Děti v nativním horoskopu


04.06.2020 - 20:41
(Rak) Tralalala100
Děti v nativním horoskopu
Máte své děti zapsány ve svém 5. domě? Respektivě toto by mělo být první, 7. dům je druhé.
Teď jsem to zkoumala a... No zkrátka mít Saturn-kozoroha jako vládce 5. domů není úplně šťastné :-D Píší, že děti budou v pozdním věku, nebo vůbec. Budou ošklivé, ale tvrdě pracující :-D .. A bude tam řada problémů.

Teď jsem koukala na mamčin nativní horoskop, vládce pátého domu býk, který je v kozorohu. Sestra, prvorozená, má přesnou konjunkci na Venuši a Lunu mamky. Mamka má taky v pátém domu Mars a na ten má přesný trigon sestřina Luna taky. Takže co se týče věcí pátého domu, tak sestra tomu dost odpovídá. Je i hodně venušinská, jelikože má Slunce konjunkce Venuše.

No a potom mamčino druhé dítě, tedy já, by mělo být vepsané v 7. domě. Ten má v blížencích a na její ose DSC mám svůj Mars. Celkově jsem docela dost blíženecká/merkurovská.

Takže to asi dost odpovídá...

A doufám, že u mě to odpovídat nebude, protože ta předpověď je hrozná :75: :9:

jak to máte vy? Je tu někdo s 5. domem v neštastném kozorohu ? :37:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
07.06.2020 - 08:44 | Filtr
(Rak) aktigram
Tak som sa pozrela ako to mám ja, no a odpovedá to zrejme tomu.
Môj 5 dom v Raku, silný so stéliom.

Staršia dcéra .Jupiter stojí na mojej Lune a ASC, jej Luna stojí na mojom Slnku a Merkúr a Saturn stoja na mojom stéliu ale zaujímavé je že v tesnom aspekte stojí jej Uran na mojom Saturne a Lilith v 8 dome. Takže tu je veľa prepojení a konjunkcií.
Druhá dcéra to je už iné. jej Marsje v konj. s MC a stojí na mojej Venuši na DSC, ešte je tam konjunkcia Slnka zo Slnkom. Tento vzťah je od samého začiatku skôr o boji.
Deti ako správna račica som mala skoro.
06.06.2020 - 10:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Áta22
No jo, asik ten Jupiter tam :1:
05.06.2020 - 22:36 | Filtr
(Blíženci) tajga
Tchýně má 5.d. v Beranu a porodila první a jediné dítě, které má v Beranu jen Chiron, až ve 40 letech. Takže nevím, asi úplně přímočará analogie mezi 5.domem a dětmi vždycky není.
V 5.domu mojí mámy nevidím už vůbec nic, v čem bych sebe, nebo sestru našla.

U mě tedy vládce 5.domu ve 12. domě odpovídá, svoje peripetie tu vypisovat nebudu, ale jednoduché to nebylo. Syn je Váha, já mám 5.dům ve Vahách.
05.06.2020 - 22:02 | Filtr
(Rak) Áta22
Neblázni; ošklivé a tvrdě pracující? :4: děti jsou děti, stačí je milovat, vymezit hranice a současně jim dát prostor a užasle čekat, co se z nich vyklube.
A ani nemusí být vlastní :37:
05.06.2020 - 21:48 | Filtr
(Rak) Áta22 » Mici Angóra
Tak já se přidám do statistiky na druhou misku vah; 5. dům kozoroh, asc panna, dsc ryby a dítě hodně brzy, neplánovaně, nečekaně. Ale vnitřně šťastná událost.
05.06.2020 - 17:52 | Filtr
(Býk) Artislove
No do astrológie sa moc nevyznám, ale môj piaty dom je v Baranovi a že by sa mi nejak deti hrnuli na svet sa nedá povedať a tiež už nie som najmladšia :4:

Takže ak ťa to ukľudní tak nešťastný asi nebude len kozoroh :46:
A ak sa niekedy niečo narodí tak to bude asi zázrak :4:
05.06.2020 - 17:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
No to mi zase tak moc odporovat nemůžeš, protože jsem mezi to rovnítko nedával. :115: :4: Pochopitelně vládce Saturn, nebo vládce Mars, to jsou zcela jiné energie, to nejde ztotožnit s hrotem domu.
To už byla odpověď k tomu, jestli máme děti zapsané v 5. domu. Přímo v něm nevím, možná Vojta s Marsem u ASC ano, na Vendy také už spatřuji její Mars ( konjunkce s Merkurem, projevuje se hlasem, už mi umí i vynadat, ale to bych nehledal v planetách, protože ženské umí chlapům vynadat už tak nějak automaticky, to je žádná máma nemusí učit). Ale ve vládci 5. domu je cítím na 100%.
05.06.2020 - 08:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Konečně ti jednou můžu odporovat :1: Podle mě 5. dům v Kozorohu a vládce Saturn není to samé jako vládce 5. domu v Kozorohu. :14:
05.06.2020 - 08:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Co tak vidím kolem sebe, tak 5. dům v Kozorohu a tím pádem vládce Saturn tomu pozdějšímu věku mateřství/otcovství docela odpovídá. Vlastně často koresponduje právě s ascendentem v Panně a DSC v Rybách a takovým lidem (zejména je-li Slunce také v podvojném znamení a vládce 7. domu nějak problematický) trvá delší dobu, než najdou toho správného partnera. Třeba moje kámoška Blíženec s asc v Panně má Saturna jako vládce 5. ve 12., v kvádru na Venuši, s chlapama celoživotně spíš blbé zkušenosti, ve 40 potkala (snad) konečně prima chlapíka (během tranzitu Jupitera 5. domem otěhotněla na první dobrou, ale ve 3. měsíci si to musela nechat vzít kvůli těžkému postižení).

Jinak moc nesouhlasím s tím, že 2. dítě je vepsáno v 7. domě, já ty děti vnímám všechny spíš v 5. a postupně podle toho, jak je obsazený. Třeba v Blížencích nejdřív v mladém věku dvojčata a pak v pozdějším věku (Rak) ještě benjamínka :2:, ale je to věc názoru. :17:
04.06.2020 - 23:16 | Filtr
(Rak) Loen
já mám 5. dům v kozorohu (saturna ve střelci ve 4.d v těsné konjunkci s uranem) - tranzitní uran mi aspektoval při narození 1. dítěte tuto konjunkci trigonem a zároveň stál na mé luně. U 2. dítěte mi uran aspektoval neptuna - tj ano vládce 7. domu :61:

1.dítě ve 28 a druhé ve 31 letech - obě jsou krásné :61: - ale kdo ví co z nich vyroste :75: :61:


toho saturna vnímám jako zodpovědnost a závazek, kterými pro mě děti jsou a taky trochu omezení :6:
04.06.2020 - 22:51 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Tralalala100
Ono je to jednoduché. Nepoužívej antikoncepci a uvidíš. :3:
Já se stal otcem v 38. Vládce 5. domu v Kozorohu by v tomto mohl odpovídat, že to nebylo moc brzy. Ale Khali má oba vládce 5. domu v Kozorohu a matkou je od 21. Tož se v tom vyznej. :3:
No a málo dětí taky nepředpokládám. I kdybychom už žádné další neměli, s čímž nepočítáme (nepřijdou-li překážky, tak 4 jsou minimum), tak dvě jsou v dnešní době u nás již nadprůměr.

Hele, ten 5. dům můžeš také vzít trošku jinak. Nejen na děti, ale jelikož je to o vztahu k nim, může to napovědět, jaký budeš rodič, jaký vztah k dětem budeš mít.
A zase to chce umět nevytrhovat. On třeba 5. dům se vztahem ke Kozorohu může značit nejen chladného rodiče s málo city, ale třeba rodiče odpovědného. Takový rodič může vést i děti k odpovědnosti, k lásce k horám (přírodě) atd.
Jestli bude chladný, nebo zodpovědný, to už je nutno přiřadit dle celkové povahy celého radixu.
04.06.2020 - 22:37 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Sosna zvlčelý
Proletěla jsem více stránek, ale asi to bylo ukvapené. No, chytila jsem se toho nejhoršího, jak mám ve zvyku a už jsem panikařila :-D.. Ještě víc u toho, že to může znamenat, že ani žádné děti nebudou.

Jenomže já jako silný rak se silnou lunou jsem to vždy cítila jinak..

To jo, můj vládce je zase v býku, tak to vypadá už nadějněji, snad plodněji :-D.

tak pravda, jsem to vytrhla z kontextu nepřemýšlíc nad ostatními aspekty.

No tak děkuji za uklidnění :27: :27:
04.06.2020 - 22:23 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Uf! Z jakého bulváru jsi to četla? Myslím to, že "budou ošklivé, ale tvrdě pracující"?
V nativu se dočteme o našem vztahu k dítěti (dětem), o jejich vnímání, o tom opravdu napoví 5. dům. Jak my (nositel radixu) vnímáme své děti. Ale je to naše vidění, ne jejich skutečná povaha a podstata. O té vypovídá zase jejich nativ.
Jednoduše řečeno když si někoho idealizuji a vidím v něm dokonalost, vůbec to neznamená, že je dokonalý. To pouze já jeho nedostatky přehlížím. A naopak ne každý, koho považujeme za hajzla, musí být hajzlem.

Já mám vládce 5. domu v Kozorohu. Je fakt, že jsem na děti nepospíchal. Prostě jsem čekal na tu správnou ženu, matku. Když ta se objevila, tak to šlo hned. Prostě jsme na to vlítli asi tak, jak značí 5. dům v Beranu. (Dle jiného výkladu by to šlo brát naopak i tak, že děti přijdou ve velmi mladém věku. Ale to se neslučuje s povahou celého radixu. Opět zde platí: Nic nevytrhávat z kontextu, nic neposuzovat odděleně!)
No a vládce 5. domu se aktivoval tranzitem (konjunkcí) vždy v době našeho těhotenství a porodu. Jednou při tranzitu Pluta, pak při tranzitu Saturna.

No a Khali má svého (spolu)vládce 5. domu přesně na mém vládci 5. domu, takže tyto tranzity prožívala naprosto totožně, takže ta to má v radixu napsané rovněž.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »