Osud, Intuice proč se některé věci ději v nesprávnou dobu


28.12.2016 - 11:42
(Panna) zeret
Osud, Intuice proč se některé věci ději v nesprávnou dobu
Ahoj, celkem často přemýšlím o tom, proč se některé věci dějí zrovna ve chvíli, kdy je to nejméně vhodné. Má to tak být? Je to osud a jsou věci předurčené? Chrání nás před zlými věcmi naše intuice a je to individuální? Nevím, zda se to děje jen mě nebo mým přátelům.. Příklad: Kamarádka: Je těhotná a měla 8 let celkem šťastný partnerský vztah a tak se rozhodla, že už je na čase založit rodinu, protože si říkala, na co čekat? Říkala si nikoho nového si stejně už nebudu hledat... A ve chvíli, kdy otěhotněla se objevil někdo, do koho se zamilovala a najednou si začala uvědomovat, že partner, se kterým je není ten vhodný. Intuice jí říkala, že má ještě s těhotenstvím počkat, ale...Dalším příkladem je mého známého, který chtěl dlouhou dobu odcestovat do zahraničí, ale měl dlouholetý vztah, který nechtěl přerušit a dívka nechtěla odjet s ním. Ale měl pocit, že musí odjet a tak to udělal s tím, že přítelkyně na něj počká. Intuice mu říkala, že pokud odjede, tak ho dívka podvede a on bude nešťastný... A stalo se tak. Jsou tyto situace osud? Nebo je to prostě jenom život? Děje se to pro to, abychom něco pochopili?

Řazení:
28.12.2016 - 13:50 | Filtr
(Beran) Háňa*
Myslím, že je to proto, aby to člověka odnaučilo lpění - na čemkoli a komkoli. I na té intuici - stane se, co se má stát, ať už to budeme dopředu cítit nebo ne.

Dojem "vhodnosti nebo nevhodnosti chvíle" si vyrábí člověk sám - svým chtěním a lpěním - ve skutečnosti žádná dobrá nebo špatná chvíle neexistuje. Děje se dějí, jak mají.
28.12.2016 - 13:48 | Filtr
(Panna) zeret » dan162
Zajímavé, přesně tak to mám i já... Ale bohužel ne vždy intuici poslechnu...
28.12.2016 - 13:46 | Filtr
(Panna) zeret
Moc děkuji všem za Vaše názory. Přesně o to mi šlo, o zamyšlení...
28.12.2016 - 13:45 | Filtr
(Panna) zeret » Sosna zvlčelý
No v případě té kamarádky mi přijde dost nespravedlivé, že otěhotněla a v tu chvíli poznala někoho do koho se zamilovala, on do ní a klidně by jí chtěl i s tím dítětem a je přesvědčena o tom, že chce být s ním. Když do toho dám to duchovno, tak kartářka jí řekla, že to dítě se ještě zatím z neznámého důvodu má narodit a s tím dotyčným se ještě setká, ale později... Osobně si to vykládám tak, že situace v našich životech se dějí z nějakého důvodu, právě abychom něco pochopili, něco se naučili...
28.12.2016 - 13:17 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Hele, přemýšlím o tom. Třeba s tou těhotnou kamarádkou. A o tom, že se některé věci dějí v nesprávnou chvíli. A co se vlastně stalo v nesprávnou dobu? V nesprávnou chvíli otěhotněla? V nesprávnou chvíli se zamilovala? V nesprávnou chvíli s někým zůstala 8 let?
A jsme vlastně my schopni rozpoznat, co bylo nesprávně? Pokud vůbec? Jestliže jsi napsala do nadpisu o Osudu, pak je nějaký vyšší záměr a nic není nesprávně. Pokud Osud není, tak je to vlastně jedno, v životě nám nastávají nějaké situace a my na ně musíme reagovat. Tak jako tak, abys mohla zpětně situaci vyhodnotit, neptej se, co to dalo nebo vzalo, ale čemu se člověk naučil.
28.12.2016 - 13:06 | Filtr
(Rak) dan162
Ano, komu se takové situace dějí, ten je podle mne příjemcem nějakého sdělení. Intuice je vždy na naší straně, tak by se dalo souhlasit s tím, že je výhodné se naučit ji poslouchat. U mne mluví přesně v případě, kdy se rozhodnu nějak blbě a uskutečňuju to. V té chvíli s eprojeví nějaký nesoulad a řve. Když jsem za pecí, tak neříká nic, je vždy třeba něco udělat, sebe nastavit do nějaké možnosti či směru, aby se projevila.

Astrologicky si kladu intuici do Neptuna, kterého mám postaveného trigonem k Měsíci, nic jiného tu u mne být si myslím nemůže. U někoho to může být jiný spekt. Nevím jak se to projevuje u neharmonických aspektů, zda naopak je třeba intuici neposlouchat.
28.12.2016 - 12:58 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Všechno je právě, jak být má...
28.12.2016 - 12:42 | Filtr
(Štír) Freja » Tuatha Dé Danann
Otázkou zůstává, jestli vůbec něco takového jako "souhra náhod" existuje....
28.12.2016 - 12:30 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » zeret
Asi ne, když se to tak stalo... Důležitější je, jak s tím naloží.
28.12.2016 - 12:18 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » zeret
:15:Souhlas s Khalí.

Co by bylo kdyby ... je vlastně jedno, protože to se nepočítá
28.12.2016 - 12:10 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » zeret
Tento priklad neni tolik o intuici spis o souhre nahod. Kdyz jsme byli v roce 2004 v Bangkoku, tak jsme se chteli vydat na Phuket, ujel nam autobus, tenkrat nas to docela rozhodilo, tak jsme zvolili druhou variantu a jeli jsme do Kambodzi. Kdyz jsme pak v televizi videli ze na Phuketu bylo TSUNAMI, tak to byl docela zvlastni pocit.
28.12.2016 - 12:08 | Filtr
(Panna) zeret » THX1138
Ten příběh s kamarádem dopadl tak, že ona ho sice podvedla, ale tak trochu na truc, dozvěděl se to až, když byl zase zpět ze své cesty a už byli zase spolu... Pak nevěděl co dělat, protože, když byl v zahraničí uvědomil si, že jediné co chce je ona... A, když byl šťastný dozvěděl se, že když byl pryč, tak ho podváděla... Ale jsou spolu, čekají dítě, ale moc jim to nefunguje... Mělo se to stát jinak?
28.12.2016 - 12:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já podobné situace (a i všechny ty ostatní) beru tak, že to tak být mělo a má.
Protože stejně - co můžeme udělat s věcmi, které se už staly? Nic. Buďto se můžem vztekat a představovat si, jak to mohlo být jinak, anebo to přijmeme a jdem dál... a případně zhodnotíme, co můžeme udělat jinak, aby to příště bylo lepší :1:

Naplňují se naše přání, strachy... věci, na kterých intenzivně lpíme, anebo to, co už konečně dokážeme pustit... Vlastně se plní všecko, dá se říct. Ale nikdy jsem neměla pocit, že by mi cokoliv z minulosti uškodilo, ať to byla sebevětší katastrofa. Vždycky mi to v konečném důsledku jen pomohlo do budoucna a nikdy bych to zpětně neměnila, kdybych měla možnost. :1:

V podstatě ať se stane cokoliv, vede to jenom k mé spokojenosti. Zní to divně, ale já to tak mám. Jen zkušenost, která mě učiní takovou, jakou si přeji být :17: Tedy lepší. Lepším člověkem.
28.12.2016 - 12:03 | Filtr
(Panna) zeret » Tuatha Dé Danann
Hm přesně. A je to osud? Nebo jen náhoda? Nebo ten člověk tady má ještě být a něco vykonat...
28.12.2016 - 12:02 | Filtr
(Vodnář) THX1138
Znám citát: "Všechno, co se děje, je nejlepší tak, jak se to děje"

Můžeš se z těch věcí poučit a také nemusíš. Každý máme svobodu volby. Zde může být poučením "poslouchej lépe svoji intuici" :4: Osobně intuici příliš neposlouchám, protože jí nemám :D

Podívej se na to z druhého pohledu, co ten chlap, jehož by mohla opustit partnerka po osmi letech... a teď možná zůstane s partnerkou, která k němu necítí to, co k jinému... :63: Říkala mu něco intuice? Je to radost, ten život :4:
28.12.2016 - 12:00 | Filtr
(Panna) zeret » Tuatha Dé Danann
A pak jsou ještě otázky, co by se stalo, kdyby.... kdybych se rozhodla jinak, kdybych poslechla tu intuici... Můj příklad třeba, že jsem přišla o vyšší částku peněz. Když jsem šla do té banky odeslat ty peníze, tak stále mi něco říkalo nechoď tam, nechoď tam... Ale já šla a o peníze jsem přišla. Pak se díky této situaci navázaly další situace. Kdybych se v tu chvíli rozhodla jinak a nešla do té banky vše by bylo jinak.. Protože ty peníze jsem konkrétně posílal ana ubytování, které nevyšlo...
28.12.2016 - 11:51 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Zajimavy tema, nad tim taky rozjimam dost casto :15: Vzdycky kdyz se octnu v podobne situaci, tak si rikam ze to asi tak melo byt a ze vjinem pripade to mohlo byt i horsi...Napriklad ten cech co ho nepustili do toho letadla protoze mel proslej pas. To ho muselo asi pekne rozcilit kdyz muselzustat na letisti, ale pak kdyz to letadlo spadlo tak si asi taky rikal ze mu ten pas vlastne zachranil zivot...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »