Slinivka břišní


03.05.2020 - 12:26
(Rak) Monikavotrubcova123
Slinivka břišní
Dobrý den je tady nekdo kdo ma uz po druhé po zanetu slinivky břišní poradil by zda se může použít horko vzdusna friteza kdyz se tam olej nedava dekuju

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
14.05.2020 - 11:30 | Filtr
(Panna) vuvuzelka
Používat minimálně. Nesmažit, nejíst syrovou zeleninu a ovoce, sladkosti. Vyvarovat se citrusům i banánům. Nepít alkohol. Slinivka si bere energii z dráhy žaludku a ten opravdu nemá rád chlad. Žádné pití s ledem. Den začít teplou snídaní - nejlépe kaší - pohankovou, jáhlovou např. s pár rozinkami, sušeným ovocem. Typická evropská snídaně jogurt s ovocem opravdu není na rozehřátí žádné terno. Nepít před jídlem, při jídle ani po jídle. Nedělat si ze žaludku bažinku. Přes den nic neuzobávat.
Vhodná vařená, dušená, pečená mrkev, dýně, batáty, jáhly, kroupy!!!, bulgur, rýže, fazole adzuki, červená čočka. Opatrně se sýrem, více kozí, ovčí. Trocha kvalitního masa.

Psychosomatika v příp. potřeby do zprávy.
13.05.2020 - 20:49 | Filtr
(Štír) Freja » Cirilla
Slinivka břišní
se inzulínem pyšní :46:

...sorry, ale muselo to ven
04.05.2020 - 19:42 | Filtr
(Lev) Cirilla
Na slinivku a lepší trávení mohu doporučit tinkturu ze Zemědýmu lékařského ( vyrábí bylinkářství Jukl). Po těžkém akutním zánětu jsem nemohla téměř jíst, doktorka mi poradila tuto bylinku. Bere se 3x denně 6 kapek před jídlem, ze začátku se potíže zhorší, musí se to vydržet ( když tak trochu snížit dávkování), mně se to zlomilo k lepšímu asi po 3 týdnech. Do půl roku jsem mohla jíst skoro všechno. Dá se brát bez problémů dlouhodobě. Lehčí dietu držím pořád, ale můžu si už klidně dopřát i řízek nebo kačenu s knedlíkem a zelím - samozřejmě menší porci.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »