7 dům a partnerství - dotaz


03.02.2020 - 14:22
(Rak) Tralalala100
7 dům a partnerství - dotaz
Ahojte,

Vezměme si třeba příklad u mě. hrot sedmého domu mám v rybách. (teď se nebudu zabývat planetami v sedmém domě, řekněme, že tam žádnou nemám, leč mám) Samozřejmě, že jsem poznala hodně lidí, jejichž planety mi padaly do mého 7.domu.... Známená to ale hned to, že bych je tedy měla vidět jako ideální partnery?

Podle nějaké oné charakteristiky, dsc v rybách by tedy mělo poukazovat na parťáka životem, s rybími charakteristikami spíše duchovně naladěného, citlivý, empatický, atd, atd. Známe charakteristiku ryb. Jenomže co když nějaká ryba mi aktivuje můj sedmý dům, ale nemá vůbec nějaké extra rybí charakteristiky a je hodně racionální a pragmatická, duchovnu plně uzavřená? Víc jak kdejaká panna (ikdyž tento pannenský rys u mě moc není, spíš se chytám toho nevysvětlitelného, než vysvětlitelného)

No a potom přijde třeba člověk, jehož planety mi neaktivují 7. dům, ale bude vykazovat charakteristiky ryby, ale je to třeba jiné vodní znamení, nebo tak.

Tak tím chci říct, zda se v synastrii "hraje" vyloženě na aktivaci těchto domů, ne jen 7., ale třeba i 5. domu. které nám popisují manžele, manželky/milence, milenky.... nebo spíše je to o té charakteristice jako takové, jaké partnery nám to do života přivede, ale nutně nám nemusí aktivovat tyto domy....
(třeba když řeknu, někdo teda nebude mít rybí planetu, ale bude mít planety ve svém 12. domě, což mu dá nádech ryb)


To stejné u muže Venuše/Luna u ženy Slunce/Mars....
Když má muž svou Lunu (představitelka matky a později manželky v horoskopu muže) v konjunkci se Sluncem ženy, a třeba nevykazuje uplně charakteristiky onoho znamení, ta žena ,i tak ji vidí jako nějaký ideál? Protože tam je prostě ta energie té konjunkce, ta familiárnost??...

Př. U muže Luna v raku, Žena slunce v raku, ale jinak zbytek horoskopu samý blíženec, asc taky třeba ohnivý nebo vzdušný.
:25:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
04.02.2020 - 14:23 | Filtr
(Štír) Freja » Nabi*
a "bodlo" znamená co, v řeci Tvého kmene? :4:

jakože dobrý nebo velký špatný? :4:
04.02.2020 - 14:21 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Tak to je dobrá zpráva :30: :4:
04.02.2020 - 14:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
Písemně tak nemečí a nemluví nosem a není uspavač :2:
04.02.2020 - 14:15 | Filtr
(Štír) Nabi* » Freja
Niiic, jen že se na to kouknu, protože jsi to sem dala ty :61:
Ale už jsem četla nějaké výklady na určité dny od něj a nějak mi to vždycky bodlo (nevím zda astrologicky), ale psychologickx :4:
04.02.2020 - 14:12 | Filtr
(Štír) Freja » Nabi*
ješkovyvobličeje...co vám je, děfčata? :39:
04.02.2020 - 14:11 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Já se nezvládám zatím ani koukat bez zvuku. Ale dám tomu zítra šanci :4:
04.02.2020 - 14:06 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
dikci? dycky ! :61:
04.02.2020 - 14:01 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
Poslechnu si, dík, jestli zvládnu tu jeho dikci :14:
04.02.2020 - 13:53 | Filtr
(Štír) Freja
Hele a co říkáte na Ondřeje? :3:
Pro mne to bylo docela zajímavý, páč tam říká pár věcí, co jsem ještě neslyšela...

https://youtu.be/fqJnfQuTp5w
04.02.2020 - 13:48 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Loen
Tak to znamená, že si v té nepraktičnosti rozumíte :2:
04.02.2020 - 13:40 | Filtr
(Rak) Loen » Mici Angóra
nj, oboje osobní planety...s obou strran zakvadrátované atd...

hele s mým rybákem máme v kvadrátu "jen" merkury a venuše :61: :61: :61: marsy máme v trigonu (on v raku - na mám slunci :75:, a já v rybách - tak praktičtí až na půdu oba :61:)
04.02.2020 - 13:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Loen
Tak dotyčného neznám, ale to jsou přece oboje osobní planety :14:

Marsy v kvadrátu nebo Merkury tedy? :21: Můžu posloužit zkušeností s obojím :2:
04.02.2020 - 13:33 | Filtr
(Rak) Loen » Mici Angóra
no jasně... to by tu taky jeden nejmenovaný najdisák mohl povykládat jak ho moc nežralo mít lunu na mém marsu v mém 7. domě... :61:

ano, pojďme založit diskuzi o marsech v kvadrátu, sem "jemně řečeno" nevypovýdaná :61: :61: :61:a to nemluvím o tom, že mám merkura jako vládce horoskopu v blížencích v 10.d... PS: s dětma si zatím taky nepokecám, ale dcera má na mém merkuru venuši...vidím v tom jistou naději :61:
04.02.2020 - 13:27 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Loen
O Merkurech v kvadrátu bych mohla založit celou diskuzi, jojo :4:

Taky je zajímavá situace, kdy ta synastrie funguje "jen z jedné strany", jakože aspekty planet jsou sice samozřejmě vzájemné, ale jeden partner aktivuje druhému ty partnerské domy a naopak ne, takže se může stát, že ten ho "až tak moc nežere". Případně osobní planety jsou aspektovány jen u jednoho, to by taky šlo. :17:
04.02.2020 - 13:24 | Filtr
(Rak) Loen » Tralalala100
já beru neptuna jako vládce ryb - taky sem hodně rybí (mám i slunce aspek na neptun) ... a jako právě mě přišlo zprvu, že můj chlap je takovej praktickej (nemá žádnou zemi, jen tuna vody s asc ve střelci :32:), podniká, umí vydělat peníze, je rozhodnej, nepůsobé že někde lítá v oblacích, kritickej, energeticky hodně výraznej... no ale postupem času ten neptun odkryl závoje mlhy...a já si říkám, kurňa, vždyť on je ještě víc mimo než já :61:... tyjo a víš jaká je to škola pro můj asc v panně, kterej tak nějak furt zahálel... já, totálně nepraktickej člověk, nerozhodná... sem nucena se vzchopit... občas :61:

hele ono to není o tom, že si jakože naplánuješ astrologicky, co bys teda chtěla za partnera, racionálně si to zdůvodníš a pak čekáš, že ti budou chlapi zapadat do pevně vytvořenejch škatulek... prostě pracuju s tím co mám a mám pocit, že to tam není náhodou, i když to není lehký...a ani nevím jestli spolu budem na furt (ale vzhledem k tomu že máme dětia já sem v tomto směru asi konzerva... )

a myslím, že kdyby mi přišel někdo, kdo třeba bude mít slunce v beranu na mé luně v 8. domě... a k tomu další věci...tak by to mohlo klapnout úplně stejně jako narvanej 7. dům... leč se tak nestalo
navíc můj mars v 7. domě je na vrcholu T-kvádru...a prostě je tam k řešení spousta věcí co se vztahů a mužů týče - takže já se tomu 7. domu asi nevyhnu ani kdybych fakt chtěla...
04.02.2020 - 13:09 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Loen
hmmm a ten vládce u ryb je Jupiter nebo Neptun?? Tradiční bere v potaz Jupiter a moderní Neptun, ale to je těžký potom se rozhodnout

No a když je luna konjunkce asc, tak ta opozice na dsc muže byt taky jako nějaký ukazatel? :4:

No právě, když já se taky cítím dost rybovsky, nebo celkově vodní, a spíš potřebuji kotvu než s někým, s kým si budeme lítat po obláčcích :6: ... Ale zas takové to otevření spirituálnu taktéž :76:

Jinak to vyčlenění z masové společnosti na ně všechny mi taky sedí, to je asi to co mě přitahuje. Ta jinakost, speciálnost :27:
04.02.2020 - 13:00 | Filtr
(Rak) Loen » Mici Angóra
no, proto je tam taky příklad toho bráchy, ten to nemá a jejich vztah není "sjetej" nahoru-dolů okolím neakceptovalejnej úlet plnej chlastu a umění :61:

edit: v krizových fázích se tím chlácholím, že to tak asi mělo být :61: :61: :32: ehmmm a občas si aj řeknu: "maminka měla pravdu..." :42: :61:

jako ono je to děsně pěkný, ale když máš třeba jako my merkury v kvadrátu a nejseš schopen nic moc vykomunikovat... ehmmm
04.02.2020 - 12:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Loen
"Můj chlap má na mém desc slunce a lunu a v mém 7. domě (ehmmm na mém marsu) venuši a merkur"

Tohle mě ba, nemusí to bejt, ale my to všichni máme :75:
04.02.2020 - 12:43 | Filtr
(Rak) Loen
Já si myslím, že nemusí nutně zapadat do 7. domu
- těch spínacích vztahových variant je mnoho a mnoho... co aspekty na vládce domu + ano, ta planeta v 7. domě + aspekty na ni

koukám třeba na mého bráchu, ten má zdá se super fungující vztah (a to má chirona v 7. domě a má tam i jupiter) - desc v blížencích, ale většina domu vč. jupitera a chirona sou v raku - jeho přítelkyně má na jeho jupiteru v 7. domě IC a jeho merkur, vládce jeho 7.domu v sextilu na její slunce
ona má desc ve vahách a v 7. domě taky jupiter (brácha na něm má své pluto + lilith v opo na lunu :21:) - takže jeho luna (jako spoluvládce jeho 7. domu aspektuje její 7. dům)

a její luna je na jeho asc - tj taky v opo k jeho 7. domu - tj oboustranná opozice luny na jupiter do 7.domu


K tomu desc v rybách :61: :32: ehmmm... mám ho taky a rybinu miluju.. prostě v blízkých lidech ten neptun/ryby asi mít musím... jo umění,duchovno, i ten chlast, úniky z reality, drogy, psychoaktivní látky, totální nezapadání do společnosti... to taky znám :32:
Můj chlap má na mém desc slunce a lunu a v mém 7. domě (ehmmm na mém marsu) venuši a merkur - a na to jak je rybí (má i hodně silný uran) tak se taky může jevit hodně racionálně, tvrdě... ale je otevřenej hodně (když se to na něj netlačí :61:) a postupem času sem zjistila, že vlastně vůbec není tak praktickej a racionální jak se jeví :32: :32:... ono u těch ryb hodně věcí není tak, jak se zprvu jeví :61:
Ale je fakt, že když sem se k němu nastěhovala (mělo to bejt na měsíc), tak sem se sama divila, jak nám to hned od začátku to soužití souznilo a to sme byli hoodně často spolu doma (práce z domu atd...) - to ale neznamená, že sme 100% ok a lebeda... ale nějakou záhadou (mars konjunkce venuše v 7. domě) sme si udělali dvě děti - jeho to doma vůbec nebaví a nejraději by po večerech plul mezi knajpama a vernisážema... moje matka (btw. luna v rybách) mě před ním zachraňovala s tím, že bych přece měla mít někoho duchovnějšího a né toto zvíře (ehmmm rybyčku)... ale podporuje mě ve studiu homeopatie, nechá na sobě testovat bachovky, homeo, kranio... a sám od sebe čučí na SadhGurua (má fakt dobrej marketing :3: )
Co bych řekla, že ještě spojuje moje chlapy je určitej druh mimoňství a hodně velké neuchopitelnosti a vyčlenění z masové společnosti... Teď se mi tu z vesince odstěhovala jediná "kamarádka", která bala dost uranskej magor na to aby to mimoňství a totální extrémní nezapadání akceptovala... a já si říkám, kdo tu s náma kurňa bude kamarádit :61:
:32:
04.02.2020 - 10:01 | Filtr
(Beran) Al* » Mici Angóra
to já bych musela být to sluníčko :4:

no leda bych byla tak kulatá
04.02.2020 - 09:41 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Al*
Že budeš mít sluníčkáře :4:
Působí to vzájemně, na partnera s domem i na partnera s planetami :1:
04.02.2020 - 09:06 | Filtr
(Beran) Al*
A co značí slunce na descendentu nebo teda hodně blízko?

a ty planety ženy v domě muže a naopak .. na koho z nich to vlastně působí? :1:
04.02.2020 - 07:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Tralalala100
Takže v podstatě všechny? 11. jo, ale proč 10.? :22:
04.02.2020 - 07:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Lupi
8. jako dům sexu, intimity a sdílení :1:
04.02.2020 - 07:57 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Taky znám jednu, co má staršího, než je její táta a její táta o něm říká: tak co ten tvůj důchodce? :4:
Příspěvky: 47-23 22-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »