Obrat o 180stupňů


27.01.2021 - 19:57
(Váhy) ni-as
Obrat o 180stupňů
Ahoj Vám všem.Dovolím si založit toto vlakno se záměrem "vyslechnout"si vaše názory a zkušenosti,či postřehy a připomínky na to,co se mi děje.No neděje se to ani tak mě,jako spíš mému dlouholetému dobrému kamaradovi.Je to přímočarý,laskavý člověk,který jakožto většina populce proplouval životem v polospánku.Až do určitého okamžiku.Tři týdny zpět měl takový ne moc tradiční zážitek.Lehce po půlnoci se ukládal ke spánku,když uslyšel podivný zvuk,přes to,že tělo už spalo,zvedl se zkontrolovat zdali mu nespadl mobil,vše na svém místě,tedy ulehl a v tom dostal doslova ránu do hlavy,vyloženě uder zaměřený do oblasti čela(takové to nagualske stouchnutí)Okamžitě byl maximálně probraný,pocit nejistoty,ohromení,husí kůže(kdo provozuje AC,jistě si vzpomene na pocity z prvnich cest)A tam to začalo.Od tohoto bodu vidím,jak je každý den neuvěřitelně dál(vidíme se osm hodin denně,kolega ze zaměstnání)Už se ho snažím spoustu let,nenásilně nasměrovat na cestu ke svobodě,ale bez trvalejších výsledků.Po tom svém probuzení jde jeho vývoj strašně rychle,asi si dokážete představit jaká je to v 38letech rána pro nej i jeho okolí.Snažím se ho kontrolovat,vše v nejlepší vůli zodpovídat otazky i ho musím dost brzdit,jde hodně do extremu a nemá dostatek osobní sily,stsbility a sebeovládání aby to ustál.Sám si vzpomínám na své probuzení kdyz mi bylo 20,ale v mladsim věku je člověk pružnější.Mám ho rád,nechci něco podcenit.Jestli k tomu máte někdo co říct,budu rád.Různými duchovními technikami se zabývám přes dvacet let,už jsem se setkal s lec čím,ale takovou expanzivní změnu vidim poprvé,diky.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
17.06.2021 - 08:45 | Filtr
(Rak) aktigram » Buddha/2
Neviem čo hovorí budhizmus nakoľko sa ním nezaoberám, to čo som napísala je to čo som zažila bud ja sama alebo v mojej blízkosti, hlavne ked som sa venovala rôznym skupinám.
V komentári som písala že nie každý to vie ustať a mnoho skončí inak ako si myslelo pri štarte - ale som staršia a teraz už uvažujem aj o tom že to možno bola ta ich cesta kedy to mali zažiť aj tu deziluziu a pády.
16.06.2021 - 15:32 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » aktigram
"Všetko sa zbúralo na čom dovtedy staval, človek nemá problém pripustiť že sa mýlil, odrazu vie že žije pre seba až tak môže byť užitočný iným."

Jo, ale problém nastává když má problém to připustit (jakože je to nejčastější varianta :14:). Ono někdy se člověk honí za něčím, co vypadá krásně, třpytivě a zářivě :57: ... pak :11: :95: a zjistí , že to byla duhová bublina (zní to poetičtěji než naleštěný prd :4:).

Vím že budddhismus nemusíš, ale on je v tomhle hodně praktický :5: - pokládá apriori za bubliny všechno :4:
16.06.2021 - 13:01 | Filtr
(Rak) aktigram » špejlička
Vedela som že v mojej odpovedi je odpoved pre teba :74: :62:
16.06.2021 - 10:34 | Filtr
(Lev) špejlička » aktigram
"...lebo on sám je všetkým pre seba a ma čerpať hlavne zo seba, naučiť sa vnímať pravdu od klamu v sebe..." krásně, to je pravda pravdoucí.

Už trochu rozumím. Ne, vlastně já to už dávno vím. :74:
16.06.2021 - 08:26 | Filtr
(Rak) aktigram
Väčšinou je tento obrat spojený z blízkosťou smrti - uvedomenia si života a jeho zániku, nie každý to ustojí a môže skončiť aj na psychiatrií.
No ak si to človek uvedomí a nájde tu pravú mieru medzi svetom fyzickom a aj tom druhom tak je to odrazu iný život, iný človek.
Všetko sa zbúralo na čom dovtedy staval, človek nemá problém pripustiť že sa mýlil, odrazu vie že žije pre seba až tak môže byť užitočný iným.
No poznám mnoho aj takých ktorí sú uväznení v ezo a preberajú a preberajú - sú na všetkých kurzoch a hľadajú, ale pravda je taká že taký človek nemá hľadať majstrov či guruov lebo on sám je všetkým pre seba a ma čerpať hlavne zo seba, naučiť sa vnímať pravdu od klamu v sebe.

Čo by dalo množstvo iných aby sa im niečo také stalo, ale neuvedomia si že ak by boli pripravení na taký krok tak sa im stane.
Facky v duchovne sú reálne a bolestivé pre telo a predsa človek na bolesť veľmi rýchlo zabudne..
15.06.2021 - 23:20 | Filtr
(Lev) špejlička
To zní velmi zajímavě. Škoda, že vůbec nechápu o čem je řeč.
Jako že jsi takový běžný zabedněný člověk a pak jednou z ničeho nic bum do hlavy a víš všechno? (Jednoduše řečeno). Sem myslela, že to chce celoživotní (dlouhou...)práci na sobě, asi i to štěstí na sebe a na něco z minula. Ale že jen tak...to je pěkně nespravedlivé :39: A jako jak se probudit?
Ale celé tohle je moje otázka na zakladatele, protože já tomu fakt nerozumím :63: a strašně chci.
15.06.2021 - 21:00 | Filtr
(Střelec) tiferett
Prejsť prebudením vo veku 38 rokov je bežné. V 38 sa to stalo aj mne a tiež zo dňa na deń. Klinická smrť, nasledovalo úplné Poznanie, totálne zmena vo všetkých oblastiach života.
Často je to spustené opozíciou Urán - Urán, alebo iným - často násilným vybudením kundaliny energie, ktorá začne prudko stupať chrbticovým kanálom, otvárať čakry a tým spúšťať rôzne procesy vo vedomí. Je dobré tento proces korigovať, stúpanie kundaliny energie spomaliť, aby nenastal nejaký nepríjemný zlom vo vedomí. Pomáha turistika, šport, domáce práce...všetko, čo uzemňuje..
Viac by napovedalo preskumanie horoskopu, aspekty Uránu, postavenie Chirona...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »