"Ideálny partner" a Životné smerovanie vs. Dračia hlava, chvost, Descendent


27.05.2021 - 07:18
(Rak) Saly
"Ideálny partner" a Životné smerovanie vs. Dračia hlava, chvost, Descendent
Južný lunárny uzol (Dračí chvost) symbolizuje minulosť, súvisí s minulými životmi, niečo, čo máme zanechať.

Opakom je Severný lunárny uzol (Daračia hlava) symbolizuje budúcnosť, niečo, kam by mal človek smerovať, aby dosiahol najvyšší rast.

Konjukcie osobných planét s južným uzlom partnera väčšinou prinášajú osudové karmické úlohy - dokončenie vzťahov z minulých životov, niečo,čo sme v minulom živote nezvládli.. Je tam silná príťažlivosť no vraj končievajú takéto vzťahy rozchodom, ale priateľským, teda partneri ostávajú priateľmi.

Konjukcia osobných planét so severnným uzlom partnera prináša vzťah, kde bývajú spočiatku nejasnosti, pochybnosti no je tam silná príťažlivosť a vzťah býva trvalý.

Descendet zas symbolizuje, manželstvo, ideálneho partnera, teda to, čo hľadáme, vlastnosti, ktoré nás najviac priťahujú.

Príklad:
Ak má človek Ascendent v Blížencoch (descendent v Strelcovi), tak ho bude priťahovať partner s planétami v znamení Strelca.
Ale ak má ten istý človek aj Severný lunárny uzol (Dračiu hlavu) v znamení Blíženci, tak jeho smerovanie je vlastne komplikované tým, že ho budú priťahovať partneri predstavujúci jeho minulosť (čo predsavuje Strelec a jeho vlastnosti), teda tú časť jeho osobnosti, ktorú by mal skôr zanechať, alebo spracovať, smerovať následne opačným smerom, aby našiel rovnováhu a rástol.

Máte s týmto nejaké osobné skúsenosti??? Hlavne s tým, ak je Severný lunárny uzol človeka v protiľahlom znamení ako je jeho Descendent.

Viem, dôležité je posudzovať aj iné faktory a aspekty horoskopov, no zaujíma ma ako to pociťujete skrz práve toto "povrchné" vnímanie smerovania v živote a karmického učenia sa od partnerov.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
08.01.2024 - 10:55 | Filtr
(Blíženci) fanik » rivka
A když se ho na to zeptáš co tě na něm mate, tak té odpovědi nerozumíš?
My mezi muži jsme zvyklý se takto normálně domluvit a pokud to fakt nejde, tak to dál prostě neřešíme. :29:
03.01.2024 - 10:06 | Filtr
(Váhy) dôvera » Artislove
aj ja som len samouk pozorovatel :1:
03.01.2024 - 09:29 | Filtr
(Býk) Artislove » dôvera
Dobrý deň :29:
No ja astro nejako veľmi neriešim, len rekreačne védické, takže nemôžem povedať že sa vyznám, ale isto tam ešte šarapatia aj iné planéty, ktoré ovplyvnia vzťahy.. samotu milujem aj ja.. Zvykla som si na ňu... :4:
03.01.2024 - 08:46 | Filtr
(Váhy) dôvera » Artislove
zdravim , no ja to tak mám opačne ako vy ... Severny v 1. dome a južný v 7. dome :1: Zatiaľ som vydata už 28 rok
aj ke´d je pravda , že samotu milujem ale to je aj tym mojim 12.d.
môj syn to ma tak ako vy , severný uzol v 7.d a južny v 1.d.
03.01.2024 - 08:21 | Filtr
(Váhy) dôvera
Mne nesedi ani jedna ani druha teoria čo sa mojích vzťahov týka :1: Skôr som si všimla , že v kompozitnom horoskope musite mať Slnko konj, Venušu pre manželstvo ... A v partnerskom skôr sedi Venuša, Luna v jeho horoskope predstavuje ju a Mars v jej horoskope jeho ... No a potom numerologia ešte dosť sedi
27.05.2021 - 17:06 | Filtr
(Blíženci) cimi » Saly
Jen vzdálený bratranec je blíženec, jinak blíženecký fakt nic...
Možná bratr je docela lví v tom předvádění se (jinak je kozoroh s lunou ve lvu), a teta (jinak vodnářka nic ve lvu) a rodiče měli oba pluto ve lvu, a pak jestli se to dá tak brát, tak jsme celá rodina tak trochu umělecká...
27.05.2021 - 16:44 | Filtr
(Rak) Saly » Sosna zvlčelý
Zdroj informácii je internet, stránky o astrológii :44:

S tým súhlasím, nemusí ísť len o partnera, ale o kohokoľvek iného s kým máme nejaký vzťah, či už rodina alebo priatelia.

Zámerne však kladiem dôraz na partnera, lebo jeden kamarát má Ascenedent aj Severný lunárny uzol v znamení Blíženci a jeho manželka, s ktorou sa rozvádza je narodená v znamení Blíženci. Má tam aj Lilith. Podľa aspektov, ktoré majú v synastrii to vyzerá, že niečo mali riešiť z minulého života, ale neviem, či to zvládli. Možno mohli svoj vzťah zachrániť, ale to by museli urobiť pre to asi viac, ako urobili. Možno nie, možno urobili všetko, čo mohli a teraz majú šancu učiť sa niečo iné, alebo iba budú ich noví partneri "pre odpočinok" :37:

On má Ascnendent v Blížencoch a Descendent v Strelcovi a jeho nová priateľka má Slnko aj Lunu v Strelcovi. Južný uzol má on tiež v Strelcovi, dokonca aj Jupiter, preto sa zrejme silno priťahujú.
Jej ascendent je v znamení Škorpióna, rovnako ako jeho Slnko, Luna, Merkur i Saturn. Descendent má ona v Býkovi, Severný lunárny uzol v Rakovi a Lilith v Strelcovi.

Zaujímavé na tom je, že jeho manželka (čoskoro exmanželka) má Severný lunárny uzol v Baranovi, a má tam aj Lunu, čiže by si teoreticky mohla viac rozumieť s partnerom, ktorý by mal Slnko v Baranovi, možno by to tiež vnímala ako odpočinkový vzťah. Jej ascendent nepoznám, tak neviem či by tam bol súlad aj z toho pohľadu.

Tak či tak, zaujali ma tieto prvky v synastrii a ešte aj tá Lilith je zaujímavá, lebo vraj poukazuje na naše slabé miesto, na náš karmický dlh, vzorce duše súvisiace s minulými životmi. A cesta vonku, teda to, čo by sme mali rozvíjať v tomto živote je cez znamenie protiľahlé našej Čiernej lune (Lilith), takže aj ľudia, ktorí majú Slnko, Ascendent, alebo iné výrazné planéty v protiľahlom znamení oproti tomu, kde leží naša Lilith by nás mohli priťahovať, mohli by sme sa od nich naučiť niečo dôležité.

P.S.
Moje úvahy smerujú najmä k ľuďom, ktorí veria v karmu, reinkarnáciu a ktorí si uvedomujú aj svoje slabé stránky, potrebu učiť sa a rozvíjať :3: :37: :76: :29:
27.05.2021 - 15:54 | Filtr
(Rak) Saly » Artislove
:1: Bolo by to každopádne zaujímave, kebyže si mala aj Severný uzol v Strelcovi :63: :27:
27.05.2021 - 15:49 | Filtr
(Rak) Saly » thééé
Dík za typ na knihu :15: :74:
27.05.2021 - 15:48 | Filtr
(Rak) Saly » cimi
Napadlo mi, či nemáš v rodine niekoho, kto má Blíženecké energie alebo Levie ... nemusí to byť asi iba partner :14:
27.05.2021 - 11:58 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já nevím, jaký je zdroj informací. Ale zdá se mi, že zde je příliš velký důraz na partnera (osobu). A zcela se opomíjí, že 7. dům je spíše o partnerství (vztahu). Tedy že v tom najdeme hlavně naše preference, potřeby i očekávání, nebo naučené (přejaté) vzorce, jimž potom nějak přizpůsobujeme výběr partnerů, ať již v rovině vědomé, nebo podvědomé.
A pokud už na ten 7. dům se podíváme jako na partnera, pak je to vždy z perspektivy nositele radixu (jak on vidí svého partnera nemusí vůbec odpovídat tomu, jaký tento partner je; že s ním máme neshody ještě neznamená, že je to špatný člověk, se kterým by si nerozuměl nikdo, že ano).

Rovněž s těmi uzly bych pak řekl, že nikde není psáno, že "naplnění osudu" musíme nalézt právě skrze partnera. To může být kolega, kamarád, nebo klidně i nepřítel, kdo nás posune kýženým směrem. Kdepak partner, toho naopak můžeme mít v životě na odpočinek, abychom před Osudem měli kam na chvíli utéct a Osud neřešit. :4:
A zrovna tak s jižním uzlem se karmicky můžeme setkat s osobou jinde, než v partnerství.


Jinak vlastní zkušenost? Mé partnerky zpravidla velmi dobře odpovídaly mému 7. domu (mé preference). Dokonce vidím vývoj, že mu každá další odpovídala více než předchozí. A myslím, že více už to ani nejde (jde, ale minuli jsme se tak o 7-8 generací :20: a to ještě si nejsem jist, že tato současná není její inkarnací :61:).
Naopak co se týče mých uzlů, tak ty žádná z nich neaspektovala nijak významně. A já jim taktéž ne. Přitom každá z těch vztahů mým životem rozhodně výrazně hnul. Takže v mém případě přemýšlím, co mi na těch uzlech uteklo? :43:


P.S.
Co s lidmi, kteří na karmu nevěří? A co když mají pravdu?
A co s lidmi, kteří to s karmou přehánějí a vidí v ní úplně vše? Kteří ji použijí i jako výmluvy, aby si nemuseli připustit, že chyba je v nich?
27.05.2021 - 11:28 | Filtr
(Býk) Artislove
Ascendent mám Strelec, descendent Blíženci. Sev. a južný uzol mám 1/7. Južný v prvom dome v Strelcovi, severný v 7.mom v Blížencoch v konjunkcii s Venušou v Rakovi, ktorá je pánom 11 domu.

Vzťahy obzvlášť partnerské mi dávajú zaberať celý život, cítim karmu z každého rohu... :4:

S bývalými sa nepriatelím. Pálim striktne mosty. Vo vzťahoch sa veľmi často tvoria závislosti a ťažko sa opúšťajú partneri. Preto to robím.

Neviem si predstaviť, že by som to mala ešte opačne ako píšeš ty, že by som mala sev. uzol v strelcovi.. asi by ma už strelilo :46:

Každopádne zaujímavé info, díky..
27.05.2021 - 09:30 | Filtr
(Ryby) thééé
Já právě taky nevím, několikrát jsem si nad tím lámala hlavu. Záleží i na tom, jestli je s drakem v konj. nějaká planeta. A jakoby ten osobnostní vývoj byl silně spojen s partnerem a partnerstvím vůbec, byl podněcován spojením s partnerem.
Člověk může mít pocit, že se bez partnera nemůže hnout. Pak jsou tu ještě takové srandičky, když v 7. domě je cheiron apod.
Ale záleží hodně na charakteru znamení a tématu uzlů.

Ale co doporučím, tak výbornou knížku o Uzlech od Schulmana https://www.databazeknih.cz/knihy/…
Na této knížce jsem pochopila hodně ze svého života, i lidí kolem mě - jak jsou uzly zásadní, a jaké prvotní traumata vytvářejí.
27.05.2021 - 08:33 | Filtr
(Blíženci) cimi
Přímo ten konkrétní případ úplně neznám...
Ale s tím popisem fakt bohužel nemohu ztotožnit - ač descendent v blížencích, ti mě nikdy nepřitahovali, a ač dračí hlava ve lvu, ti mě taky neberou.
Jiné by to bylo přes přenesení těch určitých kvalit...
Sedělo by to takto: descendent je na konci Blíženců a blízko je venuše v raku - tudíž ta energie raka je mi hodně blízká. Takže to vnímám fakt spíš přes toho raka nebo nějak zvýrazněnou lunu, nebo jsou nějaké zvýrazněné aspekty s lunou...
Jenže, můj první partner byl rak...no a ten stejný měl dokonce lunu na mé dračí hlavě...ale vztah nevydržel, máme spolu dítě, takže to je trvalé, ale jinak jsme už každý úplně jinde a někdy bych si o něj ani kolo neopřela :6:
Syn má na mé dračí hlavě saturn x) a já saturn na jeho dračím ocasu x)
No a co se týče té lví dračí hlavy...určité lví kvality mi taky sedí, hravost, velkorysost, taková ta upřímnost ega x) ale spíš mě ten lví charakter dost štve x) a buď je možné, že jsem právě do toho ještě nedorostla, nebo je možné že se taky projevuje energie domu ve kterém je dračí hlava - 8.dům/štírský...
Nynější partner má na mé dračí hlavě mars ve lvu, je štír a má zvýrazněnou lunu v prvním domě....a paradoxně mi přijde, že s ním se ze mě stal v něčem víc ten blíženec ^^

Takže spíš vnímám učení skrz tu dračí hlavu...ale desc jde nějak mimo mě...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »