Duch těchto stránek


08.06.2020 - 14:43
(Ryby) MG34
Duch těchto stránek
Duchem těchto stránek byly frakce. Vždycky tu byly různé skupiny více či méně se nemající v oblibě, semtam se to sráželo, přelévalo a to byla podstata zdejšího života. Většinou byly v jádru celkem silné persony, které i něco uměly, ale jak už to u takových bývá, byly kontroverzní a ne s každým se snesly - to k tomu určitě patří. Namátkou třeba uživatelka Dazing - uměla velmi dobře vykládat sny. Pamětníci si určitě vzpomenou na další.

Pak se ale začalo postupně dít, že jedna frakce (ta nejuřvanější a přitom nejméně nadaná nějakým talentem na cokoliv jiného než zviditelňování se) začala nabývat vrchu a postupně vyštvala všechny ostatní. Tam patřila jedna nedávno nevratně odešlá a její okruh. V opozici nebo prostě bokem bylo pár solitérů včetně mne, do vynalezení blacklistu většinou dost překřičených.

Tento stav tu nějakou dobu panoval a zdánlivě se to stalo normou, že ta nejuřvanější a nejméně zajímavá frakce tu určuje trend. Pak se ale našla ještě uřvanější frakce (kolem toho s tím německým příjmením), která vytlačila tu první :4: Kdo s čím zachází, s tím taky schází - a to je teď současný stav.

Momentálně je tu vzniklé jakési vakuum - možnost pro zapojení lidí, kteří stáli v tichosti spíše stranou. Je zde šance, že s každým novým dotazem se už nebude opakovat situace, kdy ho rozpliznou 2-3 notoricky známé osoby s nutkáním za každou cenu reagovat úplně na všechno a z vážného tématu udělat jen exhibici vlastního stupidního "humoru".

A třeba pak vynikne víc nových osob, kolem kterých se utvoří nové frakce a bude to tu zase trochu víc vyvážené (i když bouřlivé).

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
12.06.2020 - 14:30 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
Pokud sedíš u počítače místo sezení v hospodě a konzumace alkoholu, může to být i ta zdravější varianta. Nejhorší ale je, že hodně lidí sedí i v té hospodě se šudlimobilem a je furt na Internetu.
11.06.2020 - 12:15 | Filtr
(Býk) player » MG34
Souhlasím. Někdy se závislost vybuduje. Ale na tenhle druh závislosti jsem nikdy neměl a nemám čas. A sedět u kompu neprospívá zdraví.
11.06.2020 - 09:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Praxe je taková, že i když někdo v nějaké masivnější diskuzi přijde s něčím zajímavým, tak to stejně zapadne anebo je to falešná stopa.

Je to tak 100+ let zpátky, co kdosi tehdy naivně prohlásil, že všechno už bylo vynalezeno a tedy je možné zavřít patentový úřad. Podobná úvaha je dnes opět aktuální - ne že by nebylo co vynalézat, to bude skoro pořád, ale už se dostáváme na hranici lidského věku, který nestačí, aby se člověk prodral současnými vědomostmi a dostal se na špici, kde už může začít sám "vynalézat" (a teď neřeším konkrétní obor, platí to univerzálně ve všech).

A to nemluvím o běžné laické populaci, která se od této špice vzdálila opačným směrem a vůbec nerozumí, co se na ní děje. Ne že by to tak nebylo i v minulosti (například mechanizmus blesků - dlouho tu byly různé lidové pověry), ale tehdy nebyl problém laikům případně věci dovysvětlit, resp. jejich kapacita stačila na pochopení (že tomu stejně nevěřili je věc druhá). Dnes se ale ty nové věci ani nedají vysvětlit, protože na to prostě laická veřejnost nemá, aby je pochopila.

Tím tedy stoupá důležitost zaznamenávání, třídění a pročišťování vědění. Dnes je tedy rozhodně přínosnější, když se baví pár lidí k věci, než banda lidí páté přes deváté. A bude to tak čím dál víc.
10.06.2020 - 22:43 | Filtr
(Ryby) MG34 » AL8EX
Když vlezeš do restaurace a budeš mít na výběr několik poloobsazených stolů, tak si nevybíráš a sedneš k libovolnému?

Co když budou u všech sedět podnapilí militantní "fanoušci" nějakého fotbalového klubu? Bude to jen iluze? :3:
10.06.2020 - 20:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mám rád najdi se a i to, že jsou tady blázni snad i stejně šiblí jako já.

Frakce jsou super a kde kdo se v nějaké může najít, nebo někoho najít..nejlepší když najde sebe a pak už mu budou frakce u frakce, protože pravda není o frakci ale o životě..

jinak nejde najít sebe a věřit ve frakce a vůbec tak nějak dělit lidi na sebe a ty druhý, pač tím právě vzniká iluze o frakci, která pak nedej bóže opravdu vznikne a pak už se nikdo nenajde... :74: :44: :4:
10.06.2020 - 18:52 | Filtr
(Rak) aktigram » MG34
Tento raz som to myslela inak. Vezmi si takú diskusiu o nejakom aspekte a čo urobí pri prechode a pod. No a nikdy nevieš v tej diskusií kto do nej príde a kto niečo napíše a od toho sa odvíja diskusia dalej a preto to nikdy nie je ako bolo v tej minulej diskusií. Jasne ak nema kto odpovedať a ostanú 2 ktorí odpovedajú, tak to neprinesie veľa nového pre nikoho.
10.06.2020 - 17:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
divila byses, jak dokážou být spousty "případů" jako přes kopírák - koneckonců veškerá typologie (i astrologická) je na tom postavená - ono totiž těch možností, jak "něco" řešit je na finále vždycky jenom pár - odejít ze zaměstnání nebo ne? rozchod nebo další trápení? atd.
10.06.2020 - 17:49 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
vzpomínky.. vždyť to píšu, že utápíš :4: navíc to nemyslím jen na VIRTUÁLNÍ sociální sítě - sociální sítě jsou i ty "normální" v reálném životě

ale ještě je tu jedna věc, která mne v souvislosti s "tím tady" napadá - jakmile tu někdo začne "žít" - tzn. spustí tlachání, sleduje to pravidelně, nezajímá se o téma, ale o komunitu, tak je na nejlepší cestě k patologickému využívání virtuálních sociálních sítí - tzn. nahrazují mu ty reálné (které jsou tímpádem ošizené), vzniká závislost, dokonce majetnické sklony k tomu tady, atd.

tlachat se dá se sousedem (když už někdo bez toho nedokáže vydržet), ale když je ta možnost se virtuálně potkat s někým zvláštním a v běžném okolí velmi nedostatkovým, je škoda čas promarnit zase tím bezduchým tlacháním místo výměny informací k tématu, které třeba není zrovna mainstream a těžko by na něj někoho v okolí hledal

jak kdyby měl neandrtálec v ruce nabitou kulovnicu a toho mamuta se tím snažil umlátit místo aby ho střelil..
10.06.2020 - 12:56 | Filtr
(Rak) aktigram » MG34
Súhlasím, ale to by musela byť chuť odpovedať aj ked na rovnakú tému, vždy predsa môže priniesť niečo zaujímavého pre každého nič sa presne neopakuje, ale to predsa je o tých ktorí momentálne sú tu.
10.06.2020 - 11:32 | Filtr
(Býk) player » MG34
Pterodaktylus. Já se v minulosti neutápím , protože sociální sítě hrají v mým životě jen komparsní roli. Ale když se to tu naťuklo...vzpomínky na krásný srazy a tak - to už mi nikdo nevezme.
10.06.2020 - 11:17 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
Asi největší chyba je, když se někdo utápí v minulosti a chtěl by návrat "zlatých starých časů" (pro něj) nebo to alespoň co nejvíc připodobnit. To jsou všechny ty retro iniciativy, revivaly, covery, případně nepřiznané kopie.

Nová doba přináší potřebu nového modelu a ten je zákonitě jiný (a často dost zásadně) než ten původní. Jenom se toho nebát a nezavírat tu možnost už dopředu.

Nepřipadneš si jako dinosaurus? (sorry, ale myšleno v tom horším slova smyslu :5:)
10.06.2020 - 11:05 | Filtr
(Býk) player
...a tak trocha nostalgie z dávnověku.

NAJDISÁČCI (Literární koutek)
Najdi se je droga naše
Z velkých měst až po salaše
Kompy z oken nocí svítí
S časem už jsme dávno v řiti

Samotní,však přesto v týmu
Hádáme se ,píšem v rýmu
Občas se i objímáme
Problémama zabýváme

V putyku se pokoj mění
Leju víno! Rozednění?
To je ještě kdesi v dáli
Proč bychom se nenasmáli.

Růžiččiny lehtivosti
Řešení na žárlivosti
Zdraví,štíři,choroby
Besedu nám ozdobí.

Jéžíšek až z Kazachstánu
přivezl nám dárky
Player zase u básnění
S hořčicí dá párky.

Sólo ženských vleklé splíny
Lemmonyho smotaniny (sorry,nenašel jsem rým)
U Lulu ,tam hudba třeští
Celebrita stále v kleštích?

Haňourek si s Nunou hledí
Upraviti postavu
Clanci zase shání ďuče
Nechce už žít postaru.

Ohnivykuň rekord trhl:
miliontou glosu vrhl
Namchan,ten se občas ztratí
vždycky se zas brzo vrátí.

Wolfinka ,ta stále básní
Verše padaj z jejích dásní
Salomin zrak k hvězdám míří
Kde jsou býci,raci,štíři

Aštar zas se vrhnul na sál
Atmosféru naši nasál (hele,absolutní rým)
Kačenka se na sraz těší
šla by třeba tůrou pěší.

Morti – to je žena činu
Též pro každou skopičinu
Moudrá Einra,vtipnej Píťa
Hříšnice-toť žádná cíťa

Dohromady mě to dává
Sebranku všech povah,hrátky
ztuhlá prdel,horká káva
A pak sraz a rychle zpátky...
10.06.2020 - 10:35 | Filtr
(Býk) player
Pro mě je to hospoda odjaktěžív , jen pivko či vínko si musím z lednice přinésti sám. A - jako v každé hospodě - jsou různé stoly. U jednoho se řve o sportu , u druhýho o politice , u třetího o trtkání , u čtvrtýho panuje napjaté ticho a u pátého se zpívá.

Já teda pamatuju zlaté časy , kdy tu bylo hodně švandy , občas takové , že jsem se poprskal monitor a jednou jsem v krámě z hudebninama nebyl schopnej obsloužit zákazníka , jak mě duo Charisma-Mihule sejmulo. Chudáci - přišli si koupit noty a já se ještě asi tři minuty chechtal a oni si mysleli , že se směju jim.

Po znovuotevření se bohužel ze srandistů vrátil akorát Buddha a Morti.

Všechno je tu už takový moc vážný. Duch nám jakoby potemněl , jakoby byl ve schíze. Proto jsem tu pomálu. Nemám se čemu gebit. A nejsem frakcouš. Nebo jo , jsem obhájce ex-offo nevěrných , ale to jsem od prvopočátku a nevinně , protože takovej tu chyběl...
10.06.2020 - 09:19 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Není to tak pesimistické - při správné (a někdy i tvrdé) moderaci a rozdrobení do mnoha podtémat se dá udržet nějaký řád i v početných diskutujících komunitách.

S tou nechutí opakovat co už bylo někde před 10 stránkami řečeno je to skutečně problém - jednak diskuze by neměly být moc dlouhé a hlavně zaplevelené různým exhibováním a "humorem" za každou cenu. A jednak by neměl být problém se na dotaz zopakovat.

Známí provozují na FB celkem dost masivní skupinu na výklad snů - to je pěkný příklad. Sny jsou často jako přes kopírák, uživatelé často povrchní, ale vykladači mají dost trpělivosti, aby to zvládli a jistá rutina je neubíjela.
10.06.2020 - 09:08 | Filtr
(Ryby) MG34
Včera v jedné již smazané diskuzi zazněla (od Mikuláše) jedna velmi důležitá věc, související přímo doslova s "najdise".

Je důležité vědět/zjistit 1) kdo jsem a 2) co chci. A minimálně o tom prvním je celý tento web. Spousta lidí na to jde ale jaksi odprostředka - zkouší zjistit, co "by mohlo být" (protože co bude se najisto zjistit nedá) - a teprve podle toho si formují kdo jsou a co by mohli chtít.
10.06.2020 - 06:53 | Filtr
(Rak) aktigram
Bohužiaľ tak je to všade na takých weboch. Ja som od začiatku ako som mala internet našla jednu fajn stránku pre ženy a bolo tam úžasne, boli sme ako veľká rodina, museli sa vytvoriť podstránky na tvorbu, záhradu, poéziu, torty a iné až prišla jedna silná osobnosť - v skutočnosti žienka sivá myš je veľa povedať, drobunka a sinavá a ta prevratila všetko na ruby. Vždy záležalo kto prvý odpovedal na príspevok a samozrejme priradili sa k nej určité riťolezy a tak to po rokoch vyvrcholilo do veľkého boja kedy si už ani adminka poradiť nevedela a stránky predala. Ja som ostala už iba na stránke záhrada a ostalo nás tam málo ale je tam až neskutočne dobre, človek nesmie veľmi ochkať nad nejakým kvietkom lebo ho ma o pár dní doma. Je tam odrazu rešpekt, úcta.
Mne z toho vyplývy iba jediné, nie je to možné dosiahnuť pri kvantume ľudí.
Tak isto skupiny na Fb, je to o držku vôbec v nejakej skupine vydržať - tam človek vidí ako nesmierne národ zhlúpol, vie to ovladať moderné telefóny a všetko a pritom nevie rozmýšľať. Žasnem ked vidím ako admin skupiny je šťastný koľko ma členov a pritom vidí ako skupina ide dolu kopcom, čím viac členov tým rýchlejšie. Takže sa nedivím že registrácia sa tu obmedzila.

Áno, aj ja som zmazala svoju registráciu, bolo mi vtedy riadne ublíženo ale v tom čase som predsa denne nakukla čo je nové až som sa znovu prihlásila. No nezmenilo sa tu veľa, okrem pár jedincov ktorí chcú hovoriť o astrologií tu človek nedostane veľa odpovedí.
Ja som typ ktorí ani len neotvorí diskusie kedy je to už 200 a viac odpovedí - takže mne sa nepáči ked niekto neodpovie lebo ta diskusia už bola. no prehrňať sa v tom kedy aj 5 strán je doslova iba pinkanie dvoch či troch ľudí a dávno odbočené od témy, mne nevyhovuje. Prečo by nemohla nastať diskusia aj v novom dotaze ak nechcem odpovedať tak skopirujem odpoved z iného príspevku a vložím.
Ja som zistila že mi je tu zbytočne položiť dotaz, lebo niet odpovedí.
Takže tento rok je o veľkých zmenách a veru dejú a udejú sa aj v takých komunitách a ako to naozaj záleží od uživateľov.
EDIT: Ešte by som chcela doplniť že sa to všetko začalo kaziť po spoločných stretnutiach, tak mi to hovorí že to nejde veľmi dohromady stretávať sa fyzicky a byť aj v komunite pre ostatných - neviem to inak vyjadriť, ale vtedy sa frakcie viac pritvrdzujú.
09.06.2020 - 17:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » Žihadlo
Jaktože se nestalo nic? Naopak to zafungovalo už tehdy a skutečně se víc ukázali ti, co mlčeli v pozadí. Alespoň v mých vláknech, protože já mám díky celkem zaplněnému blacklistu odfiltrované všechny spammery. V tomto směru si nestěžuju - a je to jasné vítězství - filtrování spamu je jako základní hygiena.

Různé relativizování a moralizování, které se to snaží bagatelizovat čtu většinou právě od těch uražených spammerů, kteří nemůžou spammovat všude kde se jim zlíbí a cítí se ochuzení na svých "právech" :4: Nejdojemnější vždycky je, že když někoho bloknu, tak se často snaží všem vysvětlit, že ochuzuju především sebe a že tu zůstanu úplně sám - málem se u toho vždycky rozbrečím :4:

Co ale bude jinak teď - to jsou i ostatní vlákna, kde já se většinou nevyskytuju a ani nebudu vyskytovat - tam se odehraje změna a tam je to vakuum - a těch je mnohem víc než těch "mých". Vpodstatě je to ekvivalent toho, jakoby si tu úplně všichni přidali na blacklist 2 nejprofláknutější osoby (druhá bude vbrzku následovat sama nebo to dostane od první befelem) - jo, rozhodně bude "pár věcí" jinak.
09.06.2020 - 15:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si myslím, že tu ten prostor - vakuum - není.
Vzpomínám, že když se blokace zavedly, tak jsi přesně toto psal. Že teď se ukážou ti, kteří mlčí v pozadí. Nestalo se nic. A už je to nějakou dobu, určitě víc než rok, možná víc než dva. Času bylo dost.
Teď, když se nemůže registrovat nikdo nový, už se to nezmění. Nezměnilo ani předtím.
Jedinou změnou je, že si nemusíš každého pustit do diskuzí a vzkazů. A u toho podle mě i zůstane. Nebo to admin zavře úplně. Žádné vítězství pro nikoho. Ale všechny strany si mohou bláhově myslet, že vítězství je jejich.
09.06.2020 - 13:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » Korzárka
přemíra ezokeců... no, ale aktuálně tady registruju spíše podmíru, což už je možná i škoda :5:

"Za mě je to právě ona pestrost výběru, která svým způsobem vede ke stagnaci"
tohle asi ne - klidně si aplikuj filtr a možnosti si omez, to je normální, dělají to skoro všichni (včetně mne), ale jde o to, že každý má ten filtr jiný, takže pestrost výběru je celkem důležitá - jednotný přednastavený filtr - to by byla stagnace - ultra

btw - nevím, jestli sis všimla reakce Mikuláše v smazaném vláknu kocoura mivika - psal něco o tom, že všichni mají pravdu, klasicky se to snažil s nikým nerozházet, urovnat, zachraňovat, podporovat, vrátit dřívější stav... ALE něco mi tam nehrálo - proč si třeba on nestoupne do popředí a nezačne tu pravidelně někomu odpovídat, sám zakládat vlákna, atd. V reálu u stolu by s tím neměl problém :4: Možná jenom nemá čas, ale přišlo mi to, že je v tom něco jiného - ten krok kupředu z řady prostě neudělal.
09.06.2020 - 13:12 | Filtr
(Ryby) MG34 » Korzárka
Moderace je aktuálně dostatečně funkční :5: jenom se o ní moc neví nebo jsou vůči ní zbytečné předsudky případně frakcemi podporované averze (frakce totiž přichází o možnost "moderovat" kdekoliv tím svým mobbingem)

je možné využívat blacklist a navíc zakladatel vlákna může smazat celé vlákno (což už je trochu za hranou, protože některé příspěvky v něm můžou být nezávadné, ale prostě to tak je) a jednotlivé příspěvky v něm
08.06.2020 - 17:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » cimi
Je to možné, že úplné začátky byly ještě jiné než píšu - já jsem přišel asi až do "četných skupinek" - více ze začátku jsem tu byl dost zřídka, protože lide.cz - po jejich zániku to bylo jinak

masovější sociální sítě s diskuzemi nemůžou dobře fungovat bez nějaké formy moderace - to je základ - a to tu asi nikdy moc nebylo - možná i proto s přibývajícími počty uživatelů vznikaly frakce a rozvinul se tu "styl moderování" skrze jakýsi mobbing, který při převaze některé frakce začal být až likvidační
08.06.2020 - 15:43 | Filtr
(Blíženci) cimi
Myslím, že to tak nebylo vždycky, nebo alespoň já jsem to tak nevnímala...na začátku tu byla opravdu jen jedna skupina...a z té jsem si přivedla nejvíc přátel, se kterými jsem v menší či větší míře stále spřízněná...skupinkovat se možná začalo až s přílivem nových lidí...ale ani ty volné diskuze, humor a ukecanost pro mě nebyly až takový problém, abych se bála vyjádřit. Mě spíš mrzí jiný nešvar, za který ale asi přímo ani tento web nemůže, jako spíš internet a sociální sítě obecně...a to je takové to necitlivé neosobní odsuzování a ventilování skrz druhé...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »