Co podle vás symbolizuje požár Notre Dame v Paříži?


16.04.2019 - 11:29
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Co podle vás symbolizuje požár Notre Dame v Paříži?
V Paříži hořelo. Plameny zachvátily větší část střechy a středovou věžičku katedrály Notre Dame v Paříži. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu. Podle všeho se jedná o požár z nedbalosti, na střeše probíhala rekonstrukce. Co tento požár podle Vás symbolizuje? (Paranoiky, co si myslí, že je to spiknutí/teroristický útok, anebo že za to můžou muslimové, prosím, ať si založí své vlastní vlákno a neplevelí to tu, zde bych rád komunikoval aspoň trochu seriozně).
Úvaha první. Název. Katedrála Naše Paní. Panna Marie vyslala celkem jednoznačný signál, že už nechce být nadále spojována s křesťanstvím starého typu. Křesťanstvím, které schraňuje bohatství, kryje pedofilní skandály, a která se ke vztahovým a sexuálním záležitostem chová jako nějaká středověká instituce, i když je rok 2019.
Úvaha druhá. Konec (či znovuobnova skutečného) křesťanství. Jedna z největších křesťanských katedrál je v ohni. Oheň, který má očistnou moc, ukazuje, že je třeba od základů vyčistit obsah. Dvě věže a obvodové zdivo vydržely, tudíž nějaký základ tu funguje. Je třeba z křesťanství povyházet všechno, co do něj nepatří, co se přihodilo jen kvůli mocenským čachrům, naopak by bylo záhodno do něj vrátit to, co bylo vyhozeno (reinkarnace na Nicejském koncilu atd.).
Úvaha třetí: symbol Evropy a jejího "nového" směřování, kdy je nám ukázáno, že tudy cesta opravdu nevede. Francie, země, ve které se asi úplně nejvíc projevuje problematika multikulti, přistěhovalectví, muslimských enkláv...dostala zásah do samotného duchovního srdce.
Úvaha čtvrtá: kolonialismus a karmická odplata. Francie žila a do jisté míry stále ještě žije ze zdrojů, které dobyla před staletími. Které ukradla a přisvojila si je, jakožto "civilizovanější" země. O křižáckých výpravách, na kterých se taky docela zásadně podílela, ani nemluvě. Dlouho se nic nedělo a tak spousta lidí nejspíš usoudila, že dobyvatelský, vykořisťovatelský a "dojící" přístup ke světu je v pořádku. No, ukazuje se, že není. Karma je pomalá, ale funguje.

Jak to vidíte vy?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
23.04.2019 - 12:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » teonanacatl
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co my jen víme...znám, bohužel mě to ničím nepřesvědčilo. Podobně jako Tajemství nebo Abraham Hicks...Asi prostě nejsem průměrně inteligentní Američan a mám poněkud vyšší nároky...
A jinak...neříkám, že věda je nesmysl, tvrdím, že věda je nesmysl, když tvrdí, že má na všechno odpovědi nebo když tvrdí, že to, co se do kolonky věda nevejde, prostě neexistuje...
22.04.2019 - 20:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » teonanacatl
Dobře přemýšlíš. :15:
22.04.2019 - 20:24 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » Iteza
Mrkni na dokument"co my jen víme". zajímavě tam vědci popisují to o čem si psal..a vědě a vědcům vděčíme za mnoho co nás obklopuje a bez čeho si už život dnes,lze jen těžko představit... každá mince má dvě strany myslím :64:
22.04.2019 - 19:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Stepane,o tom ale muj prispevek nebyl.a navic,proc by mela veda takove pojmy vysvetlovat?proc by mela byt univerzalnim klicem k zivotu?veda je tu od toho aby se ptala,zkoumala,a taky zpochybnovala samu sebe.mozna ze nejvetsi paradigma je,ze veda ma odpovedi na vse.ale to je blbost. To o cem jsem ale psal bylo at se nemicha prozivani s metodami vedy,analyzou,posuzovanim a tvorbou teorii.o nic jinyho mi neslo.
22.04.2019 - 18:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Šmarjá, vědecká práce...to tu fakt chybělo. Věda je samoutvrzovací šarlatánství založené na tom, že každé jedno století se totálně popře všechno, co kdy hlásala, načež se vyhlásí nové paradigma a na to se zase hezkých pár set let přísahá...
Až mi věda definuje jasně a nezpochybnitelně takový věci, jako duše, láska, intuice, a mnoho jiných "neviditelných" záležitostí, které objektivně existují, pak ji možná začnu brát vážně. Ale do té doby budu brát vědce jako podivíny, kteří dělají se svým mozkem něco podobného, co normální muži dělají se svým přirozením...
22.04.2019 - 13:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Prairie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hm,cernobile videni.to jsi nacejtila? Jestli jsi ta kdo si myslim,ze jsi,tak by me Petro zajimalo co by ti na takove nacitovani rekl treba vedouci bakalarky.nebo oponenti. V 50tych letech se taky delaly vyzkumy s lsd,kde slo o naladovani,nacitovani,ale furt se to pak interpretovalo metodami a jazykem vedy. A i to pak scratchovali. Ty sis z toho vybrala neco ze nejsme schopni,pritom podstata nebyla o tom smest to ze stolu.dela ti to dobre,okej,nacituj.ale nemichej jabka a hrusky.je to o symbioze,ale tezko stavet pocity vedle vedecky prace.mediumita proste neni odborna zpusobilost vedce,nemuzes ji tedy interpretovat jazykem a meritky vedy.
20.04.2019 - 10:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Prairie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je pro mě černobílé vidění a nemůžu s tím souhlasit. Naciťování se může doplňovat a doplňuje se s analýzou a teoriemi. To že někdo téhle syntézy není schopen, ještě neznamená, že to nejde.
20.04.2019 - 10:00 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » player
Máš recht.smazal sem se teda :64:
19.04.2019 - 23:57 | Filtr
(Býk) player » teonanacatl
A nebo taky nééé...
19.04.2019 - 15:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nabi*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono to taky nebylo myšleno (jenom) na tebe.
18.04.2019 - 23:49 | Filtr
(Štír) Nabi* » Iteza
Na tebe jsem zrovna teď vůbec nereagovala. Nevím proč mi to vysvětluješ. :4:
18.04.2019 - 18:51 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
táák a já mám rozkódováno, co celá situace představuje v mém životě..zbořila se mi část života, na které mi záleželo.. padl symbol, ze kterého jsem si až příliš udělala modlu, jako ochranu .. Tím mám téma uzavřeno :79: :68:
18.04.2019 - 12:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nabi*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To už je riziko internetu. Dotyčným ale bohužel nedochází, že anonymita už dávno neplatí.
S diskuzema je to tak...Všech těch děcek, kterým jsem rozšlapal bábovičku, mi není ani trochu líto. Jejich boj. Kdyby se obtěžovali psát slušné, věcné, nekonspirující příspěvky, tak je tu rád nechám. A jak jsem řekl, klidně ať si založí své vlákno a tam do něj blijou ostošest...já budu aspoň vědět, čemu se vyhnout.
18.04.2019 - 12:41 | Filtr
(Střelec) verka96 » il*ča
Ano, ono stačí nějaká drobná nepozornost a dřevo hoří... Ale i tak byly to kvalitní tesařské práce, když dřevěný krov vydržel od zhruba 13. století dodnes, s opravami v 19. století. Štěstí, že klenby většinou vydržely, i když v některém místě jsou poškozené.
18.04.2019 - 11:41 | Filtr
(Blíženci) il*ča » verka96
Zajímavý rozhovor.
Vybavila se mi jedna vec-když jsme opravovali doma topeni a částečně davali nové, tak se svařovalo kousek od tramu (některe mistnosti mame podkrovni, ze staré půdy). Pan byl z toho tehdy hodne nervozni, pri odchodu rikal, ze to mame hlidat, ze i kdyz se zda, ze neni nic videt, muže ten tram doutnat a pak vzplanout.
18.04.2019 - 11:19 | Filtr
(Ryby) thééé
Pořád přemýšlím(na základě toho, co jsem psala siili), kolik to může mít rovin uchopení, a co vlastně určí tu zásadní hodnotu chrámu.
Napadá mě, nakolik se třeba můžu radovat z úrody vypěstované v úrodné půdě, ktera byla navržena na masové hroby?

A taky: co se týká silových míst, tvaru, a vůbec podstaty chrámů...v Atlantíde prý byly bytosti, které znalý přímo duchovní zákony a měly velké poznání,a vše svoje znalosti daly do služeb špatným panovníkům. Tyto bytosti prý nešli velmi kruté následky.Je to zneužití moci.
Přesto, může si po tomto zneužití Zdroj toho našeho života vrátit akci/chrámy pod svou vládu??.. věřím, že jo.
18.04.2019 - 10:41 | Filtr
(Střelec) verka96
Hezké dopoledne přeji,
přidávám příspěvek, rozhovor s odborníkem, jak se poškodil požár katedrálu.

https://video.aktualne.cz/dvtv/…
18.04.2019 - 08:11 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Jasné, proto jsem to sem dala bez komentáře (mého) :4: A jak vidno z některých diskuzí, jsem ráda, že se už nějakou dobu neúčastním veřejně :4:
18.04.2019 - 06:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Fakt 1: Střecha Notre Dame byla z větší části původní, dřevěná, došková, a jen na některých místech byla modernizována někdy v 18.-19.století. Tudíž je jasné, proč tak dobře hořela.
Fakt 2: Hořelo jen podkroví, nad kamennou klenbou, nikoliv uvnitř. Klenba se částečně zhroutila jen v části se středovou úzkou věžičkou. Vnitřek zůstal podivuhodně zachovaný. Varhany to bohužel nepřežily, ale většina vitráží a vnitřního vybavení údajně ano.
Fakt 3: Pro všechny paranoidní sračkometaře, kteří poukazují třeba na to, že jen den před požárem byly odvezeny měděné sochy - ona probíhala velká rekonstrukce, víme? To už tak bývá, že při rekonstrukci se některé prvky odvážejí. Jestli si pamatujete, není to tak dávno, jak byl rekonstruován Karlův most, pak jste tehdy možná postřehli, že některé sochy jsou také pryč.
Fakt 4: Co kdo řekl nebo neřekl a jak to myslel, kdo se rmoutil a kdo radoval, je pro tuto diskuzi bezpředmětné. Tečka.
17.04.2019 - 23:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale jedna symbolika mě přece napadá. Nelpět, nikdy a na ničem, protože všechno je proces proměny. Člověk má potřebu jistoty a třeba právě přišel čas naučit se přijímat nestálost jako součást bytí nejen povrchně, ale srdcem. Církev lpí na neměnnosti a tak dostala lekci od vyšší moci, jelikož živly jsou vyšší moc.
17.04.2019 - 23:00 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Buh je tlak
Jistěže. Zvláště snadno pak, když se tomu takhle hezky dopomůže.
17.04.2019 - 21:05 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
siili, z toho mě strašlivě zabolelo u srdce co píšeš, a tak musím reagovat :24:. Zabolelo stejně tak, jako když jsem slyšela tu zprávu o požáru.
V době, kdy jsem do takových chrámů (i do Notre Dame) vstupovala s velkou úctou, jsem nechápala ty podivné pocity smutku a bolesti. Možná, když jsem se dívala jen vzhůru, bylo to tam, ale nedá se chodit jen s očima k nebi, nedá se přehlížet, po čem šlapeme. Později jsem pochopila. Nejde to oddělit. Nikdy bychom neměli omlouvat záměry, záměry jsou určující.
Z manipulace s čistotou mě nikdy nepřestane krvácet srdce....byť to vypadá přepychově a dokonale.
Myslím, že i kdyby tam vstupovali všichni jen v největší čistotě svého srdce, i kdyby tomu chrámu vdechl život ten nejPovolanější, kameník a sochař a umělec, ve vytržení, nepřehluší se to nejpodstatnější.
Omlouvám se, nemám ve zvyku se dohadovat, každý si ponechejme svůj postoj, samozřejmě... :68:
jde mi možná jen o celistvost pocitů v sobě samé..zatím se mi to trhá.
Myšlenka o chrámu jako bytosti je krásná :68:
17.04.2019 - 20:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wiké
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tím spíš, že oba jsou totéž.
:)

17.04.2019 - 20:43 | Filtr
(Panna) Wiké » Buh je tlak
vnitřní radost není povinné cítit
krásný je i vnitřní smutek
17.04.2019 - 20:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wiké
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
přesně.
a teď schválně, kdo to dokáže.
dívat se v božské úctě a tichu na hořící notre dam a cejtit vnitřní radost.
Příspěvky: 113-89 88-64 63-39 38-14 13-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »