Návrat měsíčních uzlů


04.12.2019 - 16:36
(Kozoroh) Bosch
Návrat měsíčních uzlů
Jaký význam má návrat uzlů? Pracujete s tímto aspektem?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
08.12.2019 - 13:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Rahu je ten severni. To je sisyfovsky vrchol.
Jinak ja to taky beru spise jako meditacni namet.
Takova hra, jakoze porad jdeme odnekud nekam.
Protoze pokud bychom ztratili touhy a prani, hra by skoncila.
08.12.2019 - 12:24 | Filtr
(Ryby) thééé » Znovuzrozená
ten ex Ti teda pořádně míchal s uzlama :47: :4:
08.12.2019 - 12:21 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
:74: tak to je přesné..díky
rahu je jižní?

"Severni uzel neni to kam mame jit, jsou to nase iluze, ktere kdyz prohledneme, muzeme si klidne lebedit tam kde jsme. "
:15:
tak nad tímhle jdu meditovat, možná mě to i zachrání :75:
08.12.2019 - 12:17 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
jojo, máš pravdu, v tom je přesně rozdíl
08.12.2019 - 12:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Ano, pustit se tech iluzi.
"Rahu - sila iluzi pramenici z nasich nenaplnenych prani.
Ketu - sila iluzi pramenici ze strachu a zavislosti na tom co jsme uz dosahli."
David Frawley

On treba mel takove predstavy ze bude mnichem, odejde do indie, bezdomovi a dosahne osviceni.
A otec mu hodil na zada nemovitosti firmu a starej se.
Severni uzel neni to kam mame jit, jsou to nase iluze, ktere kdyz prohledneme, muzeme si klidne lebedit tam kde jsme.
No a dalsi zavazny poznatek je, ze se z jizniho uzlu neodlepime, dokud vsechny jeho projevy nedotahneme k dokonalosti.
Nelze z nej uteci, pohnout se z mista lze jen tak, ze vsechny zkusenosti jizniho uzlu neseme stale sebou, a integrujeme je neustale v tvorivem procesu byti.
Karmicka linie jen naznacuje, je vsak na mnoho zivotu. :-)
08.12.2019 - 11:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Podle polarity uzlu naopak, nikoli tlacena do samostatnosti, ale drzena v samostatnosti.
08.12.2019 - 11:45 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » thééé
Jj, to ano, třeba v době, kdy jsem neměla práci, byl ex v podstatě spokojený, když doma vše klapalo a bylo ok, ale na druhé straně ho sr.lo, že nevydělávám a nerealizuji se v práci, protože doma "zakrňuji". Nikdy nebyl z těch, co chtějí mít doma ženu pod zámkem, ale současně vyžadoval uspořádanou domácnost, což je problém skloubit dohromady. Zkrátka jak já mu vždycky říkala, na dvou židlích se sedět nedá. :3:
08.12.2019 - 11:40 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
aha, to je zajímavé, že i takové věci můžou způsobit strádání ..
otázka, co byl jeho úkol, jestli tím vypěstovat duševní výdrž, nebo je tu i možnost, že se toho určitým způsobem musel naučit pustit ?
08.12.2019 - 11:37 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
"bez vnejsich impulsu vyziva energie jizniho uzlu dokud jsou. Regresuje."
jojo, tak to asi bude :15:
08.12.2019 - 11:36 | Filtr
(Ryby) thééé » Znovuzrozená
aha, ale jakoby jsi "osudově" byla stále tlačena do té samostatnosti, že?
(ještě mě napadá, že jsi byla nucena držet to lunární, rodinné štěstí, přes ty všechny zatěžkávačky?)
08.12.2019 - 11:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Znamy s jiznim uzlem v d2 podedil velky majetek. Myslim ze mel 2d v byku.
Ovsem jeho vnitrni zivot tim trpel, musel se o majetek starat coz mu pusobilo trauma. To je takovy typicky pripad pusobeni jizniho uzlu. S tim co mame nejsme spokojeni at uz z jakychkoli pricin, v byku clovek trpi napr prebytkem materie jako v raku napr citu obe se stava paralyzujici vystouchava bytost z komfortni zony a tak clovek je nucen hledat cesty.
08.12.2019 - 11:25 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » thééé
Děkuji za reakci a sdílnost. Takže podle toho co píšeš, z Račí ulity tě osud přehodil do odolnosti Kozoroha.
Ptáš se mně na ty Račí situace u mne. Já jsem nejstarší ze tří sourozenců (byli jsme tři během tří let), takže od mala jsem musela být samostatná, odpovědná, zkrátka dospělá. Toho račího jsem si moc neužila. A pak ve své vlastní rodině jsem naopak musela projevit račí vlastnosti, péče o domov a rodinu, exmanžel byl hodně pracovně vytížený a velmi často mimo domov, často i několik měsíců. Syna jsem v podstatě vychovala sama.
No a pak ex těžce onemocněl a zase jsem pečovala o něj, ve dne v noci. Nebylo to lehké, ale věřila jsem, že to zvládneme. Dopadlo to dobře, ex není proto, že by zde už nebyl, ale proto, že krátce po uzdravení se zakoukal jinde. Už je několik let s někým jiným, já to vnímám tak, že si nejspíš uvědomil svoji smrtelnost a na stará kolena chce ještě honem, honem dohánět a urvat ze života co nejvic... Tohle by bylo na jinou diskuzi, ale každopádně je to zajímavé, jak to "prozření" u každého probíhá jinak. :4:
08.12.2019 - 11:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Nasledujicich 8 let do konj uzlu by mela probihat ta vnitrni inkorporace toho co se za poslednich 8 let odehravalo ve vnejsi rovine. Uzravani tech zkusenosti na vnitrni rovine. Ze zkusenosti bych rekl ze clovek bez vnejsich impulsu vyziva energie jizniho uzlu dokud jsou. Regresuje.
Jako palivo ktere dojde pak tape ale to je uz znamka pocatku transformace. Ovsem nemusi se jednat o transformaci transpersonalni nebot ta je spise podminena transpersonalnimi vlivy.
Lunarni uzly jsou zalezitosti osobni roviny. Perspektivy vyvoje lidskeho ducha jsou siroke.
08.12.2019 - 11:03 | Filtr
(Ryby) thééé » Znovuzrozená
Vlastně jsem to popsala v posledním příspěvku u Boshe.
Ale popíšu víc. Mě nejvíc asi pomohl v pochopení Sládeček a v tom okamžiku mi docvakl i celý život. Jakoby se v "minulosti" odvíjel příběh, kdy jsem ztratila podporu velké krásné milující rodiny, a najednou jsem hozena směrem - nene děvenko, my už Tě nepodpoříme, musíš vypilovat vlastní samostatnost do maxima (a nic není pořád dost), zažít si to od mala bez opory a podpory, a naopak vytvoř si vlastní rodinu, o kterou se budeš muset komplet postarat (včetně nemocného manžela).
Teď, jak mám prohozené ty uzly, tak nějaká ta devítiletá etapa skončila, něco se dovršilo a nastoluje se nový stupeň té samostatnosti..či co.
(ještě Ti to asi víc vysvětlí, když napíšu, že jsem měla psychicky nemocnou matku, a táta furt v čudu a brzy umřel, ale on byl fajn..jakože hybaj do světa sama a bez pomoci)
Jo a navíc mám hezkou silnou lunu, samé dobré aspekty, povýšenou, jen prostě ve 12. domě. Jo a vládce 4. domu taky v aspektu k saturnu ve 12. domě. Takže všude je ta rodina prostě zatěžkaná. A lunární zůstává jako nenaplněná touha. (děti teda naštěstí mám)

A nad Tebou uvažuju, takže dalo by se to říct i tak, že jsi se dostávala jakoby do nedobrovolných situací, kdy jsi musela fungovat v té domácnosti, a opečovávat, a bylo to bolavé? A to všechno přesto, že víš, nakolik jsi schopná vysoké s samostatnosti, či dokonce vládnutí nad větší skupinou, vedení apod.? Jakože nevolnictví nebo tak zhruba? (ber ty slova s rezervou, hledám ten smysl :62:)
Ty to máš v obou domech, těch fakt těžkých, "karmických" - 12.-6.
Ale u mě ten 8.dům je taky hodně těžký.
Jakoby duševní "vypracovanost" či co.
08.12.2019 - 09:51 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » thééé
Jj, já si toho všimla hned, jak jsi zde napsala. :4:
Ještě by mne zajímalo, jak se to prakticky projevuje....každý zde píše, jak to vnímá, jak to pociťuje, ale nikdo se nechce podělit s tím, jak se uzly projevují v jeho životě. :4: Já jsem konkrétně napsala, že u mně je důležité téma práce (Kozoroh), ale pozor, to není moje volba, volba ze srdce, jsem takto nucena životními okolnostmi. :43: Naopak za nejlepší životní období považuji to, kdy jsem byla doma a pečovala o svou rodinu a nejbližší (Rak), bohužel, tohle mi nikdy dlouhodobě nebylo dopřáno. A ještě mi to bylo vytýkáno - ženská v domácnosti je prý blbka, trubka, nesamostatná hlupaňa. :4:
06.12.2019 - 09:26 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Škoda, že jsem to tehdy nesledovala, ale ono se to fakt odvíjelo celých těch 9 let.
A teď jsem taky zpozorněla, protože mi přecházel, tranzitoval jižní přes severní..a mám takový pocit, že se téma této lekce jakoby dovršila a něco se zlomilo.
Mě třeba chybí celý život fungující rodina a pospolitost, už vím, že nesmím tesknit a musím mít odvahu vše zvládat sama (Mars na severním)
06.12.2019 - 09:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
No ja koukl ze konj nastala nekdy cerven 2010. Ale je fakt ze vliv te konj pocituji nekteri par mesicu dopredu, i pul roku. Pak by to mohlo byt tech 10 let.
Objevuji ze ruzne zazitky dejavu z dob kdy takova konjunkce nastala.
Clovek treba navstivi stara mista, objevuji se mu stare situace, ma sny a vzpominky na to co se tenkrat delo..regresuje. Uzly jdou stale dozadu.
06.12.2019 - 09:08 | Filtr
(Ryby) thééé » Znovuzrozená
Ty máš prohozené uzly k mým, :1: z kozoroha do raka , já z raka do koz
06.12.2019 - 09:04 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
9, jsem nevedela, jak to je, jestli 9- 10?
06.12.2019 - 08:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
No vida, u Tebe se dá věřit, že je to opravdu o těch uzlech :15:
05.12.2019 - 23:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
Tohle by mohla byt ta..karma.

I když poloha nodální osy je základním faktorem po celý život, má tranzitní pohyb uzlů velmi reálný smysl, zvláště na psychologické úrovni. Tento cyklus trvá přibližně 18,6 roku, bipolární aktivita osobního osudu získá nový impulz (viz diagram nodálního cyklu Luny v této kapitole). V 18, 38, 57 a 76 letech má jedinec možnost nového zrození, příležitost podívat se na svůj život z nového pohledu. V těchto okamžicích se může stát něco - nemusí tomu tak nutně být -, co můžeme spojovat s duchovním poklesem síly nebo v negativním případě s urychlením karmy. Se vším, co přichází, bude člověk dozrávat, ať je to změna v podstatě a kvalitě vědomí nebo hluboká a bouřlivá psychologická krize. Přesto se však vnější projev nebo událost, spojené s takovýmito změnami, mohou udát daleko později, protože fáze růstu a dezintegrace nastávají postupně.
Alexander Ruperti
http://www.astrologie.cz/texty/…
05.12.2019 - 23:35 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
9 let, ne? Posledni konj byla pred 9 lety.
05.12.2019 - 20:39 | Filtr
(Ryby) thééé
U mě určitě zažehl, zesílil jejich význam, rozpracovalo se téma, které pak dalších 10 let bylo docela aktivované ještě vším ostatním :25:
Tozn. nutnost opustit jižní a zesílit v tom severním uzlu (mám to v ose rak - kozoroh a u severního leží mars)
05.12.2019 - 18:53 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Znovuzrozená
No a když jsem přemýšlela, co bylo naposledy v mém životě při takové konstelaci, tak jsem zjistila, že na jaře (březen 2001) jsem nastoupila do nového zaměstnání, které mě hodně ovlivnilo a nasměrovalo můj další pracovní život. V tom zaměstnání jsem s nějakou přestávkou (asi dva, nebo tři roky, už přesně nevím...) byla víc než deset let a moc mne to ovlivnilo nejen v pracovním, ale i v soukromém životě. A to opravdu hodně. A v podstatě na tom základu "o čem to bylo" dělám i v další práci. Původní firma byla v době krize zrušena, zajímavé je, že kromě "šéfky", která to tehdy vedla, jsme se to původní jádro zaměstnanců postupně (každý jindy, a v rozmezí několika let) přesunuli do současné firmy, takže jsme zase jako by "spolu", i když každý v úplně jiném oddělení. :4:
V současné práci je to hodně náročné, v poslední době se cítím úplně vyždímaná a unavená, jsou dny, kdy mne to baví a jde to a pak zase dny "dře to". :39: :24: Zatím neuvažuji o změně, ani o nějakém vyšším postu, už to tam chci nějak "doklepat", tak jsem zvědavá, co mi ten návrat uzlů přinese... :63:

Jo a tento týden se mi mimořádně v práci daří, asi to bude tím trigonem Slunka na Jupíka do 2. domu (jen aby z toho něco taky bylo :61:)
05.12.2019 - 18:39 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Tak já to teda přiznám, že ta diskuze je zde kvůli mně, zde je můj aktuální (dnešní) tranzitní horoskop: :21:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Příspěvky: 51-27 26-2 1-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »