Kam jít studovat?


03.09.2015 - 06:56
(Blíženci) Devi
Kam jít studovat?
Milí NajdisáciTady je tato holka, nar. 2.1.2002 v 20:00, teď začala osmou třídu a neví, čím by měla být, co by měla studovat po ukončení základní školní docházky. Co myslíte? :1:Taky by mně zajímalo, že ti z vás zkušenější v numerologii by dokázali co by měla studovat? Možná i numerologie má nějakou vypovídací schopnost, kterou já neovládám. :27:http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…

Řazení:
11.09.2015 - 15:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dr.Voštěp
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky, jazyky určitě v každém případě jsou užitečné. Já teď bolestně postrádám angličtinu, za mojich studentských let v popředí zájmu byla ruština :19: která je mi teď k ničemu. :23:
10.09.2015 - 21:45 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
ahoj Dévi,
numerlgii také moc neovládám, ale protože jsem nad tématem "co má vlastně dnes smysl pro mladého člověka studovat, pokud ještě není rozhodnut" docela dlouho dumal (a dumám stále :4:), zkusím tu nechat pár poznatků.

Vycházejí z toho, co vlastně dnes nevyhraněného člověka může naše školství naučit a co z toho pak může uplatnit k obživě, aby nebyl závislý na systému (tedy zachoval si i jakousi svoji svobodu).

Pokud totiž dítě neinklinuje k nějaké profesi s jasně vyhraněným "hard-skills" - což jsou vlastně profese typu: řemeslník, "tech.engineer", lékař, právník, muzikant, atp., je docela težké si vybrat čím "vyplnit studentská léta", aby to aspoň trochu dával smysl do budoucna, no a vyšlo mi, že než si to člověk "rozmyslí", je dobrá investice do jazykových znalostí (čím dříve, tím lépe). :44:

Asi ten závěr bude trochu ovlivněn tím, že sám jsem na jazyky "dřevo" :41: a tak si možná až moc všímám toho, jak jsou pro člověka, který dnes nemá aspoň "fluent angličtinu", spousty velmi dobrých prac. příležitostí zcela uzavřeny. Prakticky je to nutnost v každém oboru - dokonce i v těch "admin-socio-pedago"...:4:.

Takže pokud ještě neví, jednoznačně doporučuji studovat jazyky - později nejlépe s možností nějaké krátkodobější stáže v zahraničí.
To se totiž nikdy neztratí :3:.
09.09.2015 - 20:35 | Filtr
(Střelec) Lokii
Tanečnice nebo herečka
09.09.2015 - 08:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale když vypadá, že je citově, emocionálně nevyrovnaná /Luna opozice Uran, Venuše opozice Jupiter/, když někdo chce dělat s dětmi, měla by být trpělivá, emocionálně vyrovnaná. Sama uvažuje ještě o veterinářství, - s MC v Býku potřebuje zaměstnání, kde má pravidelný, spolehlivý příjem. Kdyby chtěla naplno věnovat nějakému umění, tam spolehlivý příjem by neměla zaručené. Asi bude nejlepší, když jde na gymnázium, bude mít další čtyři roky na přemýšlení a ujasnění, čím by chtěla být.
05.09.2015 - 07:21 | Filtr
(Beran) Háňa* » Dévi
Začala osmou třídu, čili má na rozhodování ještě nejméně rok čas. A bude zřejmě dost citlivá, takže bych ji nekřečovala.
Toho "důležité jí SPRÁVNĚ vyložit její možnosti" bych se trochu bála. :39:
Možnosti má neomezené, ať vystuduje cokoli, spíš to bych jí řekla. A také to, že ten papír, co získá, je sice vstupenka na pracovní trh, ale úspěch jí sám o sobě nezajistí.
Všichni známe větu: "Musíš to někam dotáhnout, aby z tebe NĚCO bylo (zatímco teď nejsi nic) .." :4: Je to zhoubná věta :23:
Prostě si zvolí směr, kterým si myslí, že se asi bude chtít v dalším životě vydat. Ale nedělala bych z toho přehnané drama - kdykoli ho může změnit, neměla by se tou volbou cítit svázaná. Vyvolávat ve čtrnáctiletém člověku pocit, že "teď jde o všechno, MUSÍ se rozhodnou správně a na celý život definitivně a když udělá chybu, je vše špatně, mi nepřijde přínosné, spíš omezující.
Je spousta lidí, kteří něco vystudovali a dnes dělají úplně něco jiného a jsou šťastni. Nebo po roce přešli na jinou školu, když zjistili, že udělali fakt přehmat.
Takže ano, zapřemýšlet, zjistit si info, nějak se nakonec citem rozhodnout, ale zase bych se nesnažila tu věc před ni předkládat stylem, že jde o život :1:
05.09.2015 - 06:27 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Dévi
áno, je to zodpovedná úloha a aj preto je lepšie to konzultovať s ňou osobne a rozobrať celý horoskop a nechať to celé na ňu.
04.09.2015 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, to jen ten problém, že nemá nějaký vyhraněný zájem, sama neví, čím by chtěla být, proto bude důležité jí správně vyložit její možnosti a předpoklady, aby potom nezvolila nějakou střední školu, na kterou nebude mít vůbec předpoklady, schopnosti, a dodatečně přijde na to, že jí to vůbec nebaví.
03.09.2015 - 16:43 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
mne príde tento horoskop taký dosť ťažko čiteteľný, čo sa štúdia týka, asi aj preto tá otázka. V takom prípade je lepšie sa s tou dievčinou stretnúť a vyložiť jej celý horoskop a komunikovať s ňou o čom asi uvažovala a tak a ona si to z toho nakoniec nejako poskladá. Teda vyložiť to interaktívne s ňou, lebo takto je tam príliš veľa možností.
03.09.2015 - 15:12 | Filtr
(Střelec) tiferett
Viacero aspektov v horoskope naznačuju, že by bola skvelá učitelka:
Mesiac v Levovi v 1.dome - Levi sú skvelí učitelia, majú rdi deti
Slnko, Venuša, Merkúr v Kozorožcovi - Kozorožci sú múdri zodpvoední učitelia
Saturn v Blížencoch - tí sú tiež dobrí učitelia z pohladu, že radi zbierajú a odovzdávajú informácie - ak však Saturn nepredstavuje nejaké bloky a problémy
hrot 2.domu - získavanie financií má vPAnne - a Panny sú tiež dobrí učitelia


Ale zase niektore aspekty naznačuju aj umeleckú dráhu - MC v Býkovi - Býci majú dobrý bvzťah k umeniu, hlavne k hudbe
6.dom práce vo Vodnárovi - to tiež bývajú umelecké duše, navyše má v 6.dome umelecký Neptún
Mesiac v Levovi tiež môže byť tvorivý a umelecký
A plus ten bohato obsadený 5.dom...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »