Můj syn a jeho future


29.04.2021 - 14:43
(Blíženci) cimi
Můj syn a jeho future
Ahojte astrologové :74:

Samozřejmě už jsem ten horoskop prošla horem spodem, ale ocením velmi nějaké čerstvé a cizí nezaujaté postřehy.
Přelomové období, puberta a co bude dál...
Zajímalo by mě co teď tak nějak prožívá, jak by ocenil aby se s ním komunikovalo :5: a jaké jsou jeho potenciální talenty...a kámen úrazu, jak ho motivovat, co by mohl být jeho motor...

Děkuji moc za zastavení tu :62:

Ps: tady je kdyžtak link
https://horoscopes.astro-seek.com/c…

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
04.05.2021 - 13:41 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
:62: Víš co, ono to hodně bude i "pubertou"
Já se zatím do tématu dostávám, protože dcera tuto cestu nastupuje ( :23: bohové stůjte při mě, u ní mám pocit, že je v období vzdoru od narození).
Možná je tady na místě ho jen podpořit, ve všem, a hlavně v tom, ať se najde v tom všem novém...počkat a taky vydržet..

Nemáš k pubertě nějakou dobrou literaturu? To víš, u nás jedou ty ženské, ale tak něco psychologického, všeobecného..
03.05.2021 - 22:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Jj já myslím, že debatím poslední dobou s více lidma na jiné rovině x))  :74:
-----

K té komunikaci…u něj je geniální, že když někdy něco řekne tak to má přesně hlavu a patu, dokáže velmi přesně popsat co chce a jak to vlastně má...ale cítí opravdu takovou velkou nedůvěru v tom, že očekává kritiku a útok na svou osobu...v tom je komunikace s ním velmi obtížná...a je pravda, že možná v tom mám prsty i já, jelikož v čase kdy se vidíme musím stihnout hlavně kontrolovat jeho povinnosti a teprve až teď co jsem tu hodila diskuzi mi zase některé věci docvakly a bylo zajímavé pozorovat jak svůj postoj změnil, když já jsem změnila ten svůj --- takže jsem moooc ráda, že jsem nakonec diskuzi založila a za všechny vaše komentáře :74: :74: :74:

No a jak je to s tím co je vlastně jeho a co ne…to bude asi jeho celoživotní téma s tím 12. domem a současně i s těmi váhami…tam mi prostě intuice říká, že lidé se kterými bude trávit čas ho budou velmi ovlivňovat ať už právě tím podvědomým obsahem nebo tím, že váhy jako takové hodně reflektují vše přes vztahování se…

On asi potřebuje ten zážeh, vzrůšo…je neustále v pohybu…nebo chce být stále v pohybu…i když to nemusí znamenat fyzicky...
Jsem zvědavá co se stane až bude postaven před to ticho a samotu…jestli to ale vůbec někdy bude… Ale já sdílím to stejné…nejvíc jsem se naučila přes osamocení a samotu… a když to přirovnám k němu, tak on se určitě na nějaké rovině osamocen cítí odmalička…a od puberty říká, že si nerozumí s vrstevníkama…baví se se staršíma…

Na tu saturnskou opozici se podívám děkuji…

Nooo…už se i to nějak víc skládá i dohromady s těmi transity…a už jsem zase trochu víc zvědavá jak to bude vypadat dál…

Díky moc....jsem ráda za to pitvání :15: :62: :74:
03.05.2021 - 12:02 | Filtr
(Blíženci) cimi » tajga
V tuto chvíli bych napsala, že ho baví hrát počítačové hry s kámošema...ale zas až tak to pravda není, spíš tím vyplňuje čas...
A asi to u něj jinak nepůjde než že jeho práce bude současně jeho koníčkem, upřímně si jej nedokážu představit dělat den co den něco co ho nebaví...

To se mi s ním bohudík občas děje, že se dokážu dostat až za tu jeho slupku a pak si mluvíme z duše do duše...ale děje se to vzácně...(a jj tomu rozumím :74: )

Vlastně nevím, jak se projevuje ta jeho opozice...on tam má vlastně i tak trochu draka...je těžký to oddělit když má lunu v beranu...odmalička je pokaždé když vidí oheň pyroman...no a asi nedokážu být úplně objetivní, mám na jeho marsu pluto, takže v aspektech na to všechno ostatní...ale možná je to u něj taková ještě větší váhavost mezi tím jestli uvést věci v pohyb/realitu nebo zůstat v tom myšlenkovém/emočním/virtualitě...?? možná...
03.05.2021 - 10:59 | Filtr
(Blíženci) cimi » mg
to je myslím výzva pro každou mámu, nevnucovat vlastní představy o štěstí x) jj snažím se jak jen to jde :74:
30.04.2021 - 21:40 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
"Už dvakrát se pokouším odeslat reakci"
mě se dokonce zdálo, že jsi mi psala "dvě" věci - ještě v noci, jak byla ta bouřka, tak jsem je věděla..ráno už nic :-D možná debatíme na jiné rovině :16:

No tak to je fajn!! třeba má krizi a potřebuje se najít v něčem novém, jen neví,co to nové je.
S tím vymezením, bych řekla ,že to je skvělé, tozn. že býk, štír a ten saturn ve lvu je silnější než váhové stelium. Váhové stelium mu dá styl.
..
(no já právě též luna 12 dům, a 3. dům v raku, a vodní merkur)
Já myslím, že v takovém tom zahloubání najde svoji vlastní energii a motor - víš ta luna v beranu..postupně bude jasnější a jasnější.

"to je právě asi ono, že on je velice šikovný, ale i sám sobě dává přílišná očekávání a když to není hned tak se toho snadno vzdává...třeba i přes konzultace s mnoha výtvarníky, prhlásil, že si myslí, že nemá talent ^^"
- to budou určitě i ty velké saturnovské nároky na sebe..tím se vypiluje pomalinku, ale důkladně. Tady se asi nedá tlačit..Většina lidí, co znám, se saturnem v 5. domě jsou perfekcionalisti, tlačí sami na sebe.

K vytahování kolekt. obrazů - já myslím, že jsi mu v tom velkým průvodcem, protože jsi za úplňku, máš silný vodní 8.dům... Vím, jak mi dlouho trvalo, než jsem na to přišla, o co jde, a k čemu to je.
Díky svým zkušenostem se nemusíš bát, když chce být víc sám, že je uzavřený atd.
Já jsem se tím prohrabávala právě přes témata jako samota a osamocení.
Minulý rok mi furt chodila do pozornosti velryba, jako taková pomocnice..viděla jsem jí všude. U ní jsem vnímala, jak ona je taky v těch hlubinách tak osamocená, ale taky to, že skrze hlubiny je ve spojení s celým Vesmírem (jestli jsem srozumitelná), že ty hlubiny jsou něco jako výborné antény.. a tím je vlastně šťastná.
Že možná je takový člověk víc sám - když je ve velké skupině, než když sedí doma pohroužený do těch svých pocitů a obrazů..
(taky si možná můžete povídat on-line :-) )
MLuvíš o výtvarném nadání, tak to je úplně skvělé..prostředník může být jeho originální technika - třeba si teď potřebuje přijít na svůj vlastní rukopis...dává si na čas, protože chce být perfektní.
Ten štír mu dodá obrovskou intenzitu, a nebo to chce dostat do takové krajnosti, drží drží..a pak to pustí.
(sama nevím, jak někomu předat, co to je vlastně "kolektivní" - moje děti naštěstí nemají ve 12 domě nic - ale co to třeba nějak přiblížit přes mytologii, přes význam archetypů.
A nebo z něj nějak dostat pocity, jak se cítí, když je ve velké skupině lidí, a jak na něj ty skupiny působí..nebo jak sebe vnímá, když je sám, a jak - když je v davu.
Já třeba miluju symbol majáku v rozbouřeném moři, ale asi tím , že moje luna je býčí a potřebuje stabilitu..jeho je beraní - co potřebuje asi cítít ta jeho? zážeh, oheň, nápady, sílu, vzrůšo, pocit hrdinství, pocit, že je naživu..? zkouším, budeš vědět líp..třeba že jeho oheň hoří stále a žádná vlna ho nesmete apod.)
Asi je podstatné mu předat i to, že všechny "emoce" nejsou jeho. Ale jako kluk a emoce, žejo..
jak je asi prožívá, vnímá? netuším, jestli vůbec - možná že právě přes Tebe.
Asi už to moc rozšťourávám, promiň, já jsem takový pitvač..
(jeho emoce mi náhodou přijdou hezky ukotvené přes ten velký trigon, ale i přes opozici na mars - přes energii , kterou vloží do práce...je to jako tunel, kudy projde ven.

No asi ho ten merkur povede k dlouhému uvažovaní nad vším. Když bude chtít, téma ho pohltí.
A hezký trigon k uranu ve 12. mu zase pomůže nápady zrealizovat. Asi se to hodně pohne u toho přechodu uranu přes as, jak píše Mici. Ale to bude za víc, než za rok.

Mu bude další rok přecházet saturn přes neptun, bude tu saturnská opozice, to by právě mohlo být o té nové invenci, o odbrždění.
Mrkni se někde na tu saturnskou opozici, to by mohlo být o této krizi - v jeho vývoji, jako osobnosti..prostě kam se dát??
Tipuju,že se vše odstartuje samo, nebo přes nějakou situaci :84:
30.04.2021 - 15:35 | Filtr
(Blíženci) tajga
Co ho vlastně baví? Vládce MC je v 5.domě a vládce 5.domu zase v 6.domě, tak mě napadlo, že by v budoucnosti mohl dělat něco, co je zároveň jeho koníčkem.

V komunikací bez ohledu na horoskop (i když můj syn má také merkur ve Štíru) je pro mě jediná účinná metoda, mluvit jen ve stavu, kdy jsem v sobě ukotvená a kdy můžu mluvit tzv. "z duše do duše". Kdy nejsem ve stavu frustrace, že se nechová tak, jak bych chtěla, protože to je vždycky jen ztráta energie. Musím být ve stavu určité "rezignace", kdy daný stav přijímám a jsem o něm připravená mluvit co nejvíc věcně.

Jak se projevuje opozice Luna/Mars? On má krásný trigon na Saturn, to bude určitě zmírňovat negativní projevy opozice.
30.04.2021 - 15:33 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Neboj se toho předávání, můžeš udělat to nejjednodušší - dát mu to přečíst.
Když to vezmu podle sebe, nepřijmeš nic, co by nějak nezapadlo. Problém je, že někdy to trvá pěkně dlouho :4:. Např. to nebrat si věci osobně - někdo to nedá za celý život (a to se držím při zemi :4:). Až když mu v nějaké situaci docvakne, že by to bylo řešení, může to přijmout. Jenže aby to přijal, musí tu informaci pochopitelně mít (možná Buddha nemusel :25: :4:).
Princip je jasný, ne :3: ? :62: :17:
30.04.2021 - 15:22 | Filtr
(Blíženci) cimi » :):):)
Ano ty obrazce jsou někdy fakt zajímavé : ) :74:
30.04.2021 - 15:20 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Prostě najít si prostředníka v sebevyjádření. A co kolektivní obrazy? prostě je vytahovat ven..a začít pozorovat - ne jako nepřítele ale jako pomocníky. --- na tohle se budu muset ještě naladit, tohle úplně nevím jak mu třeba předat, protože je opravdu hodně uzavřený a tím jak je ta doba jaká je tak spoustu možností kde se mu tvořilo lépe je pryč...a nějak mu zrovna toto neumím asi předat...ale to je moc zajímavý postřeh...

A ještě mě tu zaujalo toto: Ta komunikace je hodně citově zabarvená, takže třeba naučit se při komunikaci nebrat osobně..naučit se zvládat kritiku - že to není kritika jeho osobnosti, ale postoj k názoru. a možná, že právě jakmile ten saturn v 5 přestane brát jako omezení a překážku, ale jako opěrný systém, tak se pěkně hne z místa.--- jj to je právě asi ono, že on je velice šikovný, ale i sám sobě dává přílišná očekávání a když to není hned tak se toho snadno vzdává...třeba i přes konzultace s mnoha výtvarníky, prhlásil, že si myslí, že nemá talent ^^

Omlouvám se, že píšu tak zmateně...mám na to chvilku z práce do práce...ale jsem moc ráda za příspěvky a nechci to nechat zase zapadnout, tak píšu i narychlo x))...
30.04.2021 - 15:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak já ,ač vím prd, jsem se taky koukla, a byla v úžasu, že to je jak hvězdice, kterou někdo zatím nedokončil. Jsem ještě snad nic podobného neviděla.
Měla jsem jako dítě takovou hru s ozubenýma kolečkama a kreslilo to mandaly, to asi mladší ročníky neznají už.

(Pro astrology sděluji, že opravdu stovky horoskopů jsem neviděla, třeba to výjimka není a omlouvám se za plkání.)
30.04.2021 - 10:57 | Filtr
(Panna) mg » cimi
On má Slnko, Mars, Venušu v znamení Váh, čo by mohlo ovplyvniť vzhľad, že by vyzeral ako energické Váhy, ale Merkúr má v zn. Škorpiona, takže myslenie už je také hĺbavejšie. Silne je obsadený VI. dom, takže tam bude smerovať veľa energie - do každodennej práce.
Ohnivý trigón Mesiac-Pluto-Saturn by ho mohol robiť takým akčným, ale opozícia Saturn na Neptún - to je niečo také, že on si vytvorí ideály, ilúzie a ten Saturn mu ich obmedzí, môže aj úplne obmedziť a takí ľudia potom nemajú chuť začať niečo iné odznova. Alebo Pluto kvadrát na Severný uzol, tam bude musieť niečo riešiť. A Luna v XII. dome, na konci lokomotívy, tá je tam oslabená a napr. robí kvadrát na MC, celkovo ženy alebo aj mama by radšej nemali vplývať na to kde on smeruje.
30.04.2021 - 10:56 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Už dvakrát se pokouším odeslat reakci a píše mi to že mám nějaké nevhodné kombinace slov ^^ omg...pošlu později

Děkuji
Já právě vůbec nevím jak ten 6. dům uchopit...sama tam mám taky merkur a cítím, že se prostě nejvíc projevuje  práci...tam mi funguje na stopro...
Ale co se týče toho, když se konečně někdy vymáčkne a sdělí co cítí a co potřebuje, tak je v tom velice přímý a neomylný...takže asi ano, tohle fakt sedí...

Hmmm uměleckou činnost  - no v té vyrůstá od malička a teď teda má totální krizi, kdy netvoří vůbec nic, ale co tvořil, na to byl vždycky velký ohlas, tam se dokáže ponořit a ztrácí pojem o čase (proto i tam sedí to co psala Mici o tom workholismu...a taky vím, že jako malý byl k nezastavení, potřeboval pořád ale pořád něco dělat)...
Pro mě je to docela těžký pozorovat s tím jeho stavem ne-tvoření, protože tak nějak cítím že by mohla být toto jeho cesta a navíc čas tlačí, příští rok jsou příjmačky na střední, tak vůbec netuším jak ho motivovat, protože je svým způsobem neprůstřelný, anebo se rozhovory mezi námi promítnou zase až za delší dobu ^^ fakt nevím...
My máme vlastně mnoho podobného i tím úplňkem a 12 domem...mimoňkovský je dost ^^ nerozumí si s vrstevníky a hledá si přítele pouze online...
Myslím, že moc nemá problém se vymezit, to se naučil velice dobře i velmi rázně sdělit svůj názor...má i takové vůdčí, dominantní prvky charakteru...
30.04.2021 - 10:31 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
To je náhodou pěkný cos napsal :62: :16: každá maminka přeje svému dítěti to nejlepší x)) :74:
30.04.2021 - 09:55 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
Hmmm, jj může být...to by bylo super :74: (a ten workholismus, tam taky nějakým způsobem cítím u něj - ještě teda neprojevený x) )
29.04.2021 - 19:49 | Filtr
(Ryby) thééé
Zkusím pár svých střípků..
Ten 6. dům, žejo :25: no třeba Meyer popisuje 3 kvadrant, jako citový svéráz - ve 4. domě si své emoce uvědomujeme, v 5. je kumulujeme a v 6. je projevujeme. V souvislosti s domem panny je to zvláštní, ale všímám si toho kolem a sedí to.
Protože vládcem as. je venuše a jeho slunce venuše mars jsou ve vahách, všímala bych si venuše úplně nejvíc, a tak mě napadá - vést ho k tomu, aby se skrze venuši citově vyjádřil - nějaká "umělecká" oblast by to klidně mohla být (má inspiraci u Tebe), ale taková , která spojuje lidi. Prostě najít si "prostředníka" v sebevyjádření.
S kolektivní vlnkou popluje určitě - je kousíček po úplňku a ten 12 dům, takže trošku mimoňkovství?? :98:
A co kolektivní obrazy? prostě je vytahovat ven..a začít pozorovat - ne jako nepřítele ale jako pomocníky.
Přijde mi podstatné se vymezit, vyhranit (pro muže zásadní), a protože druhý dům v blíž., tak najít svůj způsob komunikace, ale až rozliším, co je moje a co je kolektivní. Ta komunikace je hodně citově zabarvená, takže třeba naučit se při komunikaci nebrat osobně..naučit se zvládat kritiku - že to není kritika jeho osobnosti, ale postoj k názoru.
Což teda v pubertě, au au , žejo..
(lituji všechny děti v pubertě )
Kdosi řekl, že v pubertě jsou děti chvilku takoví ti skoro dospělí (prostě hlavně moc nepruď a neotravuj) a pak jsou z nich malinké děti, co opravdu ještě potřebují pocítit obrovskou jistotu od rodiče..a jak skloubit jistotu a svobodu :32:

Jak prožívá kvadraturu pluta k luně?

Zajímavé mi přijde i to, že horoskop má tvar lokomotivy, to je obrovská energie, a do chodu jí dává právě saturn (nejslabší článek je tu ta luna) - ten je ve lvu - což je pro muže dost důležité. Jak píše Mici, zřejmě si svůj pocit vnitřního sebevědomí vypěstuje pomalu ale jistě. Později.
časem zjistí, jak moc ho formují překážky, dávají sebevědomí.
Saturn je součástí hezkého ohnivého trigonu - saturn luna pluto -
Píšeš o tom, žádný řád...možná, že právě jakmile ten saturn v 5 přestane brát jako omezení a překážku, ale jako opěrný systém, tak se pěkně hne z místa.
Jenže ta opo saturn neptun může být právě o takových zvláštních osudových zásazích do všeho, kde se chce upevnit. Možná strach - já začnu a stejně se něco stane a smete mi ten domeček.
Jak to povýšit - možná obraz, meditace - i v bouřce jde najít pevný bod ..postupně bude vědět, že to zvládne, bude si víc věřit.
Asi by tu mohla pomoct ochota začínat znova, být trpělivý, a nenechat se odradit neúspěchy..ochota překonávat překážky, ochota zpevnit..
Taky - vyjádřím se, i když nebudu srozumitelný, protože prostě proto a basta ...
:4:
prostě jsem na živu, jsem důležitý, i když jsem jeden z mnoha (to je ta beraní luna ve 12)
29.04.2021 - 19:27 | Filtr
(Rak) aktigram » Buddha/2
To bolo aj u mňa prvé čo ma napadlo - ale nepísala som ale zrejme to bude pravda. :1:
29.04.2021 - 19:21 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Tyjo, mně ten horoskop připomíná výbrus nějakého drahokamu. Tak asi to bude chvíli trvat než se doobrousí, ale pak to bude paráda :5:.

PS. Nebij mě (moc) :20: :4:
29.04.2021 - 19:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
Zatím je asi teprve na úrovni dračího ocasu a Lilith, až dojde k Venuši a těm dalším, může se z něj stát workoholik. Tipla bych to na nějaké podnikání, které se může delší dobu rozjíždět a hlavně na starý kolena v něm bude úspěšný (to ale střílím od boku).
29.04.2021 - 18:50 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
Jj to asi ten uran bude...

Nátlak nese po všech stránkách velice negativně...

Jinak ten jeho 6.dům no...ačkoli to má tak nackvakaný (a nevím jak to bude až třeba jednou bude mít práci) ale teď absolutně nemá sám za sebe žádný systém ani řád, natož ctižádost a disciplínu.... :63:
29.04.2021 - 15:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Tak zásadní teď asi bude přechod Urana přes ASC, to s ním asi trochu zacloumá. Jak s ním komunikovat nevím, s tím račím 3. d., Merkurem ve Štíru a Lunou ve 12. domě bych to viděla na něj netlačit, nic z něj nepáčit, dokud sám nebude chtít. Jako motor vidím asi práci.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »