Tipy pro návrat zdraví kostí


01.03.2020 - 15:16
(Blíženci) cimi
Tipy pro návrat zdraví kostí
Nevím jak to popsat. Prý mi chybí v kyčelním kloubu kousek kosti, něco jako pseudocysta, tedy dutinka. Přišlo se na to náhodou.
Shodou okolností jsem se před časem bavila se zubařkou, že třeba i u paradentozy je ta kost schopna dorůst, pokud se o ni stará.
Ale jak?
Co jsem se ptala, tak mi bylo doporučen vitamín D a vápník.

Nevíte ještě něco o dalších možnostech? Nebo v jaké formě to doplnit? Trh je plný léků :32: a vím, že je u spousta šikovných těloléčitelů :84:

Děkuji :17:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
30.05.2020 - 22:03 | Filtr
(Býk) player
Ale když vápník , tak hodně a zároveň hořčík , ten funguje jako vazivní prvek. Takže k jogurtu čokoládu , pít magnezii...
28.05.2020 - 21:48 | Filtr
(Beran) nutelina
Vitamin K2.
26.05.2020 - 11:53 | Filtr
(Blíženci) cimi » Pat
Děkuji :17:
Já právě ani nevím odkdy tam tu "díru" mám, zjistilo se to fakt náhodou, takže těžko říct co z toho všeho co mě podemlelo to bylo x) ale stabilitu si umím podkopat i sama :14:
Takže to tak pozoruju i po té psychické stránce a nacházím si v tom svou cestu...
Biomin H jsem také objevila :15:
A přidala jsem víc toho pohybu a protahování, myslím, že to má efekt, cítím to na celém těle i na postavení kyčlí a tak i na tom, že když se pár dní nehýbu tak to na těle cítím, jakoby si říkalo znova o pohyb...
A díky za povzbuzení s tím klučinou : )
16.05.2020 - 18:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kosti jsou živý orgán. Neustále se odbourávají a zase staví. Podílí se na tom velké množství faktorů. Samozřejmě na stavbu potřebuješ materiál - základní je vápník, hořčík (to už se tu psalo), ale i fosfor. Potřebuješ i to D.
Pokud máš ale problém, je potřeba vyřešit jeho příčinu. Když nebude příčina, kost se dobuduje a stavebním materiálem to můžeš podpořit. Pokud jsi mladá, jinak zdravá, měl by ti stačit materiál ze stravy. Vit..D má naše populace sice všeobecně docela málo, ale je třeba mít na paměti, že se rozpouští v tucích, takže pokud ho budeš mít moc, neumí ho tělo vyloučit (hladina se dá stanovit laboratorně z krve - je to dost drahé, ale v tvém případě by si to doktor pro pojišťovnu mohl asi zdůvodnit, abys to nemusela platit sama). Během letních měsíců se v drtivé většině neordinuje ani lidem s osteoporózou (celkově prořídlé kosti). Co se týká doplnění minerálů je dobrý Biomin H (jsou to vlastně drcené vaj.skořápky, jen kvůli tomu nemusíš baštit i tuny vajec a je to čisté, neriskuješ salmonelu).
Pokud nebudeš mít jiné potíže s kostmi, moc bych se tím netrápila. Ona se doopraví sama. Musíš ji ale i zatěžovat (stačí běžná aktivita + sportování dle vlastního zájmu).

Z jiného pohledu - kosti představují naši pevnost, stabilitu - je otázka, co kdy tě podemlelo. Podkopává někdo tvou stabilitu? A udržuješ stále v sobě onu bolest, křivdu, zranění, ...?

K utěšení - znám klučinu, kterému "vykuchali" velký kus kosti kvůli nádoru a je úplně ok. Ani nebral žádné doplňky.
03.03.2020 - 14:31 | Filtr
(Blíženci) fanik » cimi
Tak v tom by chtělo pokračovat, spíš ještě navýšit, kvuli distribuci v těle, jinak ty doplňky projdou tělem bez užitku a opravovat se to bude dlouho, jestli vůbec.Tohle je otázka opravdu pohybu a venku...
03.03.2020 - 14:13 | Filtr
(Blíženci) cimi » fanik
Byla jsem zvyklá každý víkend alespoň jeden den vyrazit na tůru. Kolem 10 km, nic velkého. Ale je pravda že od těch zdravotních potíží už v tom takový režim nemám. Jinak já přírodu ráda za každého počasí.
03.03.2020 - 14:09 | Filtr
(Blíženci) cimi » Jana O'Lala
Hmmm, podle textu to vypadá zajímavě, dostala jsem tip i na kopřivu kterou teď dokonce intuitivně piju a ta je tam taky zmiňovaná.
Tak držím palce ať to zabere : ) a kdyžtak dej pak vědět : )) já zatím nevím jestli do toho investovat, ještě si pročtu recenze : )
03.03.2020 - 14:03 | Filtr
(Blíženci) cimi » il*ča
Je to alchymie :32: a to by člověk nemyslel za chvíli na nic jinýho. No zkusím nějak obohatit jídelníček o zmíněné.
Trochu na mě zablikal i ten hormonální systém jak psal Bosch. Tak prostě asi kombinace všeho ^^
03.03.2020 - 14:00 | Filtr
(Blíženci) cimi » Bosch
Tak já zatím beru jen to D čko. Ten zbytek zatím počkám podle toho co mi na to vlastně řekne ortopežka.
Ostatní věci beru na vědomí a kdyžtak poupravím. Možná i ten hořčík vůbec přidat, nějakou magnesku nebo tak.
Děkuji.
02.03.2020 - 23:18 | Filtr
(Blíženci) fanik
Já myslím, D + Ca..a asi taky nějaká ta imunita a psychika, že nebude těžké přijít si na to, že by to chtělo zanalyzovat dobu na čerstvém vzduchu a nejlíp za každého počasí.Ono to slunce funguje celoročně a i přes mraky, a i v lese atd, nejen jednou za rok zaletět a plácnout se na pláž. Já to mám takhle běžně venku sportem nebo tůry týdně 10-15h, ale řekl bych že by stačilo v průměru i 7-11, jak to máš Ty?
02.03.2020 - 16:25 | Filtr
(Kozoroh) Jana O'Lala
Ahoj Eau, já zkouším zrovna tohle: https://www.vitalita.cz/skeletin

Nemůžu ti říct, jestli to zabírá a jestli to zabere tobě :4:, já sama zatím vypotřebovala jedno balení, ale zkouším.. Sama mám úbytek čelistní kosti a trápí mě problémy s kyčlí a klouby celkově.
Jen píši možnej typ.. Celkově mám s Energy dobrý zkušenosti, tak uvidíme co tenhle preparát.. :78:
02.03.2020 - 08:09 | Filtr
(Blíženci) il*ča » cimi
Hořčík je jednou ze základních stavebnich jednotek kostí. Bez hořčíku se vápník nevstřebává ideálně.. A k tomu, aby se hořčík absorboval tak jak má, je nutné zas doplňovat vitamín B6, selen, zinek, bor...je to provázané, úplná alchymie.
02.03.2020 - 07:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » cimi
Vapnik je dulezite brat v pomeru s horcikem 2:1 kvuli vstrebavani.
Jinak se krevnim recistem pohybuje volny vapnik ktery se ti muze usazovat v tkanich kloubech a pusobit potize.
V lekarne dostanes koupit uz namichany CaMg v pomeru 2:1. Ale mne to prijde zbytecne, spise bych si koupil to déčko v kapkach. Jde o to jak jinak vypada stav kloubu kosti a chrupavek.
Pokud je dobry tak obecne se da rict ze to jedno mistecko je proste geneticka vec, anomalie kterou vnejsi cestou (strava doplnky pohyb) az tak neovlivnis.
Ale je dobre dbat na to aby se vapnik neodplavoval z kosti treba nadmernym pitim kavy a tak. U zen k tomu dochazi i hormonalnimi zmenami anebo pokud berou kortikoidy.
01.03.2020 - 22:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » il*ča
A jak je v tom zainteresován ten hořčík?

No já taky nevím jestli je to možné...ale můj optimismus má tu myšlenku rád :6: Obzvlášť když mi doktorka říkala, že se to jinak doplňuje umělou hmotou :23:

Příští týden jdu na ortopedii tak zjistím víc. Zatím jsem se dozvěděla jen toto info.

Díky!
01.03.2020 - 22:40 | Filtr
(Blíženci) cimi » Bosch
O těch 7 letech jsem také slyšela. Tak když si dám pozor a budu i k sobě pozorná, tak se třeba vše spraví. Právě s tím vápníkem taky váhám, protože si myslím, že ve stravě toho mám dost. Alavis mám doma, jen nezapomínat :41:
A cvičení jsem jednu dobu i přeháněla. Teď se mu naopak vyhýbám, tak najít tu zdravou střední cestu, ach ty mé extrémy ^^
Děkuji.
01.03.2020 - 22:09 | Filtr
(Blíženci) cimi » tiferett
Děkuju.
Se strukturováním mám obecně trochu problém. Buď až moc nebo vůbec. Ale ten pokrok v duchovní úrovni budu teda muset víc prozkoumat, protože mi přijde, že jsem se za poslední dva roky k tomu zase víc vrátila a dost pokročila, ale zřejmě tam bude ještě nějaký zakopaný pes/vzduchoprázdno, ke kterému se moc nehodlám přiblížit...
01.03.2020 - 21:47 | Filtr
(Blíženci) il*ča
No pravě, trh je plny léků, v různé kvalitě, v různých formách vstřebávání,některé jsou jen předražené šmuky.
Pokud doplnuješ D a vápník, je nutné doplnovat i hořčík. A pokud to dělás pomocí doplňků, není jednoduché to vybalancovat,můžes si i uškodit. Tchýni taky takhle předepsali vapník na kosti, kvůli osteoporoze. Osteoporoza se nezlepšila,zato se jí udělali kamínky v ledvinách.

A moc tedy nevěřím, že by dospělé osobě díky minerálům a déčku dorostla kyčelní kost, kde he navíc nějaká oatologická změna :63:

U paradentozy je nutné dodržovat hygienu, aby se nepřemnožili bakterie, které způsobují zánět,kvůli kterému se kost ztenčuje. Nevím, zda je možné, aby kost v puse po zánětu zesílila,možná ano, ale to je něco jiného, než dorůstání chybějící části kosti, kde je navíc nějaká dutinka (tu dutinku má i manžel, ve stehenni kosti)
01.03.2020 - 19:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
To déčko davej v tekute forme jsou kapky stoji okolo 300 i s pipetou. Mnohem lepe se to vstrebava.
Otazka vapniku je spojena spise s jeho vstrebavanim nez nedostatkem ve strave.
Proto je dobre to déčko.
Kosti rostou jen pokud se zatezujou, ale jejich rust je podminen vekem. Musis zvazit intenzitu zateze kolik sneses vzhledem k opotrebeni. Dobra jsou lehka cviceni, sm na pater pilates atd dobre jsou urcite ty cviky na gumach jsou moderni ale i ucinne.
Z doplnku je dobry alavis prodava se i pro humanni ucely. Znama si ho hodne pochvaluje je vylozene na klouby. Ale ma udajne i protinadorove ucinky.
Jednou za 7 let se obnovi komplet vsechny bunky i v kostech kde jedny bouraj a jine stavej, osteoplasty a osteoklasty, tak je vzdycky sance ze to doroste.
01.03.2020 - 17:17 | Filtr
(Střelec) tiferett
Lieky a výživove doplnky- to je len telesná a hmotná stránka problemu. Na hlbšej úrovni je pri problémoch s kosťami v skutočnosti problém so štrukturovaním života. Život nemá správnu štruktúru a pri bedrových klboch tam chýba napredovanie na duchovnej úrovni. Tieto veci treba preskúmať, rozobrať, pochopiť a urobiť nápravu, aby sa problem s kosťami z dlhodobeho hladiska skutopčne napravil. Akonáhle je problem pochopený na ducovnej úrovni, tak zmizne aj na telesnej úrovni.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »