Tehotenstvi a muzi


02.08.2016 - 17:08
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Andílekktek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Tehotenstvi a muzi
Zajímalo by me jestli je normální kdyz,se o sebe cele tehu stara ženská sama nebo jestli by chlap mel svi partnerce taky trochu doprat co ona potřebuje...zajímá mě nazor jak chlapu tak zenskych

Řazení:
30.08.2016 - 18:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono to je tak, že zatímco ženy prožívají těhotenství a všechny okolnosti kolem toho víceméně fyziologicky a tudíž automaticky, instinktivně, pro muže to je úplně nová, neznámá role, do které se teprve musí dostat, dospět. Pokud to není úplný mamánek, ňouma, kterého kam postavíte, tam bude, pokud bude v sobě mít aspoň kapku mužské energie, pak se do toho určitě dostane...ale je třeba mu dát nějaký čas, aby se se svojí novou rolí otce sžil. Domnívám se, že je taky dobré ho v tom podporovat, chválit ho, ukazovat mu důvěru...spousta chlapů si jen nevěří a tak se radši nechtějí angažovat ze strachu, aby třeba něco nezkazili. Mnozí muži si furt přehrávají pochyby typu "Budu dost dobrý otec? Jak to všechno zvládneme finančně? Bude mě chtít, nebude se věnovat jen dítěti a neodsune mne úplně na druhou kolej?". A v těch pochybách jsou občas trochu moc sebestřední...ale jakmile se cítí být přijímáni svými ženami, tak (pokud to v sobě mají, tj.nejsou úplní narcisové, metrouši apod.), tak se určitě angažovat budou, a rádi. Jiná potíž je ovšem to, že spousta mužů (i žen) vlastně děti ani vztah nechtějí a jen se bojí toho, že když nebudou následovat nějaký společenský průměr, či přání rodičů, anebo něco úplně jiného, tak budou zavrženi a odmítnuti...ale to je jiný příběh.
08.08.2016 - 17:24 | Filtr
(Ryby) Crumb
Četl jsem kdysi cestopis, kde byly popisovány zvyky jednoho kmene jihoamerických pralesních Indiánů. K jejich zvykům patřilo také "přebírání bolesti" těhotných žen jejich muži. Když na Indiánku přišly porodní bolesti, její choť se uchýlil do zvláštní chýše, kde na sebe začal brát bolesti své ženy. Svíjel se v oné speciální chýši a naříkal jako rodička, zatímco jeho žena s pomocí jiných rodila v jiné chýši. Podle cestovatelů, kteří to pozorovali, byla rodička v pohodě, bez známek bolestí. Její muž naopak vypadal pěkně zbědovaně, obličej měl zkřivený bolestí, byl vyčerpán, vypadalo to jako by skutečně rodil místo své ženy. Neví se, jestli muž skutečně vzal na sebe bolesti své ženy a reálně je prožíval, nebo jestli šlo o nějaké psychodrama, pod jehož vlivem žena prožívala porod lehčeji. V souvislosti s položenou otázkou je spíše zajímavá ochota indiánského muže podstoupit pro svou ženu zmíněnou proceduru, která - alespoň podle svědectví očitých svědků - musela pro něj být přinejmenším krajně vyčerpávající. Jinak přebírání bolesti, např. rodiček, nemocných apod., je uváděna jako jedna z běžných praxí šamanů, lamů, domorodých léčitelů atd.
06.08.2016 - 23:00 | Filtr
(Beran) Háňa*
Těhotenství není nemoc, je to dar. Není tedy potřeba, aby žena měla pečovatele.
Dopřát, co ona potřebuje, tomu úplně nerozumím, co konkrétně tím myslíš.
Snad pozornost, zájem, účast, ohled na ne vždy stabilní náladu, je asi vítaný a řekla bych, že i běžný, ale jinak nevím, co by jí měl servírovat.
03.08.2016 - 16:09 | Filtr
(Vodnář) Putes
Nestarej se o těhotenství a raději se zaměř na gramatiku. Já když vidím, jak dospělá ženská dělá hrubky, tak by mě vzal čert. :85:
03.08.2016 - 10:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Těhotná jsem ještě nikdá nebyl, tak netušim. :6:

Otázka je položena jednoduše na to, jak složité to může být. Co je to "dopřát"? Protože v dopřávání si umím představit všelicos. :6:
Nemyslím si, že muž by se měl nějak zásadně měnit kvůli těhotenství partnerky. Krom nějakých ohledů. Jestli jim spolu nebylo dobře před tím, těžko to změní těhotenství. Ale tam je chyba, pokud to ta žena i muž neodhadli včas. Očekávat, že něco pak bude samo od sebe lepší... No nebude.
Pokud naopak dojde k tomu, že se muž v době těhotenství stáhne, nemusí být vždy chyba jen v něm. V některých případech se ani nedivím. Důležitější je hledat příčinu a ne jen trpět následky.
03.08.2016 - 09:54 | Filtr
(Býk) kapka růžové » bubobubo
....pocééém... :62: :62: :62: :62: :62: :34: :17:
03.08.2016 - 09:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak nám je příjemné,že nám muž dopřává.Rozhodně to v té bouři hormonů přispívá pohodě a je nám i příjemné,že nejen muž,ale i všichni ostatní členové rodiny. :1:
03.08.2016 - 07:38 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...odpověď je nasnadě...samozřejmě, že láskyplná energie muže je zapotřebí, přispívá tak k pohodě ženy, a tím i vyvíjejícího se miminka...když žena upřednostní to, že se o sebe stará sama, taky může být, ale pořád by měla být zachována její pohoda...to je nade vše... :17:

...jakmile žena v těhotenství strádá, odrazí se na dítěti...dříve či později...a na celém vztahu...tam spíš dříve, než později... :17:

...je ovšem pravda, a tím se musím zastat mužů, že je velmi těžké těhulce vyhovět, neb kolísající hladina hormonů chce hned to, hned ono...proto je důležité říci si o to, co od muže očekáváme a chceme...předejdeme tím zklamání a zbytečnému trápení... :17:
02.08.2016 - 17:38 | Filtr
(Býk) player
Dobrý muž dopřeje , špatný nedopřeje. Jak snadné...
02.08.2016 - 17:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tommer
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Andílekktek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To melo byt o sebe :)
02.08.2016 - 17:12 | Filtr
(Štír) tommer
Nějak nechápu daný text ale o sebevraždu těhotné bych se rozhodně nestaral. Spíš bych jí to zkusil rozmluvit.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »