zlatokopky


22.07.2016 - 09:58
(Ryby) Flory
zlatokopky
v jedne diskuzi jsem narazila na toto slovo a rikam si, kdo ho vlastne vymyslel? muzi nebo zeny? :)jaka je vubec definice - obsah - tohoto slova? je zlatokop stejne negativne zabarveny jako zlatokopka? a na zaver citat jednoho myho spoluzaka z FB: Zlatokopka uz chce chlapa hotovyho, milujici zena mu pomuze se stat tim cim chce. V obou pripadech citujici vzal do hledacku zeny ekonomicky menecenne.. hm.. Nesymbolizuje snad slovo zlatokopka ekonomickou menecennost zen? :) ..jen tak premyslim.. odpoved zatim neznam..

Stránka: 2 1
Řazení:
06.09.2016 - 20:50 | Filtr
(Býk) player » evanda22
ne , takhle se vyvražďují moji spolužáci , lidé v ulici a tak...

Je to smutné , páč za to nestojíte. :43:

Ten nahoře není tvůj nadřízenej. On je tvůj kus. A možná je už mrtvej a dělaj to za něj setrvačností jeho pohunci...a možná , že néééééé
06.09.2016 - 20:44 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » Ruby
souhlasím ...napsala jsi to moc hezky.....

ano, podobná diskuze už tu proběhla.....mně se nelíbí kastování lidí na chudé a bohaté, protože o nich samotných to nic nevypovídá. S myšlenkou, že chudí jsou vlastně šťastní a svobodní, kdežto bohatí jsou zajatci svých peněz nesouhlasím.

A zlatokopky? To je věc nabídky a poptávky. a aspoň se i díky nim dostanou peníze do oběhu :1:
06.09.2016 - 15:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ruby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je to vec pohľadu...oni si zas robia problémy a stresy z iných vecí :3:
06.09.2016 - 14:53 | Filtr
(Beran) Ruby » evanda22
Ona už tady podobná debata v minulosti proběhla.
Mají méně problémů. Pokud nemusíš obracet každou korunu a jsi rozumný, tak si místo drog a chlastu koupíš mimo jiné i zdravější jídlo, můžeš si dopřát kvalitní lékařskou péči, dovolené, odpočinek, nehledě na to že psychika netrpí tím, že nemáš dát před výplatou děckám co do huby nebo na svačinu do školy, či nemáš na inkaso.....
Určitě mnozí z nás /hlavně žen samoživitelek/ tuto situaci zkusili na vlastní kůži a vědí o čem mluvím, znají ten pocit kdy onemocníš a na nemocenskou prostě nemůžeš, protože by jsi z poloviční výplaty neutáhla měsíční výdaje s děckama na škole, takže chodíš do práce marod, přecházíš a přecházíš....až tě to jednou dostane. A to nemluvím o psychice- ostatně od ní se to vše odvíjí. Takže řeči o špinavých penězích mě nechávají chladnou...buď nemáš děti, nebo jsi takové problémy nikdy řešit nemusela.

Ono všechno s sebou nese nějakou práci. Můžeš peníze ochraňovat, skladovat, nebo výhodně investovat...prostě budeš používat mozkové závity. Kdo je nepoužívá, dopadne jak kníže Rohan.
Se závistí bych se také netrápila. Prosím Tebe...lidi Ti dnes závidí i úsměv na rtech a spokojený výraz.
Stačí jen na nich nelpět, v podstatě na ničem nelpět. Pak má člověk ten život opravdu jednodušší.
06.09.2016 - 14:47 | Filtr
(Střelec) Lokii » Parfumgirl
Ty se nějak vyznáš :1:
06.09.2016 - 14:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
jsou. věc je rozřešena. zcela prosté.
06.09.2016 - 14:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ruby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
máš pravdu. záleží čo si kto pod slobodou predstavuje a čo očakáva :15:
myslíš ale že majú bohatší ľudia menej problémov? možno na úradoch sú odbremenení alebo nerozmýšľajú čo koľko stojí ale čo ja viem...viac peňazí zo sebou nesie aj viac práce s ich organizáciou, ochranou, skladovaním a podľa mňa aj vysporiadanie sa so závisťou iných.
06.09.2016 - 13:55 | Filtr
(Beran) Ruby » evanda22
Svobodu dávají. Záleží ale, co si pod tím slovem člověk představí či od toho očekává. To že by byly peníze špinavé nepodstatné si rozhodně nemyslím, ale budiž-Tvůj názor.
Bohatí lidé mohou být stejně slušní jako ti chudší a naopak. Rozhodně mají méně problémů. To-že páchají sebevraždy či si ničí zdraví, berou drogy-nesouvisí s tím, že mají hodně peněz, ale s tím, že se s tím nedokázali vypořádat. Nebo s něčím jiným.
Ono také-když poznáš obě strany mince - nedostatek a dostatek, dokážeš si dostatku vážit a s rozumem využívat jeho přednosti. Ale i to je samozřejmě individuální.

Jo-a k tématu - výraz "zlatokopky" vymysleli lakomí chlapi :2:
05.09.2016 - 20:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Matdamou
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
reč bola o zlatokopkách a zlatokopoch. Sú to tie typy ľudí čo takto vnímajú peniaze. pre nich sú peniaze moc. Ani ja nevidím za peniazmi moc. pre mňa sú nutnosťou na zabezpečenie základných potrieb. falošný pocit moci je to z môjho pohľadu. pretože práve tá moc tam pre mňa nie je.
ja som zvykla pozerávať rôzne reality show o bohatých rodinách. zaujímalo ma, ako žijú, kam chodia na dovolenky, aké problémy riešia. vždy keď stretnem niekoho kto je ako sa hovorí "za vodou" tak ma zaujíma ako sa ten človek cíti a či je šťastní. a neprišli mi títo ľudia slobodnejší alebo menej utrápení či vystresovaní. prišlo mi to len iné. ale nemenila by som s nimi život. ja nie som ten typ čo závidí a silou mocou túži po niečom inom ako má. stačí mi to čo mám a ak mám práve málo tak sa snažím urobiť si radosť aj s tým málo čo mám. možno to cestovanie je pre nich ľahšie tým že si môžu dovoliť väčší komfort pri cestovaní a lepšie ubytovanie v cudzej krajine. možno aj lepšie destinácie. na druhej strane neviem či práve drahé hotely a luxusné limuzíny či privátne lietadlá zaručia človeku to, že tú krajinu spozná lepšie. alebo že si to užije viac. a isteže ten dôchodok zrejme majú predčasný a lepší. možno to jediné by s nimi asi menil každý. to nepopieram. pre moju generáciu už bude utópia aj ten dôchodkový vek 65 rokov. typujem že ho zvýšia tak vysoko že už budem dávno po smrti :4: treba to brať pozitívne
05.09.2016 - 19:05 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » evanda22
proč falešný pocit moci?....já peníze nepotřebuji proto, abych měla moc...natož pocit´moci

nevím jak dalece se bohatí lidé cítí svobodní......v jistých ohledech svobodní nebo alespoň svobodnější jsou......


já bych ráda cestovala....poznávala lidi, svět.....a také bych ráda měla třeba jen malilinkatý domeček někde u moře.....a taky bych ráda, abych nemusela do 65 let chodit do práce, protože si nedovedu představit, že v tomhle věku budu schopna dělat to, co dělám.....chtěla bych přestat pracovat minimálně o 5 let dřív.

a k tomu potřebuji peníze....ne pro falešný pocit moci
05.09.2016 - 15:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
kvôli babám? to hovoria americké štúdie? :4: ja mám nadriadeného stále toho tam hore a tomu je jedno či som milionárka :3:
05.09.2016 - 15:38 | Filtr
(Býk) player » evanda22
No , co já znám , tak pokud boháč páchá sebevraždu nebo chodí ke cvokařovi , tak kvůli babám. :4:

Jak říkal Seneca: Za vším hledej ženu. :6:

Jinak já jsem dvakrát v životě pár korun měl a opravdu...pak neexistuje nadřízenej. A ten pocit je velmi osvobozující.
05.09.2016 - 15:28 | Filtr
(Štír) Freja
..a nejsou to manželky zlatokopů? :63:
05.09.2016 - 15:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a má vôbec niekto rád peniaze ako také alebo skôr ten falošný pocit moci a hodnoty vecí, ktoré za ne získajú? peniaze sú špinavé nepodstatné papiere alebo zbytočne ťažké kovové pliešky čo nám trhajú peňaženky a vrecká alebo v dnešnej dobe len imaginárne čísla na bankových účtoch. Nemyslím si že peniaze prinášajú až takú slobodu a že tí, čo ich majú môžu ale nemusia. aj oni musia a necítia sa slobodní. prečo by potom brali drogy, chodili k psychológom či páchali samovraždy a ničili si zbytočne životy a zdravie?
05.09.2016 - 14:08 | Filtr
(Rak) R5 » evanda22
Uvědomuju si, že ten vzorec už jsem taky nejednou viděl. Sobecká snaha ženy o seberealizaci, nebo získání výhod, skrz partnera v důsledku nějak nefunkčního modelu rodiny(otce). Láska a pozornost, kterou otec neposkytnul dceři ani matce, se pak odráží na jejich vztazích k mužům. Často je pak bere jen účelově(prostředek k dosažení cíle), nebo naopak hledá, co v dětství neměla(kompenzace).
Stejně to je i u mužů s jejich matkami. Když na to příjde, lidská psychika je krutě jednoduchá - lidi si sebou táhnou traumata z dětství a dále je generují v + - modifikované podobě...
05.09.2016 - 13:05 | Filtr
(Býk) player » evanda22
Ostatně , citát Františka Ringo Čecha:

Jediná láska , která vám spolehlivě vydrží bez pokrytectví celý život je ta k penězům.

Ono to má ještě druhý aspekt. A tím je svoboda. Kde je hodně peněz , tam leccos můžeš , ale máloco musíš.
05.09.2016 - 10:43 | Filtr
(Rak) R5
Obsah je jasný - aktivním způsobem se obohatit na objektu zájmu. Motivací je obohacení samotné(výhody z něj plynoucí).

Zlatokopka je, relativně, negativněji zabarvené, protože to pohrdlivým způsobem trká do faktu, že žena je, ze své biologické podstaty, nositelkou života. V globálu je to asi o větší potřebě jistot. Pokud chce zlatokopka "hotového chlapa", má jasno v tom, co potřebuje, aby ukojila své silné touhy - je tam primárně zájem prosadit si své "JÁ" skrz potenciál někoho dalšího.
"Milující žena" má víc empatie a sebereflexe, takže ji neděsí představa, že se bude aktivně spolupodílet na získávání a budování hodnot. Klidně si potom vybere někoho s dobrým potenciálem, který spěje k realizaci.

Tebe možná zajímá, jak se má s tou terminologií vypořádat žena, která si dokáže "nahrabat" vlastním přičiněním a úsilím, bez toho, aniž by přitom zneužívala movité chlapy. Jestli na ni taky pasuje označení "zlatokopka". Asi ano, ale už je to mnohem zodpovědnější forma (víc sama za sebe).
05.09.2016 - 08:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mala som česť jednu zlatokopku osobne poznať. Pre mňa je to žena ktorá nemiluje chlapa. je jej jedno či je alebo nie je hotový. ona ide po jeho peniazoch a hmotnom zabezpečení. niečo si tým kompenzuje, väčšinou citovú vyprahlosť. Tá, ktorú som poznala mala zlý vzťah s otcom a všetkých chlapov vnímala ako nedokonalých a nehodných lásky. mala skutočnú radosť len keď míňala peniaze, jazdila na drahom aute a chodila na drahé dovolenky. a samozrejme ideálne si tie peniaze užívala s kamoškami a nie s ním. On bol len prostriedok na dosiahnutie hmotnej ilúzie domova alebo hojnosti, ktorú ona v živote proste nemala. Síce nepoznám muža zlatokopa ale myslím že to vnímajú a cítia podobne. v zásade ide o peniaze a hmotné zabezpečenie a poriadnu pretvárku vo vzťahu.
22.07.2016 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:63: :75: :61:
:131:
22.07.2016 - 18:27 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Laki
A to já bych si ženu s sebou klidně vzal. Kdyby se mnou šla, nač se vracet? :3: Ale musela by být fakt zvlčelá, aby se mnou vydržela.:131:
22.07.2016 - 18:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Laki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale moderni zlatokopove co si berou zenu pro penize, spolecenske postaveni a prestiz jsou mezi muzi taky

a hoooodne..

prece se nebudou chlubit jinym muzum s chudou divkou :43: "levnou" koristi :14:
22.07.2016 - 18:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ano muzi jsou taky zlatokopove :4:

ale vetsinou si tu partnerku na Klondajk s sebou nebrali

sli holt hledat zlato ve vizi, ze se vrati domu ve velke slave a bohati

viz. znama to pisnicka Severni vitr je kruty :4: :4: :75:
22.07.2016 - 18:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jezisi :61: :61: :61:
22.07.2016 - 17:05 | Filtr
(Býk) player
To je snadné. Zlatokopka miluje nákupy a okázalost víc , než cokoli jiného.

Je to druh žen , které vytvořila dnešní překonzumovaná doba. Za bolšána - i když klofla předsedu strany , až tolik si nepomohla a do fabriky musela stejně...leda snad vexláci poskytovali nadstandard.

Ekonomická méněcennost - já nevím , no. Pro někoho je Škoda Fabia auto pro ubožáky , a bavorákem jeho či její požadavky začínaj. To samé je věc bydlení a dovolených třeba.

Ale je fakt , že žena má svou pipi právo vydražit na nejvyšší možnou nabídku. Takhle to muž nastavil.
22.07.2016 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
rekl bych, ze muzi, pri velmi zbeznem(povrchnim) pozorovani (nekterych) zen...
tak to ale neni... vetsina zen, ktere kdy byly oznaceny zlatokopkami(jako, ze je tak nekdo oznacil treba jen v duchu), ve sve podstate zlatokopkami vubec nejsou...
jde jen o to, ze zeny, podobne jako muzi, maji urcite programy... jednim z nich je i prani: "chci alfasamce"...
"tedy takoveho muze, co umi zhltnout velike sousto kolace predevsim pro sebe, v nadeji, ze pak zbyde neco i na me..."
no a zlatokopka vychazi z predstavy, ze to bude ten s nejnovejsim mobilem(na pujcku), co za ni zacvakne kafco na prvnim rande...
Příspěvky: 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »