Snění podle lokace.


24.03.2021 - 08:18
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Snění podle lokace.
Jaké faktory podle vás, vašich zkušeností nebo informací, ovlivnují intenzivitu a kvalitu snů ?

Poslednich 6 let jsem bydlel ve starsim dome, a nemel jsem tam temer zadne sny, a pokud obcas ano, tak byli nevyrazne, zamlzene a skoro jsem si je nepamatoval,
ackoliv driv nez jsem se nastehoval do toho domu, tak tomu bylo spis naopak.
(Byl to dum v centru mesta, v rusnem pristavu, obklopen penziony a prospikovany wi-finama)
Skoro uz jsem zacinal mit strach, ze se mnou neni neco diky dlouhodobe absenci snu v poradku.
Nyni bydlim uz asi 5 mesicu v uplne novem dome. Kde mam naopak sny temer bez vyjimky kazdy den, sny tu jsou velice intezivni, jasne a ciste, a uplne vse si pamatuji.
Mozna stoji za zminku, ze v dome predemnou nikdy nikdo nebydlel, a je to oproti predchozimu domu drevostavba, na kopci, vicemene na louce a okraji mesta, a obklopen misto penziony a lodmi(plne vysilacek a radaru), jen ovcema.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
27.03.2021 - 08:53 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Maek
Uz jako maly, jsem se vzdycky tesil, kdyz jsme jeli na weekend k prarodicum, a to hlavne proto, ze jsem vedel, ze se tam velmi dobre spalo a zdali se mi tam obvykle prijemne sny.
Cely zivot jsem hodne cestoval, a v kazde nove lokaci se mi vzdycky dobre spalo, a zdali se vyrazne a zajimave sny, vzdycky jsem se v nove lokaci tesil, az pujdu spat.
Prece jenom behem cest, clovek ziska spoustu novych poznatku a dojmu, ktere se pak zapisi i do nasledujiciho spanku a snu.
Kdyz clovek cestuje, tak ma navic obvykle i vycistenou hlavu. Krom toho, ze se citi svobodne, tak se behem cest starosti postupne rozplyvaji, a prestava jim davat vahu. Kdyz kolem sebe ve svete vidi, ze nekteri lide ziji v opravdovem utrpeni, tak si uvedomi, ze ty malichernosti, ktere dosud povazoval za starosti, se pak zdaji absurdni.
26.03.2021 - 07:31 | Filtr
(Ryby) Maek
Nevím jak ostatní, ale mne místo snění ovlivňuje velmi a to i co se týče oblasti rodinných vazeb a snu - až jsem se tomu divil. Zkrátka až na místě, kde předci pobývali se mi o nich zdál velmi silný sen.
Ve snech mi chodí hodně informací a dost často to bývá okolo druhé a třetí hodiny, ale i třeba chvíli po usnutí nebo před probuzením. Čas u mne nehraje příliš roli.
Téměř pokaždé když spím někde jinde, tak přijdou hodně zajímavé sny :3: mohl bych vyprávět.
Děkuji za téma, hodně se mi to “oživilo” :1:
25.03.2021 - 12:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Tuatha Dé Danann
Jsou i docela běžné a legální.
25.03.2021 - 12:37 | Filtr
(Střelec) verka96 » Lupi
Taky se mi líbí Staré město pražské, a bez čuristů... :46: Velký rušivý element.
25.03.2021 - 12:03 | Filtr
(Střelec) verka96 » verka96
Špatné pocity taky někde mívám, v některých domech, naštěstí jsem tam jen nějakou krátkou dobu... To myslím může být něco indvidiuálního, že něco člověku připomíná nebo i něco objektivního, co je spojeno s tím místem. Když jsou to nemoci, tak raději pryč... :39:
25.03.2021 - 11:57 | Filtr
(Střelec) verka96 » Tuatha Dé Danann
Ano, ta fáze, kdy se zdají živé sny je REM fáze, může trvat krátce, přitom se mohou zdát sny, které nám připadají ve snu dlouhé (moc se toho uděje). Je to zajímavé, já jsem si to na sobě odzkoušela např. po obědě, občas si schrupnu, většinou max. 20 až 30 min. někdy třeba jen 15 min. a když si uvědomím, co se mi v této krátké době zdá (to je tam REM fáze), že jsem úplně mimo čas a prostor ve svém vlastním "světě", tak to je hodně zajímavé to pozorovat.
Pak je NREM fáze, kdy se sny "nezdají"...
Stejně je to takový úlet z reality do naší vlastní "reality"... :27:
25.03.2021 - 11:18 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » verka96
Zajimavy a souhlasim. Nekde jsem slysel, ze sny se zdaji vyhradne jen "tesne pred probuzenim(nebo alespon castecnym, docasnym procitnutim ze spanku-faze polospanku), a ze sen nikdy netrva dele nez 3 sekundy, a to i v pripade, kdy mame pocit , ze jsme snili celou noc. Proto taky asi to, ze se vzdycky probudime v tom - nejlepsim(nebo naopak nejhorsim)
Mel bych se taky zminit, ze mi zena casto rikala, ze si mysli ze s tim domen neni neco v poradku, ze tam jsou spatne energie. I ja mel obcas takovy pocit.
Byvali jsme tam neobvykle dost casto nemocny(nachcipany), nebo bezduvodne unaveny. Myslel jsem, ze to tak proste je, ze mame slabsi imunitu, ale od te doby, co jsme v novem dome, tak ani jeden, za temer pul roku nebyl nemocny nebo nachlazeny.
25.03.2021 - 09:49 | Filtr
(Střelec) verka96
Jednu dobu jsem svoje sny pozorovala, zapisovala a taky přečetla část odborné literatury. Sny se zdají člověku, i když si je nepamatuje, záleží v jaké fázi spánku se "zdají".. Nejvíce a nejintenzivnější sny jsou k ránu, ty se nejlépe pamatují. :27:
Ale v tvém případě myslím, že když jsi změnil místo, jsi plný nových dojmů a zážitků, tak pak jsou intenzivnější (alespoň mi to tak přijde) a přijde ti, že máš hodně snů. Podvědomí a nevědomí si ty nové věci nějakým způsobem zpracovává, stejně tak nové události. I věci ty, které si v bdělém stavu neuvědomujeme nebo bagatelizujeme. Mysl to vidí jinak, podvědomí to vidí jinak... :46: Je to moc zajímavé...
Může se třeba spojit nový zážitek spojený s místem s nějakou událostí, co jsme v minulosti prožili a to se může pak odrazit ve snu. Zdánlivě bezvýznamná událost pak může něco vytáhnout, aby to člověk zpracoval, uvědomil si to...
25.03.2021 - 09:32 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Bosch
Hlavne ty nelegalni :68:


Saman Don Juan v knize "Umeni snit" pracoval konkretne s kaktusem Peyotl
25.03.2021 - 08:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Tuatha Dé Danann
Nejen. I chemické složení. Různé látky hlavně v rostlinné stravě uvolňují sny.
Což teprve když se snění cíleně podpoří nějakou bylinou.
24.03.2021 - 16:36 | Filtr
(Býk) player
No - 31 let jsem sloužil jako signalista u drah. A je fakt , že se mi zdály často sny o mé práci. Po odchodu se mě zdát přestaly , skoro hned. Jednou za rok se to třeba vrátí , ale většinou ne. Přitom musím podotknout , že já jsem své zaměstnáíní nikd ymoc v hlavě nenosil. Prostě jsem ho jenom vykonával.

Nyní se mi hodně zdají sny o cestování , hotelích a hlavně - bloudění a nestíhání Pořád v nich něco nestíhám nebo se někde ztratím. Přičemž ale - lokality v tom snu jsou vysněné. Nereálné. A v těch snech se většinou vyskutují moji muzikanti. I když třeba jen na okamžk , fragment.

Měl jsem v životě o něco raději mámu. Ale paradoxně , do snů se mi daleko častěji dostává otec.
24.03.2021 - 12:08 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Tuatha Dé Danann
Krásný zviřátko! A teď si představ přátelského vlka :61:
Tohle je zajímavý - jak část lidí v davu trpí a část to miluje.....zajímalo by mě, co to má být vývojově za směry.
24.03.2021 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Lupi
To si ani po 7 letech spolu nejsem jisty, zda to pobrala nebo ne. Japonci nevyjadruji sve pocity a emoce navenek, a neumeji rikat NE. Tem muzes vrtat kolena, a oni se u toho budou klanet a usmivat. Obcas si postezuje, ze ji chybi ta rozmanitost obchodu a atrakce dostupne ve velkych mestech, jako treba 3D kina a Dysney World :4: Obchody vyresila online shopingem, a nechava si z japonska zbozi posilat na dobirku.

Cely zivot jsem zil na venkove, a taky bych treba i v Praze asi do tydne posel, natoz v Osace. Vyzkousel jsem si par divokych metropoli, napr. Bangkok nebo Kuala Lumpur, a dodnes z toho mam pri pomysleni, ze bych tam mel bydlet, trauma.

Rodice taky maji Bernskyho salasnickyho, ohromny obludy, taky se jich lidi z pocatku bali, protoze pres zavreny vratka delali machry a stekali, ale jak se otevreli vratka, tak prestali, zacli vesele vrtet ocasem a sli se k nastevnikum tulit :1:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
24.03.2021 - 11:14 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Tuatha Dé Danann
Teda, z Ósaky mezi ovce :61: to je tvoje žena dobrá, že to pobrala!
Mně by taková Ósaka asi zabila - ale nenarodila jsme se tam, to je fakt.
S podomníkama bych si pokecala taky, akorát, že podomníky jsme u nás nějak vymýtili...dneska by mi možná byli dobrý i oni.
Jehovisti chodívávali - jenže já mám velký a neobyčejně společenský a zvědavý psy - a když na jehovisty z okna vykoukla naše Anča (40 kg, vlčák, černý jak noc) bylo po návštěvách :5:
To samý dneska - bych si i pokecala u branky, ale nemůžu - Majda do tý branky mlátí a chce se účastnit debaty....a jednak si moc v tom randálu nepodebatuješ, druhak vlka taky každej neustojí.
24.03.2021 - 11:01 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Lupi
Tobe jsem vice mene taky odpovedl tim, co jsem napsal Eau.

A na vesnici te neotravujou podomni roznaseci letaku , obchodni zastupci nebo treba jehovisti ? :3:

Mama co zije na vsi, to ma docela rada. V jejim veku, je rada ze si muze s nekym pokecat. Nekdy jsou i ty roznaseci a podomni otravove, nebo postacky jeste ukecanejsi nez ona. I kdyz si stezovala, ze co je ten lockdown, tak treba postacky, uz jen vyridi co musi, hodi papiry do schranky , otoci se na podpadku a pomalu bez pozdravu upalujou pryc :61:

ps: knam driv casto chodili jehovisti, nebo siritele krestanstvi, ale od ty doby co je lockdown, tak to posilaji postou :4:
24.03.2021 - 10:24 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Bosch
Taky pravda :15:
...necpat se pred spanim
24.03.2021 - 10:23 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » cimi
Mam to stejne, lokace a hlavne momentalni dusevni kondice. Kdyz mam zrovna emocne rozlazeny obdobi, tak podle toho kvalita a typ snu i vypada.
Kdyz jsem vyklidneny, ego a emoce utlumeny, treba behem nejake formy duchovniho praktikovani (ja to tak mam hozeny, obcas duchovne pumpuju, obcas na to kvuli okolnostem prdim), tak jsou sny jasne, uvedomuji si ze snim, a nekdy se sny i daji ovladat.
Jelikoz v posledni dobe to byl spis jen ten prvni pripad, tak hraje velkou roli hlavne ta lokace.
Taky uz jsem tu zmenu asi potreboval, me to v tom starym baraku a jeho okoli emocialne vycerpavalo a rozlazovalo temer neustale, hlavne to neustale sekani travy u sousedu, nepretrzite huceni generatoru na lodich, hlucne opravy lodi v pristavu a ozrali turisti pendlujici z hospody do penzionu...
A abych neodbihal od toho vlivu lokace, tak zena tu zmenu domu, co se tyka snu, vnima stejne. A podotkl bych, ze ona se v tom starem baraku nenechala ovlivnovat prostredim, emocema a hlukem (je splachovaci), a navic je vycvicena z hlucne metropole OSAKY.
24.03.2021 - 10:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Nejvíce večerní strava.
24.03.2021 - 09:58 | Filtr
(Blíženci) cimi » Tuatha Dé Danann
Jj v tom kostele to byl bobřík x))
A ten hřbitov tak prostě vyšel x)) stopovali jsme na Slovensko s jedním kamarádem (no, já ho tenkrát viděla poprvé :43: ) a už se stmívalo, kolem jen zablácený pole, tak jsme si postavili stan na hřbitově....já byla tenkrát docela naštvaná tak bych byla schopná spát i na hrobě x) ....on to byl vůbec takový kuriózní výlet ; ) A sny co se mi tenkrát zdály si fakt už nepamatuju...
Ale vím, že když jsem na nějakém “silném” místě a sama jsem odpočatá, tak se mi občas zdají divné věci...
Za mě nejen lokace, ale i to v jakým jsem stavu odpovídá za to jestli nějaké sny jsou nebo ne...
24.03.2021 - 09:32 | Filtr
(Lev) Tuvalu » Tuatha Dé Danann
No astrální, jsi ňekoho hledal
24.03.2021 - 09:32 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Tak podle lokace mě to nikdy nenapadlo - ale je pravda, že bydlím už 44 let v jednom domě, takže vím houby :4:
Na Krétě, tam se mi ovšem zdály sny! Takový archetypální - nejspíš na tý lokaci něco bude.
Už ty tvoje domy - to je skoro jako vědecký experiment :4:
Je pravda, že mě třeba příliš mnoho lidí (zvlášť nesourodých) a příliš mnoho jevů strašně ruší při vnímání energie místa; na té Krétě se nám zadařilo, že jsme byli sami 2 hodiny v Knóssu (než se navalily davy) Bylo nás sice 45, ale to se tam rozptýlilo jako nic a byl to pro všechny monumentální zážitek.
Stejně tak Samarijská soutěska.
Já třeba úplně přestala jezdit do Prahy, ačkoli jejího ducha miluju, protože davy a neustále někdo otravuje s nějakýma nabídkama a reklamama....
24.03.2021 - 09:21 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » cimi
Prosim te, a co te pro Pána privedlo ke spanku na hrbitove a v kostele ? Jak jsi se tam dostala :41:

predpokladam plneni bobrika odvahy jako svetluska ve skautu :25:

Ja jsem pouze spal nekolikrat na hrade ( kamarad tam slouzil civilku) ale bohuzel jsem si neodnesl zadne zajimave zkusenosti, ale spalo se tam dobre.
24.03.2021 - 09:13 | Filtr
(Blíženci) cimi » Tuatha Dé Danann
Já už jsem spala i v kostele i na hřbitově x)) oboje eee...nic moc x)

Jinak já mám dlouhodobě spíš výpadek snů...ruší mě všechno včetně mého způsobu života...asi bych potřebovala taky něco podobného jako ty...dřevostavba a louky ovce kolem...prostě klid...
No a když už se mi něco poslední dobou zdá, tak nejčastěji ve snu odjíždím k moři...
24.03.2021 - 08:43 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Tuvalu
Zajimavy,.Tak v kostele a na hrbitove jsem jeste nespal, ale ze zvedavosti bych to zkusil.

Vesmirny sex :63:
24.03.2021 - 08:35 | Filtr
(Lev) Tuvalu
pouze popíšu spaní v autě u kostela, řbitova
a jeskini kde prosí lidé Panu Mariji o zdraví
Najednou de v noci na přednim
skle auta objevyli dvě smejíci se osoby
vysely jako ze střechy dolů.

A so ten vesmírný sex, klape to?

:) :)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »