citlivost, empatie.. a naopak


19.01.2021 - 18:14
(Rak) Tralalala100
citlivost, empatie.. a naopak
Jaké aspekty, postavení,.. v horoskopu může naznačovat, že dotyčná osoba bude citlivější, empatičtější, jak průměr a naopak... jaká postavení lidi dělá lidi chladnými a málo empatickými?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.02.2021 - 18:07 | Filtr
(Panna) funky » Mici Angóra
To mi připomíná to, jak vždycky jen tlustým lidem přijdu nechutně hubená. :-)
13.02.2021 - 07:14 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Sosna zvlčelý
Toto znie tak povzbudivo :61:
12.02.2021 - 16:23 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
jo... :61: tak toho znám :4:
12.02.2021 - 15:10 | Filtr
(Vodnář) edina86 » Sosna zvlčelý
Výborne ste to napísali☺️✌️✌️
29.01.2021 - 10:30 | Filtr
(Rak) Cole » Cole
Slunce má v býku* pardon :16:
29.01.2021 - 10:29 | Filtr
(Rak) Cole
Ahoj, já jsem ten studený čumák a jsem s tím téměř nadměrně spokojená :2:

Vysokou empatii jsem zažila u muže, který měl slunce v rybách, lunu ve štíru přesně na 29 stupních a ascendentem v Raku.

Má babička je žena s lunou v rybách a měsícem v býku, Mars a Merkur i Venuši má v beranu a je to velmi citlivá žena až skoro manipulant, ale je to nejhodnější člověk co znám. Celý život dělala zdravotní sestru a její empatie je sakra hodně dobrá, až to je někomu s mou Lunou občas nepříjemné..

Na druhou stranu její muž, který má Slunce, Měsíc, Merkur, Venuši i Mars ve Štíru je pohroma a představuje snad všechny temné stránky štíra - vysoké ego, city hodně potlačené, velmi kritický člověk, neodpouští, drží křivdy... Vím to, protože už několikrát se přiblížil smrti a vždy před i po této zkušenosti viděl bludy, vymýšlel nesmysly a vyplynuly na světlo i věci v něm hodně ukryté jako nedostatek lásky v dětství a křivdy, které si neustále opakuje. Je to hodně smutný.. Smutný v tom, že za celou dobu svého života na zemi nebyl a stále není schopný odpustit.

Divím se, že mám takové lidi v rodině protože i moji rodiče mají Lunu v zemských znameních ... sestra v Raku a já jediná u nás mám v horoskopu dost planet ve vzduchu (tak trochu :2: )
28.01.2021 - 17:49 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
Hele, taky to vnímám tak....moc vzduchu je chlad.
20.01.2021 - 14:38 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Tralalala100
No ona ta Luna Saturn je střízlivost emocí řekla bych, v dobrém smyslu sebeovládání a v horším chlad nebo potlačení, krutost atp. NICMÉNĚ, ať najdise píše co chce, 9 už je přes orbis a podle mě co bys měla u své Luny zohlednit je spíš ten kvádřík na Pluto, to jsou sice jiné energie, ale umrtvení citů je to taky...
Jo a ještě koukám, že ta tvoje Luna je ve 12. hausu, a to je opět rybí, takže je třeba brát v úvahu všechno dohromady...
20.01.2021 - 14:27 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » locin12
Ahoj Loci, jojo, ale jak jsem psala, hraje roli, kde je a jak je aspektovaná, u tebe je v 8. a tedy zabarvená Štírem a ten Rak na ASC (a navíc chiron) je samozřejmě to hlavní :17:
20.01.2021 - 14:21 | Filtr
(Střelec) locin12 » Mici Angóra
Ahoj Micí.
No já Lunu ve Vodnáři mám a jsem přecitlivělá až až. Teda moje terapeutka tvrdí, že to není přecitlivělost, ale senzitivita. Jaký je v tom rozdíl, ví Bůh. Ale mám asc. v raku, tak možná proto tolik emocí. Často mám pocit, že jsem jimi až zaplavená. Musím to ventilovat nějakou aktivitou. Jo, a mám potíž v tom říct ne, takže se někdy skoro rozdám. Tedy na Lunu ve vzduchu bych tu necitlivost neházela.

Já sama mám tedy ale zkušenost takovou, že lidé s hodně obsazeným vzduchem tu necitlivost v sobě opravdu měli. Neuměli se vcítit a opravdu na věci nahlíželi více hlavou. Šli jakoby přes mrtvoly, ale nevědomě. Prostě přímo, jak byli zvyklí. Byla to jejich přirozenost.
20.01.2021 - 13:58 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Mici Angóra
Ano, Luna a na ní kvadratura Saturna, jak jsem již se zmínila, tak ji má člověk, který je takový, jak říkáš.
Celkově jsem to četla o aspektech Luna-Saturn, že nezáleží vlastně, jestli je dobrý, protože vždy se projevuje tak nějak... chladněji.. Já ten aspekt taky mám, sice vzdálený, ale tady mi ho ještě počítají jako nadělen do vínku. A já mu nikdy nepřidávala váhu, mám Luna trigon Saturn.

Jo ty úzkosti na tom něco bude :24: :4:

No, že s nimi moc neumí "pracovat" všechno to potlačuje, je to pro něj víceméně projev slabosti, projevy emocí, pocitů.
20.01.2021 - 13:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Kdybys byl Rak, tak už by té vody bylo nepochybně moc, to zas jo. Všechno je tak, jak má být :16:
20.01.2021 - 13:25 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
Bohudíky! Ještě aby mi na ni lezl nějaký Saturn.
Naopak já jsem rád, že jsem i saturňák. Je to kotva, pevný bod. Ostrov v oceánu, možná jen skála, ale vím, že já na ní přežiju.
Nicméně jsem mořeplavec a při dosažení horizontu jsem zas a zas šťastný za další horizont, který mě vždy zachránil.
Neumím si moc představit, že bych byl Rak. A s tímto ASC a Lunou. Z mé pozice Kozoroha bych se raději utopil. :21:

P.S.
Má Luna se projevuje skutečně empaticky, to vím. A také soucitně. Zde dokonce jsem se musel naučit soucit zvládat, protože zabraňoval občas uvidět skutečnou podstatu. Už nepomáhám tomu, kdo se nesnaží pomoci si sám. Oproti tomu jsem velmi rád, že má Luna nepodléhá sebelítosti.
20.01.2021 - 13:09 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Na tebe jsem si hned vzpomněla, husičko a věz, že s tvým Uranem na asc je to jednak jiná story :2: a jednak ta tvoje Luna je jen prudce neptunická, není umlácená žádným Saturnem apod., ne?
20.01.2021 - 13:06 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
No jo, ten štíří ASC s Lunou v Rybě je vůbec fujtajbl. :61: Gagaga. :21:
20.01.2021 - 12:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Tralalala100
Jenže ten štíří asc je ještě problematičtější, protože to je jen vystupování navenek a tenhle asc je dost nepropustný. Nejvíc o tom emočním naladění vypovídá samozřejmě Luna, takže lze říct, že pokud ta je ve vodě, má to na danou oblast největší vliv. Ale záleží i kde je a na aspektech, protože znám třeba člověka, který ji má v Rybách v kvádru se Saturnem v Blížencích a je tak trochu emočně plochý. Dobře postevená Luna v Rybách je taková houba, která absorbuje zvenčí až moc, řekla bych a pak sama často neví co s tím.

Nicméně o Luně v Panně bych teda neřekla, že je necitlivá, ta má naopak sklon k úzkostem a všechno si moc bere. Podle mě jsou nejstudenější vzdušné Luny, hlavně ve Vodnáři a v Blížencích. Pokud ale ve zbytku radixu nějaká voda je, může se to zase kompenzovat. Třeba taková Luna ve Vodnáři v kombinaci s Merkurem v Raku působí navenek citlivě, ale umí o těch emocích spíš mluvit a je hodně vztahovačná než že by ty emoce vnitřně prožívala, ty kloužou po povrchu.

Co znamená postoj ke svým emocím? To je něco jiného než schopnost empatie...Málo vody, blbý přístup k emocím, to podle mě platí.
20.01.2021 - 12:43 | Filtr
(Rak) Tralalala100
No, znám dva lidi s asc ve štíru a hodně rozdílní co se týče citlivosti.
Jeden člověk luna v panně - ne moc citlivý ani empatický
a druhý v rybě - velká citlivost (Ale merkur a venuše v raku).
U prvního člověka nebyl jinak vodný živel zastoupen. Celkově co tak znám lidi, tak luna v rybě vždy poukázala na citlivou osobu, ani né tak ostatní planety v rybě, jak luna.

Nicméně já mám třeba lunu v panně, kde se to s tou citlivostí trošku míjí, ale je to velký opak.

Pak znám člověka, co má snad ten nejnezdravější postoj ke svým emocím a citlivosti obecně. Ve vodním znamení (štír) jen jupiter, jinak 90% horoskop tvoří země. Luna sice v býku, kde je povýšena (však poškozena aspekty), ale nevím, zda tohle znamená citlivost (v kvadratuře na saturn)...
20.01.2021 - 10:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Ano, hle, jak jsem citliv, je póza na přeshubu, to radši ten studený čumák :4:
Taky jsem pro radix :5:
20.01.2021 - 10:23 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Arri
Tak pozor! Souhlasím s Mici, ona empatie vůbec nemusí být dávána na odiv (zejména ve Štíru, ale někdy se divím, jak třeba i Ryby umí kalit vodu)! A hlavně empatie značí schopnost vcítění se, pochopení, ale nemá co dělat se soucitem! Nejhorší manipulátoři jsou lidé s mimořádně rozvinutou empatií, kteří zneužívají této své schopnosti k získání důvěry druhých pro vlastní prospěch. Na počátku dovedou soucit i zahrát, ale jen kalkul, protože teprve v okamžiku, kdy si plně získají důvěru své oběti, s ní mohou rozehrát plně manipulaci bez jakéhokoliv soucitu. Navíc potřebují dlouhodobost, tak jisté hranice nepřekročí, aby to oběť neprokoukla.
A taky pozor na lidi, co citlivost vystavují přespříliš na odiv. To je na zabití. :21:

Mohla by jsi radix svého muže nahodit? Schválně, co dle radixu uvidíme my. :3:
20.01.2021 - 07:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Arri
Tam to jednak bude asi nesouladem Vodnář-Štír, hlavně pokud tou obsazenou vodou myslíš silně obsazeného Štíra. Je fakt, že v případě vodního znamení Štíra je ta citlivost trochu diskutabilní, protože tam ty city nepochybně jsou, ale mohou být i schválně potlačeny nebo aspoň nedávány okatě najevo. Prostě takový krunýřek. Citlivost tam být může, ale ne nutně ve smyslu empatie. Fakt záleží, jak má tu vodu obsazenou, takový poškozený Mars ve Štíru umí být pěkně hnusný. O té tvojí Luně v Rybách by se na první pohled řeklo, že je přecitlivělá, trochu závislá, ale zas ta kvadratura na Saturna, no nevím. Třeba si nakonec nemáte co vyčítat. :16:
19.01.2021 - 20:52 | Filtr
(Vodnář) Arri
Asi by mě taky zajímala odpověď, protože já jakož to vodnář s nejvíce obsazenou zemí(země 6x, vzduch 5x, voda+oheň 3x)se to ve mě pěkně mlátí.Žiji se štírem a můžu říct, že v mnohých věcech jsem citlivější než on.Můžu říct, že on je spíš až v mnohých věcech a záležitostech pěkný necita...A to má nejvíce obsazenou právě vodu.
Takže podle mě né vždy vodní znamení rovná se citlivé znamení...
19.01.2021 - 20:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Za mě je to hlavně věc obsazenosti vodního živlu, kdo ho nemá, působí na mě necitlivě nebo jako studený čumák (hlavně lidi s přepáleným vzduchem, kteří berou všechno více přes hlavu).
19.01.2021 - 19:12 | Filtr
(Střelec) verka96
Podle tvého dotazu předpokládám, že jsi začátečník. Na co se ptáš, to je dá se říct podstata astrologie, což jednotlivě psát co co je nebo znamená, by bylo velmi obsáhlé. Posílám odkaz na základy od astrologa Jirky Kubíka - mě se moc líbí, jak to vysvětluje, dá se říct, že jsou tam odpovědi na tvé otázky... :27:
https://www.youtube.com/watch/…

Má i více videí na youtubu, zejména základy, atd. :68:
YouTube


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »