Poraďte mi prosím (žárlivost)


01.02.2012 - 23:14
(Váhy) Smith
Poraďte mi prosím (žárlivost)
Už od mala trpím žárlivostí. Žárlil jsem už jako dítě.....No jo jen že jak šel čas tak sem začal žárlit ještě víc a to i na kamarádky atd... Je to strašné a ubijí mně to strašně moc. PROSÍM PŘOČ TAK ŽÁRLIM A JAK S TÍM PŘESTAT NECHCI BÝT TAK ŽÁRLIVEJ Je to hrůza protože mi to motá hlavu... Děkuji

Stránka: 2 1
Řazení:
10.02.2012 - 11:09 | Filtr
(Štír) tentady » pimon
Nevím jak bych si mohl věrnost u partnerky zasloužit. Buď jde o osobu monogamní a nebo nikoliv. :3:
10.02.2012 - 11:07 | Filtr
(Štír) tentady
Postačí si uvědomit, že každý člověk je svobodnou bytostí a Ty na ní nemáš žádný nárok. Všechny negativní pocity, které Tě trápí a jakýkoliv pocit vlastnictví je třeba si zakázat a naučit se užít si života s těmi, kteří o Tebe stojí. :3:
10.02.2012 - 09:54 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
Tak různé názory a náhledy na svůj problém sis tady přečetl, ale celkově jde o "laické publikum".. Na tvém místě (je velmi dobré, že si svůj problém sám uvědomuješ, většina notorických žárlivců vidí problém v ostatních okolo sebe..) bych vyhledal odbornou pomoc v příslušném zdravotnickém zařízení (psychiatr, psycholog, sexuolog). Držím palce! :3: :44: :15: :29:
10.02.2012 - 07:30 | Filtr
(Beran) Háňa* » Háňa*
Ještě něco :3:
Cítíš náklonnost k více lidem ? Nebo dokonce ke všem ? Máš rád lidi, obecně ? Znáš víc úžasných lidí, ke kterým cítíš sympatie, které máš rád, se kterými je Ti dobře ?
Asi jo, že ? :3:

Tak proč by to neměli tak mít i ostatní ? :44:
10.02.2012 - 06:48 | Filtr
(Beran) Háňa*
Výjimečně si myslím skoro přesný opak toho, co píše Glimm - nebudu to rozepisovat - opak si umíš představit. :44:

Žárlivost je strach, že máš pro někoho, případně pro každého (ale hlavně pro sebe - ve svojí hlavě), menší hodnotu, než ostatní a tudíž Tě ten někdo opustí hned v tom okamžiku, kdy potká někoho "lepšího" - a to je velká blbost :3:

Každý má svoji hodnotu - svoji jedinečnost. Ovšem, pokud Tvoji jedinečnost bude neustále zastiňovat permanentní žárlivost na každého, přehluší to všechny Tvoje úžasné vlastnosti a vždycky se Ti Tvoje teorie potvrdí - všichni Tě budou stále opouštět.
A Ty budeš tím pádem čím dál žárlivější - budeš mít pocit, že sis ten vztah neuhlídal :8:

Ale pozor - oni Tě nebudou opouštět proto, že jsi horší a ostatní lepší, že někdo jiný má pro ně větší hodnotu, ale jen proto, že je otravuje Tvoje žárlivost - ono totiž snad nic otravnějšího, než žárlivost, neexistuje. Prostě nemají náladu ani důvod nechat se tyranizovat, když nemusí - může je to i mrzet, že se s Tebou nedá existovat - třeba by chtěli, ale mají se natolik rádi, že si nechtějí nechat ubližovat - tak raději odejdou tam, kde se dá dýchat :8:

Co máš dělat - přestat se bát, že když si "neohlídáš" a nevynutíš pozornost a náklonnost, zůstaneš opuštěný a sám.
Nikdy nebudeš sám. Máš sám sebe jako nejlepšího přítele - to ostatní je jen příjemný bonus navíc, bez kterého se dá žít.

Takže co ? Přijmi za svého nejlepšího přítele sám sebe, když už potřebuješ pocit, být pro někoho ten NEJ - a máš po problému - na nikom dalším nejsi závislý :3:
10.02.2012 - 01:28 | Filtr
(Panna) Macek23
čauky smithe,

důvodu je del mě několik.
1. Když jsi byl malý vyrůstal jsi v kompletní rodině? Jest-li ne, tak by mohlo (si myslím) znamenat, že jsi žil jedním z rodičů, táta nebo máma si našla druhého, a pro tebe už nebylo tolik lásky, času.
Nebo-ti moc věnovali pozornosti, a pak najednou něco se stalo, např.:naro.sourozence.
Nebo ti někdo něco ceného vzal, a teď se bojíš, že ještě o něco cenějšího můžeš příjít.
07.02.2012 - 09:48 | Filtr
(Býk) player
Měl by ses naučit na lesní roh.
To bude teprve vono.

07.02.2012 - 09:00 | Filtr
(Štír) Svá štírka » pimon
Myslím si, že tak jako láska, i žárlivost může mít spoustu podob a odstínů.....Myslím, že upřímná lítost, že se milý člověk věnuje raději někomu jinému než mně, není nijak špatná. Pokud je mi to líto a jsem schopná tento pocit strávit a toho dotyčného neotravovat a nechat žít, je to podle mně v pořádku.Myslím, že naopak jen otrlý jedinec, který nemá rád, by si řekl, že je mu to vlastně fuk a mávl rukou.
Horší je, když pak nastoupí citové vydírání nebo tyranizování té dotyčné osoby s cílem něco změnit za každou cenu.....Takový člověk už by se měl jít léčit, jelikož sám tento stav asi nezvládne.A vcelku je pak jedno, jestli má sebevědomí nízké nebo přehnaně vysoké. :63:
07.02.2012 - 08:13 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Tak nějak... už jsi blízko, základ máš. :15: :75:
05.02.2012 - 18:57 | Filtr
(Váhy) sahier
asi sa nemáš dostatočne rád nemusí byť z teba zrovna narcis ,ale žiarlivci sú práve ľudia ,ktorý si neveria a nemajú sebavedomie
05.02.2012 - 18:56 | Filtr
(Váhy) sahier » pimon
:15:
04.02.2012 - 20:12 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Pithecanthropus erectus
Héj, Glimme……jak jsem si pak odpoledne válel šunky v solný jeskyni a zhluboka dejchal, tak mi došlo, že na tom vyhoněným egu jak jsi psal,něco je.Takovej narcisek, co se nutně potřebuje vymezovat vůči svýmu okolí těžce nese, když se objeví nějaká konkurence a tak prostě začne žárlit.Je jedno, jestli se jedná o partnera, pozici v tlupě, nebo pozici u zaměstnevatele…takže pokud jsi to myslel takhle…….ale řeknu ti tohle je pěkně fuj, když se musíš celej život třepat jak ratlík……. :23:
04.02.2012 - 19:36 | Filtr
(Váhy) Smith
Děkuji všem za příspěvky. Ano, zkusím se s tím vypořádat potvrzuji, jsem celkem zaujatý sám sebou a beru se, jako výjmečný člověk ( zkrátka jiný ) táke i psychicky závislý . Ale zkusím zapracovat děkuji
02.02.2012 - 19:56 | Filtr
(Býk) player
Existují pouze 2 řešení:

1.Stát se samotářem a poustevníkem,neb kdokoli se k tobě milostně přiblíží,tak bude mít hnusnej vztah.

2.Jít na hypnotickou regresi,kde bys zjistil proč tomu tak je a možná se s tím vypořádal.

Faktem je,že když budeš chodit do bordelu,tak si klidně buď žárlivej...
02.02.2012 - 11:44 | Filtr
(Vodnář) mitea
Necítala som príspevky,ale zacnem najprv od príciny tvojej diagnózy...
Myslím ,ze si psychicky závislý...
V tvojom veku sa este nezazíva láska v cistote a ziarli kazdý,ale inou intenzitou...U teba je to uz na hrane.. Ego je v tomto veku dost sebecké a má strach,ze zostane samé,je sklúcené,plné strachu,potrebuje stále niekoho vlastnit..legalizuje vlastníctvo.
U Teba sú tie korene uz z detstva.Mozno si sa cítil osamelý,plný emócií strachu....
Preto ziarlis,más majetnícky postoj,bojís sa byt sám,lebo sa bez druhého cítis prázdny,cize druhí naplnujú Tvoju prázdnotu, v dusi i mysli...
Svet je hustý a clovek tvor osamelý,preto sa pripúta na partnera - strach,sklúcenost..
Zacni pracovat na svojej osamelosti,napln svoj zivot nejakou cinnostou,zacni sa mat trochu rád,rozmaznávaj sa,zacni sportovat,proste musís svoju prázdnotu zaplnit,aj láskou v sebe a uhliadnut si svoje myslienky,chválit sa miesto podcenovania....Kúp si knihy,o ege,je to dobrá téma na stúdium.Tvoj vlastný rast,upevní tvoje vztahy k ostatným..ale, ked tým trpís od detstva,pomohol by nejaký terapeut,alebo regrese...skús.. :3:
Takze,zelám Ti,aby si postupne,krok za krokom,hladal svoj vlasný pocit bezpecia ..
... :15:

02.02.2012 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsi napsal tak krásně,že přízeń kohokoli nevzniká na základě našeho přání atd...,to by autorovi diskuze mohlo ukázat,kde je chyba. :3: :30:
02.02.2012 - 11:38 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Přesně tak. :15:
02.02.2012 - 11:37 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » pimon
No já si právě myslím, že ho potlačený máš a nebo alespoň že to máš "pod kontrolou". Že jsi poznal a pochopil. A nebo to u tebe není kombinace se slabostí a nízkým sebevědomím.

Ale ty řeči o nadprůměrným egu ti opravdu nevěřím. :3: :4:
02.02.2012 - 11:21 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » pimon
taky to mám nějak podobně.I když mi sudičky žárlivost opomněly darovat, přeci jen v každém z nás jí kousek je.Pokud si ale člověk uvědomí, co může ovlivnit přímo a co ne, pak ti dávám za pravdu, že zabývat se tím co ovlivnit nemohu je sebeužírání a ztráta času.Přízeň kohokoliv nevzniká na základě našeho přání, ale na základě našeho konání a toho jak vnímáme a projevujeme se vzhledem k okolí.Jedině tohle můžeme ovlivnit sami v sobě. :3:
02.02.2012 - 11:14 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
podle toho co píše, má tendenci to hledat i v sobě, takže opravdu by měl přemýšlet o vyhledání odborné pomoci.Ten posun k lepšímu bude určitě rychlejší. :1:
02.02.2012 - 11:11 | Filtr
(Beran) pimon » Glimmer Man
Přiznám se, že jsem se nikdy dříve žárlivostí do hloubky nezabýval. Nežárlím a z dnešního mého pohledu vidím, že to může být i na závadu.
Dle Tvé teorie bych tedy měl mýt potlačené ego. Nu mohu se v sebehodnocení mýlit, ale zkrátka si o sobě myslím, že vyhoněnost mého ega sice nedosahuje nebeských výšin, ale řekl bych, že je nadprůměrná.
Převládá u mne rozumové vnímání světa i když to cosi mezi nebem a zemí silně vnímám a beru na vědomí.
Nemyslím si, že jsem byl již v raném věku schopen uvědomit si poznání, že ať dělám co dělám, nejsem schopen věrnost ženy uhlídat a díky tomuto poznání se tedy tomuto absolutně nevěnovat.
Věrnost si podle mne musíme zasloužit a to jak v manželství, tak i v ostatních vztazích, kde to spíše nazýváme loajalitou.
02.02.2012 - 11:04 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Jestli pobere byť jen desetinu a základy myšlenky, tak alespoň něco se mu zlepší. :75:

No jestli žárlí i na šachový figurky samčího pohlaví, a že jich je, tak to lituju všechny ženy v jeho okolí.

Takže stačí, aby hledal problém se svý hlavě a ne někde jinde. Vzhledem k tomu, že všude jinde se lépe hledá, tak je to hodně svůdný...
02.02.2012 - 10:54 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
Nějak to co říkáš nedokážu spasovat dohromady, ale neva, od toho jsou diskuze , aby každý nahodil ten svůj úhel pohledu.Důležitý je, aby si z té přehršle názorů nejvíc odnesl autor diskuze a začal na sobě pracovat....je to jeho život a takhle moc veselej nebude. :63:
02.02.2012 - 10:54 | Filtr
(Beran) Catwoman1
mna este tak napadlo...ci sa prilis nezaoberas sam sebou...lebo ak budes prezivat zivot tu a teraz - v pritomnosti, mat svoje hobby, cinnosti atd tak nebudes mat cas na zozieranie a kontrolu dokonca aj svojich kamaratok
02.02.2012 - 10:44 | Filtr
(Panna) veve01 » pimon
súhlas....
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »