, teraz sme v situácií ako bolo Baroko, všetko iba navonok ale skutočnosť bola iná, žilo sa v ilúzií - takže sa to zrejme bude opakovať dovtedy kým to už ľudom naozaj nedôjde - v tom určitom období sa to nesmierne zviditeľní že by to aj najväčší tupec mohol vidieť, ale mnoho z nich dá hlavu do piesku aj v tomto čase.
22.06.2021 - 11:52 | Filtr
(Střelec) MAGDA » MG34
Jojo muzu za vsechno zlo na svete.
:61:
21.06.2021 - 16:58 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
Asi souhlas - konkrétně se tu jedna potrefená zrovna ozvala - bagatelizuje to a tváří se, že to tak bylo vždycky.

Ale nebylo - resp. i když se vždycky lhalo a podvádělo, nikdy to nemělo punc normálnosti. Nikdy to tak beztrestně neprocházelo jinak slabým lidem jako teď.

Třeba zrovna ty vládní nařízení - vydali je neoprávněně, soud je zruší, ale nikdo za ně nebude postižen. Zase jim to projde..

Nebo věci plynoucí z tzv. politické korektnosti. To je dost podobné. Cancel culture atd. Vrcholem je "právo na lhaní" u soudu, když je někdo v pozici obviněného..

Tak to nikdy nebylo nebo když už bylo, tak dotyčný měl za sebou nějakou drsnou moc - armádu, tajnou policii nebo něco takového. A ne jen nějaká média nebo zmanipulované veřejné mínění. Teď to beztrestně dělají vpodstatě bezmocní - a dá se říct, že možná "za vším hledej ženu" - tentokrát doslova..
21.06.2021 - 16:30 | Filtr
(Střelec) MAGDA » MG34
Lhalo se a podvadelo vzdycky. To neni zadna novinka :)
To si nesmite tak brat :)
21.06.2021 - 14:46 | Filtr
(Býk) player
Civilizace postavená na lhaní a podvodech.


Ano.

(Ale za vším hledej ženu - Seneca). :75:
21.06.2021 - 11:55 | Filtr
(Ryby) MG34
Jo a to jsem ještě nezmínil mezinárnodní scénu a její ofuky typu "hybridní válka".. :-(


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »