šance na lepší zítřky?


11.06.2020 - 12:54
(Štír) Džejn123
šance na lepší zítřky?
Ahoj,
měla jsem zde asi před 5 lety diskuzi pod mým starým profilem ohledně mé oficiálně neléčitelné těžké nemoci, resp. o tom, co lze dělat, zda-li je možné se z toho i dostat - zde odkaz na onu diskuzi https://diskuze.najdise.cz/prispeve… a také další diskuze, kde jsem řešila jednoho muže v souvislosti s mým zlomeným srdcem...
Sice mě nemoc stále sužuje do jisté míry, partnera dlouhodobě nemám a ani nehledám, protože vím, že v této době se musím soustředit zejm. na svůj zdrav stav, který je v současné době značně rozkolísaný a potýkám se často v té souvislosti mj. se silnou únavou často jdoucí až do vyčerpanosti a šíleným spánkovým deficitem, dost možná v té souvislosti že mi přišla do života bytost,která má schopnost napojení do vyšších sfér a nyní mi skrze své schopnosti pomáhá s uzdravováním.
Já cítím, že je tu šance konečně se z toho svého pekla vyhrabat a myslím si, že potom bude i čas a energie na lásku.
Pokud je to možné, mohu poprosit příp. přítomné astrology, zda mi k tomu mohou něco říci, zda lze v tomto směru něco vyčíst i z mého radixu? Narodila jsem se 29.10.1975 v 9:10 min v Plzni.
Moc děkuji,
Jana

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.06.2020 - 21:09 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Tak to pak ta aloe nemusi byt uplne to prave.
Problem je ze stav je tridosicky.
Latka i nejlepe zvolena, jeden faktor zhorsuje, jiny zlepsuje.
Avsak existuji nektere co jsou neutralni. Sem patri ta triphala.
Tu muze proste kazdy. Je univerzalni. V bezne mire.
Takze muzes alespon min. cistit streva.
13.06.2020 - 17:39 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Ahoj,
mám z toho co píšeš hodně silnej pocit, žes to možná dobře trefil.
zvlášt s tou vodou, ano ,ívala jsem vždy pocit že v tzv . offech, tedy momentech, kdy mi nezabírají léky, cítím v v tělěl otoky, vodu, proto také mné nesmírně ulevovalo kdyžb mě někdo masíroval nejlépe ledovými žínkami, a vytékalo ze mě vždy až neuvěřitelné mnnožství hlenů, naši říkaly, žeto jsou parkinsonické slinty, což byl nesmysl.Poznám rozdíl mezi hlenem a slinami ne? Doktoři to vůbec nechápali, psali do lék nzpráv, že pacientka má své rituály.... apod a mojhe obtíže řadili do kolonek psychiatrie.
Musím říct Martinovi, to je ten můj homeopat, který se vydává nyní i na cestu bylinkářství at se mrkne,cos napsal, určitě mi to bude k nščemu, zatím méoc děkuju,j.
13.06.2020 - 15:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Saturn nebo uran, zpusobuji v aktivaci premiru vetru (vat) ktery rozfoukava ohen (pitu) ktery se manifestuje zanetem.
Pokud nemas akutni ani chronicky zanet zjevny ani skryty pak zustava u te vaty. A pokud teda nemas nejake otoky. Vodnatost.
Tak pak se vitr snizuje vp- bylinami, stravou, zivotospravou a dalsimi.
Dobre je vyloucit ze ti to nezpusobuje nejaky typ potravy, treba lepek.
Podle vseho jsi zcela poddiagnostikovana, bud povrchni nebo nedokonale testy.
Ono je to u te vatove choroby celkem jedno, vzdy jde o to snizit vzduch i ohen-ten hlavne v pripade zanetu.
Napriklad aloe juice, zavlazit nervy. Pusobi uklidnuje nervovou soustavu. Pokud nemas otoky mela bys pit aloe tak asi 3xd 30ml.
Tim by se prestaly vysusovat tkane.
Dobre je piti stav, i zeleninovych.
Priciny techto chorob stejne ani veda dnes nezna. Treba proc vznika rs nebo ra se dnes nevi.
Stres, generacni tedy rodovy faktor, zivotni prostredi, strava, zivotni styl..
Nejblize jsou uz ti co leci strevni biom. Tim nic nezkazis a mnohe zlepsis.
Jeden borec ind treba tvrdi ze vyleci kazdou ra, nebot pricina je jednoducha. Zpusobuje ji bakterie proteus zijici ve strevech.
Bylinama.
Ono se fakt daji bylinama asanivat streva prirodni cestou zcela bez vedlejsich ucinku, treba triphalou.
Joga-neopominutelny faktor, vydrze v asanach ale redukoval bych na ty jednoduche, spinalky a torze.
A strava, tak nejlepsi kombinace na vp- je ryze cuketa dyne batat, kokos.
Vyhnout se ostrym palivym, zivocisne si over jak na tebe pusobi maso, libove netucne by melo byt v pohode. Kureci ryba hovezi drubez.
Potrebujes energii a plnohodnotne proteiny zlepsuji psychiku prave hormonalne.
Udrzovat telesnou hmotnost je dulezite.
A specialne na tohle by stalo za to shankapushpi, bylina.
Zlepsuje i pamet, je prirozenym zdrojem L dopaminu. Je ciste vp- a ma na berv.soustavu uzasne ucinky. Mmj regeneruje nervovou soustavu. Pomaha tvorbe novych spoju, vliv na pamet mam overenou, coz je vedlejsi efekt, protoze hlavni je vznikaji nove spoje. Jinak by se pamet nemohla zlepsovat.
Sam ji uzivam.
Aloe neuzivam, ta je vhodna pro zeby.
Tak tyto dve bych ti s vyse uvedenymi predpoklady doporucil.

Marihuanu nebrat, spali pranu, a zvedne tedzas coz je presne to co nechceme.

Pri podvyzive ztrate energie a vycerpani je dobry chyawanprash, dzem z amalaki. Vynikajici rostlina, ktera je obsazena i v te triphale.

A v mensich davkach je dobre lnene seminko syrive kousat lzici denne, kvuli omega 3. Anebo nejaky spolehlivy zdroj omega 3.
Jako zaklad pro stavby nerv.soust. mozek je vlastne jen kus tuku, ktery se sklada prevazne z omega 3 mastnych kyselin.
Takze neni to sval, ale jako sval se da cvicit.
To mne jen tak zpatra napada.
Takze aloe dzus, cistit streva triphalou, a pouvazoval bych o te shankapushpi. Coz by mnelo uplne stacit z pohledu ajurvedy. Nekdy mene znamena vice.
Strava vp- jsou k tomu i jidelnicky, tedy skladba potravin co jak pusobi.
13.06.2020 - 14:29 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Ahoj,, na revmataologi mě vyšetřovali taky a nic a deprese jsem měla kdysi daleko před projevy tý nemoci.
Víš já si myslím že nějaká diagnostika už je dneska passé, mohl to být taky sekundární parkinson,tedy polékový. Viděla jsem dokument kterak celá skupina fetáků dostal tuhle nemoc na základě toho, co fetovali. Je to dneska asi už jedno, k vyléčení se nechystám skrze medicínu alopatickou,to by ani nešlo, vím že největším problémem jsou ty kvanta léků co jsem za ty roky musela brát. Tohle je to, co si úplně neumím představit, jakto půjde zvládn out, tu děsnou závislost.
I když.... MArie není jediná dobrá duše, která mě pomáhá. Zapomněla jsem zmínit jednoho skvělýho homeopata z Plzně, se kterým asi rok spolupracuju a dost možná by mohlo jít časem tu chemii zaměnit právě za homeopatika, současně toho ví o mně dost na to, aby mi navrhl ten správný lék. A taky moje crainosakrální terapeutka Edita, která mě může v tomto smyslu pomoci
Určitě se najde cesta, jana
13.06.2020 - 11:14 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Tak se to rozjelo kolem navratu saturna. Muze to byt i nejaky druh revmatu? To dela i deprese.
13.06.2020 - 04:19 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
asi před 10 min mi zabraly léky,cca po 20 min po podání, což je poměrně úspěch,, tak půjdu pokračovat ve spánku, protože cca v půl 6 se vzbudím zas, tak bych ráda naspala v kuse aspon tak hodku a půl.
Cétéčko a magnet rezonanci mi dělali opakovaně. Roztr skleroza to není, vyloučeno vyšetřeními,Lumbální punkci mi udělal až asi v r. 2008 Mudr. Bojar z jiné nemocnice, obrátila jsem se na něj přes doporučení mé tetičky psycholožkÿ, která s ním spolupracuje a on mě vyšetřil a prohlásil, že je to opravdu divné, a parkison ve 28 letech , žew to vypadá¨spíš na boreliozu a že by to chtěšl sám přezkoumat,no hospitalizoval mě as i na týden a dělali mě různá vyšetření bez informování mé neuroložky z Vinohad. nmocnice, no tehdy mi dělali právě poprvé i lumbálku ale nic nenašli a pouze se jim potvrdilo na vyšetření zvaném dat scenu mozku že je zde abnormální úbytek dopaminu, což by prý mohlo svědčit o správnosti stanovené diagnozy, ale at si to vyšetřují v mé původní nemocnici , on že svůj úkol splnil, borelioza tam není a nazdar..
13.06.2020 - 04:01 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Ahoj,
právě čekám,než mě zaberou léky, abych mohla pokračovat ve spánku, ta doba se různě liší, od pár minut, často půl hodiny, vyjímečně i víc. V tomhle jsem taky vyjímečná, normální pacienti dostanou lék na noc(většinou nějakou kombinaci léků na hybnost kteé užívají přes den + něčeho na spaní a spí třeba 4-5 h v kuse.To je dávno pro mě nedostižnej sen. Já se budím spolu s tím, jak se tělo dostává do tlaku a nepohody, která akceleruje taky různě, někdy je zhoršování velmi pozvolné, jindy je zhoršování hodně zhěsilé.Takže žádné takové, že bych se probudila, vzala lék okasmžitě pokračovala ve spánku,květšinou je mi tělesně tak nepříjemně, že mě to přinutí vstát a různě se protahovat, vymyslela jsem si za tím účelem různé techniky, ječdnou z nich je i psaní na počítači, protože i když zpočátku muusím přemáhat mnoho nepohodlí a i bolestí, pěkně se mi tak rozhýbává jemná motorika, a já jsem už zvyklá mít takto noc rozkouskovanou mnoho let, tím se dostávám k jedné z tvých otázek, no první projevy nemoci (záleží naa tom,zda jimi byly už bolesti kloubů (hl. kolenních) a krční páteře nebo až první pocity, že levá ruka nefunguje jako dřív,s tou rukou to vím poměrně přesně, protože krátce předtím jsem dávala výpověď v práci, která mě už hodně štvala, takže to muselo být někdy v r. 2003 myslím, takže mě bylo tehdá asi 28 let, chystala jsem se skončit a pak si v klídku najít něco jiného, věděla jsem že v Praze, kde jsem tehdá pon stuudiích zůstala to nebude až tak velký problém, netušia jsem ovšem že místo hledání práce budu trávit většinu svého času v nemocici na vyšetřeních a u různých celostních a alternativních lékařů a léčitelů,mám někde jejich soupis, za ta léta jich bylo určitě přes 50, z nichž cca 98% oficiální diagnozu považovali za chybnou, ale co mi teda je, tak velká většina neměla ponětí, ale poměrně hodně typovali nějakou atypickou neuroinfekci.
13.06.2020 - 00:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
To tak zni jako pocatek rs.
Delali ti lumbalni pukci?
Ct a mr?
A kdy se to zacalo projevovat, kolik roku nazpatek?
12.06.2020 - 23:28 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Mici Angóra
Ahoj,
já ted jen v krátkosti,prudké oteplení mi docela dává zabrat. Já jsem přesvědčená o tom, že na počátku se o žádný parkinsonismus nejednalo, ale znáte to, doktoři jsou celí nesví, když vás přes 2 rok vyšetřujou horem dolem (´všechna neurolog. všetření negativní)pro postupnou paralýzum levé ruky a paralýza se začíná projevovat i v pravé ruce a dolních končetinách ale dle našeho systému zdravotnictví nejste nemocný, protože vám lékaři nedokážou přiřadit žádnou škatuli. Aby mě mohli začít léčit,tak už mě prostě potřebovali mít někam zařazenou a mně z toho taky nebylo nejíp, levá ruka nehybná, n nohy táhnu za sebou a už to začíná i vpravo, chodila jsem si pro výsledky vyšetření na všechny ty příšerný choroby jako roztroušená skleroza, karcinom mozku, různé smrtelné syndromy, pakinson (nikdy nebyl klinicky zjištěn)hodiny čekáte na ortel z úst lékařky v přeplněné ordinaci nemocnice, kam často vozí dost otřesné případy a sama tam jste proto, že člověk s kterým jste plánovala společnou budoucnost to prostě neustál a rozešel se s váma.Taky už toužíte mít jasno, i když pozitivní alternativy v představách lékařů neexistují. Takže když mě už naprosto uštvaná lékařka, odbornce na parkisnonovui chorobu zhkoušela tzv. levadopový test, neboli test odpovídavosti na příslušné antiparkinsonikum, myslímn že není divu,že nějaká (byt veůlmií slabá) reakce tu byla. myslím že bych zareagovala na cokoli. No aod tý doby se týhle škatule držej jak hovno košile.
musím už končit, tělo si žádá spánek, jen jsem chtěla ještě doiplnit, že veškeré paralýzy mi za pár měsíců spoontánně ustoupily(to se často stává u neuroiunfekcí pokud je mi známo) ale ji se začala potýkat čím dál víc s některými typickými příznaky choroby přestárlých lidí. Nemám doktorům nic zazlý, byla jsem a stále jsem velmi atypická pacientka a věřím, že oni dělali co bylo v jejich silách.
12.06.2020 - 09:43 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
A otazkou je treba kdy se to spustilo.
Zda ne v dobe pocatku uranske opozice. Konj tranzitni uran-cheiron, 2016..symbolika cheironu je zde znacna.
12.06.2020 - 09:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Astrologie je siroky pojem.
Chapani stredovekych astrologu, kterouzto astrologii provozuji i dnes mnozi, bylo..stredoveke.
Coz se jiste tradicionalistum libit nebude ale co uz.
Zakladem moderni, predevsim humanisticke astrologie je uvaha nad nativem.
Uci nas premyslet nad zivotnimi otazkami. Nativitu, cloveka chape vice jako dynamicky proces probihajici v mnoha prolinajicich se cyklech.
Zavadi termin transpersonalita, ktery koresponduje s oblastmi tzv duchovnimi.
Osobne v tomto ohledu astrologii neprecenuji, protoze dle meho nazoru ma vuci takove joze znacne limity.
Joga je vlastne praxe, zatimco astrologii se dostavame k nejakym tem teoriim. Rozumovemu chapani.
Ovsem mezi chapanim a vedenim je obrovsky rozdil. Nemelo by se to zamenovat.
Jak velky je to rozdil demonstruje nasledujici video.
To je prave slabina astrologie. Ve vetsine pripadu je to jen diskuse nad nativitou. Pocit rozumoveho pochopeni, ale kde je praxe. V lepsim pripade terapie, konstelace..
Avsak joga, to je uplne jiny level. To je ta praxe. Ale neco si myslet..znamena prd vedet.
https://videacesky.cz/video/…
12.06.2020 - 08:29 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Džejn123
Mně třeba nepřijde, že by to byl typický radix člověka s vážnou chronickou nemocí, Parkison podle mě patří do Vodnáře, když budu hodně chtít, tak by ho teda mohlo symbolizovat to Slunce s Uranem v kvádru na Saturn, ale je to takový oslí můstek. Je to sice dispozice k oslabené vitalitě, ale jinak to poškozené Slunce symbolizuje právě otce, takže nějaký zakopaný pes tam určitě bude. Jestli matku symbolizuje Luna a Neptun, tak to mi tak hrozné nepřijde, aspoň ne směrem k Tobě. :17:
12.06.2020 - 06:49 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Hele, tohle mi je celkem jasné, mě napadlo optat se "co vychází na toto téma mého radixu" čistě jen proto, že mě astrologie v mnohém překvapila, ale jinak se jí do hloubky nijak nezabývám. Vím že přináší jen informace vycházející z dispozic člověka k okamžiku narození a tedy že nezohledňuje to, co je pro další směrování osudu člověka stěžejní, tedy jak se k situacím, které mu život přináší postaví, tedy co už pochopil a napravil, příp.co podělal, nakolik si je vědom svých povahových vlastností skrze něž může ubližovat druhým bytostem a míra jeho touhy a snahy s tím něco udělat, tedy hlavně ke změně. sebe samého.
Z toho mi plyne otázka, pokud astrolog nezná daného člověka z hlediska toho, jakým člověkem je ted a vycháztí jen z údajů jeho data narození vč hodiny a míst, nakolik je jeho příp predikce do budoucnosti přesná. N ení možné, že díky tomu, že už pochopil toi a to, tak už tam třeba tu konjunkci Saturnu s Uranem nemá.
Takže se na atroloogii nijak neupínám a ani si v tomto směru nešytvářím žádná očekávání.
To co mě vede k přesvědčení o tom, že se z tohohle maléru dostanu je to, co prošlo mou osobní zkušeností a to je mé vnitřní přesvědčení o existencii vyššího božství, které mi o sobě opakovaně dalo vědět, poprvé již v období na vysoké škole. kdy jsem se snažila z počátku skrze 4 roky trrvající psychoanalýzu a později praktikovájní integrální jogy pochopit a zvládnout svoje roky trvající úporné deprese, cxož se mi tehdá podařilo. Mysím že io díky této zklušenosti jsem i tuto nemoc pojala jako životní zkoušku, která se dá zvládnout a kterou zvládnu.
11.06.2020 - 23:43 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Hlavne nejde o to neco ocekavat. Nativita je vychozi bod k uvaze. Neni to kauzalita.
11.06.2020 - 21:23 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Myslim si ze horoskop nemluvi o tom co ma clovek udelat, delat, aby dostal necemu.
Popisujes vlastne ty vnejsi faktory, ty veci se vsak odehravaji na vnitrni urovni.
11.06.2020 - 17:19 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Takžee si myslíš,že mám očekávat ještě k tomu ztrátu opor a další ztráty?
Moje "opora", moji rodiče , s nimiž mě okolnosti opět svedly do společnéh bydlení jsou pro mě při vší úctě k jejich snahám mě pomoci (zvláště ze strany mamky)současně určitým vězením, zejm. vzhledem tomu, že jsou oba lékaři (oba již v důchodu) s čistě alopatickým zaměřením, kteří věří v to,že jsem parkinonička s chmurnou budoucností, která postupně na tom bude hůře a hůře a jejich hlavní mayšlenka je "Kdo se o ni postará až tu nebudem?" a věří v sílu léků, které mě ještě načas drží pohromadě,, než to půjde do háje... A moje optimistické vize dobrá nálada je nepřesvědčují, prootože nemají ani páru o otom ,že hlavní hybnou silou ve vývoji zdrav stavu je duše a nikoli léky a další lék. metody(větš.chirurgické).

Takže je to pro mě dost těžké zůstávat pozitivní pod náporem jejich skepse zvláště ve slabších chvílích. NAvíc je můj otec silně manipuativní a negativní, ale to by bylo témma sao o sobě.

Prooto právě patří mezí mé nej touhy být plně soběstačná a samostatná abych zvládla bydlet sama, prtotže možnost takového bydleení tu je.
11.06.2020 - 16:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
No hlavne jdes z byka do stira, z d6 do d12.
To predstavuje presun vedomi z vnejsich objektivnich da se rict materialnich zkusenosti, do vnitrnich hlubokych transpersonalnich sfer. Coz jsou oblasti spise subjektivniho, pocitoveho prozivani.
Preskupit takto pole uvedomovani znamena obycejne retezec ztrat toho co povazujeme za pevne, stale, co je nam dosud oporou.
Vzhledem k sun scorpio lze rict ze nemuze byt nakonec nalezeno nic jine, nez sebe sama, v novem svetle.
A to je celozivotni cesta.
Tak snad je to srozumitelne.
Z moji strany to muze byt urcite porozumeni toho procesu, ale to zdaleka neni věděni. Tam ja nejsem. To je a bude tvoje osobni zkusenost. Kazdy clovek ma svoji individualni cestu, s individualnim vyustenim.
A pereme se tady kazdy sam za sebe. Jisteze tlak okolnosti je neco co jsme si dobrovolne uplne nevybrali, a nuti nas casto nedobrovolne k "navratu". Nevim jestli je to neco o co se lze oprit. Spise je to cesta vedouci ke ztrate opor, a nalezeni "stavu".
Snadny osud nemusi znamenat vyhodu, muze stejnetak znamenat zabredavani do hmoty, tamasu, s adekvatnimi nasledky pro dalsi osud.
To clovek nevymysli. Vzdy nas zene neco co nas presahuje.
11.06.2020 - 15:14 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
Ahoj, děkuju ti moc :74: je mi to myslím jasný, už se mi v životě potvrdilo, že všechno důležité co má mít nějaký stálý charakter, chce svůj čas,
hlavně že už snad nebude hůř,
j.
11.06.2020 - 15:02 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Mici Angóra
ahoj, děkuju moc, je mi jasný, že to bude ještě delší vývoj, primárně se ptám asi na to, zda to hrnu správným směrem, potože když už je člověku tak prabídně, lepší se to přežívá, kdyř ví, že to bude mít celý nějakej ten happy end:) a ve mně je stále skrytá pochybnost, protože jsem si prožila a stálezažívám tolik utrpení že se mi nechce věřit, že si neumímani představit, že to jednou pomiine, o řčemýž jsem přesvědčená.....-) J.
11.06.2020 - 14:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Uran i Saturn tě ještě můžou trochu "proplesknout" příští rok na jaře, pak by mohlo nastat lepší období. Moc nerozumím, na co primárně se ptáš, tak jen v kostce: dokud potrvá opozice Neptun-Venuše, tak pozor na přílišnou idealizaci čehokoli, a to v oblasti lásky i zdraví, jakékoli změny a události je potřeba opatrně a hlavně racionálně vyhodnocovat. Zásadnější pro zdraví (v pozitivním smyslu) by mohl být vstup Urana do 6. domu (cca za rok touhle dobou). Tam by mohl zesílit efekt zejména alternativních způsobů léčby. :17:
11.06.2020 - 14:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Džejn123
Dny to nejsou spise nejaky ten mesic kouknu vecer. On uran odchazi ale vzhledem ze jsi uran konj sun bude ten orbis silnejsi, a ted nevim jestli se ten sat nevraci, veci vsak uz maji energii separacni, takze dozvuky. Venuse tam je v nejakych napetich zatim. Chce to ted zamerit se na sebe, jakoze kdyz po bource clovek kontroluje zahradu.
Pozitivni je ze by melo byt ted uz lip. Coz nabizi prostor pro regeneraci. To je pro stiry klicove.
Kdyz vezmes v uvahu i sev.uzel stir, je to faktor transformacni. Jako zivotni princip.
V d12, nemci na to maji takovy nazev, loslassen, nechat byt.
11.06.2020 - 13:52 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Bosch
ahoj,
moc ti děkuji za tvou reakci jen mi ještě prosim dej vědět ,můžeš-li, co je míněno onou "chvilkou"? Týdny, měsíce či roky?
11.06.2020 - 13:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Ty tam stale mas tu doznivajici uransko saturnskou opozici.
Tak jeste chvilku vydrzet. Az zacne jit saturn dopredu a prejde ten 3.st vodnare. Venuse v 7 dobry pro vztah ale retro a opo neptun. Sledovat co se z toho ukaze.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »