Přijít o ruce


18.04.2016 - 11:43
(Štír) tajna
Přijít o ruce
Ahoj,s odstupem asi dvou týdnů se mi zdály dva sny s podobným motivem.1) seriálová dvojice (kluk a holka, ona jsem byla jako já) a ještě někdo třetí jeli autem, byla to silnice spíš jak horská dráha - různě se kroutila a ten kluk ukecával, ať holka/já skočí když vjížděli do smyčky, že než zase dopadnu, tak on mě dole zase chytí. Bála jsem se, nechtěla, pak skočila ta třetí osoba a všechno dopadlo dobře, tak jsem se nechala ukecat. Jenže auto nějak drnclo a ten kluk vypadl, a jak se snažil ten pád tlumit, přišel po lokty o ruce. Mně se nic nestalo, ale doběhla jsem k němu, chtěla jsem ho utěšit, pomoct mu, byla jsem vyděšená, on ale řekl: To jsem musel přijít o ruce, aby ti to došlo? (asi že ho miluju) Ale nemyslel to ve zlým, spíš jako že to za to stálo.2) byla jsem jakoby v učení a takové moudré bytosti, měla jsem získat jeho knihu plnou vědění. Šli jsme někam a bylo krásně, krásnej výhled a tak, byl s námi někdo třetí. Pak jsme najednou nad tou krajinou letěli, já na hřbetě té bytosti a před námi letěl drak. Honili jsme ho, na poprvé to nevyšlo. Ukecala jsem toho Moudrého, abychom to zkusili znovu, ale nějak se to zvrtlo a místo očekávaného sehraného úspěšného dopadení draka přišel Moudrý o přední tlapy/ruce a následkem toho zemřel, ale zase - nevyčítal mi to, bylo to jakoby součástí cesty, stálo mu to za to.Měla jsem ho nahradit, ale nechtěla jsem, aby se to stalo takhle. Seděla jsem pak zpátky v "akademii" v jeho kanclu a brečela (brečela jsem doopravdy, ze spaní). Ta jeho kniha mi po jeho smrti patřila, byly to vlastně dvě knihy, brožované, zasunuté do jednoho obalu tak, že jedna byla vzhůru nohama, a kniha se tak dala otevřít a začít číst z obou stran (jako když jsme ve škole měli jeden sešit na dva předměty - každej z jedné strany :)). Pak do kanceláře vešel nějakej novinář, aby mohl napsat článek o Moudrém, jakési rozloučení, a já měla vybrat jeden z odznaků s citátem, věděla jsem najednou úplně přesně, který vybrat. Novinář byl ohleduplný, řekl něco jako: Vím, že se musíš moc ovládat, abys na mě nekřičela (jako že je hyena a otravuje, když jsem ztratila přítele) Ale byla to má povinnost, věděla jsem, že jen dělá svou práci.Napadá Vás prosím k tomu někoho něco? Díky za názory ;)

Řazení:
21.04.2016 - 12:55 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajna
Ano, mohlo by to znamenat i to, co píšeš.

Když o tom tak přemýšlím i v souvislosti s dalším příspěvkem - vykládám freudovsko-jungovsky a protože su líný číst originály, vystačím si s Medo-snářem, který je v tomto velmi dobře udělaný. A je potřeba umět kombinovat a vyhmátnout klíčové symboly. Druhá půlka výkladu je poznání toho člověka a zasazení snu do nějakého jeho kontextu - když ho znám dobře osobně, není co řešit. Tady na webu mi většinou postačí fotka obličeje a co nejvíce údajů v profilu.

Když je tu ale někdo apriori na tajňačku :4: tak to je těžší. Tím tě ale k ničemu nevyzývám - naopak. Kdybych teď věděl více info, začalo by se mi to míchat a došlo by ke zmatení a ovlivnění. Píšu to spíše jako vysvětlení, proč nemůžu být konkrétnější.

Někdy taky může někdo působit (fotkou, profilem, stylem psaní) jinak než jaký doopravdy je - tam je možná inkognito lepší volba.
21.04.2016 - 11:00 | Filtr
(Štír) tajna » faraym
Díky, i když se spíš kloním k psychologickému výkladu snů. Takže nestrašíš :)
19.04.2016 - 12:58 | Filtr
(Štír) faraym » tajna
Nechcem strašiť, ale podľa starého českého snára, krorý sa mi dosť osvedčil strata ruky znamená, ťažkú nehodu alebo smrť blízkeho priateľa.
18.04.2016 - 17:16 | Filtr
(Štír) tajna » MG34
Díky, pozemšťane :3:
Je fakt, že uvažuju v mnoha věcech spíš jako chlap, a se svojí ženskou částí asi nejsem úplně srovnaná... Takže jestli tomu rozumím dobře, mohlo by to podle Tebe znamenat, že tu ženu v sobě přestávám utlačovat a síly obou se vyrovnávají? To je zajímavý pohled, ještě jednou díky
18.04.2016 - 16:07 | Filtr
(Ryby) MG34
Pokud bych se zabýval jen tím, co je oběma snům společné - jsou tam kromě té amputace rukou ještě "vzlety a pády" a také někdo "třetí vzadu". Opakování stejného motivu ve více snech zvyšuje důležitost tohoto vzkazu od podvědomí.

(tvoje?) mužská složka tedy přišla o svoje "nástroje konání" ať už je to co je to (nabízí se "normální" i sexuální podtext) a tím jsou ukončeny "vzlety a pády" tvé ženské složky a dochází k nějakému poznání (?) a "třetí vzadu" (ať už je to personifikace čehokoliv) funguje asi jako nějaký katalyzátor toho všeho

neznám tě, takže nedokážu být konkrétnější
18.04.2016 - 14:02 | Filtr
(Střelec) Lokii
Skončil jsem u toho "Ahoj" :6:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »