optimista x pesimista


31.07.2011 - 14:21
(Váhy) štospapiru
optimista x pesimista
Může žít pesimista s optimistou? Dle mne to je ztráta času.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
11.08.2011 - 23:25 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Buddha/2
Včera jsem zhlédla film Řek Zorba.....kdo viděl, pochopí. Kdo neviděl, vřele doporučuji. :15:
03.08.2011 - 16:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pithecanthropus erectus
Pesimista,optimista jsou jen nálepky,ne podstata.
Navíc je snad každý máme obě a měníme je podle situací.Asi takhle: :39:/ :75:/ :39:/ :75:

:4: :37:

03.08.2011 - 16:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kavenka2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dle mě je to pro optimistu katastrofa :23: - i kdyby se držel ze všech sil, tak jednou ho to stejně dostane - pesimista z něj postupně vysosá veškerou pozitivní energii, co kdy měl...Optimista bude mít fajn názory na život, bude mít třeba i nějaké ty plány -a pesimista mu to furt bude vyvracet, říkat, že je to vlastně k ničemu, předloží stovky variant, proč něco nejde ...až optimista skončí zcela vyčerpán v totální depce -buď uteče a vyhraje, anebo to vzdá a bude se zoufalstvím ve tváři letargicky procházet životem...No ani náhodou, od pesimisty bych já osobně zdrhala :4:
03.08.2011 - 16:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vdaka :4: :61:

tak uz len na nejakom zraze :46:

03.08.2011 - 16:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To chce někdy prodiskutovat :36: :46: osobně, ale z 90% - ANO. :4: :17:
03.08.2011 - 15:56 | Filtr
(Váhy) adelaida
Můžou. Pesimista drží optimistu při zemi, aby se nevznášel furt na obláčku a optimista se ho naoplátku snaží vytáhnout z ulity škarohlídství. Musí to bejt ale fuška a jednoho nebo druhýho to může za čas přestat bavit.
03.08.2011 - 15:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano presne tak - skusenosti zo svetom ta dovedu k prahu duchovnej nauky ci ako si povedal – k spiritualnej inteligencii,co inak suhrnne znací - k potrebe nieco zo sebou urobiť v tom zmysle,aby si už netrpel.To je vlastne pozitívum toho bolestneho života o ktorom si hovoril.Lenze potom uz musis zacat ziskavat skusenosti ineho druhu,nez ktorymi si prechadzal doposial a ktore dosahujes vlastne prežitím toho,co ti tieto nauky ukladaju ako to podstatné....cize až potom je splnena tá podmienka,že cesta,ktoru každý musí podstupit,vedie z mysli do srdca.

Takze vlastne zacnes žit uplne inym sposobom života,nez si žil dotedy,kym si nenadobudol nove vedomie ci povedomie o veciach duchovných.Toto som pochopil ako nezbytné,co je treba uskutocnovať.V pomere k tomu je bolestny život vo svete,ktorym prechadza vecsina ludí vlastne len hrackou.Preto radsej podstupime tie bolesti aj ked vieme že budeme trpieť,nez by sme sa mali sebe a svojim sklonom postaviť ako "chlap chlapovi" tým,ze zacneme žit v sulade z tymi moralnymi idealmi nauky.

Takze ono to vsetko musí zacat tym pravym optimizmom,ako zanietením,co znací kladny pomer k tymto idealom.V tom spocíva ta oslobodzujuca myslienka.Skalene srdce svetskostou,ale ziadnu takuto myslienku nedokaze akceptovať,pretoze vie že tieto idealy su vzdy v protiklade k tomu,co sa vo svete všeobecne žije.

A ten optimizmus vecsiny ludí ? videl som to uz kolkokrat napr.mamicky lopotiace sa životom sami z detmi dufajuc stale ze stretnu raz toho praveho.To je teda blud toho,co sa nevedomym ludom ukazuje ako optimizmus a s nim suvisiaca perspektíva života.

:1:
03.08.2011 - 15:36 | Filtr
(Ryby) Miryko Miryková
:74:Našla toto vysvětlení pro rozdíl mezi optimistou a pesimistou :74:

03.08.2011 - 14:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak zaprvé: "z hlavy" a "ze srdce" bylo v kontextu mého příspěvku spíše vlastním osobitým pojmoslovím, díky tomu také zřejmě došlo k nedorozumění (jelikož totiž s posledním Tvým odstavcem souhlasím do puntíku, jsem si jist, že se jen špatně chápeme :17:)

Kde je psáno, že "zkalené srdce" zabraňuje tomu, aby se člověk obrátil k jakékoli spásné idei? Metaforicky vzato - kal vypovídá jen o neklidné vodě a neklidné vody vyplývjí z naší potřeby "kalit" :4:Něco takového je nezbytná cesta zkušenosti s tímto světem, na jejíž základě se buduje naše spirituální inteligence. Veškeré ty sterilní nauky popírající cokoli jiného mi zavání nedostatkem odvahy "prožít a pustit". Proto jsou častokrát mnozí takzvaní duchovní lidé držící se svých nauk jak děti držící se máminy sukně.
Z procesu budování jakéhosi osvobozujícího světonázoru, či osobní filozofie nelze vynechat žádnou složku lidské bytosti, tedy SAMOZŘEJMĚ ani kritické myšlení (tj. "hlavu").
Nechci do toho moc tahat teologické spekulace, ale domnívám se, že dokud máš zapotřebí "přidržovat se jakékoli osvobozující myšlenky", je to známka toho, že jsi se se světem ještě nesmířil a hnůj "zo všetkymi jeho ingredienciami" může být mnohem blíže, než si myslíš :3: V tomto bodě některé možná napadne jistá oprávněná námitka, na níž odpovídám: Ne, mezi smířením se se světem a pasivním přijímáním veškerenstva je obrovský rozdíl! Věřím, že jej tu nemusím rozvádět... :3:
Bože, o čem že je tahle diskuze? Láska a vztahy... super :61:
03.08.2011 - 13:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na to srdce sa nemozno spoliehať,pretoze ako povedal Ježiš : Kde je poklad váš, tam je i srdce vaše....

Takze ak je to nase ťažisko v tom hmotnom svete,tak z neho bude vychadzat i ten optimizmus,pretoze to nase srdce bude tym vsetkym skalené,co potom zabrani aby sme sa pridrziavali akejkolvek oslobodzujucej myslienky.Potom sa clovek živí len hnojom zo vsetkymi jeho ingredienciami a preto potom trpí bolestami vseliakeho druhu.

Pravy optimizmus musí podla mna vyvierať z onoho "vzdania sa vsetkeho pre Boha" s tym že dufa jedine v Jeho pomoc,že ho bude živiť.Lebo len potom ma ten život zmysel.Optimizmus ktory vychadza zo žráčstva a požívačnosti je optimizmus hmotára,ktory dufa v spasu svetom,pricom mu unikaju tie informacie,ze si tym vsetkym v skutocnosti pripravuje len sputavanie starostami a prehlbovaním tej bolesti.

Celkove to zhrniem tak,že pravý optimizmus vidím ako nanajvys kladny pozitívny vztah k dobre konkretizovanym idealom,ktore by sme zhrnuli pod pojmom Boh alebo duchovno,ktore preto na cloveka posobia velmi pozitívne,cím ho cinia radostnym,vnutorne slobodnym a nesputanym.

:1:

03.08.2011 - 12:57 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Pokud je někdo optimista, tak ho nějakej negativismus nemůže udolat.

Lidé jsou přeci různí, tak proč by spolu nemohl vycházet optimista s pesimistou... :25:
03.08.2011 - 12:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavé dělení.
Já zas dělím na optimismus z hlavy a optimismus ze srdce. Optimismus z hlavy se vlastně rovná racionalizaci: jeho prioritou je únik před nepříznivou skutečností. Navzdory srdnatým vnějším projevům, jimiž tento druh optimismu často disponuje, se v jádru jedná o krátkozraký rozumový kalkul a přestrojenou netrpělivost.

Naproti tomu optimismus ze srdce nikam "neutíká", je usazen v bolesti, či nepřízni osudu a nedělá si o ničem iluze. Přesto veškeré nesnáze relativizuje svým "světlým" postojem.
Je to to, co v antice nazývali EUDAIMONIA - prostě DOBRÝ DUCH.
:1: :17:
03.08.2011 - 09:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Svá štírka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tiez je dolezite v akom smere je niekto optimista.Ak trebaras je optimistou v zmysle tohoto sveta,tak je snílkom,fantastom ktory si myslí ze to tu ma nejaky zmysel.Ak je ale optimista v zmysle viery v Boha ako jedineho opravdoveho utočiska a zaroven zmyslu života,tak je to spravne.
Cize nie je optimista ako optimista.Jeden predstavuje tzv.zvierací optimizmus a ten druhy uz optimizmus naloženy na opravdovych idealoch.

:1:
03.08.2011 - 00:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Může,akorát jeden to neví,protože je optimista a druhý to neřeší,protože ten den už tak stojí za hovno,natož se ještě zabývat blbostma. :4:
02.08.2011 - 22:54 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Janíčko Skútrista
Takže je to vlastně realista :63: :3:
02.08.2011 - 22:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ta druhá osoba ve vztahu nám vždy ukazuje zrcadlo, tudíž proč ne? Není to jen jedinný ukazatel v povaze. Lidi jsou různí. Vzájemně se mohou od sebe něco naučit...
02.08.2011 - 21:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nebuď pesimista..To není ztráta času,ale dobrá životní zkušenost :4:
02.08.2011 - 21:12 | Filtr
(Štír) Firemix
Optimista je ten co dohnal pesimistu zamyslet se kdo je a proc tady je...Bez tehle dvou pohledu na svet by svet nebyl svetem...Je to jako muz a zena,bez ni se neda zit,ale radeji bych zustal sam obklopen svymy konicky a nadejnymi sny...
02.08.2011 - 20:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele hankaK., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak tohle je fakt ze života :30: :15:
02.08.2011 - 19:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
pesimista je dobre informovany optimista :5:
02.08.2011 - 18:50 | Filtr
(Štír) celebrita
dva pesimisti to je depka, dva optimisti zas nuda :61:tak nevím
02.08.2011 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele hankaK., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Měla jsem za muže optimistu. Hodně jsme se smáli, cestovali, jak ty říkáš, byli jsme oba podobné povahy. ............. a jak jsme dopadli :23:!! Svět není černobílý. Příjdou časy, kdy musíš zapojit rozum a pak sa hyn ukáže. Ale jinak vyloženě pesimistu bych taky nechtěla :41:
01.08.2011 - 17:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » štospapiru
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ticho, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
člověk si musí všechno vyzkoušet,by zjistil, co mu nevyhovuje :1:
01.08.2011 - 17:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ticho, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
může, pokud je optimista skrytý pesimista a pesimista ukrytý opimista.
člověk někdy může mít v sobě ukryté fobie, které si ani neuvědomuje a které si projektuje na druhé lidi, které pak potkává.
protože vlastně nemůžeš mít ve svém životě nic, co neznáš nebo ti není nějak blízké.
taky to může být tak, že ten optimista je beznadějný optimista a doufá, že svým pohledem na svět předělá i pesimistu :1:
31.07.2011 - 23:15 | Filtr
(Panna) jeho výsost žufan » oligopolie
mě občas vyskočí koleno a bolí to jak cyp.... já prostě dostanu výřez a nechutně se směju...a přitom to nehorázně bolí si to nahodit ,je to fakt sranda :61:
Příspěvky: 72-48 47-23 22-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »