Satan


10.10.2016 - 17:40
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Satan
Kto alebo čo pre vás je "Satan"? Vnímate ho ako čosi negatívne alebo pozitívne?Ja som sa stretla s tvrdením, s ktorým sa stotožňujem aj ja...že Satan je vlastne ego v nás a nevnímam ho ako čosi čisto negatívne ale skôr ako veľkého učiteľa, pokušiteľa, ktorý nám paradoxne pomáha na ceste k Bohu. Pretože keby nás nezvádzal z cesty, respektíve nepreskúšaval tak by sme neprešli tou pomyselnou skúškou, cez ktorú sa učíme. takže ideálne by sme ho nemali počúvať/respektíve nemali by sme sa nechať zviesť na cestu od Boha ani ho úplne zavrhnúť či nenávidieť alebo sa ho chcieť zbaviť. mali by sme ho pochopiť a nenechať sa viesť jeho zvodmi. Ako ho/to vnímate vo vašom živote vy?

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
30.03.2017 - 10:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Crumb
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
20.10.2016 - 07:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dobre :29:
19.10.2016 - 23:26 | Filtr
(Panna) Namchan » evanda22
Dějiny stvoření světa v bibli se nesmí chápat doslovně. Jedna se o obrazné duchovní děje. A částečně je v bibli i mnohé pokroucené lidským mozkem, protože bibli psali lidé.

Oním rájem míněným v bibli je míněna duchovní sféra. Je přece logické že to co vzniklo nejdříve je Bohu nejblíže. Hmotný svět vznikl jako poslední a je napodobeninou ráje.

Právě, že když člověk pozná Pravdu, tak není nic zamotané a ve všem je přísná logika, protože u Boha je jen dokonalost, která vylučuje chaos. Až na lidi na Zemi, kteří v rámci své svobodné vůle mohou dočasně jít proti Boží Vůli. Při poznání Pravdy se všechno vysvětlování vždy musí uzavřít v jeden celistvý kruh bez fantastičnosti bez nutnosti slepé víry nebo esoterických nelogických blábolů.

Nic není zamotané. Bůh je věčný a jeho bezprostřední vyzařování, také věčné, tvoří okruh božské sféry. Na konci této božské sféry zůstaly zárodky duchovních lidí, které nemohly dospět k vědomí sebe sama pod velkým tlakem Světla, proto Bůh aktem své vůle a svými slovy "Budiž Světlo" postavil část své Vůle na konec svého věčného záření, na konec božské sféry.

Tato část Vůle Boží počala svítit mimo božskou sféru a tak vzniklo stvoření. Duchovní stvoření ve kterém mohli k vědomí přijít jako první obrazy Boží prastvoření duchové. My pozemští lidé pocházíme také jako zárodky, ale ne z oné božské sféry, ale až ze stvoření z té duchovní sféry. Jako zbytky záření na konci duchovní sféry, které také nemohly dojít k vědomí sebe sama. Proto ještě vznikl hmotný svět, abychom se mohli ponořit ještě hlouběji a tam pomalým vývojem uzrávat k sebevědomým lidem a poté se navrátit zpět do duchovna. Toto je velice hrubý obraz. Nic zamotaného. Šlo by nyní přistoupit k jednotlivostem a napsat i celé rozsáhlé přednášky.

Spoustu odpovědí naleznete i v mých článcích na které jsem zde dával odkazy. Tedy za předpokladu, že opravdu hledáte. Protože jen ten kdo hledá může nalézt. Spousta tzv. hledajících se jen tváří jako hledající, ale mají své vlastní mínění a nejsou ochotní na něm nic měnit. A proto promarní i poslední příležitost a Slovo Pravdy projde kolem nich bez účinku.

Další mé články tady: http://prave-lidstvi.cz/index.php/… pokud vám u těchto článků, při hledání Pravdy nebude něco jasné, tak ke každému článku je tam vytvořená diskuze, odkaz je vždy na konci článku a tam se můžete dále ptát. Na shledanou :29:

19.10.2016 - 23:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
asi nechápem aký je rozdiel medzi obrazom a podobou akou sa zjavuje. nevidím v tom rozdiel tak ako ty. asi celkom nerozumiem ako vnímaš teda stvorenie sveta, Adama a Evy podľa biblie? ako si ho vysvetľuješ ty?
mne to tvoje nazeranie príde trošku komplikované a zamotané. ale tak každý si Boha a stvorenie a človeka a Satana vysvetľuje po svojom. Koľko ľudí toľko chutí :3:
19.10.2016 - 23:03 | Filtr
(Panna) Namchan » evanda22
K obrazu svému tedy ne ke své podobě, ale ke svému obrazu. Tedy k tomu jak se Bůh zjevuje. Bůh sám je bezbytostný a aby ho mohli vidět ti, kteří se nacházejí v božské sféře, tak se Bůh občas zahaluje božskou bytostnosti, bere na sebe formu.

Stvoření vzniklo až mimo božskou úroveň. A tedy lidé nepocházejí přímo z Boha, ale až z duchovní úrovně.

Ti které Bůh stvořil ke svému obrazu nejsme my, ale jsou to praduchovní duchové nahoře na vrcholku duchovní sféry, kteří vznikli jako první ve stvoření. My jsme jen další napodobeninou těchto obrazů.

Syn Člověka je pojem, který se nesmí chápat lidsky, nepojednává o lidech, ale o Synu Božím. K tomu jsem napsal článek: "Rozdíl mezi Synem Božím a Synem Člověka, tedy mezi Ježíšem a Imanuelem"
zde: http://prave-lidstvi.cz/index.php/…
19.10.2016 - 17:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a čo potom znamená to "stvoril som ťa k obrazu svojmu"? mne to príde tak, že Boh stvoril človeka k obrazu svojmu k obrazu Boha a preto doň vložil kúsok zo seba. to znamená božský ako božská podstata. aspoň tak to chápem ja to slovo božský. aj ježiš predsa hovoril že je "syn človeka" a jeho otcom bol Boh. a tiež hovoril že všetci budeme ako on. tak ako sa to vysvetlí?
a nemôžeš tak v skratke povedať čo si v tom článku napísal? vďaka
19.10.2016 - 17:03 | Filtr
(Panna) Namchan
Ještě jsem tady v této diskuzi zahlédl tvrzení, že člověk je božský. Právě jsem k tomu napsal krátký článek s názvem "Chorobná domýšlivost chtějící se považovat za božského"

zde: http://prave-lidstvi.cz/index.php/…
14.10.2016 - 18:51 | Filtr
(Ryby) Crumb » Seher
"Včera zde proběhla debata o možném morálním výkyvu jisté paní numeroložky( stále jest to ke čtení na hlavní straně). Dovolil jsem si u jejího jména malý numerologický rozbor. Byla to energie č. 14. Magie z dopadem na široké masy. Medium. Vibrace těchto pěti písmen o kterých je v této diskuzi řeč je stejná č.14."

Číselné hodnoty jmen Satan a Samael kódují informace, o kterých jsem psal výše. Jsou to vlastně gnostické šifry, tzv. gematrie. Tak např. jméno Satan se hebrejsky zapisuje písmeny "šin", "tet" a "nun" (finální), tedy zprava doleva hebrejskými písmeny שָׂטָן . Tato písmena mají v hebrejské abecedě číselné hodnoty 300 (šin), 9 (tet) a 700 (finální nun). Sečteme-li tato čísla, dostaneme hodnotu 1009, která dává pro redukci číslo 10 (1 + 0 + 0 + 9 = 10), které odkazuje k Zemi, které v kabalistické astrologii náleželo číslo 10. Číselná hodnota Satanova jména tedy odkazuje k Zemi, na které má působit.

Satanovo skutečné jméno je Samael, hebrejsky zapisované písmeny "samech", "mem", "alef" a "lamed", hebrejsky סמאל . Číselné hodnoty těchto písmen jsou 60 (samech), 40 (mem), 1 (alef) a 30 (lamed). Po sečtení dávají číslo 131, které po redukci dává číslo 5 (1 + 3 + 1 = 5). Pětku získáme také převodem jména Satan na čísla podle tzv. Chaldejského převodního systému, vytvořeného na základě analogií mezi hebrejskou abecedou a latinkou, (3 + 1 + 4 + 1 + 5 = 14; 1 + 4 = 5).

Číslo 5 zastupovalo ve starověku pátý element, pátou podstatu (kvintesenci), která platila za substanci nebes. Symbolizovala světovou duši a také člověka. Byla spojována s pýthagorovskou naukou o stěhování duší. Symbolizovala lidské tělo (hlavu a čtyři končetiny) a jeho pět smyslů. Její grafickou podobou byla pěticípá hvězda. V tarotu odpovídá pětce karta Velekněze. Jména Samael a Satan lze tedy interpretovat jako působení člověku nakloněné vyšší bytosti, která operuje v hmotném světě ve prospěch člověka, kterému má být ukázána cesta vedoucí ke hvězdám, do nebes, zpět k jednotě se světovou duší.
14.10.2016 - 18:43 | Filtr
(Ryby) Crumb » tulačka
"Satan, to je cesta sem na zem, do hmoty. Lucifer, to je cesta k nebesům, do duchovní roviny. Sem spadá např. budhismus."

Samael/Satan (Lucifer byl ztotožněn se Samaelem jaksi omylem) připomíná mýtus o Prométheovi, který se postavil proti Diovi, aby pomohl lidem, ukradl pro ně na Olympu oheň atd., za což pak musel trpět nepředstavitelná muka. Samael/Satan představuje cestu z okovů hmoty, v nichž člověka drží biblický Hospodin (pokládaný gnostiky za jednoho z nižších bohů - tedy nikoli za tvůrce veškerenstva či univerzálního Boha), do světa duchovního.

Buddhismus (ten prvotní, ortodoxní) se odmítal zabývat otázkami tzv. Íšvary, Pána světa, Stvořitele, bohů, polobohů a démonů. Tento buddhismus sice uznával existenci bytostí vyššího řádu (bohů, polobohů), pokládal je však za bytosti smrtelné, podrobené zákonům karmy a reinkarnace atd. O Íšvarovi prohlašuje jeden z buddhistických pramenů asi toto: Kdyby existoval Íšvara (Stvořitel světa) musel by to být podle povahy stvoření buďto šílenec, nebo nevědomé dítě. Cílem ortodoxního buddhismu bylo ukázat cestu do duchovního světa, jak minout hmotné světy, vyšší světy bohů a polobohů a dospět do oblasti "nadkosmické", do tzv. lókuttary. Podle ortodoxního buddhismu spekulace o bozích, polobozích, démonech atd. člověka jenom zdržují a odvádějí od cesty směřující do lókkuttary.

Podobný cíl sledoval prý i Samael/Satan, který se snažil ukázat lidem cestu vedoucí z hmotného do duchovního světa.
14.10.2016 - 17:23 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » musiúa
Taky mi dobře tak :4:

Ale hezky se s Tebou povídá :5:
14.10.2016 - 17:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, taky si myslím, že nejhorší je, když někdo začne něco "vykládat" a vysvětlovat a u Bible je to obzvlášť :19: prostě je tam co tam je - tou hlavou to moc nejde, musí se jinudy, ale ta hlava k tomu může potom dozrát taky právě - ale nemá cenu o tom diskutovat, je to jak vysvětlovat slepému barvy... což ovšem nic nevypovídá o kvalitě, nebo důležitosti barev (to abych se už nemusela vracet:) :4:
14.10.2016 - 17:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dobře mi tak! že sem sem lez :39:

Ano! je psaná v několika rovinách, ale nadruhou stranu velmi přímo - já jsem nechtěla a ani jsem tak dosud nečinila, tady psát cokoliv o tom jak to vnímám, chápu já a co já vidím.... a pokusím se tomu zase vyhnout, tak to asi bude ještě větší maglajz :6:

máš pravdu, ale jen částečně, nebo spíš, to co píšeš a co vlastně opakují mnozí jiní, je pravda, právě ale jen v jisté rovině... zkomoleniny díky překladům tam možná jsou, ale - nic podstatného a to důležité se nikam neztratilo... a taky je trochu problém, že jsme přesvědčeni, že jsme dnes chytřejší než v době kdy ty texty překládali, místo abychom vzali v potaz, že dnes myslíme, vnímáme a mluvíme jinak.... a něco jsme ztratili...


hele nemá cenu abych tady žvanila a ani teď nemůžu.... ale můžu vám něco tématicky doporučit :21: i k té Bibli... knihu Henochovu :4:
14.10.2016 - 16:51 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » musiúa
Jenže jak víš co tam je a co není ?
Bible je mnohde psaná v několika rovinách. Vezmeš si z toho něco a časem třeba uvidíš ještě jiný význam v tom samém textu. Potíž je v tom, že ji přepisovali lidi, kteří v tom viděli jen něco - tak se z toho časem stala zkomolenina a rébus v jednom. Kdybych to měl porovnat s něčím soudobým, vybral bych třeba knihu o Maharišim. Jasné citáty dokázal Vacek svými "vysvětlujícími" výklady a komentáři tak zdeformovat, že je to až k nevíře (a to si dělá na Maharišiho monopol, :49: ). Fajn je, že v té knize jsou aspoň pod čarou, takže bludy se dají lehce oddělit. U Bible jsou bohužel součástí textu... Navíc jsem ji zkoušel číst i s odkazy a to se už fakt nedá :85:, ztratil jsem se ani ne po jedné stránce :6: :20:
14.10.2016 - 16:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
né, nechápeš to dobře :4:
14.10.2016 - 16:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pamatuju si i pár věcí z bříška :1: Většinou melodie (mamka hraje v orchestru).

:4: :4: Tak to mělo asi lepší zážitek :4: :1:
14.10.2016 - 16:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím, jestli to chápu dobře - nebrat v potaz reinkarnace, že je vývojový krok dopředu? :63: :63: :63:

Víš, Ty zase říkáš přesně věci v tom duchu, které jsem já říkala před 5-6 lety. :4: Takže je to vzájemné. :1:
14.10.2016 - 16:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jakých předchozích příspěvků?

Jen říkám, jak to cítím já. Ani by mě nenapadlo si něco "vybírat". Nikdy jsem nebyla zastáncem církve, to je prostě holý fakt. Skutečný Bůh je pro mě zkrátka jinde. A nikdy jsem nikde netvrdila, že vím víc, nebo že něco vím líp, nebo že vím snad všechno. :23:

Pokud to tak vyznělo, tak mě to mrzí. Spíš mám pocit, že jsem bdělá až moc... ve chvílích a na místech, kde se to nehodí...
14.10.2016 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no... není to těžké, jen tam člověk nesmí hledat to co tam není... chce to "čas", spíš jakousi jednoduchou zralost.... inkarnace tam není, protože křesťanství je vývojový krok dopředu - tento systém překračuje, je pro něj zbytečný a zavádějící...

jo, vono to není asi poznat - mluvím tady s tebou, protože říkáš stejné věci a vyvozuješ stejné závěry jako já kdysi :4: ale asi bude lepší nechat to na někdy někde :83:

opravdu :29::74:
14.10.2016 - 16:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ty si to pamätáš ako mimino? moje mimino celý krst prespalo a potom sa pokakalo...tak asi jej to tie čakry uvoľnilo :4:
14.10.2016 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja som bibliu párkrát čítala ale bolo to pre mňa ťažké aj s výkladom pod čiarou na stránke od nejakého arcibiskupa....pri starom zákone som vôbec nevnímala nejaké príbehy alebo niečo hlbšie...uspávalo ma to a nič mi to nejak do duše nehovorilo. musela som sa nútiť do toho aby som sa na to sústredila a v novom zákone ma zaujalo iba pár viet z úst Ježiša o láske a odpúšťaní a vôbec len príbeh jeho života a jeho skutkov sa mi zdal zaujímavý. Inak nič akoby prázdno v mysli. študovala som aj katechizmus od predošlého pápeža už neviem aký to malo názov a tam som tiež potrebovala hlbší výklad farára, ktorý ma mal pripravovať na krst aby som to dokázala vnímať z toho cirkevného hľadiska. neoslovilo ma to tak ako iných veriacich kresťanov ktorých poznám v mojom okolí. vybrala som si z toho to, čo mi sedí a zvyšok odložila ako niečo nepotrebné čo mi nič nehovorí a čo ma ničím neobohacuje ale ani ma to nepoburuje.
14.10.2016 - 16:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak jo :4: já se s tebou ani s nikým jiným vůbec nechci na toto téma bavit, reagovala jsem na toto: "Ono na tom něco je. Církevní Bůh rozhodně není nic, čemu bych se chtěla svěřit." v kontextu tvých předchozích příspěvků... vybíráš si co a jak se ti hodí, no děláme to všichni, jen jde o to, že je to mnohdy velmi zavádějící, i když hezké a člověk může mít pocit, že ví víc a je vyvolený... a já si myslím, že by člověk měl být bdělý a pokorný - neví totiž zdaleka vše, i když věří tomu, že ano :3:
14.10.2016 - 16:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, jsem si jistá. Byla jsem miminko. Pamatuji si to ale živě dodnes.

Noční můry pak přišly po dvou dnech. O kříži, který mne pronásledoval, a jakmile mě chytil, probudila jsem se v křeči. Už jsem to řešila mnohokráte. :1: Na to se pak začaly nabalovat další věci.
Ale je to minulost, už dávno za mnou. :17:

Vím jen to, že od té doby to už nikdy nebylo jako dřív. Táta musel sundat kříž, který visel v ložnici nad postelí, protože jsem vždy dostala hysterický záchvat pláče. Zklidnilo se to ve chvíli, kdy jsem ho neměla na očích, a zmizelo zcela asi po 3 letech od vystěhování. Ale to mluvím jen o těch nočních můrách, ten zbytek jsem musela ještě odstraňovat několik let poté.
14.10.2016 - 16:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evanda22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si nemyslím, že v Bibli je reinkarnace úplně vymazaná. Ono se to tam najít dá. Je ale těžké naučit se správně číst Bibli, hodně těžké. Já to zdaleka neovládám dobře... Jen musím doufat, že jednou se to naučím tak, jak bych to umět chtěla. :1:
14.10.2016 - 16:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a si si istá, že ti to spôsobil krst a svätená voda? v koľkých rokoch ťa krstili? to skôr vyzerá na nejaký iný psychický blok, ktorý si si spôsobila svojím postojom k životu. ale ty musíš vedieť čo sa ti vtedy udialo. tak ono tá cesta vlastného srdca bude vždy lepšou alternatívou pre všetko. niet nad vlastnú skúsenosť a pochopenie.
14.10.2016 - 16:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Má. Já v tom, co píšu, rozpor nevidím. Ale to je asi v tom, jak to cítím. A většinou mi nejde moc dobře vyjádřit to, co cítím. :4: A to už je samozřejmě moje chyba.

Je to i o tom, kde bereme informace. Já o Kristu řekla to, co vím já. Jak to cítím a vnímám. To, že ho u ´křtu´ někdo doprovázel, to je věc jiná... Ale je mi jasný, že moje informace se většinou s jinými shodovat nebudou. To je holt riziko mého povolání. :4:
Příspěvky: 108-84 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Vodnář Vodnáři
ukázat kalendář »