Otázky do diskuze


31.03.2021 - 12:18
(Rak) Tralalala100
Otázky do diskuze
Budu ráda, když sem dáte vaše názory :76:

1) Vzhled - ascendent : Vzhled ovlivňuje jen hrot 1. domu, nebo všechny znamení, které jsou obsaženy v 1. domě? Přijde mi, že to druhé znamení, které je obsaženo v 1. domě, je nějak opomíjeno, nevím.



2) Rozmístění planet v horoskopu : je nějaké rozložení výhodnější? Je lepší mít hodně planet u sebe, konjunkce, kde nevznikají opozice a kvadráty, nebo je lepší, když jsou planety rozmístěné po celém "kolečku"

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
22.04.2021 - 07:30 | Filtr
(Rak) Cole
Já si myslím, že vzhled klidně může jednoznačně ovlivnit ta nejvíc dominantní planeta, nemusí to být nutně první dům :1:

Jinak souhlasím se Sosnou, to jaké bude mít kdo oči nebo vlasy ti nikdo neřekne, avšak pro mě osobně ascendent vůbec nesouvisí se vzhledem, jako spíš "emocí" v obličeji či výrazem ve tváři...pro mě je Ascendent jako kdyby takové energetické pole, které určuje, jak na ostatní působíš

Jak to vidím:

Lidé s ascendentem v Raku mají v obličeji vepsanou určitou jemnost,

u lidí s ascendentem v Rybách často vidím určitou nostalgii a pohled jako kdyby do hloubky do jich samotných, či do dáli něco vyhlížející

Taková Vodnářka s Ascendentem ve Lvu bude působit, že je to divoška, která vymetá večírky, ale když má měsíc ve Štíru, je klidně možný, že se od ní dozvíme, že už roky nikde nebyla a užívá si klidu svého domova.

Ascendent ve Štíru působí často takovým znepokojivým dojmem, jako když se uvnitř děje nějaký hurikán, často jako kdyby měli v očích blesky

A ascendent v Kozorohu ze zkušenosti může často působit mnohem temněji, než ten štíří :4: ... ale to je zase můj problém, na mě lidé s asc. v Kozorohu působí, jako takový silný zemitý kořen zarostlý do země :4: nedokážu popsat proč, většinou je mám ráda, často působí mladším dojmem ale emoce se na nich dá vyčíst nejvíc těžko, ze všech...protože působí, jako když žádné nemají a tak se nic neděje, není to tak emocionální výraz tváře jako třeba asc. u vodních znamení

Vzdušné ascendenty jako Blíženci působí mladší, než ve skutečnosti jsou a určitým dojmem malého uličníka .. Někdy u lidí s ascendentem ve Váhách nebo Blížencích pozoruji oči trošku dál od sebe (ale jak už jsem psala není to pravidlo a určuje to genetika) a taková jako kdyby zamyšlenost

Ascendent v Panně může působit rozumným dojmem, někdy neklidně či velmi nervózně, občas neuroticky ale upraveně.

Ascendent ve Váhách často působí jako nějaká pohádková bytost, taková éterická bytost/víla/anděl aj. :17:

2) na to by nejlépe asi odpověděl nějaký zkušený astrolog... každopádně co tak pozoruji, tak nejvíc vidím na výsluní lidi s tvarem Ucha nebo Vymknutí či Vědra v jejich horoskopech...působí tak troku všestranně :1: ale to hodně, hodně, hodně generalizuji.
02.04.2021 - 13:02 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Vzhled v první řadě ovlivňuje genetika, dědičnost.
Sice existují návody, jak určit ascendent při neznámém času narození podle vzhledu, ale často se v nich na toto zapomíná. Největší vliv hrají rodiče, ale dokonce i prarodiče budou mít ještě do vzhledu čím promluvit. A když vyloučíme tyto vlivy, ten zbytek by nám mohl připadnout na vlivy z radixu, ascendentu ponejvíce.
Ascendent nebo celý radix může vzhled zabarvovat, nikoli významně měnit. Třeba u očí barva a tvar očí patří téměř výhradně dědičnosti, přestože různé návody určování vzhledu z astrologie o nich též hovoří (zpravidla tak obecně, že se v něčem spolehlivě najde každý). Ale způsob pohledu už může být skutečně rozpoznatelný i astrologicky.

Není výhodnější rozmístění. Vždy je něco na úkor něčeho jiného. Můžeš mít úzké zaměření a v tomto směru vynikat, ale platíš za to nedostatky v jiných oblastech. Můžeš být všestranně zaměřená, ale platíš za to tím, že nikde nepronikneš do hloubky. Pochopitelně cílené úsilí toto umí též ovlivnit, takže je to ovlivnitelné. Kdo naopak bude spoléhat, že v horoskopu má talent vepsán, tak se úspěchu nedočká. Horoskop za nikoho nic nevykoná.
Kvadráty vytváří překážky a nespokojenost, jež může člověka pohánět kupředu. Je to generátor energie. Lze ji uchopit dobře i špatně. Ale bez tohoto generátoru často lidé těžko hledají motivaci něco změnit a využít potenciál harmonických aspektů. V tomto směru snad lze mluvit o určité výhodnosti, když jsou harmonické a disharmonické aspekty v rovnováze.
Snad bych jen dodal tolik, že v radixu každý máme právě to, co potřebujeme. Přesto to někteří odmítají.
02.04.2021 - 06:03 | Filtr
(Panna) Frojlajn
Vzhled neovlivňuje pouze ascendent. Je potřeba si všímat taky vládce ascendentu, aspekty na něj...
Ale taky planety v prvním domě. Taky planety na MC.
To všechno zabarvuje vzhled jedince.

Může mít například ascendent v Býku...ale taky Merkur na MC a ten způsobí štíhlou a vysokanskou postavu, která pro Býka až tak typická není, jelikož rád žere a tudíž nabírá. Atd.
Těch ukazatelů, které sehrávají roli v tom, jak dotyčný vypadá, je prostě víc. Ne pouze ascendent.

K druhé otázce...co je výhodnější...
Pokud mám planety rozprsknute po celém kolečku, tak zpravidla nemám žádné výrazné stelium, do kterého by mi pral třeba Pluton nebo Uran dlouhý časový úsek, takže vlastně mě nikdy nic dlouho nesere. Ale taky mě to nikam moc neposune. Jelikož když se mi nic dlouhodobě nesere pod rukama, nenutí mě to v životě nic moc dělat nebo měnit. Ale zažívám si zas relativně klídek.
Kdežto mít hodně planet pohromadě...nebo celý radix smrsknutý třeba jen do dvou nebo tří domů, do kterých se mi začnou kvadrátem drbat transsaturny...to člověka buď velmi posílí nebo třeba sejme.
Takže je třeba se na to dívat tak, jestli chci mít život bez výrazných držkopádů...nebo život plný výzev, který ze mě může udělat někoho mnohem silnějšího...
01.04.2021 - 07:54 | Filtr
(Rak) aktigram
Nemám veľa možnosti na pozorovanie, ja sama mám iba Lunu na ASC a ta to riadne zafarbuje, myslím že sa mi prelína celým mojim životom a teda aj horoskopom. Aj aspekty na planety v prvom dome sú určite dôležité.
Na 2 otázku tak ako už napísala Vierka - ja totiž neverím že jedno znamenie je lepšie ako druhé, že jedná planéta je lepšia ako druhá - všetko pri zlom ale niekedy aj dobrom aspekte je zlé.
Každý človek nesie iný údel a preto sú naše horoskopy tak odlišné. Ja si myslím že veľa aspektov a stélium je v zásade o duši staršej, ktorá už ma čo to za sebou a preto jej skúšky budú tvrdšie, na mladú dušu aby nepodľahla hned na začiatku nie je možné ťažké skúšky dať ale vždy je to škola, záleží len či prvé roky školy alebo sme na strednej či vysokej.
01.04.2021 - 07:12 | Filtr
(Střelec) verka96
Tak co se týče 1.otazky, jsem spíš pozorovatel. Vládce znamení hrotu 1.domu je pro celý horoskop důležitý. Já mám asc. pravděpodobně úplně na konci Berana a v podstatě celý 1. v býku. Ale když se něco významného děje s mým Marsem v tranzitech, musím říct že to hodně poznám. Naopak venuše jako vládce býka tak silně necítím, i když není tak bezvýznamna. Vzhled určitě na mě více sedí beran... :4:

Ke 2.otazce: rozhodně bych se k horoskopu nestavila způsobem hodnocení, veci a planety jsou v takových pozicích a tak se ovlivňují. Myslím, že je dobré aby člověk poznal svůj horoskop, věděl kde má dobre možnosti, klady a potenciál jej využít nebo posloužit jako životní kompas - jít tou a nebo tou cestou. A naopak, vědět kde jsou slabé stránky, kde na sobě zapracovat, co pujde těžko, aby se zbytečně člověk netrápil, proč to nebo ono nejde nebo s tím bude větší práce a úsilí. To si myslím je velký přínos astrologie. :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »